Alla inlägg under augusti 2014

Av maria tafvelin - 12 augusti 2014 05:00

Vaknade av mig själv 3.30   Var nog lite orolig att försova mig gissar jag. Hade ju ställt väckaren på 4. Nåja, slumrade till igen och vaknade av alarmet. Kokade och drack tre koppar innan jag väckte hundarna och gick ut. Det blev en kort promenad. Kort-kort skulle man till och med kunna säga, för det regnade. Till en början bara duggregn som inte gjorde nåt, för det är 17 grader varmt ändå. Men, efter en stund var det lite mer än duggregn, och efter ytterligare en stund var det mer som att det vräkte ner. Då gick vi hem igen :)


Igår till middag åt jag laxsallad igen ... så himla gott!

 


Jo just ja, igår efter jobbet, åkte jag och hämtade ett balkongparasoll och två blomlådor till balkongen, som jag bytt till mig. Bytte mot 4 tia-lotter :)    

Ja alltså, jag fotade igår när jag hade satt upp det :)  Nu kanske man kan sitta där lite igen, för det ska klarna upp mitt på dagen, och sen blir det sol flera dagar igen. 


Nä, nu ska jag styra till luggen och strax åka iväg på jobbet. Ha en Riktigt Bra dag :)


Gomorron

Av maria tafvelin - 11 augusti 2014 21:01

Eller ... ja ... det var ju  inte vindarna som skulle viska, utan andarna ... fast det kanske är samma sak?  Nåja. Jag var aldrig iväg på storseansen i alla fall. Inte nödvändigtvis för att jag var rädd att inte kunna sova inatt ... jag ska ju trots allt upp kl 4 i morgon bitti .... Nä .... jag kände att det blev för stressigt och för "mycket" att vara på folkets hus kl 18.   Hade väl funkat om jag inte haft nåt i morgon eller på onsdag ... men i morgon ska jag träffa advokaten inför rättegången ... och på onsdag har jag hundkurs .... och jag hade nog inte riktigt tänkt mig för ... jag kan inte ha något varje kväll ... det blir för mycket.   Jag har alltså lärt mig NÅT om mig själv :)


Nu är det hög tid för kvällsrunda, eftersom jag ska upp kl 4 i morgon bitti.  Hoppas du haft en bra dag, det har jag :)


Gokväll ... vi kanske avrundar med en filmsnutt:


Gokväll
 

Av maria tafvelin - 11 augusti 2014 10:13

Tre koppar kaffe och en timmes rask promenad med hundarna, DET är en bra start på dagen :)  Det är 20 grader och jag svettades ordentligt, men det är skillnad på att svettas när man anstränger sig lite, eller att svettas utan att göra ett endaste smack :)


Idag börjar jag ju jobba kl 12, och före det ska Moa, Cornelis matte, komma hit med lite mer mat åt honom. Han stannar några dagar till nämligen :)


Efter jobbet ska jag iväg och hämta några saker jag bytt till mig på facebook. Ett balkongparasoll och två blomlådor mot 4 tia-lotter :)    Sen hem och lämna det, gå ut med hundarna, och sen förstår ni, ska jag gå på storseans :)  Det ska bli kul :)


Ha en Bra dag allihop!

Gomorron  

Av maria tafvelin - 10 augusti 2014 22:57

Den här dagen var bra. Tack för den. Det var inte så varmt, utan helt underbart! 


Det här verkligen hög tid att kliva isäng, och enda anledningen till att jag inte redan sover, är att schemat är ändrat i veckan, så i morgon börjar jag inte jobba förrän kl 12 :)   Resten av veckan börjar jag 5.45 vilket innebär uppstigning kl 4 ... men det ska jag väl fixa :)


Här snarkas det . Cornelis snarkar.   Jag vet att hans matte ibland säger Corre till honom .... själv säger jag Nisse ... fniss. Hörrududu Nisse ....  :)


Nä, nu ska jag fnissa mig isäng. Man blir ju så himla full i livsbubbel när man slipper vara översvettad och på kokpunkten :)


Gokväll

Av maria tafvelin - 10 augusti 2014 09:17

Åh, det här är nog sommarens bästa dag :)  Det var såpass svalt i lägenheten när jag klev upp, att jag kunde mysa in mig i morgonrocken när jag drack kaffe :)


  Efter kaffet tog jag ut hundarna på en timmes helt underbar morgonpromenad. Vi tog kanotstigen. Åh, det riktigt spritter i benen idag! Nu är det 16 grader och luften kändes så lätt att andas :)


 

Jo, Kelly är åxå med, men hon håller sig oftast bakom mig när vi går, så även nu :)


Nu ska jag lägga upp den här dagen :)  Ska åka och jobba några timmar, men inte än.  Ska nog ta hundarna till rinken och  träna lite, då får jag se hur Cornelis funkar lös åxå :)


Ha en Bra dag, och fyll den med nåt värt :)

Gomorron

Av maria tafvelin - 9 augusti 2014 23:11

Skulle ta en stilla kvällspromenad med hundarna ... och ja, det gjorde jag. Skulle även hinna hem för en spakväll, men det gjorde jag INTE. Varför?  Jo, jag snubblade och tappade lägenhetsnyckeln i gräset.   


HUR FAN SKA JAG TA MIG IN NÄR PORTEN ÄR LÅST ???!!!! 


Ok. samla tankarna. Hur jävla långt kan jag ha tappat nycklarna. Ner på knä och gräfta i gräset. De MÅSTE ju ligga här nånstans. Kommenerar Sök ... hundarna verkar söka i vild förtvivlan ... men inte hittar de lägenhetsnycklarna inte.   Ok. Djupandas. leta vidare. Fan ...   Nä, jag ger upp, såg att grannarna där nere hade lyset på. Knackar på deras köksfönster ...   Men .. nä ... det kunde jag ju gissat redan tidigare att de inte skulle öppna ... de håller sig lite ... ska vi säga ... på de mörkare kvarteren ... och vill nog mest ha det mörkt om vi säger så. 


Ut igen och gräfta i gräset. Kom igen hundarna - SÖK ... LETA ... Vafan som helst - hitta nyckeljäveln!!!!   14 sammanbrott senare, och alla naglar sönderjordade, så HITTADE JAG NYCKELN !!!!!!! ÅÅÅHHHHH    Ingen kan ana hur lycklig jag blev !!!!! Skit samma att det tog så lång tid att min spakväll uteblev :)   Jag är bara så Lycklig :)


Ahhhh ....   Nu ska jag skura bort jorden under naglarna och göra kväll :) 


Kram på er :)

Av maria tafvelin - 9 augusti 2014 09:37

Vaknade kl 6 av blixtar och dunder. Jädrar va åskan gick. Extrahunden har sovit i soffan inatt, men hoppade upp i sängen när åskan började gå.  Ett par timmar dundrade det och när den tystnade tog jag ut hundarna. Hade först bara tänkt på ut på gården så att de fick pinka, men det var så himla skönt i regnet, så vi tog en promenad. Jag hade träningslinne och träningstrekvartsbyxorna och foppatofflorna. Kläderna torkar ju på nolltid när man kommer in, så det var bara att knata på. Hade jag inte haft Molly i koppel, hade hon nog inte hängt med. Hon verkar inte  ha saknat regnet lika mycket som jag :)


Nu är det bara ett stilla regn, som förmodligen snart upphör, för det klarnar upp. Nåja, jag fick ju LITE regn i alla fall. Man får vara glad åt det lilla :)


Idag har jag inget planerat, förutom att jag fick mig en tid i tvättstugan :)  Perfekt!  Kanske blir det spakväll ikväll? Vi får se . Nån längre promenad blir det i alla fall, såvida det inte blir åt helvete för varmt förstås. 


Nä, nu ska jag dra på radion en stund :)  Ha en bra lördag!

Gomorron


Av maria tafvelin - 8 augusti 2014 23:17

Kärleken har verkligen kommit in i mitt liv! Han heter Cornelis och är en engelsk staff. på 4 år :)  Helt underbar hund! Han ska vara här över helgen, men jag vill inte lämna tillbaka honom när helgen är slut :) 


I morgon har jag ställt in stadsträningen, just för att Cornelis är här. Så , i morgon har jag inget planerat :)  


Det där regnet som skulle komma här  idag .... det kom aldrig. Vågar man hoppas att det kommer i morgon? 


Nä, nu ska jag krypa isäng . Tar morgondagen som den kommer. Den här dagen var i alla fall fantastiskt bra :)


Gokväll

 

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25
26
27 28
29
30 31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards