Alla inlägg under juli 2014

Av maria tafvelin - 23 juli 2014 22:15

Det blev inget bad ikväll. Det blev ingenting alls. 


När kärlek lixom tar slut ... upphör att existera. NÄr man tänjt gränserna över vad som är rimligt .... Då är det ... slut. När motparten är så vansinnigt inne i ett tänk som inte är, varken nutida eller ens rimligt. När allt fastnat i .... ja ... vad sitter det fast i?  Kom inte och framhåll positiva saker som du gjort för mig för 20 ¨år sedan ... de är lixom preskiberade. Att du hjälpte mig med något för 3 år sedan, det är jag jätteglad över, men tyvärr så kan du inte bete dig som en besserwisser för det. 


Nu ska jag ta en dusch och sedan krypa isäng. I morgon börjar jag jobba kl 14. Jag kommer Inte att kliva upp kl 5 för att promenera med hundarna, utan det blir sovmorgon. Till alla er som ser mig som djurplågare för att jag inte går ut med dem tidigt på morgonen, och tar ut dem på asfalten i denna hetta, kan jag bara säga: Jag är inte mer än en vanlig hundägare. Vanliga hundägare bor bland asfalt, kliver upp lite senare på morgonen ibland, men vill sina hundar det bästa. Det är allt jag kan säga. Orkar inte dra igång större diskussioner än så just nu. 


Gokväll.

Av maria tafvelin - 23 juli 2014 10:19

Sovmorgon idag. Börjar jobba kl 13.  Var uppe kl 3 och gick ut med Paddy som behövde pinka ett par minuter, så den tanke jag hade om att kliva upp kl 5 för att ta promenad, den la jag ner och sov till kl 8.   Kl 9 var det redan 28 grader varmt.  Amulans har passerat två gånger redan. 


Paddy råkade pinka ner sig lite på mattan innan vi hann ut, så jag kastade mattan på balkongräcket, måste ju ta ner den till tvättstugan och handtvätta den någon dag. Upptäckte när vi kom tillbaka från kortaste morgonrundan ever, att mattan inte hängde kvar. Nä va fan, den har glidit ner och ramlat på balkongen nedanför. Mannen som bor där, är i sin stuga mest hela sommaren, kommer hem någon gång ibland, och eftersom han var hem häromdagen, blir det nog ett par veckor till skulle jag tro. Jag ska kasta in en lapp i hans brevinkast att min matta ligger på hans balkong. 


Såhär såg det ut efter 250 m promenad nu på morgonen



  I sakta mak med hängande tungor. 

Nu ska jag fippla lite innan det är dags att äta nån slags lunch och sedan bege mig på jobbet. Ha en bra dag och håll dig i skuggan!


Gomorron

Av maria tafvelin - 22 juli 2014 21:05

Jisses så varmt   ! Jo jag vet att jag upprepar mig, men den här värmen är inte hälsosam för någon tror jag. 


För en timme sedan tog jag Paddy ner till bryggan. Japp, han simmade och badade med mig :)   Efter en stund gick jag upp, bytte ut Paddy mot Molly och gick ner till bryggan. Japp, hon simmade och badade med mig . Eller, ja, jag fick mestadels hålla i henne. HOn var inte överförtjust om vi säger så, men hon tyckte nog att det var rätt mysigt när jag höll i henne i alla fall :)  HOn fick bada en stund, sedan gick jag upp och bytte hund och tog Kelly. Hon var lika tvärsöver som vanligt, men när jag väl fått ut henne i vattnet, gick det bra. 


Det kom en tjej och satte sig på bryggan, när jag var där med Paddy. När jag kom ner nu sista gången, med Kelly, sa jag: Du får då ingen lugn och ro direkt :)   - Det är lugnt sa hon och skrattade :)  Skulle tagit med telefonen och bett henne ta kort .... grämer mig lite att jag inte gjorde det ... men .... får tänka på det en annan dag :)


Hur kan det då komma sig att ingen av hundarna någonsin velat bada tidigare på de här 4 åren, men nu gick det (hyfsat) bra?


Jo, det beror nog på att det är så sjukt varmt i vattnet, så att man kippar inte efter andan när man går ner. Tidigare har det ju faktiskt aldrig varit såhär varmt i vattnet, hundarna har märkt att jag nästan inte kunnat prata pga att det varit så kallt, och därför har de vägrat komma. Nu var det så varmt att man knappt känner att det svalkar, och då var det helt ok :)   


Ps. När man stått stilla tillräckligt länge, kommer det småfiskar och nafsar på benen. 


Nu ska jag ta en dusch :)   

Hoppas du haft en bra dag i värmen! 


Gokväll


Av maria tafvelin - 22 juli 2014 13:12

Redan på förmiddagen passerades 30-sträcket på utetermometern. På min arbetsplats (bageri) är det väldigt väldigt varmt. 


När jag kom hem från jobbet, gick jag bara upp och bytte till shorts och linne, plockade med mig hundarna och gick en kort sväng och sökte skugga. Utanför lusthuset satt ett gäng av de äldre som bor här i husen, och jag stannade och pratade med dem. De är så oroliga nu i värmen, och vet att många av dem i deras ålder, kommer att stryka med pga värmen. De som orkar gå ut, träffs i skuggan och hjälps åt att titta till de som inte kan gå ut, för att kolla att allt är ok.  Jag frågade om hemtjänsten kommer oftare nu när det är såhär varmt, men det verkar inte finnas personal till det, så de hjälper varandra att komma ihåg att dricka vatten.  Det är nog första gången jag sett dem sitta där utan kaffekopp och kaffetermos. Idag var det vattenflaskor :)  Det är så gulligt att de hjälps åt att titta till varandra, jag tror den yngsta är 75, och den älsdste är 92. 


Jag sa åt dem att de kan ju hänga med mig och bada ikväll :)   Då skrattade de gott :)   


Nu gäller det bara att stå ut resten av dagen, det är massor med folk nere och badar vid bryggan .... Hoppas det blir ledigt ikväll. Kanske tar med Paddy då :)


Nä .... nu ska jag äta lite melon till lunch :)


Tjing så länge

Av maria tafvelin - 21 juli 2014 21:15

Vilken underbar kväll !!!!!!! :) :)   Leendet kommer nog aldrig att lämna mitt ansikte!!!!! 


Ni vet ... det är ju så sjukt varmt, och till slut stod jag inte ut längre. Jag tog handduk och Kelly med mig ner till fjärden, och sen badade vi !!! Fattar ni !!!!???   JAG OCH KELLY BADADE !!!!!! Äntligen, efter dessa år, så BADADE KELLY !!!!  OK. jag är sönderklöst i hela överkroppen, för hon ville upp till mig lite då och då, men hon simmade .... FATTAR NI VIDDEN AV DET HÄR !!!????   Jag är så lycklig så jag nästan gråter. 


Jag var ner till vattnet med alla hundar när jag kom från jobbet, men i vanlig ordning var det ingen som var direkt sugen på att kliva i. När vi varit därnere ett tag, kom ett par med två lagottos, och en tonårig son .... kvinnan och hundarna är ofta därnere, och deras hundar älskar att bada. När de kom sa jag - jag ger upp, ni kan komma ner så går jag hem med de här badkrukorna, för jag vet ju att era hundar älskar att bada. Till saken hör att det är bara vid bryggan man kan gå ner egentligen, för det är så brant och tvärdjupt på andra ställen. Kvinnan sa: Jamen, är det ok för dig? - javisst sa jag, jag ställer mig här bredvid, kanske mina hundar kan få lite inspiration :)


Under eftermiddagen har jag, i vanlig ordning, suttit här och svettats kopiöst. Till slut kände jag bara .... Nä, fan ... det är som min kompis Annelie säger, man ska ta sig ett dopp. Varför jag inte gjort det tidigare, det vet jag knappt själv ... jag menar, jag är ju simkunnig, jag gillar att duscha kallt ..... ja alltså, jag fattar det inte ens själv. Nu blev det så att jag bara bestämde mig för att , nu jävlar Kelly, nu ska du och jag bada. Capish!


Jo, jag hade koppel på henne, annars hade hon aldrig gått i vattnet, men jag tvingade henne aldrig. Jag gick ut en bra bit, det var så sjukt varmt i vattnet .... och hon följde mig med viftande svans. Då och då retirerade hon och ville gå iland, men jag talade om för henne att det inte var nåt alternativ. Till slut kom hon och simmade ut till mig, klöste mig på hela överkroppen, körde ner båda framtassarna i sportbhn så jag höll aldrig på att få loss tassarna, men till slut hade jag fått hennes krampaktiga tag att lossa .... och sen simmade vi lite. Betoning på lite ska jag säga, för hon simmade genast till mig och klöste sig fast i mig ... MEN ÄNDÅ !!!!! FATTA !!!! Det här är första gången hon badar, simmar !!!!!!!!!!!!!!!!!!  Jag är så himla glad!!! NU förstår jag innebörden i uttrycket: Plötsligt händer det !


Jag är så uppe i varv så jag kommer väl aldrig att somna . Ostadigheten gav sig under dagen, så jag är inte ens ostadig. Jag är bara lycklig :)


Nu ska jag ta en dusch ... står här i mitt supersöta lilla kontor och droppar vatten. Kelly har kastat sig mellan sängen och soffan för att torka sig, och hon ser faktiskt lycklig ut hon åxå :)  HOn har övervunnit en rädsla, hon har vuxit, mest i sina egna ögon. I mina ögon har hon alltid varit perfekt :)


Hoppas du haft en bra dag. Att önska att det blir svalare i morgon, är en naiv önskan. Så, jag säger bara : sov gott inatt, så tar vi morgondagen när den kommer :)


Gokväll

Av maria tafvelin - 20 juli 2014 17:01

Nyss hemkommen från jobbet. Det är så sjukt varmt! svetten rinner i ansiktet, nerefter ryggen ... håret klistrar sig mot pannan och tinningarna. Fingrarna är svullna och fötterna går knappt i foppatofflorna ens en gång ... Jag mår fysiskt dåligt i den här värmen.   Och visst i helvete läser jag att NU kommer en värmebölja !!!!  MEn ... vafan är det som har pågått i två veckors tid??!!!!!    Jaha ... för att få heta värmebölja, måste det vara varmare än 25 grader, 5 dagar i rad !!!!  Men ..... jag faller nästan i gråt när jag hör det. 

Jag försöker trösta mig med att det BLIR svalare. Nån gång. 


Igårkväll började jag känna mig ostadig, ungefär i samma veva som jag upptäckte att Paddy fått tillbaka pink-bekymren. Jag hoppas att någon av oss piggnar till väldigt snabbt, så att vi inte hamnar i skov samtidigt. Jag vill så gärna piggna till NU, för i morgon kommer en facebookvän, och det vore rent ut sagt förjävligt om jag blir liggande precis då så att vi inte ens kan träffas!!! Nä, det får bara inte ens hända!!! 


Nu måste jag ta en sval dusch eller nåt, innan jag blir tokig(are) Fniss


Tjing så länge

Av maria tafvelin - 19 juli 2014 14:56

Efter morgonkaffe, morgonrunda och andra morgonbestyr, begav jag mig in till stadens kärna, dvs centrum ... fniss ... för att hålla sedvanlig Lördagsträning med ett gäng hundägare :)  Vad som är både kul och bra, är att det inte nödvändigtvis är samma gäng varje gång, utan det varierar. Bra störning för hundarna, att det inte alltid är samma hundar som är med :)   Idag jobbade vi med fotpostition, stadga i liggövning, samt lite apport.  Det blir lite olika övningar varje lördag, och det är super-super-kul :)


När jag kom hem tog jag ut min flock på en runda ..... och i den här värmen, blev den inte så lång, och definitivt inte snabb.  Nu ligger samtliga och stönar i värmen. Här blir det på tomgång nu några timmar ... rätt många säkert, då jag känner av lite ostadighet. Maxdos mediciner och en åksjuketablett blev det till lunch, tillsammans med ett par skivor melon.  Till middag planerar jag nåt riktigt gott, hoppas att det blir av :)


Nä, jag måste ta av mig tre-kvarts-träningsbyxorna och ta på shorts, det här går inte. Det är alldeles för varmt!


Tjing så länge! :)

Av maria tafvelin - 18 juli 2014 21:36

Idag har jag, förutom morgonrundan ni redan läst om, städat, vilket ni redan visste att jag skulle göra :)  Kvällen hade jag en plan för ... jag skulle sitta med ett glas rött vin ute på balkongen och fortsätta läsa ur den bok jag påbörjade igår : "Tätt intill dagarna" av Mustafa Can   Jag riktigt längtade till kvällen, då jag kunde sätta mig på balkongen och läsa .... på dagarna kan man typ inte sitta där, då är det för varmt ... och jag hade en bild framför mig .... nersjunken i min fina fåtölj ... precis som igårkväll. 


Jo, jag läste ett kapitel, och det var helt underbart ... men sedan var det som att magin försvann. Jag tog hundarna och gick ut istället. Ingen lång promenad, utan en kort sväng, men jag satt i gräset och släppte hundarna .... de sprang runt lite ... sen kom de och la sig bredvid mig och vi bara .... Var. 


Det finns för- och nackdelar med precis ALLT! Så är det. När jag gått upp rätt mycket i vikt, upptäcker jag något som jag aldrig haft förut  - jag har bröst helt plötsligt :) Lite småkul faktiskt :)  ... om det är värt det? Nja, det vet jag inte, men jag glädjer mig väl så länge de finns där :) :) Man må väl försöka hitta det positiva i allt som sker :)


Nu är det spotify och inte boken, som råder ... fast inte så länge till .... snart är det gonatt härifrån, då jag i morgon ska vara pigg och alert för att köra stadsträning med hundgrupp :)  Lyssnar på musik en stund till ändå ... bara för att klockan inte är så mycket .... 


Hoppas du haft en bra dag, och att de val du gjort ... har varit värt det. 


Gokväll

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards