Alla inlägg under maj 2014

Av maria tafvelin - 10 maj 2014 08:43

Jo vahettere .... jag skulle ju sova lääääänge idag. Det blir inte alltid som man tänkt sig :)  


Kl 4 väckte Paddy mig och ville gå ut. Jahapp tänkte jag, är det pinkeriet nu igen. Det har ju varit helt under kontroll en rätt lång tid nu, men det brukar ju ha en tendens att vilja gå i vågor. På med foppa och jacka och ut. Nja ... inte var han såå kissnödig. Han ville äta gräs mest. Att det regnade bekom honom inte nämnvärt, och eftersom jag lärt hundarna att man inte pinkar på gräsmattorna precis vid entren, så fick jag ju gå en bit bort. Då kom jag åxå ihåg att pymmebyxorna är trasiga i häcken ..... och inte så lite heller. fniss. Nåja, jag såg ingen som var vaken, så det var nog lugnt. 


Vid 5 vaknade jag igen av att han gnällde, men då sa jag åt honom att det blir ingenting med det. Han lyssnade, och vi somnade om. Kl 6 vaknade jag igen .... kollade på klockan ..... somnade om. Halv 8 klev jag upp och då var Paddy snabbt på benen. Det är ju så ytterst sällan hundarna hoppar ur sängen innan vi ska gå ut , så jag tänkte att han nog ändå var nödig på nåt sätt. Så, jag laddade perkon, klädde mig och vi gick ut. Lika förbaskat är det mest för att äta gräs, han vill komma ut. Ja, de andra var rätt sugna de åxå kan jag säga.


3 plusgrader och duggregn är dagens väder så här långt. Efter kaffet ska jag åka på jobbet och skifta däck på bilen. Känns bra att få hålla till i garaget :)


Maxdos mediciner och en vilsam dag är planen i övrigt. Siktar på spakväll ikväll :)  Det happade sig så att jag kan vara ledig i morgon åxå, vilket betyder långhelg, och som det känns just nu, så kom det precis lägligt. 


Nu ska jag sätta mig i soffan och glutta på tv medans jag dricker upp kaffet. Ha en Riktigt Ljuvlig Lördag!  Fyll dagen med nåt värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 9 maj 2014 21:52

vill du dansa? Får jag lov? Ska vi rocka? 

- Låt oss dansa! Vill du dansa så ska du få göra det, med besked!


Idag har jag varit duktig faktiskt. Jag känner mig nöjd. Jag har fyllt dagen med värda grejer :)


Efter morgonpromenaden så tog jag itu med städningen. Tänk så barnsligt lycklig jag blir av att städa :) Eller ... ska sanningen fram så blir jag barnsligt lyckligt över det mesta :)


Jag tog itu med verkligheten, gick ner i förrådet och bökade ....kånkade upp sommardäcken till bilen ,... men ... när jag kom upp så började det regna. Tokigt. Så .. jag sparar skiftandet av däcken tills i morgon, då åker jag iväg på jobbet och håller till i garaget tänkte jag. Det är nog förresten bra att jag lämnade det tills i morrn ... yrseln har lixom flåsat mig i hälarna hela dagen. Hoppas, hoppas, hoppas att det lixom bara ... dör ut. Den här Meniére ....   fan ... han är värre än alla andra idioter jag haft att göra med, och det vill inte säga lite. Pest, pina och gud förbannat. Låt mig bara vara!!!!


Kort sagt så har dagen varit smockfull med både lycka och lycka med reservation. En vanlig dag helt enkelt :)  Planer smids, tankar formas, lycka bubblar .... tänk så mycket som kan hända under bara en dag !


Det håller på att vara dags att knyta ihop dagen. Ta ut hundarna på kvällsrunda, och sedan göra kväll. Jag hade tänkt ha spa-kväll ikväll , men jag skjuter upp det tills i morgon. Visst kan man ha en ostadig spakväll ...  men jag ger ostadigheten ytterligare en dag att försvinna, för att spakvällen ska bli riktigt bra. Hoppas och tror att det ska kännas så i morgonkväll :)


Middagen ikväll blev sagolikt god .... rödspätta i ugn med räkstuvning ... ahhh


 

Svenska jordgubbar, melon och vispad grädde blev det till efterrätt :)  


I morgon är det lördag ....  jag ska faktiskt stänga av ljudet på telefonen när jag lägger mig. Inget ska få väcka mig ..... jag ska sova lääänge. 


Nu ska jag gå ut med hundarna. Nu säger jag gonatt. Nu hoppas jag att Du haft en bra dag, och att du kunnat fylla dagen med värda grejer :)


Gokväll

Av maria tafvelin - 9 maj 2014 08:36

Som vanligt är jag ledig idag fredag. Det blev sovmorgon till 7.15 när lillebror ringde .... fniss. Hann fann det väldigt ovanligt att jag sov den tiden, även om jag är ledig. Jo, förvisso så vaknar jag ju ofta redan vid 5, för att somna om och vakna några gånger till, men just idag sov jag som en stock fram till 7.15


Hundarna, de sover fortfarande däremot

 


Dagen startar alltså som alla andra dagar :)


Fredag betyder städdag i mitt lilla paradis. Just den här fredagen betyder det åxå att jag ska gå ner i förrådet och göra någon form av insats. Ser att grovsoporna gällande elkektronik inte åkt iväg än, så jag ska dumpa gamla stationära datorn där, så slipper jag se den mer .... fniss


Jag har gått med i ett evenemang på Facebook. "Vänd rasismen ryggen Skellefteåbor"    Jimmie Åkesson kommer till Skellefteå den 19:de och ska prata på torget kl 13. Vi är rätt många, 1000 st hittills, som kommer att befinna oss på torget, och helt tyst bara vända ryggen mot honom när han äntrar scenen och börjar prata. Tanken är att det inte ska vara en massa skrik och skanderande, utan en massiv tyst protest. Jag hinner hem efter jobbet för att ta ut hundarna, innan jag blåser iväg in till stan och deltar. Jag ser faktiskt fram emot det. Det känns BRA att ta ställning MOT all möjlig idioti, och att stå upp för att man tycker att det är vansinnigt. Min bästa bästis Annica är ledig den dagen, och ska även hon delta :)  Då slår vi två flugor i en enda smäll, då vi passar på att träffas och umgås en stund.


Nu är klockan strax 9. Jag har druckit mina tre koppar. Dags att börja väcka hundarna. För en minut sedan trodde jag att Kelly skulle vakna, hon sträckte upp skallen .... men hon kröp ihop igen. 


Dags att veva igång dagen. Ha en Bra Fredag, och fyll den med nåt värt!


Gomorron


Av maria tafvelin - 8 maj 2014 21:36

Klockan är över halv 10, och det är fortfarande ljust ute. Jag ska strax ta ut hundarna på kvällsrundan. Det blev inte många eller långa promenader efter jobbet idag, hoppas ostadigheten är borta tills i morgon så jag kan ta det då istället. Jag är ju ledig i morgon :)


Det snurrar många tankar i skallen ikväll. Det gick snabbt för åklagaren att besluta att åtal skulle väckas gentemot mannen som .... blev arg när jag backade på honom. Åtal är redan väckt, och datum för rättegång bestämt. Den advokat jag har som målsägandebiträde är helt fantastisk. Hon ringde igår och berättade vad han sagt i förhören, och vad vittnen sagt. Sen ringde hon i morse och berättade att åtal är väckt. 


Kusligt hur människor kan bete sig mot andra, när de hamnar i affekt. Lite kusligt åxå att höra deras bortförklaringar och skyllandet på ditten och datten. 


Nä, nu ska jag gå ut med hundarna, sen är det läggdags här i paradiset. Hoppas du haft en bra dag, och att du kunnat fylla den med värda grejer!


Gokväll

Av maria tafvelin - 8 maj 2014 14:53

Det jag sa om att det inte var klarblå himmel och sol ..... det stämmer inte längre. För jag vet inte Vilken dag i ordningen, är det just - klarblå himmel och sol. 


Efter jobbet åkte jag in till stan tvärt och tog ut Milo på en kort runda, sedan åkte jag hem och tog ut mina egna på en runda. Jag har varit lite ostadig idag, så det blev inte långa rundan dock. 


Jag mailar fortfarande med blogg.se ang att de stängde ner min blogg. Nu verkar det inte som att de håller kvar vid den ursprungliga orsaken till nedstängningen. Vi får se var det slutar. 


Idag är det torsdag, och därmed har jag gjort helg :)  Är ju ledig fredag och lördag. I morgon ska jag lägga på sommardäcken. Är glad att jag inte hade gjort det när vi åkte till Malå i fredags, men nu är det hög tid att skifta. Gruvar lite för att plocka fram dem ur förrådet bara .... själva däckbytet är ju egentligen inte så arbetssamt. 


Nu har jag tänkt slappa i soffan en stund med hundarna .... skriva sms till vardagslydnadsgruppen ... planera för söndagens kurs ....  och bara ha det bra :)


Hoppas Du haft en bra dag såhär långt :)   

Tjing så länge

Av maria tafvelin - 8 maj 2014 06:30

Jahapp, jag hade hunnit skriva ett rätt så långt inlägg, då crashade allt ihop så jag var tvungen stänga ner och starta om. Nåja .... jag tar det från början:j


Då var det dag två i min nya blogg :)

Vaknade kl 5, men somnade om till 5.45 och låg kvar i sängen till kl 6. Hundarna fortsätter sova en stund till i vanlig ordning. 


Vet ni, jag trodde faktiskt att jag skulle sakna min gamla blogg .... sakna att kunna gå tillbaka och läsa vad jag gjorde det här datumet 2010, 2011, 2012, 2013 .... men .... det känns ok att INTE kunna gå tillbaka. Det finns en mening med allt, och meningen med allt det här, var nog att jag skulle sluta med det :)


Nu vet jag hur jag lägger in bilder, så jag tänkte visa några från igår

      Båten, som legat fastfrusen hela vintern, drogs upp på land när den tinade loss ... och den har nu fått en kompis :)   


Efter 45 minuters promenad när jag kom hem från jobbet, så fick Kelly och Molly dra lite kätting. 


Idag är första dagen på evigheter, som det inte är klarblå himmel och sol. Det gör inget, vore det sol precis varje dag, och aldrig nåt annat väder ... då skulle ju allting brinna upp. Det måste komma regn snart, och vad jag förstår så kommer det vilken dag som helst. 


Nä, eftersom jag fick skriva om hela inlägget, så tog det lite längre tid än vanligt. Nu är det hög tid att hänga bort morgonrocken och väcka hundarna, för nu ska vi ut :)


Ha en Bra Dag, och fyll den med nåt värt!

Gomorron

Av maria tafvelin - 7 maj 2014 20:34

Detta är min första dag på min nya blogg. Andra inlägget. Jag har lite funderingar .... tankar. 


När man bloggar, möter man ofta annonser typ: skriv in din bloggadress här för att öka läsarantalet, eller: vill du ha fler läsare till din blogg, gör si och gör så. 


Jag har aldrig anmält mig till såna sidor. Jag har aldrig brytt mig särskilt mycket om att ragga nya läsare till min blogg. Varför vet jag knappt ....   Jag skriver mest för mig själv, och delar ju på facebook .... de som är mina vänner Där, vet att jag bloggar .... och de som Vill, de läser min blogg. Jag känner inget behov av att ha MÅNGA läsare .... känner mer behov av att ha läsare som bryr sig om och är intresserade av vad jag skriver. 


De tankar jag har, de delar jag med Dig, som läser just Nu. DET är vad som är intressant för mig. Om du sen kommenterar eller inte, spelar inte mig någon roll. Jag är glad över att du just NU delade mina tankar. Vad du än tänker och tycker om mina tankar, så är jag glad över att du delade dem med mig. 


Jag har egentligen inget behov av att andra ska tycka att jag har rätt. Jag har inget behov av att andra ska hålla med mig. Jag har inget behov av att andra ska tycka som jag. Det behov jag har, är att uttrycka vad jag tycker, tänker och känner. DET har jag behov av, och det är därför jag bloggar. Annars skulle jag låta bli. Jag blir glad av att dela med mig av mina tankar och känslor. Jag blir glad av att dela med mig av min vardag, mina hundars träning (och vardag ... fniss)   


Varför gläds jag över Det? 

- Vet inte. Jag vet inte om det är friskt eller sjukt, om det beror på någon form av diagnos som borde ställts, eller om det är konstnärligt normalt .... och ska sanningen fram så bryr jag mig inte så mycket om Varför .... jag bara gläds. Så länge jag gläds över att dela med mig, så länge kommer jag att blogga. Den dagen jag inte gläds längre, då slutar jag. Det är inte svårare än så. Märk väl dock, att jag inte slutar blogga förrän JAG väljer att sluta. INGEN annan kan få mig att sluta blogga så länge jag vill fortsätta. 


Jag har inte hunnit bekanta mig så mycket med nya bloggen än ..... så det här med foton får komma en annan dag ....  det är lite svårare matematik om vi säger så .... fniss. 


Hundarna tuggar köttben .... De fick det istället för mat nu ikväll, och de tuggar så det står härliga till. Letar fortfarande en cykel så att jag kan börja (fortsätta) cykla med Paddy .... vet du av någon damcykel, hojta till :)


Nu ska jag mysa ner mig i soffan en stund innan det är dags för kvällsrunda med hundarna. Hoppas du haft en bra dag, och att du fyllt den med värda grejer :)


Gokväll

Av maria tafvelin - 7 maj 2014 15:12

Välkommen till min nya blogg :)  Den gamla epoken Bygdsiljumsmaria är över .... nu kommer den NYA :)  Ett nytt kapitel, ett nytt steg .... förändring, utveckling.


Det sätt jag blev tvungen att byta blogg, är väl måttligt kul, men samtidigt känns det helt rätt att begrava det gamla. Tro aldrig att jag ändrar mig .... JAG är JAG ... och jag kommer alltid vara samma slags person :)


Efter en rolig dag på jobbet, blev det en 45 minuters promenad med hundarna, följt av ytterligare en sväng, då med lite dw för Molly och Kelly. Jag har inte lärt mig den här bloggen ännu, så jag kan inte infoga foton .... fniss ... men , jag lär mig väl :)


Annat har åxå hänt, men det tror jag att jag väljer att skriva om lite senare .... 


Nu ska jag i alla fall röra runt i kylen för att planera middagen. Solen formligen sprutar från himlen, hundarna vilar efter dagens övningar .... jag känner mig förhoppningsfull, och glad över min nya supersöta blogg :)


Varmt välkommen att följa min blogg om du vill. Du som tycker att  min gamla blogg var fel, tråkig, negativ .... jag ber er redan nu att sluta läsa, för då kommer min blogg inte vara något för just Dig. Då finns det andra bloggar DU kan följa :)


Försökte lägga in en låt från #spotify åxå .... hoppas det funkar :)


Tjing så länge :)

Tidigare månad - Senare månad

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<<
Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards