Alla inlägg under juni 2014

Av maria tafvelin - 11 juni 2014 15:04

Superbra dag på jobbet :)  Känner mig stolt över mig själv gällande jobbet. Jag VET att jag gör ett bra jobb :)   

Känner mig stolt över mig själv som instruktör på hundkurserna. Jag VET att jag gör ett bra jobb där. 


Det här att känna stolthet ..... en underbar känsla.  Jag känner mig även Stolt över mina barn. Pernilla - ni fattar nog inte vilka kliv hon tagit i livet. Att vara delägare i ett bageri, att vara ansvarig för bland annat bröllopstårtor och mycket av design på bakverk ... Att vara chef för mer än en handfull människor ... Jag är så oerhört stolt över henne, så det kan ni inte fatta. 


Hannah, min lilla virrpanna. Hon har visat sig vara en HELT otrolig människa! Hon har flera jobb, hon är driftig, omtyckt, bangar inte för nåt. 


Mina underbara tjejer !!!! Oj vad jag är stolt över Er!!!!


Jag är inte bara stolt över mig själv och mina tjejer, jag är även stolt över min bästa kompis Annicas tjejer. Stina, som nu står på frisersalongen Hufvudsaken som frisör. Bra jobbat STina!  och hennes lillasyster Jenny ... Vilja, envishet, åsikter ... styrka. BRA JOBBAT Jenny !!! Jag är stolt över Er båda !!!


Jag är stolt över mina bröder, brorsbarn, kusiner, kusinbarn .... jag är stolt över Sofia, Sallys nya ägare, som tagit studenten och som hanterar hundarna på ett underbart sätt. 


Kanhända är jag en av de mest stolta människor jag Vet. Det känns bra :)


Efter jobbet blev det en 45 minuters runda med hundarna i full sol. Varmt!   Nu har det mulnat på, och det känns lite skönt :)


Nu ska jag förbereda middag. Tjing så länge

Av maria tafvelin - 11 juni 2014 07:15

Underbar onsdagmorgon. Sol och 13 grader, perfekt promenadväder. Jag drack mina tre koppar på rekordtid, då jag ville ut tidigare för att hinna längre rundan.  Nu har jag precis ätit frukost, och den var himla god :)

 


Förresten, på tal om att äta. Till middag igår tänkte jag äta fransk löksoppa. Jag köpte en sån där pulversoppa förra veckan för jag tänkte det skulle vara gott att smaka den. Kokade den igår afton, men vet ni så helvetiskt dåligt det var. Det gick inte att äta. Det var bara att kasta bort. Huvva och urk. 


Nä, nu ska jag gå och fluffa till frisyren, sen åka på jobbet. Ha en bra dag hörrni, och fyll den med nåt värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 10 juni 2014 19:10

Du ska älska din nästa såsom du älskar dig själv. Fast ... du måste älska dig själv före du kan älska någon annan.  Ibland blir det komplicerat det här med att älska. Eller, rätt så ofta faktiskt.   Ta bara det här med att älska sig själv. 


Eller, om vi börjar med: VAD är det man älskar hos människor?   Personlighet? Utseende? Humor?   ... eller VAD?


VAD ska man älska hos sig själv?   Personlighet?  - jo, den älskar jag faktiskt. .... eller? nämän, inte alla delar av den.  Utseende? - Nej, inte i nuläge ... eller .. ibland faktiskt. Eller ... älskar var väl att ta i, men ..... Humor? Jomen DEN är väl utmärkt ?!   .... ibland ... kanske inte alltid .... 


Ok . Då fortsätter vi tänka. 


Du måste älska dig själv innan du kan älska någon annan. 


JO, jag älskar mig själv .... ibland. INte alltid. Gudarna ska veta att jag inte alltid är så lätt att älska, så svaret är: Jag älskar mig själv, men inte alltid. 


Älska din nästa som dig själv.

Ja, det är ju precis det jag gör!  Ibland älskar jag Dig, ibland lite mindre, ibland står jag inte ut med dig, ibland blir jag så förbannad på dig så jag nästan går av på mitten. 


Så .... det här med att älska, både sig själv och andra, har många aspekter. Det är inte svart eller vitt ... Kärlek är komplicerat, även om kärleken handlar om den till en själv. 


Hur GÖR man då för att stå ut med sig själv, om kärleken till sig själv  tar slut?


När kärleken till andra tar slut, så kapar man kontakten. Man blir ex. Men .... hur gör man om kärleken till En själv tar slut? Alltså ... När man gör saker som man egentligen inte vill göra, som man inte tycker är ok? HUR gör man slut med sig själv?  Alltså, känslomässigt?  


Kan man bli sitt eget Ex?



Av maria tafvelin - 10 juni 2014 15:01

Efter en Bra dag på jobbet ..... förresten .... vad är en Bra dag på jobbet?  Ja, det kan ju vara en massa olika saker :)  men just Idag var det att

- flera kunder ringde och hade frågor som jag med enkelhet kunde besvara och hjälpa dem med. De blev superglada, det blev jag åxå.

- jag lärde mig helt själv, några nya saker vid datorn som jag kommer att ha stor användning för :)


De allra flesta dagar på jobbet, är BRA dagar :)   De dagar det varit mindre bra, är de dagar då man fipplat fel med ordrar ..... ja .... mer var det visst inte .... och det är ju så marginellt lite, dvs sällan det händer .... så det ska man nog inte ens ta upp .... fniss


Jag älskar mitt jobb :)   Jag har nog älskat alla jobb jag haft faktiskt. Det är väl just för att det finns nåt positivt i allt :)  Det gäller bara att fokusera på Det, svårare än så är det inte :) Man lär sig nåt nytt varje dag, vilket jobb man än har, och nya lärdomar är alltid positivt. 


Efter den braiga arbetsdagen blev det lunch med Pernilla och Matte på Truckgatan. Har sagt det tidigare, säger det igen - Supergod mat :)  Efter lunchen begav jag mig hem och tog en dryg timmes promenad med hundarna. Åh va Paddy sprang ! Nedanför Scharins har de schaktat fram stora ytor nu, och där drog han repor som inte var av denna värld. Hela Paddy strålade av lycka när han kutade, det är så himla kul att se :)  Ja, Kelly sprang som en dåre ibland hon åxå .... medans Molly ..... nosade efter nåt ätbart i lugn och ro. 

       


Det var faktiskt lite sol även fast det ser lite mörkt ut på fotona. Det var såpass varmt att jag var tvungen ta av mig till bara t-shirt i alla fall. 


Nu ligger hundarna och slappar efter rundan. 


Hörrni .... det här med att ständigt måsta slåss. Mot fördomar, skitsnack, okunskap, idioti .... det tar massor med energi för massor med människor. Visst är det onödigt!  Tänk om människor bara kunde acceptera och respektera, behandla andra på ett bra sätt. Då kunde alla få lägga energi på annat än att bemöta skitsnack. 


Nu ska jag fippla lite. Tjing så länge :)



Av maria tafvelin - 10 juni 2014 06:32

Jodå, dagarna kutar iväg. 2011 det här datumet, var det nära 30 grader varmt, och hade varit det i ett par dagar. Jodå, jag beskrev hur jävulskt mycket för varmt det var :)   Idag är det inga bekymmer med att det är för varmt i alla fall, det finns alltid NÅT att glädjas över .... fniss. 


När väckaren ringde kl 6,  gick det faktiskt lite trögt. Jag snoozade, vilket jag inte brukar göra ... och hips vips så känns det som att jag måste pinna på lite så att jag inte hamnar i tidsnöd innan jag ska iväg på jobbet. Idag är det tisdag, och det brukar vara en rätt så lugn dag. Fast, det brukar måndagar vara åxå, men gårdagen var inte speciellt lugn. Nåja, man tar det som det kommer :)


Nu har jag varit ute på morgonrundan. Underbart skönt promenadväder! Nu blir det en snabb frukost, sedan iväg. Ha en bra tisdag!


Äh, vi tar en morgonsång med #spotify





Av maria tafvelin - 9 juni 2014 21:28

Idag har det regnat och varit svalt. Det behövs regn i markerna nu, så det känns bra. Man vill ju gärna att det ska bli både blommor och bär, även i år :)


Efter jobb, promenad med hundarna osv osv osv så uppvaktade vi älskade Pernilla :)  Hon fyllde ju 25 år igår, och ikväll blev det uppvaktning. Det var jag, Hannah och Robban som gästade Pernilla och Mattias, och gav de presenter vi skaffat. Hon blev så himla glad över presenterna :)  Åh, så kul det var !!!


Jag är sanslöst trött .... vore det inte för att jag ville berätta om uppvaktningen av Pernilla, så skulle jag inte orkat blogga ikväll. En del dagar är bara sådana .....   Ska försöka samla kraft till att gå ut med hundarna .... sen längtar jag efter att få krypa under täcket. 


Hoppas Du haft en Bra dag!


Gokväll

Av maria tafvelin - 9 juni 2014 06:24

Oj vad jag har sovit gott, i min egen säng :)  Hundarna verkar åxå uppskatta att sova i den egna sängen, de snarkar fortfarande :)


Lite grått idag, men fåglarna kvittrar ändå. För de människor vars humör styrs av solen, kan det bli en kämpig dag, själv känner jag att dagen kommer att bli alldeles underbar! I afton ska vi ju fira Pernilla :)


Nä, nu är det dags att väcka hundarna och gå ut. Ha en Bra Måndag, och fyll den  med nåt värt!


Gomorron



Av maria tafvelin - 8 juni 2014 20:21

Nyss hemkommen efter helgens bravader. Tänk så himla kul det är att hålla på med hundar och hundägare!!! Jag älskart :)


Varken jag eller Hannah sov väl direkt ybermycket inatt. Det var ..... VARMT i den superlilla lägenheten :)   Dessutom så är det väl alltid svårt att sova på ett nytt ställe. Så är det för mig i alla fall. Hundarna är inte heller vana att sova borta, så Paddy och Molly var uppe och steppade tidigt på morgonen, ja alltså, tidigare än Jag. Jag klev upp kl 7 :)  Kelly däremot, hon viker inte från min sida, så hon låg kvar så länge jag låg kvar :)


Det blev ju en del tokigheter redan igårkväll .... men det är så bökigt att blogga från telefonen, därav det något rumphuggna inlägget igår :)   Tänkte beskriva hela helgen lite kort :)


Lördag morgon. Alarmet på 5.30    Så långt gick det nog bra. Men .... jag hade vispat av ljudet på telefonen, så alarmet var ljudlöst ... fniss. Tur då att jag vaknar lite då och då. 5.50 vaknade jag, och då fick jag ju lite bråttom. Skulle packa, ta ut hundarna, dricka kaffe ... kamma luggen, och hämta upp Hannah kl 7 .   Packade under stress kan man säga .... få se nu ... koner, rallylydnadspapper, post-it-lappar, hundgodis, koppel, bajspåsar, hundmat, vattenskål, vatten, hundbädd ....mediciner,  sängkläder, tandborste, tandkräm, handduk.   Jo jädrar ... he he .... perkolator och kaffe :) :) :)   Jag var EXTRA nöjd med mig själv att jag packade perkon :)  den lilla lägenheten jag och Hannah skulle få sova i, bebos av en ung man, som säkert dricker kaffe .... men jag får en känsla av att det kaffet till största delen intas hemma hos hans mamma ... så jag tänkte ... bättre vara SÄKER på att man får sina tre koppar på söndagmorgon i alla fall :)


Jo, jag hann iväg mot stan, och var till och med lite tidig. 6.50 ringde jag upp Hannah för att meddela att jag rullade in på deras gata. 

- Helvete ..... jag kommer. 

Hon hade alltså försovit sig .... hon åxå :)


Men ... eftersom jag var lite tidig så kom vi ju iväg i bra tid ändå :)  Hon jobbar ju (som jag sagt en babiljard gånger) på OKQ8, och öppnade idag, så huvudsaken är ju att vara där såpass hon hann vispa igång bull-ugnen och fräsa igång korvgrillen, och det hann hon :)  Själv drog jag iväg på hundklubben för att gå igenom agilityhindren, eftersom helgkursen skulle startas med Agility. Jag gjorde en snabb plan, flyttade hinder, bar lite, funderade ... och sen dök deltagarna upp. 8 till antalet (plus någon respektive) samt 8 superfina hundar av olika ras och storlek :)


Värmen var ..... alldeles för påtaglig egentligen för både hund och människa (om man ska göra annat än sitta stilla och dricka kall öl)   Men, med korta pass och mycket vatten så funkade det riktigt bra. Hundklubben hade ordnat lunch åt oss, så vi fick kycklingsallad till lunch :)  Efter lunch blev det ett pass i lydnad.   Eftermiddagskaffe och en kort sväng till, sedan var vi alla rätt så nöjda att avsluta dagen. 


Hannah och jag slutade samtidigt, så vi följdes åt till min bästa kompis Annica för att avlämna födelsedagspresent :)  Eftersom hon var på väg till en fest, så skickade hon med oss ett rejält stycke tårta till efterrätt ..... till en middag vi inte planerat än vid det laget ... fniss.


För att förkorta kvällen något så kan jag berätta att till middag blev det färdiggrillad kyckling med potatissallad. Till efterrätt skulle vi koka kaffe och äta tårta. Fram med perkon, fram med kaffet ..... men Nä ... jag hade inte tagit med mig SLADDEN till perkon !!!!!!


Nåja .... OKQ8 ligger bara typ 2 hus bort, så Hannah sprang iväg med perkon i handen, fyllde den med kaffe på OK och sprang tillbaka. 


Ingen TV i lägenheten gjorde att vi försökte hålla oss vakna genom att bara umgås. Jo, vi löste korsord åxå :)   Kände på pinkrundan att Meniére flåsade mig i nacken ... ingen trevlig känsla.   Tyvärr så vaknade jag i morse med samma känsla, och var duktigt ostadig. - Nej fan .... 

- Men, KAN du ha hundkurs idag, frågade Hannah? 

- Det MÅSTE bara gå!!!


Samlade deltagarna när de kom och berättade situationen. Men, försäkrade jag dem, det värsta som kan hända, är att jag sjunker ihop och kräks av yrseln, och det finns INGET ni kan göra, förutom att dra mig i skuggan om jag sjunker ner mitt i solen. 


Det var väldigt ostadigt första timmarna på kursen, men efter lunchgivan av mediciner så lugnade det ner sig :)


På eftermiddagen var det Trickträning med klicker på schemat. 


När jag sammanfattar kursen, och ser vad deltagarna sagt till mig, och  skrivit på facebook, så KAN jag inte annat än att vara så himla nöjd. Det är en fantastisk känsla att kunna Ge något som får andra att känna att de fått något ut av en kurs jag håller. 


Håll ut, dagen är inte slut än :) :) :) 


Efter kursdagens slut, hämtade jag upp Hannah på OKQ8. När vi startat bilen och börjat köra ut från Burträsk, ringde vi upp Pernilla och sjöng för henne :)   Älskade lilla Pernilla fyller 25 år idag !!!!  Jag har köpt en present som jag vet att hon kommer att bli glad över :)   Hon kommer dock inte att få den förrän i morgon.   Förvisso har vi träffats idag, för efter hundkursens slut så åkte jag direkt och jobbade några timmar. Pernilla och Mattias jobbade åxå (som vanligt) men, eftersom de kommer att bli kvar på jobbet sent, så tar vi firandet i morgon. 


Nu är jag hemma .... Hundarna sprang som galna när vi kom hem, både härute och härinne. Paddy framförallt, hans springglädje visste inga gränser :)


Ja ... det var helgen lite kort :) :) :) 


Hoppas Du åxå haft en bra helg, och att du kunnat fylla den med nåt värt :)


Gokväll





Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
29
30
<<< Juni 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards