Alla inlägg under oktober 2014

Av maria tafvelin - 20 oktober 2014 07:11

Måndag morgon, det snöar med inslag av regn. Efter mina tre koppar kaffe väckte jag hundarna i vanlig ordning. Som vanligt så ligger Molly kvar tills vi andra står i hallen, klädda och klara att gå ut. Men, den här dagen gjorde hon nåt som bröt från rutinerna. Jag hörde att hon hoppade ner från sängen och trippade mot köket. Anade ugglor i mossen, gick fram så jag såg henne, då satt hon och sket !!!!   Sen hoppade hon upp järnet i sängen igen. Jag hämtade papper och tog upp klutten, och när jag tittade på henne så sa hennes blick

- Du, jag har skitit redan, så jag behöver inte gå ut. Jag ligger kvar här jag. 


Hahahahahahahahahahaha, jag kunde faktiskt inte hålla mig för skratt. Tyvärr för Mollys del, så ska hon även pinka innan jag åker till jobbet, så det var helt vackert att hänga med på en runda ändå :)


Nä, nu ska jag äta frukost, sen är det bara att dra mössan över luggen och köra till jobbet. Svinhalkigt ute, tack och lov att jag la på vinterdäcken igår .... men eftersom jag inte litar på dem till hundra procent, så blir det att köra försiktigt. Ha en bra dag!


Gomorron

 


Av maria tafvelin - 19 oktober 2014 20:55

I morse fick jag användning för mina nya regnkläder, och mina nya fina gummistövlar :)

 


Molly fick ha fleecevästen under sitt regntäcke, men gjorde ändå pallnit när hon kom utanför entrédörren där nere. Hon följde lite motvilligt med på en 30 minuters runda, och jag ska säga att hon inte var så villig att hänga med ut på senare promenader heller. 


Idag har vi alltså inte varit så mycket utomhus, jag har jobbat och skiftat däck på min plåtkompis. Mattias var i garaget på jobbet och städade när jag slutat, så jag frågade honom ifall mina vinterdäck skulle duga en säsong till. Han lät inte tvärsäker, men eftersom det hade snöat en del när jag närmade mig stan, så bestämde jag mig för att lägga på dem idag ändå. Mattias hjälpte mig, så det gick snabbt och smidigt


Kom hem, tvingade ut hundarna en sväng, slappa i soffan, ätit uppvärmd mat från igår. Mer spännande än så har det inte blivit :)  Trött är jag, så jag ska snart tvinga ut hundarna igen, sen går vi isäng här. 


Hoppas du haft en bra dag!

Gokväll

Av maria tafvelin - 18 oktober 2014 21:51

Lördagkväll, snart läggdags :)   Efter morgonkaffet, japp, tre koppar ... fniss ... så blev det morgonrunda i vanlig ordning. 40 minuter skön start på dagen. Efter frukost blev det städning, då jag helt enkelt glömde städa igår :)  Efter detta lastade jag hundarna i bilen och tänkte åka och lägga vintersulorna på min plåtkompis, och sedan göra nåt kul med hundarna. Vinterdäcken lämnade jag i garaget på jobbet i våras när jag lagt på sommardäcken.  När jag kom dit upptäckte jag nåt som jag givetvis skulle ha uppmärksammat när jag tog loss dem. Vafasen ... det finns ju ingen dubb på dem. Eftersom jag hade hundarna med mig, så kunde jag inte lasta in dem i bilen heller. Nåja, det var bara att låsa garageporten och återvända hemåt. 


Jag stannade på rinken och tränade en stund, sen blev det en timmes promenad :)


Eftermiddagen har varit rätt så lung, och jag lagade en god gryta till middag. Skinksteksgryta med morot, vitkål, ingefära, vitlök och kokosmjölk. Mums!

Kort eftermiddagsrunda med hundarna, sen blev det ett litet träningspass. 15 minuter på löpbandet och lite svingande med kettlebell samt andra övningar som var så jobbiga så jag höll på att få spunk. Helvete vad jag ångrar att jag någonsin slutade träna där för drygt ett år sedan. Trodde aldrig att det skulle vara såhär tufft att komma tillbaka. Nåja, man får ta en dag i taget helt enkelt och börja om från början. Har det funkat EN gång, så bör det ju rimligtvis funka igen :)


Hundarna har redan lagt sig, men jag ska försöka få liv i dem igen och gå ut en sväng. I morgon jobbar jag, men jag får ju börja när jag vill, så det får bli nån gång mitt på dagen, när jag hunnit gå en längre sväng med hundarna, om vädret tillåter. Hoppas Du åxå haft en bra dag :)


Gokväll

Av maria tafvelin - 17 oktober 2014 21:51

En makalöst bra dag håller på att ta slut. Det blev sovmorgon till halv 10, då jag vaknade av att sängbotten ramlade ner. Upp med buller och bång alltså :)


Efter kort morgonrunda och tre koppar kaffe, mötte jag upp en hundägare med sina två hundar, hon ville ha några tips på promenad-rutiner. Vi promenerade en halvtimme och jag gav henne de tips jag hade att plocka fram ur rockärmen. När hon gick hemåt, åkte jag iväg och mötte upp en annan hundägare, som jag hjälpt några gånger tidigare. Hon har bekymmer när hon går promenader med hund och barnvagn. Tipsen jag gav henne idag, som fungerade klockrent, var att ha hunden på andra sidan. Dvs, han får inte gå vid gräskanten. Hips vips gick hunden hur lugnt och fint som helst, och eftersom det inte luktar så mycket just på asfalten, så blev det inga problem med att han kastade sig ner i diket för att han fått upp en lukt. Vi promenerade en timme, och hon var helt hänförd.


När jag kom hem, lastade jag hundarna i bilen och drog till skogs på en helt underbar promenad.

     

Jag hittade YTTERLIGARE nya områden att gå på :)  

Idag var det lite kyligt, och det ligger is invid kanten som ni ser på nån bild. 1.5 timmar var vi ute i skogen och gick. Hur härligt som helst :)


Före Idol började, tog jag en dusch och blandade en drink. Eftersom jag inte dricker en droppe alkohol under oktober, så fick det bli en god alkoholfri variant. Isbitar, sprite och mynta. Supergott

 


När jag sippat en stund, ringde telefonen. Det var farbrorn som sköter Tomtarnas Hus på Lilleputtlandet :)  Han var jätteglad och trevlig, och berättade att han blivit så glad när han läste artikeln i Norran, om att jag startat en Tomtepool, att han ville ringa och berätta hur BRA jag är :)    Jag blev superglad :)


Har precis lagt på luren, den här gången efter att ha pratat med Hannah. Nu ska jag gå ut med hundarna på en promenad, sen gör vi kväll här. Hoppas att Du åxå kunnat fylla dagen med värda grejer :)


Gokväll

Av maria tafvelin - 16 oktober 2014 21:31

Efter en bra dag på jobbet, åkte jag hem, bytte om, lastade hundarna i bilen och drog till skogs. Idag hittade jag ytterligare en variant i en skog jag varit många gånger. Kul  när man hittar nya stigar :)


Det blev godissök i lite tuffare terräng bland annat

         


Paddy tyckte att diket var intressant 


Efter en timme i skogen åkte vi hem, nöjda och glada hela bunten :) 


I afton kom artikeln in i Norran, som skrevs om Tomtepoolen jag startat på Facebook :)



http://norran.se/nyheter/kommun/tomtepool-gick-hem-pa-facebook-284437


Nu håller det på att dra ihop sig till kvällspromenad här. I morgon är det fredag och jag är ledig :)  Ska träffa två hundägare med tillhörande hundar, sen blir det nog skogen en sväng :)  Hoppas att du haft en lika bra dag som Jag haft :)


Gokväll



Av maria tafvelin - 15 oktober 2014 21:53

Efter jobbet stack jag snabbt som attan in till stan för att rasta lille Milo, sen järnet hem för att ta ut hundarna och sen lasta dem i bilen för vidare avfärd till Veterinären för vaccination på samtliga. Paddy och Molly, helt coola i väntrummet, men Kelly .... hon börjar darra och skaka redan ute på parkeringen. Förr gjorde hon aldrig det, men det är efter ormbettet med efterföljande inläggning, samt då hon opererade cystan i käken, som hon lixom fått lite mindre munter inställning till veterinärbesök. Inte så att hon blir elak mot vet. men hon blir rädd och vill hem igen. 


Efter veterinären åkte vi hem och tog en promenad, sen vilade vi en stund i soffan. Till middag blev det köttbullar med blomkålsmos, å jädrar så gott det var :)


Vet ni, nu ikväll gjorde jag nåt som jag inte ens minns när jag gjorde sist. Jag drack kaffe kl 20 :)  Lite sådär hux flux blev jag kaffesugen, och kokade mig en kopp :)   Jag har ju de senaste åren, bara druckit kaffe på morgonen .... så det här kom lixom från ingenstans :)


Nyss kommit in från en halvtimmes kvällsrunda med hundarna, nu blir det att borsta tänderna, kamma luggen och gå isäng. I morgon är det torsdag och efter jobbet så tar jag helg :)


Hoppas du haft en bra dag!

Gokväll

Av maria tafvelin - 15 oktober 2014 06:21

Efter jobbet igår, lastade jag hundarna och åkte till skogen :) Jag utforskade en ny stig, eller, jag har gått halva tidigare, men vek av och drog iväg upp på typ en bergsknalle. 


         

Riktigt cool utsikt från toppen :)


En timmes runda i skogen gör susen för själen, men för huvudvärken gjorde den inte så  mycket skillnad. Så, när vi kom hem, la jag mig i soffan en timme och vilade. Jo, det kanske blev lite bättre mot kvällen.

 

Till middag blev det rotsakslåda. Jag hade tänkt dra ner lite kyckling åxå, men när jag skulle ta fram kyckling ur frysen upptäckte jag att jag inte hade någon .... fniss... nåja, det blev supergott ändå :)

 

Nu är det onsdag, och gårdagen är förbi. Inget kan ändras, tas tillbaka, göras om. Nu laddar jag för att göra den här dagen så bra som möjligt :)  Gör det Du åxå!


Gomorron

Av maria tafvelin - 14 oktober 2014 20:01

Länge sedan jag var irriterad nu faktiskt .... men nu börjar det byggas upp en irritation. Grunden är följande:


 Lördag Den 6:e sept. startade jag en vardagslydnadskurs. 4 tillfällen. Vid första tillfället skulle betalning ske. 


Vid första kurstillfället dök en av deltagarna inte upp, och när jag senare fick tag i henne hade hon glömt kursen, då hon varit hos veterinären med hunden pga de upptäckte att hon såg dåligt. Hon skulle dock komma helgen därpå, och betala då. Vid andra tillfället  skrev jag ett sms till henne, då 10 minuter återstod till kursstart och hon inte dykt upp. Hon svarade inte, och hörde inte av sig heller. Efter tre dagar fick jag tag på henne, och då skulle hon komma hem till mig med pengarna. Då hon inte dök upp, skrev jag till henne och fick svar efter några dagar att vi skulle mötas på stan. HOn skulle på ett möte, och skriva ett sms när hon var klar. Naturligtvis hörde hon inte av sig. Efter massor med meddelanden till henne, skrev hon att hon behövde mitt kontonummer för att sätta in pengar på  mitt konto. 

Nä .... dagarna gick utan att det kom in några pengar. Då skulle hon swisha pengar, senast nu idag. När jag skrev till henne nu i afton, svarade hon att hon inte kunde för hon har mögel i lägenheten. 


NU känner jag att jag börjar bli jävligt irriterad. 


Tjing så länge

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20
21
22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards