Alla inlägg under augusti 2014

Av maria tafvelin - 24 augusti 2014 06:30

Klockan är 6.30 och jag står och dricker kaffe. Oj vilken rolig kväll jag hade igår :)  Det var personalfest, och vi började med middag på Scandic, tillsammans med 300 andra.

   

Efter middagen körde bussar alla VIP-gäster (som vi var  ... fniss) till Norrvalla .... fast vi promenerade, då det är så nära.  Fotbollsmatch Skellefteå FF - Umeå stod på menyn, men i sanningens namn var väl ingen av oss direkt intresserade av matchen. Vi besökte öltälten istället :)


    


Efter matchen spelade Krutov i ena tältet, och där hängde vi tills det var dags för mig att ta bussen hem igen. Det började regna lite smått när jag gick till bussen, och när jag hoppade av här hemma, spöregnade det , men det gjorde ju inget att luggen blev platt i Det läget :)


Nu ska jag gå ut med hundarna, sen göra mig klar för att åka till Malå. Ha en bra dag hörrni :)


Gomorron!

Av maria tafvelin - 23 augusti 2014 08:39

Lördag morgon. Jag står i mitt supersöta lilla kontor och dricker kaffe. Hundarna sover under täcket. Allt är som vanligt :)   Kl 11 ska jag vara nere på stan för hundträning, sen ska jag skynda mig hem, göra mig  klar, kasta mig på bussen och åka in till stan på företagsfest.  Jag måste hinna göra iordning för i morgon åxå, då jag ska åka tidigt på morgonen. 


Tänk så många bittra människor det finns. Ja alltså, som inte gör annat än försöker trampa på andra, för att själva må bra. Att till och med mot helt okända människor dra ner mungiporna och agera både plumpt, egoistiskt och idiotiskt. Varför ? Ibland är det svårt att bemöta sådana människor. Man vet lixom inte hur man ska hantera det, då man aldrig överhuvudtaget setts, eller haft med varandra att göra. Eller .... de kanske inte är bittra. De mår bara dåligt, och har inte förmåga att lyfta blicken.  Man får försöka bemöta dem med ett leende :)


Nä, nu ska jag väcka hundarna och gå ut, så att jag hinner på den här dagen, vad som hinnas skall :)


Gomorron

Av maria tafvelin - 22 augusti 2014 21:05

Dagen är slut. Jag har tänt några ljus och  myser i mörkret. Sov länge i morse, men är sjukt trött i alla fall, så jag ska snart ta ut hundarna på kvällsrunda, och sedan krypa isäng. I renbäddad säng :)  Duschade tidigare  i afton, så jag är inte helt nyduschad, men det ska bli härligt ändå. 


I morgon och på söndag, blir fullspäckade dagar, det har jag redan berättat. Det känns som att jag måste gå isäng NU om jag ska orka. Så får det bli. 


Gokväll


Av maria tafvelin - 22 augusti 2014 09:48

Vaknade 9.15 :)   Eller, visst, jag vaknade kl 5 och 6 åxå, men då somnade jag om rätt så snabbt. Det HÄR mina vänner, heter SOVMORGON ! :)  Hundarna ligger under täcket än, så jag hinner i lugn och ro dricka kaffe innan det är dags att gå ut. 


Igår startade jag en ny blogg :)  En Mat-blogg. Det är många (eller, ja, tre-fyra stycken i alla fall) som sagt: Men skriv en kokbok!! Jag visar ju många av mina maträtter på Instagram och facebook, och de tycker att det ser så gott ut. Häromdagen skrev Ulrica på min facebooksida : Gör en matblogg för singlar. Många ids nog inte laga god mat, och lägga upp det snyggt, just för att de bara lagar till sig själv.


Det har hon nog rätt i. Många säger ju faktiskt att de tycker att det är tråkigt att laga mat till sig själv. Det tycker inte jag, och det vill jag dela med mig av :)


Jag kommer nog inte att dela, åtminstone alla inlägg från matbloggen, på facebook. Det känns som att det blir .... för många inlägg .... fniss. Så, ni som vill kolla in min matblogg-

http://en-portion.bloggplatsen.se/


Idag är jag ledig, och det är både nödvändigt och skönt känns det som. I morgon har jag stadsträning med en grupp hundägare, sen är det företagsfest från kl 15, med middag och fotbollsevenemang. Söndag morgon ska jag ratta bilen upp till Malå brukshundsklubb för en heldagskurs.  


Ha nu en Härlig fredag!

Tjing så länge

 

Av maria tafvelin - 21 augusti 2014 07:26

Klev upp kl 6 och var skittrött. Kokade kaffe medans hundarna låg kvar under täcket. Efter kaffet blev det en halvtimmes jätteskön promenad. Det är 12 grader och det är första dagen jag har de långbenta träningsbyxorna :)   Precis när jag kom hem, började det regna ett stilla regn. Det var skönt att hinna hem faktiskt :)


Nu ska jag lite snabbt äta frukost, sedan åker jag på jobbet. Hoppas du får en Bra dag :)


Gomorron

Av maria tafvelin - 20 augusti 2014 15:04

Äntligen var rättegången över. Jag kände mig helt lugn inför den, inte det minsta nervös. Jag hade stort stöd i de som följde mig dit - Pernilla o Matte, Hannah, Annica och Stina. Det betydde mycket att de gjorde det. 


Min advokat var superfin, hon gjorde åxå att jag kände mig lugn. Att jag hips vips började gråta precis när jag skulle sätta igång och prata, kändes inte som någon katastrof, även om det kom oväntat. 


Det höll på från 10 till 11.30, så det gick ju rätt så snabbt, sen åkte vi på Alltstar och åt lunch. Det var skönt att få sitta och prata och skratta en stund med de närmsta efteråt. Efter lunch var Pernilla, Mattias och Stina tvungna att åka på sina respektive jobb, Annica åkte hem och jag och Hannah åkte upp på Rusta en sväng. Vi hann en vända på Blomsterlandet och Jysk åxå innan vi gav upp. 


När jag kom hem lyste solen, och jag tog hundarna på en promenad. Jag är så trött och slut att jag knappt vet vad som är upp och ner känns det som. Min plan var att ta ett glas vin och sen lägga mig, men jag tror att jag ska sätta mig i soffan och klappa hundarna framför tvn. Se nåt program där man inte behöver tänka ..... 

Så är läget hittills. 


Tjing så länge

Av maria tafvelin - 19 augusti 2014 20:48

Har precis kommit in. Har varit ute med hundarna en kort sväng, efter att ha varit på kalas :)  Min Hannah fyller 23 år idag :)  Det var supertrevligt!  Det var tjejernas pappa, bröder, farmor å farfar, faster m familj, Robbans mamma m karl, Robbans pappa, och naturligtvis Pernilla och Matte. Hannah och Robban hade bakat både bullar och kakor, och Pernilla hade bakat en underbar tårta till sin syster 


   


Hon gör så vackra tårtor ... och så vackra rosor. Jag har försökt göra rosor jag åxå, men lyckas inte. 


Oj va jag är trött. Ska sätta mig i soffan med hundarna och varva ner.   Jo förresten, hämtade mina nya supersnygga skor från skomakarn :)  Nu sitter de som ett smäck och det kostade 80 kr att fixa dem. Klart värt :)


Nä, nu blir det soffan. Hoppas Du åxå haft en KalasDag :)


Gokväll

Av maria tafvelin - 19 augusti 2014 07:02

Tisdag morgon och jag kom precis in från morgonrundan. Det var riktigt skönt ute, jag trodde att det skulle kännas kallt, men det gjorde det inte. 


Idag är ingen vanlig dag, för det är Hannahs födelsedag :)  I afton blir det tårtkalas :)


Varför är en del människor så otrevliga mot andra? Vad är det som gör att vissa absolut inte klarar av att vara trevliga, trots att motparten aldrig någonsin gjort dem något, eller varit otrevliga i sin tur? Igårkväll var det en otrevlig stämning inne på en hundsida på facebook där jag är medlem. Eller, stämningen var det väl inget fel på, det var en bitter kvinna som betedde sig .... smått absurt faktiskt. Man undrar ju hur det kommer sig att hon kastar ur sig vad som helst, till människor hon inte ens känner. Jag har, mig veterligen, aldrig gjort henne något. Vet inte vem det är ens en gång. Hon fann sig ändå nödgad att skriva pm till mig som inte direkt var vänliga.  


Nåja, jag har grubblat förut över människor och deras beteende, och det här lär inte vara sista gången :)  Nu ska jag äta lite frukost innan det är dags att kamma till luggen och åka på jobbet. Ha en Bra dag :)


Gomorron

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25
26
27 28
29
30 31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards