Alla inlägg under augusti 2014

Av maria tafvelin - 4 augusti 2014 09:46

Å gud ... inatt har jag verkligen sovit illa. Inte pga sängen, men pga mardrömmar! Jag har tidigare i livet plågats av mardrömmar under många många år, men de senaste 10-15 åren har jag sluppit dem nästan helt. Så före påsk här, ni vet, då jag råkade backa på den här bilen på Solbacken, och gubben  blev så förbannad att han tog strypgrepp på mig .... då började mardrömmarna om igen. Jag drömde i princip varje natt att jag blev strypt. Det höll på nån månad, sedan blev det lugnt, men nu har det dragit igång igen. Förmodligen för att rättegången närmar sig. Nästa vecka ska jag träffa mitt målsägandebiträde, ja, advokaten helt enkelt. Det är säkert för att det börjar röra på sig, som drömmarna tagit fart igen.  


25 grader varmt är det i skrivande stund. Strax före 12 ska jag lasta in lilla Molly i bilen för avfärd mot veterinären.  Efter vet.besöket åker jag hem och tar ut hundarna innan jag åker på jobbet. Åh .... så varmt som det är nu, önskar man att vi kunde kall-grädda bröd och bullar på jobbet, så vi inte behövde dra igång ugnarna !   Man kanske bara skulle sälja bake-off bröd, så att kunderna själva får grädda .... fast .... då sålde man väl inget, för ingen vettig människa vill ju dra igång ugnen hemma heller.   


Nä, nu ska jag veva igång den här dagen lite smått.  Eller, har väl redan startat dagen, men jag jag har inte vevat upp så mycket fart. Fortsätter jag i den här takten så hinner jag inte till jobbet i tid när jag börjar :)


Ha en Bra dag hörru, och i vanlig ordning - fyll den med nåt värt!


Gomorron

 

Av maria tafvelin - 3 augusti 2014 22:19

Efter jobbet blev det en runda med hundarna i värmen. Alltså ... ursäkta mig, men NÄR ska värmen ta slut?   Inte under veckan som kommer i alla fall, vad jag förstår, men FÖRHOPPNINGSVIS därefter !!!!


Pratat med Hannah och Pernilla i telefon och tagit del av deras dag :) Det är alltid härligt, och sker varje dag :)  Jag är så lyckligt lottad, precis som jag sagt nu en babiljard gånger. 


Nu står jag redo att kliva isäng. Ska bara eftersvettas klart först. Jag har varit ute med hundarna på kvällsrundan, det är 21 grader ute ... men det är inte i huvudsak därför jag svettas. Nä ... ni vet .... ribb-botten åkte ju på sniskan i morse när jag gjorde den där U-svängen. Skulle bara lite tvärt lägga tillbaka ribborna nu ..... men det visade sig vara lite VÄRRE än att BARA lägga tillbaka. Jag baxade undan bäddmaddrassen och tjockmadrassen, precis som jag brukar göra när de här sakerna händer. Men PRECIS när jag skulle börja fippla ..... DÅ BRAKADE DET TILL ÄVEN PÅ ANDRA SIDAN !!!!! Men va i helvete!!!!!


undan med bäddmadrassen, ner med den och hela tjockmadrassen på golvet ..... ribbotten låg som ett jävla plockepinn!   Fy fan va jag slet, svor, la tillrätta, slet lite till ..... svor lite till .... la tillbaka tjockmadrassen, la tillbaka bäddmadrassen, lakanen och täcken.   Säger bara en sak - Om den där satans ribbotten jävlas EN gång till, .... då kastar jag ut hela sängjäveln genom fönstret !!!!!


Nu har jag svettats klart. Nu går jag isäng. Försiktigt. 


Gonatt

Av maria tafvelin - 3 augusti 2014 08:24

Söndag morgon 3/8 kl 05.00  skulle jag göra en U-sväng i sängen. Jag kom för nära väggen när jag skulle vända mig, och jag tror att jag har berättat för er vad som händer om man hamnar mot väggen och rör sig lite för mycket. - Sängbotten ramlar ner på den sidan. När sängbotten ramlar ner så lever det om Väldigt mycket.  Så förbannat irriterande. Det är ganska tungt att baxa upp hela madrassen och lägga till de där småjävla ribborna, så jag kravlade mig mot andra kanten, klöste mig fast och somnade om hjälpligt. 7.30 orkade jag inte hålla mig kvar längre, så då klev jag upp och kokade kaffe :)


Idag är det jobb igen och i övrigt har jag inte planerat nåt. Jag får se vad det blir helt enkelt :)  


Nä, nu ska jag väcka hundarna och gå ut, innan det blir alldeles för varmt. Ha en Bra Dag och Fyll den med nåt värt!


Gomorron  

Av maria tafvelin - 2 augusti 2014 22:01

Jo, den nya tvättmaskinen betedde sig storartat :)  Å jädrar vilken centrifug den har :)   


Till middag blev det fylld fläskfilé med rättikagratäng .... sjukt gott!!    och när solen behagade lämna min balkong, gick jag ut och satte mig. Men herregud så fint jag har det !!!!


 


Det känns verkligen som om jag vunnit på Lotteri - Livets Lotteri. Barnen, jobbet, hundarna , lägenheten .... och nu min "trädgård". Jag har det så himla fint och bra. Jag laddar allt positivt jag kan komma på, för de närmsta dagarna blir tuffa .... temperaturmässigt. 


Nu ska jag ta ut hundarna på kvällsrunda, sen blir det gonatt här. Hoppas du haft en bra dag, och att du fyllt den med nåt värt :)


Gokväll!

Av maria tafvelin - 2 augusti 2014 14:28

Klockan är en halvtimme före tvättstugetid. Jag har varit nere på stan och haft stadsträning med en grupp hundägare och hundar. Precis lika kul som vanligt :) Tror att de deltagare som varit med tidigare (som även gått vardagslydnadskurs med mig) fick en smärre chock. De har aldrig sett mig i annat än träningskläder och gympadojor :)

 


  Sprang in på second-hand-butiken Kupan och köpte två tigrar :)  alltså, mjukisdjur, leksaker till hundarna. 30 kr för två. Helt ok pris :)


Hem, tog ut hundarna på en runda.  Fläktar skönt vid vattnet

 

Paddy hann känna på en av de nya tigrarna ..... men inte så mycket mer, förrän Molly tog de båda nya i beslag. Även om hon ska vila, så lämnar hon inte de nya leksakerna ifrån sig. Allt är alltså som vanligt.

   


Sneglar ut på min fina "trädgård" Vill ju så gärna gå och sätta mig där, men det är för varmt ännu. NU vet jag vad min nästa investering ska bli - en markis!! 


Strax dags att gå till tvättstugan, sedan fila på menyn till kvällens middag.  :)


Tjing så länge :)



Av maria tafvelin - 2 augusti 2014 09:04

Vaknade kl 6 .... svalt och skönt i lägenheten .... balkongdörren på vid gavel som släppte in doft av sommar och hav. Somnade om och sov till kl 8.  Drack mina tre koppar i lugn och ro medans hundarna sov vidare .... 


Väckte hundarna och gick morgonpromenad. Jätteskönt ute ... 17 grader ... gick bort till kanotudden och stannade i parken en liten stund. 


Idag finns ingen stress över någonting.  Stadsträning kl 12 .... tvättstugan kl 15.  I övrigt - lugn och ro. Stadsträningen är KUL och tvättstugan är åxå rätt så rogivande, så jag ser fram emot en BRA dag :)


Förutsatt att det inte blir för varmt förstås ;)


Gomorron

Av maria tafvelin - 1 augusti 2014 22:18

Jag har haft en underbar dag! Tar den i bilder och musik. 

               


Gokväll :)

Av maria tafvelin - 1 augusti 2014 08:30

Hej lediga Fredag :)  18 svala grader i detta nu, och det känns fantastiskt bra :)  Ska bara svepa i mig kaffet, sedan ska vi gå ut här.  Idag ska jag träna hundarna tänkte jag. Jag tror faktiskt att jag ska ta med allihop bort till uterinken och så får de träna sig att ligga passiva medans jag tränar någon av de andra.   Ja ... ju mer jag tänker på det, desto mer säker blir jag på att det blir dagens träningsupplägg för dem. 


Nu har jag svept i mig kaffet, så nu drar jag igång min härliga fredag :)   Kan bli spakväll med musik ikväll åxå ... vi får se :)


Gomorron  

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25
26
27 28
29
30 31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards