Alla inlägg under oktober 2014

Av maria tafvelin - 14 oktober 2014 06:03

Tisdag morgon. Återigen vaknade jag och det kändes som att jag knappt hunnit somna. Det är ju positivt, med tanke på att jag då sovit hela natten utan att vakna flera gånger :)


Hörrni, jag började tänka på det här med tid. Igen. Jag har ju funderat kring det förut. Idag skulle mamma ha fyllt 71 år om hon levat. I Maj nästa år är det 10 år sedan hon dog. Nu i november är det 23 år sedan pappa dog.  Det har gått lång tid, samtidigt som det känns helt makabert att det faktiskt gått såpass många år. Man kan ju bara konstatera att när tiden gått, spelar den ingen roll längre. Alltså, efter x antal år, blir det bara x+1 antal år. 


Dagen som är slut och över, gårdagen, den spelar lixom inte längre någon roll, tidsmässigt. Vad har man egentligen klockan till? 

Jag kan egentligen bara se ett användningsområde som känns hållbart - att passa tider. Jo, för all del är det bra med klockan för att strukturera upp dagen, men det handlar lika fullt om att passa tider. Komma i tid till jobbet, komma på bokad tid hos veterinären osv. 


Tid, handlar om att vara på väg MOT något, eller på väg FRÅN något. Idag och framåt är vi på väg MOT .... dagen som gått och tiden före det, är vi på väg FRÅN. 


Hundarna bryr sig inte så mycket om tid, de går efter andra kompasser. Mina hundars kompass säger åt dem att sova under täcket tills jag börjar dra på mig kläderna och säger: Ska ni vakna då. DET är startskottet på deras dag. När vi kommer in från morgonpromenaden säger deras kompass att de måste få mat NU!   Då spelar det ingen roll ifall klockan är 7 eller 10 på morgonen. När jag kommer in genom dörren blir de lika glada, vare sig jag jobbat i 4 timmar, eller varit nere i tvättstugan i 4 minuter. Det är inte tiden det handlar om, det är känslan. 


Utan att stirra på klockan alltför mycket, får jag en känsla av att jag ska dra i mig den tredje koppen kaffe nu, och sen väcka hundarna för en morgonpromenad. Dagen har redan startat, och jag är både på väg MOT och FRÅN. Enda chansen att hinna leva i nuet, är att faktiskt känna smaken av kaffet. 


Gomorron

Av maria tafvelin - 13 oktober 2014 21:00

Eller, det var inte tidningen, det var en reporter :)   Norra Västerbotten tyckte att det var en fantastisk idé  med Tomtepoolen jag startat på facebook, så de ville skriva en rad om det :)


I övrigt har dagen varit precis som vanligt - helt unik :)  Man lär sig saker PRECIS varenda dag! :)  Så även idag.   Efter jobbet blev det en runda med hundarna i vanlig ordning, en helt vanlig slät promenad, utan inbyggd träning. Huvudvärken har hängt med hela dagen, så jag orkade inte tänka så hårt, utan lät bara benen gå. 


Kvällen har spenderats med lite fippel. Jag förbereder lite för dagskursen jag ska hålla i Burträsk om några helger - Klickerträning i teori och praktik. Man vill ju lägga upp dagen så att den blir precis så lärande och utmanande som det bara går, utan att man ställer till det så att hundarna ligger dubbelvikta av mental utmattning, redan vid första fikat. 


Strax ska jag ta en kvällspromenad och sen krypa isäng. Kanske är det en förkylning på ingång, därav huvudvärken, så det är nog läge att sova så mycket det bara går.   I morgon har jag inget planerat efter jobbet, men på onsdag ska alla hundarna till veterinären för vaccination. 


Men, nu ska den här unika dagen avslutas först. En dag i taget :)


Hoppas du haft en bra dag :)


Gokväll

Av maria tafvelin - 12 oktober 2014 21:44

.... på söndagen för min del. Har precis kommit in från kvällsrunda med hundarna, och nu ska vi knyta oss. Jag har ont i skallen, och är trött.  


Jag är supernöjd med min Söndag :)   Efter morgonrunda och frukost, blev det lite småfippel innan jag åkte till rinken och tränade hundarna. En som jag brukar hjälpa, kom åxå, så vi tränade hennes hund en stund åxå. Det gick superbra :)   När jag kom hem, hade jag tvättstugan bokad, så det var bara att dra igång. Hannah och Robban kom förbi och åt middag, det blev tacos :)  Gott!  När de hade åkt, var det bara att hämta upp tvätten ur tvättstugan, vika bort den, se lite tv, och sen var det kvällspromenaden jag nyss kom in från. Dagen är slut och det känns helt ok.


Hoppas att Du åxå haft en bra dag :)


Gokväll

Av maria tafvelin - 12 oktober 2014 09:01

Jag trodde knappt det var sant när jag vaknade i morse. Klockan var 7.10 och det kändes som om jag nyss somnat. Jag brukar ju vakna minst tre gånger per natt, men inatt sov jag som en stock hela natten :)


Igår var jag och tränade hundarna i rinken, träffade en hundägare med sin hund för konsultation och sen hade jag en lugn och skön kväll. Jag gjorde vårrullar för första gången :)   Tänkte mig det till förrätt, men de blev så goda att jag åt tre stycken, och då orkade jag inget mer :)

  

Idag ser det ut att kunna bli riktigt fint väder. Jag har dragit i mig kaffet sånär som på nån klunk, så jag ska strax väcka hundarna och gå ut. Ha en riktigt Skön Söndag, och fyll den med värda grejer!


Gomorron




Av maria tafvelin - 11 oktober 2014 08:44

Lördag morgon. Hällde precis upp första koppen kaffe. Jag är så himla nöjd, över många saker. Idag tänkte jag berätta om mina senaste Facebook-fynd :)  Jag är med i flera köp/sälj och bytes-grupper på fejjan, och mina senaste fynd är: 


Lampa 200 kr. 

 

Det blev mycket bättre än jag förväntade mig :)   Köpte glödlampor igår och drog igång den :)


Skor 150 kr

 

Paddy lyckades komma med även på den bilden :)


Köttkvarn 60 kr

 

Perfekt om man tex köper kött på kort datum, som man inte riktigt vet hur man ska tillaga - köttfärs funkar alltid :)


Idag anländer åxå ett par gummistövlar som jag köpte igår för 100 kr. Känns som att det passar bra, jag har nämligen inga. Minns ni att jag berättade om mina gamla gummistövlar? Det var hål i båda, så jag hade virat hyfsat mycket silvertejp runt själva fot-delen. När jag flyttade från Bygdsiljum, kastade jag dem. Det kändes inte ok att ta med dem helt enkelt :)  


Nä, nu ska jag väcka hundarna och gå ut :) Ha en riktigt Härlig dag!


Gomorron

Av maria tafvelin - 10 oktober 2014 22:01

Fredagkväll. Strax ska jag gå ut med hundarna, sen gå isäng. Dagen har innehållit i princip allt annat än aktiviteter med hundarna, då regnväder inte precis lockar mina hundar till någon som helst aktivitet. Jag hoppas och ber att det är uppehåll om två helger, då jag ska gå viltspårskurs med Molly. Molly är den av mina hundar som INTE ... Under några som helst omständigheter, mutor kan inte vara stora nog .... vill arbeta i regn. Det bara GÅR inte. Håller tummarna alltså!


Tomtepoolen är uppstartad, jag är supernöjd :)  


Ursäkta om jag låter självgod och egocentrerad ... men jag är så himla stolt över mig själv. Inte bara för tomtepoolen och alla hundkurser jag hållit ... utan även hur jag agerar överhuvudtaget mot människor i min närhet. Jag tycker om min förmåga att ställa upp för andra, och att bjuda på mig själv. Jag är stolt över allt jag åstadkommit i mitt liv. 


Idag fick jag ett meddelande på facebook av en kvinna som tackade mig för boken jag skrivit. Hon hade fått den idag, på den familjehemsutbildning hon går, och hon hade sträckläst den och kände att hon ville skriva till mig. Jag blev jätteglad över hennes meddelande, både för att hon hörde av sig, och för att min bok fortfarande används och kommer till nytta. Det är ju trots allt 20 år sedan första upplagan kom ut. 


Jag känner att jag har mycket att vara stolt över, och det är jag åxå. Som sagt, snart ska jag gå isäng, men planerar lite inför i morgon. Jag tror att det blir en spakväll faktiskt. Hade tänkt besöka en kär vän, men tror att jag ska meddela henne att jag inte kommer. Det har varit så himla mycket i slutet, jag känner att jag behöver lite tid för mig själv. Jag planerar en riktig spa-dag, och kväll. 


NU ska jag gå ut med hundarna. Hoppas du haft en BRA fredag, och att du kunnat fylla den med nåt värt. 


Gokväll

Av maria tafvelin - 10 oktober 2014 16:35

Fredag eftermiddag har det hunnit bli. Vilken fantastisk dag jag har haft hittills :)  Inte ens regnväder kan negativt påverka hur bra dag jag haft :)


Efter morgonpromenad med hundarna, drog jag igång min fredagsstädning. Sedan gled jag iväg in till stan för att lämna papper på Vuxenskolan till min fantastiska kontaktperson där, Lena. En sväng på stan för att köpa glödlampor till min fina lampa som jag köpte på facebook, sen blev det god lunch hemma hos Hannah och Robban, innan jag begav mig hemåt igen. Promenad med hundarna i lätt duggregn, där Molly mer eller mindre, i vanlig ordning vid minsta regn, hade handbromsen i.  Nåja ... när vi var på hemväg så släppte bromsen i alla fall :)


Jag har nu startat upp en grupp på facebook, som jag pratade om redan förra julen att jag skulle starta. Tomtepoolen. Jag var ju tomte hos ett gäng helt okända människor förra julafton, och insåg att det finns en önskan, och ett behov kring att få tag på en okänd tomte. Jag hade firat jul med mina älskade barn på förmiddagen, och kunde lika gärna fylla eftermiddagen/kvällen med goda gärningar i sann Karl-Bertil-stil. 

Känslan jag hade efter dessa tomte-uppdrag ..... lämnade en sån stark känsla om att jag skulle starta en tomtepool till nästa jul, och det är precis vad jag har gjort. Gruppen finns till för de som kan, lixom jag, tänka sig att tomta hos andra för en billig peng, samt för de som önskar anmäla sig för att FÅ en tomte.   

Vet ni ... jag fullkomligt älskar min egen idé!!!  Jag tror att det här kan bli HUR bra som helst, för många!


Du, fd vän på facebook, som jag VET läser min blogg ... som kallar mig självupptagen och som inte tror att jag gör något för andra ... du har fel. Du har haft fel hela tiden. Du har endera haft en skev uppfattning om mig, eller så har du inte fattat ett smack om hur jag är. Nåja ... det är inte MIN förlust, om vi säger så. Vissa lever uppe i det blå. 

Stärkt av Livet, Stärkt av Vilja, mina barn, mina hundar, alla jag har runtom mig (som vill mig väl) Stärkt av en känsla av att jag är på rätt spår ....   Känner jag mig NÖJD med vad jag åstadkommer/ har åstadkommit. 


NU ska jag påbörja nån slags färgglad och god middag :)  

Ha en trevlig kväll :)


Tjing så länge 

Av maria tafvelin - 9 oktober 2014 06:08

Torsdag morgon strax efter kl 6. Jag står i mitt supersöta lilla kontor och dricker kaffe. Hundarna sover ännu. Det har regnat inatt, förmodligen hela natten ... men verkar vara uppehåll just nu. Strax dags att väcka hundarna och gå ut ... för säkerhets skull ska jag ta på mig mitt nya supersnygga regnställ :)


Torsdag. Det innebär att jag tar helg efter avslutad arbetsdag. Det är ojämn vecka, vilket åxå innebär att jag är ledig på söndag. Nu bär det sig inte bättre än att jag är ledig i morgon åxå, så jag får långhelg :) Hoppas på uppehåll under helgen, så att man kan vara ute mycket med hundarna på div. aktiviteter. Måste kolla upp hur det ser ut med hundträning på ridhuset, om man kan vara med även i år. 


Något som alltid verkar lika aktuellt på facebook, eller, utanför åxå för den delen, men de senaste dagarna har jag sett många inlägg och kommentarer om Varg. Det är en debatt jag faktiskt stått helt utanför, och tänker inte ge mig in i den heller. Jag brukar ju tycka att hundforum är helt vansinniga ... men de här vargdiskussionerna bär ett skimmer av fullständig respektlöshet för varandras åsikter. Det är en pajkastning utan dess like, den ene omognare än den andre, där inläggen snarast handlar om att trycka dit och förlöjliga andras kommentarer. Nåja, som sagt, jag ger mig inte ens in i den debatten. 


Nä, nu ska jag ge mig in i konststycket att väcka hundarna :)  Ha en bra Torsdag, och fyll den med nåt värt :)


Gomorron

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20
21
22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards