Alla inlägg under juli 2014

Av maria tafvelin - 9 juli 2014 17:10

När jag hoppade in i bilen efter jobbet, förstod jag till fullo hur det kan komma sig att djur och barn dör i bilen om de blir lämnade där. Nåt så fruktansvärt varmt! HUR kan människor överhuvudtaget lämna hund i bil en sån här dag? 


En facebookvän hade idag funnit en hund i bil, i full sol ... ägaren trodde nog att det räckte att ha bakluckan öppen. MEN VAFAN DET ÄR INTE SYRE HUNDEN BEHÖVER .... DET ÄR SVALKA !!!!! Hur svårt kan det vara att begripa??


Hon stod vid bilen i 30 minuter, ringde polisen men innan den telefonkön var borta, dök några kompisar till hundägaren upp, och hämtade hundägaren. 


Jag fattar verkligen inte. Hur kan det komma sig att det finns så många idioter? Jag hittar lixom inte någon lämpligare benämning. Djurplågare passar åxå förstås.  Ghaaaaa !!!! Idioter driver mig till vansinne!!!!


När jag kom hem från jobbet och gick från parkeringen, såg jag ett par grannar sitta ute i solen och äta. HALLÅ !!! Det är 29 grader i skuggan!!!!  Jag fick nästan panikkänslor, och svetten rann, både i nacken och tinningarna. Luggen var sedan länge fastkletad i pannan, och överläppen hade jag torkat av ett antal gånger vid det här laget.  Frukostkorvarna höll fast vid plånboken, glasögonfodralet, Milos tratt  och lägenhetsnyckeln. Klumpfötterna stapplade stumt mot asfalten. Vandringen från parkeringen till entren var evighetslång där i fullt solsken. Jag såg en oas långt där framme ..... var det en hägring? Jag höjde min högra frukostkorvklase och skuggade solen för att kunna se ...... Det ser ut som dörren till min uppgång .... men jag vet inte .... värmen gör att jag känner mig förvirrad ..... foppatofflorna skrapade mot den heta asfalten .... skulle jag orka ända fram?


Jo, bevisligen orkade jag, men knappt :)


Nu ska jag torka överläppen och inte göra fler fysiska ansträningingar än så, på ett bra tag. 


Tjing så länge

Av maria tafvelin - 9 juli 2014 09:53

Klockan är 10.00 och det är 25 grader varmt ute. Morgonrundan blev 2.5 km i makligt tempo. Hann ungefär 500 meter innan svetten började tränga fram, mest på skallen. Jag blir som avundsjuk på de som kan vara ute i den här värmen, och fortfarande vara torr i håret efter en promenad.  :)


Det går inte göra så mycket med hundarna heller. Det är alldeles för varmt.   Tänk så många som inte förstår hur dåligt hundar mår i värme. Det är en fin linje mellan att vara varm, och sen ha värmeslag, vilket är livshotande för dem. Jag hoppas att ingen sätter sin hund i en parkerad bil en sån här dag. Vet att många kommer att göra det ändå, men hoppas kan man alltid. 


Det blir nog en sallad till lunch, innan det är dags att åka på jobbet. Det här är sista veckan jag jobbar 12-16. Nästa vecka kommer kontorskollegan Carina tillbaka från sin semester, så då går jag på min vanliga tid 8-12   

Jag vet att Carina uppskattar värmen lika mycket som jag .... fniss .... trist att avsluta semestern med att inte kunna göra ett smack med hundarna. 


Här kommer några bilder från kvällsrundan igårkväll. 

     


Ha en bra dag allihop, både ni som älskar värmen, och ni som storknar :)


Gomorron

Av maria tafvelin - 8 juli 2014 21:59

Klockan är 22, men det är inte alltför lätt att gå isäng, då det är en dryg timme till solnedgång, och det är 25 grader varmt. Tur att jag jobbar eftermiddag :)


Kollar precis på nyheterna om hudcancer och solande. Det är med det som allt annat som man VET inte är bra för en. Man tror väl inte att det ska drabba en själv?   Annars skulle väl ingen röka eller ta droger heller.  Jag solar inte så mycket .... slutade röka år 2000 .... har aldrig tagit droger .... Det är ingen garanti, men det KÄNNS bra :)


Minns att för ... 20 år sedan ungefär, då var det VÄLDIGA rubriker om att man INTE skulle steka mat eller äta smör. DÅ får man cancer.   Länge sedan jag hörde nåt om det. 


Nä ... nu ska jag släpa ut hundarna. Hur vi ska kunna sova i den här värmen är för mig en gåta, men jag hoppas att det svalnar av snart. 


HOppas du haft en bra dag, och att du kunnat fylla den med värda grejer!


Gokväll


Av maria tafvelin - 8 juli 2014 16:54

28  grader. Luggen är plattare än någonsin, hundarna flämtar och själv vet jag inte riktigt var jag ska ta vägen. Fingrarna är som frukostkorvar efter en kort promenad, och fötterna går knappt in i skorna. Men soligt och vackert är det :)


Jag upptäckte i morse att min blogg inte länkats till facebook som den brukar, men nu är det i sin ordning igen :)


Oh my god, jag måste gå och duscha fötterna i kallt vatten, annars kommer jag att kläckas! 


Tjing så länge

Av maria tafvelin - 8 juli 2014 10:04

Oj så varmt!  När jag kom ut på morgonrundan nu på morgonen, var det 23 grader. Jag hade shorts och linne, satt upp håret ... och de första hundra metrarna kändes det toppen. Waow tänkte jag, jag har nog börjat gilla värmen :)


Efter ca 400 hundra meter kände jag att det började rinna i nacken och bli blött i luggen. Japp, då började jag svettas. Vi gick kortare runda, 2.5 km, både för hundarnas och min egen skull. Nu står jag vid datorn och väntar på att sluta svettas, så att det löns gå och duscha :)


Jag tar av mig strumporna i slutet av april typ, och har sedan inte strumpor på mig förrän i oktober nån gång, förutom på jobbet då, eller ytterst få andra tillfällen.  Jag må inte trivas med värmen, men jag trivs att gå barfota :)


Dusch, lunch, sen iväg på jobbet. Ha en bra Tisdag, och fyll den med nåt värt :)


Vi tar en sommarvisa från #spotify


Av maria tafvelin - 7 juli 2014 21:06

Jamen, då var det dags igen då. För gnällkärringen alltså :)  Det är för varmt !  fniss    


Jag älskar sommaren, som jag älskar de andra årstiderna, tro inget annat. MEN ... jag uppskattar MEST när det går att faktiskt göra nåt utan att plågas av värmen. JO, jag vet att många av er inte plågas av värmen, hur varmt det än blir, men nu handlar det här om MIG :) :) :)   Ni som älskar värmen och vägrar klaga på värme, får starta en egen blogg om DET :) 


Nä, skämt åsido, som jag sagt så många gånger förr, jag unnar er värmen, ni som älskar den, och mår bra av den. Det är oftast människor som inte är hundägare btw, som älskar värmen mest. 


Efter jobbet blev det en kort, långsam promenad med hundarna i 27 graders värme. Funkar inte att göra så mycket annat. Sallad till middag .... och  ja ... sen har det inte blivit mer. Ute på balkongen går det definitivt inte att vara. Undras om det kläcks en babiljard mygg nu när värmen kom .... eller om vi helt enkelt slipper dem i år :) Vore fantastiskt :)


HÖrrni, jag sitter och kollar på (och sjunger med i ) Lotta på Liseberg. Jag ska aldrig förglömma när barnen sa till mig att det är tantvarning när man sitter och sjunger med i allsång på skansen :)  Fast ... Lotta på Liseberg är väl ändå LITE tuffare :) Just ikväll var det faktiskt otroligt bra. Ja ... det kan kanske bero på att jag nästan aldrig sett programmet tidigare .... det kanske BRUKAR vara såhär bra :)   


En hel vecka har gått av Juli Månad. Kom ihåg att Sommaren är Kort ...   Njut och ta vara på Varendaste dag. 


Gokväll



Av maria tafvelin - 7 juli 2014 10:31

Ja, den sifferkombinationen visar att kl 10.30 var det 25 grader varmt. Jag börjar jobba kl 12.00 och slutar kl 16.00 :)


Väldigt varm promenad i morse. Jag tog den fina sommarsvängen vid vattnet . 

 


Hundarna ligger utslagna på soffan och jag ska snart laga mig någon form av lunch innan det är dags att åka på jobbet.  Jag har stark medkänsla för den människa som nu står här utanför och försöker få igång sin bil. Den vägrar starta. Jag vet hur det känns. 

.................. oj .... här lämnade jag datorn och gick och fipplade med annat en timme ..............


Lunch intagen, luggen på plats, nu väntar jobbet :)


Ha en Bra dag i värmen!

Tjing så länge :)

Av maria tafvelin - 6 juli 2014 20:31

Har nyss lagt på luren ... har pratat med älskade Storebror Nisse i 50 minuter :)  Det är faktiskt länge sedan vi pratade så länge, och det var så himla roligt :)


Vet ni .... det är 24 grader nu. Klockan är 20.30   När jag kom hem från jobbet kring 17.30 var det 25 grader. Klarblå himmel. Sol.   Varmt. Väldigt, väldigt Varmt. Det ser ut att bli väldigt väldigt varmt även dagarna som kommer. Jag unnar er det, som vill ha det :)   Själv styr jag det så att jag ställer väckaren lite tidigare, så vi hinner ut INNAN det blir så himla varmt :)  


Jag kör lixom dagen baklänges .....   fniss.  Före jag åkte till jobbet var jag ute med hundarna .. och innan det hade jag hundkurs. Eller, det hade jag inte egentligen, för det var för få deltagare som dök upp. Vi skulle träffas på Konsum kl 10, och när jag kom dit var bara Sanne där, med sin rottweiler Castor. Alltså. Om man bara haft förstånd att filma alla deltagare när de kommer på kurs första gången, och sedan varje gång ..... så att de själva verkligen förstår vilken skillnad det blir på kort tid. Det här ekipaget har gått från noll till ... ja ... en väldigt hög siffra, bara på några veckor. JÄttekul !!!  


Vad som var mindre kul var att förutom Sanne, var det bara en deltagare som dök upp. Den deltagaren har jag förra veckan delgivit mina tankar om dennes metoder med sin hund, och att det inte är acceptabelt. Denne deltagare blev från och med idag utesluten ur gruppen, samt anmäld till LS.   Jag har ALDRIG varit med om tidigare under de år jag hållit hundkurser, att jag känt mig nödgad att anmäla en hundägare till LS, eller att utesluta denne ur gruppen. Jag tror att jag befinner mig i chock fortfarande. Eller, inte bara TROR. 


Jag måste ventilera det här med en hundmänniska känner jag. Annars kan jag inte somna ikväll. 

Tjing så länge

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards