Alla inlägg under september 2014

Av maria tafvelin - 16 september 2014 21:32

Tisdagen rullar mot sista timmarna ... ja, för min egen del alltså.   Efter en superbra dag på jobbet åkte jag hem, gick en runda med hundarna, sen hämtade jag en som skulle komma på besök några timmar. Hennes matte har lite problem med henne. Jag har haft dem på vardagslydnadskurs, och nu går de nybörjarkurs i agility med mig. Jag kände att jag måste få nån form av utvärdering av den här hunden, för att det ska vara vettigt att fullföja agilitykursen. 


HOn sliter i kopplet som en galning, lyssnar nada, beter sig som en cujo, minst sagt. Mellan varven alltså. Utimellan är hon så otroligt lydig, lyhörd, följsam.   När vi kom hem och hon hoppade ur bilen, kunde hon ha slitit min axel ur led. Jag insåg då att det blir en rask, jobbig promenad .... jobbig för henne alltså.  Drygt 30 minuter gick vi i omväxlande raskt och långsamt tempo .... utan att hon fick stanna och lukta precis där hon ville, utan hon skulle följa mig och mitt tempo. 


Efter den promenaden gick vi hem. Då hon försökte stressa runt i lägenheten och leva rövare, talade farbror Paddy om, att sådär jobbar vi inte här! 

 

Då la hon sig direkt, och där blev hon liggande. Då hon lugnat ner sig, tog jag henne och Paddy på en liten runda. Det blev passivitetsträning vid vattnet. 

 

Hon skötte sig helt perfekt må jag säga, och när jag lämnade tillbaka henne till matte efter två timmar, var det en lugn hund som inte drog det minsta i kopplet. Jag fortsätter följa den här hunden och dess ägare. 


Jag har ju, som jag sagt en babiljard gånger tidigare .... tur som en tok. Tänk så sjukt många roliga saker jag får, och har fått hålla på med. Tänk så många jag kunnat fått hjälpa, på olika sätt. Träningsgruppen i Bygdsiljum, med core, cirkelträning, zumba och spring-tillsammans. Hundträningsgrupper på olika sätt, nu hundkurser och privatlektioner. Jag är verkligen lyckligt lottad. Världens bästa barn, världens bästa jobb, världens finaste hundar. Världens finaste lägenhet. Världens roligaste hobby.   Jag är så himla tacksam! 


Nu är det strax dags att gå ut med hundarna för kvällen, sedan krypa isäng. Hux flux så blev jag ledig i morgon, och den lediga dagen ska jag verkligen ta vara på :)
 


Hoppas DU haft en bra dag åxå :)    


Gokväll

Av maria tafvelin - 15 september 2014 13:52

Klockan är inte ens två, och jag har: Jobbat, varit med hundarna i skogen en timme, tvättat, manglat och vikt in tvätten på sina korrekta ställen. Fattar ni! När man jobbar 5.45-9.45 så är man hemma från jobbet nästan i samma stund som man vaknar :)


I morse var det vantar och mössa på, under morgonpromenaden. Det blev till och med att skrapa rutan på bilen :)

 


Många fasar just för det här med att skrapa bilrutorna ... men .... det tar ju faktiskt bara nån minut, och har man vantar på sig så blir man inte ens kall om händerna :)


På jobbet var det .... lite utmaningar om man säger så, men allt gick att lösa helt perfekt :)  Lite kul faktiskt när man måste tänja sig lite ... även om det vissa dagar (läs: idag) blir lite väääl spännande :)


Efter jobbet svängde jag förbi apoteket och köpte ut en ny cortisonsalva till Kellys ögon. Jag köpte ju en tub direkt jag varit till veterinären med henne, men vafan, den lilla tuben måste ha ramlat ner bakom kyl/frys, för jag hittar den inte, och inte kan jag rubba kylen heller. Så, det fick bli en ny tub helt enkelt.   När jag kom hem, tog jag hundarna i bilen och drog till skogs en timme. Så ljuvligt ! Det var så tyst så man nästan hörde när barren landade. 

   

Helt fantastiskt!! 


Jo just ja, jag tog med tvättkorgen ner till tvättstugan när vi åkte till skogs, så när vi kom tillbaka, kunde jag kasta in tvätt i tumlaren, och hänga in i torkskåpet.  Lite klovård på hundarna, lite tankeverksamhet då jag planerade upp onsdagens agilitykurs och hips vips var det dags att gå ner till tvättstugan och mangla :)


Nu är allt klart, och jag ska vila i soffan en stund.  


Tjing så länge!





Av maria tafvelin - 15 september 2014 04:23

Måndag morgon. Klockan är strax halv 5 och jag är inne på sista koppen.  Väckaren var ställd på 4, och jag vaknade 3.15  Slumrade och vaknade om vartannat fram till kl 4 då det var dags att hiva benen över sängkanten.  Innan jag lämnade sängen, tog jag telefonen och tog reda på valutgången. Jag hängde med i valvakan fram till kring 22, då jag la mig och sov. Man förstod ju redan då vartåt det lutade, men jag trodde INTE att SD skulle bli tredje största parti. Fy fasen .... man blir allvarligt oroad. 


Nä, nu måste jag dra i mig sista klunken, för att sedan väcka hundarna och ta morgonrundan. Ha en så bra dag som det går!


Gomorron!

Av maria tafvelin - 14 september 2014 08:36

Söndag morgon. Inte lika tidig morgon som igår, Lördag :)   Såhär såg det ut i går på morgonen, kring 7-snåret

 

Efter den underbara morgonpromenaden, lastade jag in hundarna i bilen och åkte till Burträsk, där jag hade en otroligt rolig dag på Hundklubben. Stort Tack till alla som deltog i kursen!


När det var dags för hemfärd, stannade jag till i Lappvattnet och tog en promenad i skogen med hundarna

   

Mötte en pensionär på cykel mitt i alltihop, och han stannade och pratade en stund. Det blev om hundar, historia, politik och lite annat smått och gott. Vet inte om det stod riktigt rätt till hos honom, men han var glad och tackade för pratstunden i alla fall :)  Då han trampade iväg tänkte jag på det här med hur lite som behövs, för att göra en människas dag. Sist jag var på systemet och stod i kassakön, det var tre stycken före mig, varav en äldre dam grävde som besatt i börsen, tömde den upp och ner och hällde ut alla småpengar, varpå kassörskan räknade och sa att det fattades 13 kr. Damen hade köpt en flaska vin för kring 60 kr. 

- Ska du betala resten med kort, frågade kassörskan

- Jag har inget, sa damen.


Kassörskan gjorde sig redo att lämna tillbaka pengarna och ta tillbaka flaskan, de två kvinnorna före mig i kön sa inget .... då kände jag att jag var tvungen. 

- Fattas det bara 13 kr så kan jag betala det, sa jag.

- Nämän, snälla söta rara du, sa damen

- Jodå, sa jag. Jag har lagt större summor på dummare saker

Jag la fram 13 kr på disken och fick en stor kram av damen. När det var min tur, sa Kassörskan

- Det där var väldigt fint gjort av dig, du gjorde nog hennes dag, till och med hennes helg. 


Ibland behövs det bara 13 kr för att göra en människas hela helg, och själv blev jag åxå glad. 


Idag är det söndag, men knappast en vilodag.  Kl 11 ska jag vara i Medle för att dra igång en ny agilitykurs, och kl 15 är det vardagslydnadskurs, som jag egentligen skulle haft igår men som jag ju fick skjuta fram tills idag, då jag var i Burträsk hela gårdagen. Nån timme i skogen med hundarna ska åxå hinnas med :)  Sen är nog den här dagen fylld med värda grejer :)


Nä, nu har jag druckit upp mitt kaffe, nu ska jag väcka hundarna och gå ut.   Ha en bra dag!


Gomorron

Av maria tafvelin - 13 september 2014 07:01

Ja, alltså drömmar i sovande tillstånd :)


Jag har inte haft en enda mardröm, sedan domen föll. Tack för det, vem jag nu ska tacka!   Inatt drömde jag att jag var tillbaka på gamla jobbet. Jag skulle öppna kl 12, men  när jag kom dit så kom precis två tjejer som hyrt hela stället kvällen före, och de hade inte diskat och städat efter sig. De hade haft 300 gäster, så det var sjukt mycket porslin som stod kvar på borden. Jag skulle ringa och fråga chefen ifall det var meningen att restaurangen skulle hållas stängd och jag bara inte fått information, men när jag skulle plocka fram telefonnumret, så stod alla kontakter på thailändska, så jag begrep inte vem som var vem. 


Sen vet jag inte vad som hände efter det, för då övergick drömmen i nåt helt annat. Det är kul med drömmar (så vida det inte är mardrömmar vill säga)


Klockan är 7, och jag måste nog börja lägga på ett kol här. Har precis druckit upp kaffet, ska väcka hundarna, gå en promenad, äta lite frukost, sedan ska jag lasta hundarna i bilen och åka till Burträsk. Dagskurs på Hundklubben står på schemat. Ha en bra Dag, och du ..... fyll den  med nåt värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 12 september 2014 17:05

Den här fredagen, såhär långt .... är den bästa dagen på länge :)


Efter morgonrunda, påbörjad städning, färgning av luggen (och lite till) , åkte jag iväg och röstade.

 


Efter röstandet åkte jag in till stan, plockade upp Hannah och vi mötte upp Robban utanför hans jobb. Tillsammans promenerade vi ner till Allstar och åt lunch där. Älskar deras lunchbuffé :) En timme satt vi där och åt, småpratade och hade trevligt, sedan var det dags för Robban att gå tillbaka till jobbet, och det var dags för mig och Hannah att ta en runda på stan :)


Vi shoppade lite (o)nödvändigt inne på Åhlens, gick ett varv på Clas Olssons och kollade .... finns väldigt mycket fina köksprylar där. In på Olssons tyger, där jag köpte 5 meter grovt grått tyg för att "klä" soffan med. Där var shoppingrundan slut och vi retirerade till bilen. Vi kom överrens om att Hannah skulle byta om, ta med Milo och komma till Ursviken, så att vi kunde ta en tur till skogen tillsammans. Sagt och gjort, vi åkte ut till vägen som leder till sandtaget. Det blev fys, både för hundarna och oss. Har ingen bild på den gigantiska sandbacke vi åxå kämpade oss uppför ... men jädrar så brant och jobbig den var .... och Lååååång 


   


Efter den rundan, åkte vi tillbaka hit, och tränade hundarna en stund på gården. 

 


Efter det, gick vi upp och klädde soffan med det nya tyget. Skitsnyggt!!!   


Jag har tagit fram en skiva karré ur frysen, som ska förvandlas till kvällens middag vad det lider. NU ska jag sjunka ner i soffan med hundarna en stund. Den här dagen har varit så sprängfylld med värda grejer, att kommer det fler, så spricker väl dagen i sömmarna :)


Tjing så länge :)

Av maria tafvelin - 12 september 2014 09:45

Jag kom nyss in från morgonrundan. Det har regnat, men nu skiner solen igen.  Jag hade skrivit ett rätt så långt blogginlägg i morse, om min lediga fredag som på agendan har ett par saker bara: Städning och förtidsröstning. Nu har det tillkommit ytterligare en sak: Lunch i stan med Hannah och Robban :)


Jag hade skrivit om politik, jag vet precis hur jag ska rösta nu. Att hjärtat i grunden är rött, det har jag vetat hela tiden, och efter ha hört och läst än mer, så vet jag precis. 


Jag längtar tills valet är över. Politik och dessa diskussioner och debatter, drar fram det värsta hos folk verkar det som. Mycket ovänskap startar just i politiska diskussioner.   Jag hade skrivit mycket om det nu på morgonen ... men precis när jag skulle skriva Gomorron, och publicera, så kraschade Crome. Det dök upp en ruta om att "attans, minnet verkar vara slut ...." sen hann jag inte läsa mer, så slocknade skärmen. Jahapp. 


Då tog jag hundarna och gick ut. När jag kom in igen, var datorn uppstartad, men blogginlägget fanns ju inte kvar naturligtvis. Nähäpp. 


Ok, dags att veva igång min lediga dag :)  Jag ska fylla den med värda grejer, gör det du åxå! 


Gomorron

Av maria tafvelin - 11 september 2014 16:38

Å TACK för en underbar dag !!!! Jag vet inte vem jag ska tacka, men den har varit helt underbar i alla fall. Efter jobbet åkte jag och hämtade den skärmvägg jag köpt på en facebooksida, och den blir klockren ute i trädgården :) 50 spänn kostade den, och det var den verkligen värd :)


Efter jobbet åkte jag hem, kånkade upp skärmväggen, tog ner hundarna, lastade dem i bilen och drog till skogs. Jag hade en tanke om att hitta en stig som skulle leda oss dit jag tänkt. Jag hittade stigen

   

Det blev en hel del skogsagility  :)  men stigen ledde väl inte direkt dit jag tänkt ..... när vi gått i 20 minuter efter stigen, så blev det mer och mer oframkomligt ... och till slut var stigen så lite .... Stig ... så jag fann för gott att vända tillbaka. Fördelen med stigar som bara tar slut, är att om man vänder sig om, så leder stigen tillbaka hem :)


Vi hann kolla in vattnet åxå förstås

   


När vi kom hem, fick hundarna varsitt köttben att tugga på, och de har legat rätt så still efter detta :)


HÖrrni ... i morgon är jag ledig, och då ska jag gå och förtidsrösta. På vad? Kan NÅGON berätta för mig vad skillnaden mellan partierna är?!! VAD är skillnaden mellan Vänsterpartiet och FI ?   Jag VET att jag inte är den mest insatta i politik .... men vad i helvete är skillnaden mellan partierna? Nu menar jag inte bara i vad de säger, utan vad de faktiskt GÖR. KAN NÅGON HJÄLPA MIG MED ATT FÖRKLARA!!!???? Det vore GULD !!!


Nu blir det mat. Hoppas att många orkar ge mig ett svar i mitt politiska dilemma. 


Mvh Jag. 

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17
18
19 20 21
22 23
24
25 26
27
28
29
30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards