Alla inlägg under september 2014

Av maria tafvelin - 5 september 2014 21:54

Å herregud vilken härlig dag jag haft!  Morgonrundan blev upp till skogen här, alltså bara en liten bit här borta. Hittade några Karl-Johan .... och hundarna hade hur kul som helst under den timme vi var där :)   Gick hem, tog reda på svamparna, städade (i vanlig ordning, eftersom det är fredag :)  ) Åkte iväg på shoppingtur, bland annat för att inhandla saker till kvällens middag - surströmming :)


Efter shoppingrundan, packade jag in hundarna i bilen och åkte iväg för ännu en timme i skogen. Den här gången åkte vi på ett annat ställe, där hundarna fick sig ett fys-pass i ett sandtag. 

       

Själv hittade jag hyfsat mycket Karl-Johansvamp :) Efter en helt underbar timme i skogen åkte vi hem. 


Städning, torka golv osv, sedan var det dags för den efterlängtade middagen - SURSTRÖMMING !!!!   Åh som jag längtat !!!!

 


Det var REN och SKÄR NJUTNING att få äta idag. Å herregud så gott det var !!!

 

Efter avnjuten middag på balkongen, tog jag en kort runda med hundarna, sedan blev det en dusch, krypa in i morgonrocken .... lyssna på musik (tomas och Magnus)  ... och bara NJUTA !!!!   Jag pratade igår om att samla BÄSTA DAGAR.  Den HÄR dagen ska sparas som en sådan. 


Nu ska jag gå ut med hundarna på kvällsrundan .... sedan krypa isäng i renbäddad säng. Åhhhh ... så härligt !!! 


HOppas att DU åxå fått ha en underbar dag! Det UNNAR jag dig!


Gokväll

Av maria tafvelin - 5 september 2014 09:12

Fredag, och jag är ledig, eftersom jag ska jobba på söndag istället. Från och med förra helgen, så jobbar jag bara varannan söndag, och inte varje som det var tidigare. Så, varannan fredag är jag ledig, och idag är en sådan dag :)


Klockan är 9.15 och jag har strax druckit upp mitt kaffe. Sedan ska jag väcka hundarna och gå en morgonpromenad.  Eftersom det är fredag, står även städning på schemat, och jag ska gå ner och kolla om tvättstugan är ledig åxå. Ut i skogen en sväng för att plocka svamp står åxå i dagens planering. 


I afton blir det fest på min balkong :)  Jag ska äta surströmming :)  Sen kan det hända att det blir efterfest med musik och sång åxå :)  


Som ni ser, har jag en fantastisk fredag framför mig :)  Hoppas att ni åxå har det!


Gomorron

Av maria tafvelin - 4 september 2014 22:00

Idag har varit en såndär BÄSTA DAG ! Bra dag på jobbet, där man verkligen KÄNNER att det blev bra. Efter jobbet körde jag hem, lastade in hundarna i bilen och åkte iväg till det här stället jag varit på några dagar nu. När jag lastat ut hundarna (Kelly och Molly springer lösa, Paddy har jag i sele och flexi) och gått en bit så hittar jag sandsopp! Sandsopp är en av mina favoritsvampar, så jag halar upp en hundbajspåse och stoppar ner sandsoppen. Hinner ju bara några steg, så hittar jag fler.   TACK GODE GUD att man ALLTID har ett gäng hundbajspåsar med sig :)  Jag hittade även ett gäng Karl-Johan :)

Vi trampade runt i skogen en dryg timme, hundarna och jag :)

 


Helt fantastiskt :)  


När vi kom hem blev det lite vardagssysslor, och sen kom elektrikern. Jag hade ju planerat att äta surströmming ikväll , men eftersom elektrikern skulle komma kring kl 18, så skjuter jag fram det tills i morgon. Man vill ju INTE stress-äta suring! Det FINNS bara inte!  Samtidigt, så visste jag inte hur lång tid det skulle ta för elektrikern att sätta in en taklampa inne på toa heller, och jag ville inte hamna i den situationen att jag skulle börja koka potatis kl 20. 


Så, I morgon ... ska jag NJUTA av min middag - surströmming! :)  Jag längtar faktiskt!


Nåja ... nu är det inte i morgon ÄN, utan jag får njuta av den här dagen en stund till :)  


Nu ska jag ta ut hundarna på en härlig kvällsrunda. Hoppas att du haft en härlig dag, och att du kunnat fylla den med nåt värt :)


Gokväll 

Av maria tafvelin - 3 september 2014 19:55

Efter en Bra dag på jobbet, åkte jag hem, lastade in hundarna i bilen och åkte dit jag var igår :)  En dryg timmes promenad blev det där i skogen. Underbart! Å vet ni, Paddy och Kelly badade! Eller, de doppade sig inte helt, men de sprang ut i vattnet :)   Eller, ja, det var väl inte för att de var sugna på att bada, utan för att jag kastade ut några bitar torkat kycklinghjärta :)

   


Molly gick ut med tassarna, men sen tyckte hon inte att det var värt det ...

 


Efter detta åkte jag hem igen, nöjd ända in i själen :)


Eftermiddagen bara ruschade förbi, och helt plötsligt var det dags för hundkurs. Det var avslutning på vardagslydnaden idag, och det var en bra kväll :)  Det är alltid lite vemodigt att avsluta en kurs ... men kul samtidigt. 


Jag vet vad jag ska äta till middag i morrn !!!!   När jag gick ut för att gå till hundkursen, satt grannen längst ner i huset ute på sin altan och åt surströmming med några vänner. Det blir surströmming här i morgon :) :)  Jag blev så sugen så att jag höll på att gå av. Jag sa det när jag gick förbi - Gud vad det där luktade gott! 


Ikväll orkar jag inte fundera på val, partier, valmanifest osv. Jag har förmågan att slå bort det helt om jag vill, och just nu vill jag det. Jag ska sätta mig i soffan med hundarna och se Idol. Det är så mycket jag orkar engagera mig. 


Jo just ja. "stryparn" ringde  mig idag. Han ville ha mitt kontonummer, för att sätta in skadeståndet han blev dömd till. Han skulle inte överklaga. 


Hoppas du haft en bra dag, och att du kunnat fylla den med nåt värt. 


Gokväll

Av maria tafvelin - 2 september 2014 14:09

Efter en lugn dag på jobbet, åkte jag hem, gick upp och hämtade hundarna och satte oss i bilen. Vi drog ut på äventyr :)   Körde en bit för att hitta någon mysig skogsväg med vägbommar, så att vi kunde strosa i lugn och ro. Underbart väder är det, och vi hittade en superhärlig väg. 

   


Det var skönt att det fanns skugga efter vägen. Jag gjorde en avstickare in på en annan väg åxå, men där var det full sol och det blev för varmt, så vi återvände till den skuggiga vägen :)   Där vägen tog slut, fanns detta:

       


Helt fantastiskt! Hade jag vetat om det här stället tidigare i sommar, hade vi varit där ofta och badat :) Men, jag vet ju om det till nästa sommar :)


Vi hann med lite träning av olika slag åxå 

 

Nu är vi hemma efter en timmes promenad, hundarna har knorrat ihop sig ute på balkongen och jag ska kolla i frysen vad jag kan tänkas hitta på till middag. 


Ha en fortsatt härlig dag :)

Tjing så länge

Av maria tafvelin - 1 september 2014 05:56

Vad är det för dag, är det en vanlig dag, Nä DET är ingen vanlig dag, för DET är Kellys födelsedag, hurra, hurra , hurra!


Idag fyller min älskade Kelly 8 år!  Underbara hund, som förgyllt mina dagar sedan den 2 feb. 2010 då hon kom från Portugal. Kelly är min stora kärlek, den största jag upplevt efter kärleken till mina barn.  Kelly, som blir så glad när jag tar fram klickern. Kelly som ligger nära, nära under täcket varje natt. Kelly, som aldrig viker från min sida när jag ligger i yrsel. Kelly, alltid närmast mig i soffan på kvällarna. 


Jag har sagt det hur många gånger som helst - Kelly är en "once in a lifetime" hund. Det stämmer, varje dag, år efter år.

 


Vi ska fira hennes födelsedag när jag kommer från jobbet, genom att gå ut bara jag och hon. Jag tar med klickern och en påse torkade kycklinghjärtan ....   sen umgås vi en stund bara vi två :)


Jag klev upp lite tidigare idag, 5.30 istället för 6.00, för att hinna en längre promenad på morgonen. Under helgen har det inte blivit så långa, så jag tänkte återställa promenadbalansen genom att gå lite mer :)


Nu är kaffet uppdrucket och jag är redo för att väcka hundarna och gå ut. Ha en bra dag, och fyll den med nåt värt. Kom ihåg att det är Du som väljer hur du ska agera och hantera situationer som uppstår. Lägg inte över den makten på någon annan!


Gomorron




Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17
18
19 20 21
22 23
24
25 26
27
28
29
30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards