Alla inlägg under juni 2014

Av maria tafvelin - 24 juni 2014 21:13

Att sakna. 

Oj vad jag kan sakna dig. Allt vi delade, allt vi hade tillsammans, vi kämpade .... jobbade .... svettades ... Peppade. Nu är det lixom så .... beige. Färglöst. Utan udd och krut. Hur blev det så?   Vart tog du vägen?  Inte lät du dig väl skrämmas av idioter som vill dig illa? Nog ser du väl bortom den idiotin! Visst fattar du att ditt värde är större än deras skitsnack?!   


Jag vill ha dig tillbaka! Capisch!!  Jag vill ha tillbaka den där taggade bruden som kämpar in i kaklet!   Jag vill ha tillbaka den där tjejen som tar i tills det smakar blod i munnen och musklerna värker. Jag vill inte ha den där, förvisso trevliga, men blekfeta kärringen som sitter i gungstolen och ojar sig.


Jag vill ha tillbaka hon som vågar säga ifrån, som vågar stå upp för, inte bara sig själv utan åxå andra. Jag vill ha tillbaka den där som inte backar för att säga vad hon tycker och tänker. Jag vill ha tillbaka henne. NU!


Maria Tafvelin, kom tillbaka, jag saknar dig. 

Av maria tafvelin - 24 juni 2014 10:57

Dagen i dag är en märklig dag.

Den är din.

Gårdagen föll ur dina händer.

Den kan inte få mer innehåll

än du redan givit den.

Morgondagen vet du ingenting om.

Men dagen i dag har du.

Använd dig av det.

I dag kan du glädja någon.

I dag kan du hjälpa en annan.

Dagen i dag är en märklig dag.

Den är din.

 

 

Av maria tafvelin - 23 juni 2014 22:04

Efter en superbra dag på bästaste jobbet åkte jag ner på stan för att köpa hundfoder. Det var gratis parkering på CK :)


13 plusgrader och inget regn på hela dagen, det må man säga är bra :)  Efter jobbet tog jag ut hundarna på en kort runda, sen stannade vi ute på gården och jobbade en stund. Det blev lite godissök och olika övningar för allihop innan vi gick in :) 


Nu håller det på att dra ihop sig till kväll .... men eftersom jag inte behöver kliva upp så tidigt, så tänker jag duscha och bädda rent, efter kvällsrundan. Jag BRUKAR ju bädda rent på fredagar, men eftersom jag var borta fredag till lördag så tappade jag ju den rutinen ... fniss.   Nåja, en måndag är lika bra som en fredag :)


Hoppas du haft en bra dag :)


Gokväll

Av maria tafvelin - 23 juni 2014 10:28

Kom nyss in från en helt magiskt ljuvlig timmes  promenad. Det var tur att det blåste lite, annars hade det blivit för varmt :)

 

Hundarna har fått mat, själv ska jag snart fixa lunch. 


Inatt drömde jag både mycket och konstigt. Jag drömde att jag skulle på personalmöte på gamla jobbet, för att skriva under uppsägningspapprena. Vi skulle ha mötet på typ folkets Hus här i Ursviken. Hannah och min storebror skulle skjutsa dit mig. Jag höll på att bli desperat innan vi skulle åka, för jag hittade inte mina hårsnoddar.  När vi kom dit så var det någon slags personalfest för politiker, och min kompis Heléna, som är politiker, mötte upp i dörren. 


Jag gissade att vi kommit fel, så vi gick ut igen och skulle gå på baksidan byggnaden för att kolla om det fanns fler lokaler. Där trampade jag ner till knäna i koskit. Vi hittade en dörr på baksidan och kom in i en ladugård där det var både kor och grisar. I mjölkrummet var personalmötet. 


Sen minns jag inte mer :)


Nä, nu ska jag fixa lunch. Ha en Bra dag hörrni, och se till att fylla dagen med nåt värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 22 juni 2014 21:23

Söndagkväll. Tänk ... återigen .... jag har tur som en tok. Nu med vädret. Jag berättade för hundkursarna ikväll, att jag alltid genom åren haft sån himla tur med vädret på kurskvällarna. Nån enstaka gång har det regnat, men oftast har det varit uppehåll, alternativt strålande väder. Genom alla år alltså! Helt fantastiskt :)


Hörrni .... jag fick ju min gamla blogg lösenordsskyddad igår. Jag mailade abuse.se som sköter sånt där, och frågade vad det var NU då, eftersom jag fick ett mail bara häromveckan att de inte hittade något som stred mot villkoren för bloggen. Nu hade min blogg återigen blivit anmäld. Den här gången rörde det sig om ett inlägg jag skrev den 10:de dec 2013.   


Abuse bad mig att ta bort namnet på företaget jag namngivit. Jag behövde INTE radera inlägget, bara radera namnet på företaget. Jag kunde använda mig av termer som: fd arbetsgivare. 


Jag gick in och redigerade inlägget, raderade företagets namn, bytte till fd arbetsgivare.   


Som jag förstod det på mailet, så skulle de inte behöva höra av sig mer, då de nu gått igenom alla inlägg, vilket hade tagit sin tid. (jo det förstår jag åxå, jag har bloggat i 4 år, så det har blivit en hel del inlägg)  Fast .... den eller de som sitter och nagelfar mina gamla inlägg, hittar säkert nåt mer att anmäla mig för ... men ...   jag går in och redigerar om det behövs ... i övrigt fokuserar jag på dagen idag, och framtiden :)  Vilket jag tror att de allra flesta gör som läser min blogg. Alltså, fokuserar på att fylla dagen med nåt värt, istället för att älta och krampaktigt hålla sig kvar vid det gamla, bara för att kunna på NÅT sätt trycka dit mig. 


Nåja, jag har i alla fall fyllt MIN dag med en massa positiva grejer :)  Sol, glädje, jobbet, hundkurs, hundarna .... ahhh .... nu ska jag njuta av det som är kvar av kvällen. Nu jobbar jag eftermiddag i 3 veckor, så jag behöver inte ens ställa alarmet :) :) :) 


Gokväll

Av maria tafvelin - 21 juni 2014 21:45

Det börjar vara slut på Midsommarhelgen :)  Och det är helt ok. Vädret är hur vackert som helst .... blå himmel ... vindstilla .... och där jag sitter är det inte en endaste mygg :)


Till middag blev jag sugen på grillat. Vi grillade ju kyckling igår,och det var så himla gott. Jag hade köpt en fläskytterfilé på konsum innan jag åkte ... hade nån gammpotatis i kylen .... grädde har jag ju alltid hemma .... Då var det just det här med grill. Jag har ju en supersöt liten grill, men man får ju inte grilla på balkongen .... och att springa trapporna ner för att grilla ... nja ....    Tankarna vandrade till det här med bordsgrill osv . 


Jamen vafan ... man borde ju kunna använda våffeljärnet!!!!!


Sagt och gjort. Det blev grillad fläskytterfilé med potatisgratäng och grönpepparsås till middag :) :) :) :) 

 


Det var helt enkelt supergott :)   


Hundarna har visat att de visst älskar att vara borta och springa som dårar ... .men det är skönt att vara hemma i våran egen soffa åxå 

 


Nu stundar en kvällsrunda med hundarna, och en snabb dusch ... sen ska vi krypa isäng här i vårat eget paradis. Tänk så många olika världar man får vara del utav .... och det är helt underbart alltihop. JObbet ... med Pernilla och Mattias, där Pernilla visat sig vara, och LÄRT sig, inte bara en bra chef med skinn på näsan, men även massor med hjärta .... samt en fantastisk konditor !  Hannah och Robban, där Hannah visat sig vara en HEJARE på att backa med släp bland mycket annat :) 


Jag har världens Bästa Barn, har jag berättat det för er någon gång? :)


Håll i er nu, för nu kommer jag att dra till med något som jag VET att jag sagt en babiljard gånger .... men jag är lika säker NU, som jag var första gången jag sa det ....


JAG FICK DET BÄST !!!!!    :) :) :) 


Nu ska jag ta och väcka hundarna ... kanske krävs att jag BÄR dem ner till gården som det ser ut just nu ... sen dusch ... sen säng säng sova .... i morgon är det BÄSTA ... säger BÄSTA  jobbet :) :) :) 


Fy fasen va jag är lyckligt lottad. Säger bara det. Fy fasen va jag är lyckligt lottad. 


Gokväll

Av maria tafvelin - 21 juni 2014 16:13

Har landat hemma efter midsommaraftonens äventyr med Hannah och Robert i Högnäs. Ja, Roberts pappa var åxå med, det är hans hemställe, som jag berättat tidigare.   Det har varit helt fantastiskt! Både för mig och hundarna. Å vad de har sprungit! Paddy har haft ett stort smile hela tiden. Att få springa fritt är det bästa han vet.

       


 


Till middag grillade vi kyckling

Till efterrätt blev det jordgubbar

 


På kvällen blev det nåt glas vin och en film

   

I morse när jag vaknade, stod Paddy och tittade ut genom fönstret, som var precis i lagom höjd för honom

   

Sedan blev det frukost

   

Före lunch var vi ute på gården och jobbade. Jag och Hannah körde iväg 4 släpvagnslass med ris, Robban körde med trimmern och Ingemar var ute i skogen (vilket han var hela dagen igår åxå)  Till lunch blev det färsk pasta. Hannah gav Robert en pastamaskin i födelsedagspresent :) Supersupergott blev det :)

     


Efter lunch och kaffe var det dags att packa väskan och åka hem.  En underbart trevlig Midsommarafton ! 


Nu ska vi mysa i soffan en stund jag och hundarna, sen blir det en promenad. I morgon är det först jobb, och sedan hundkurs. Hoppas ni haft en lika bra midsommar som jag :)


Tjing så länge



Av maria tafvelin - 20 juni 2014 06:18

Står i mitt supersöta lilla kontor och dricker kaffe. Upp klockan sex, och åka in till stan före 8, det är precis som en vanlig arbetsdag alltså :)


Det regnar och är 5 plusgrader. Trist för de som planerat att ha någon slags midsommarfirande utomhus och hade tänkt sig klänning och bara ben. Hur ofta är det egentligen toppenväder på midsommar?


2011 var det småregnigt hela dagen. Då arrangerade jag och de övriga i Bygdsiljums festkommitté midsommarfirandet. Jag var ansvarig för sång och dans runt midsommarstången :)   


2012 var det varmt och soligt och massor med folk på Westmans

2013, alltså förra året, var det åxå soligt och varmt  :)


I år är det alltså INTE det, men det kan ju klarna upp och sluta regna i alla fall, man vet aldrig. 


Nä, nu måste jag ta ut hundarna och sedan packa lilla åkabortväskan :)  Ha en Härligt Glad Midsommar!!


Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
29
30
<<< Juni 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards