Alla inlägg under oktober 2014

Av maria tafvelin - 8 oktober 2014 20:47

Onsdag kväll. Efter en lite ... vad ska vi säga .... strulig dag på jobbet, med dator-error osv. åkte jag förbi apoteket för att hämta ut mer medicin, sen hem och gå ut med hundarna. Jag fasade lite inför kvällens avslutning på agilitykursen, då det skulle regna hela eftermiddagen och kvällen. Mitt regnställ har nämligen gett upp. Dragkedjan har pajat, och sömmarna har börjat ta in vatten, så efter ca 10 minuter i lätt regn, är man genomblöt lika förbannat. Jag har beställt ett nytt regnställ från Engelsons, och gått och väntat varje dag på att det skulle komma. 

Efter promenad med hundarna, och lunch, la vi oss i soffan och vilade en stund, jag och hundarna. Kl 17 skulle jag åka iväg tillsammans med kaffetermosen, till Medle och agilitykursen.   Kl 15 fick jag ett sms, att ett paket från Engelsons fanns på ICA i Skelleftehamn !!!!  Det blev att ögonaböj åka iväg och hämta paketet, prova regnstället och med ett smajl bredare än en tolv-filig väg, inse att det satt som en smäck :)   TACK OCH LOV säger jag, för det regnade en hel del under hela kursen :) Helt underbart att kunna vara ute i regn i över 2 timmar, och vara helt torr under regnstället :)


Att komma hem från kurserna och läsa igenom kursutvärderingarna ..... det är helt magiskt. Jag har fått så himla bra kritik på kurserna att jag är helt tagen. Ikväll skrev en deltagare på utvärderingspapperet: Jag tycker att Maria ska hålla mer kurser, det blir så länge att vänta till våren. Samtliga verkar jättenöjda med kurserna, och DET är superkul! Sånt sporrar och peppar. 


Sporrad och peppad blir jag även på jobbet, där jag fått ytterligare superroliga uppgifter :)  Jo, lite svårt och komplicerat .... och det löns inte att jag försöker förklara, för det är tillräckligt svårt att förstå det i tanken ... att få ner det i skrift är ännu värre, men det är arbete vid datorn, det är siffror och koder både till höger och vänster, så mycket kan jag säga. KUL dock, att få förtroendet att pyssla med det, för det är ett viktigt jobb :)


Lille Gullefjun har varit till veterinären idag, han har ont i magen. Nu håller vi tummarna allihop att han snabbt blir bättre!


Jag är så nöjd med dagen. Jag kan lägga mig med ett stort leende, och ett stort lugn inombords. Lugn och Glädje. Jag har Tur som en Tok. Sånt ger både lugn och Glädje :)


Gokväll

     


Av maria tafvelin - 8 oktober 2014 06:18

Onsdag morgon, tre koppar kaffe snart avverkade och strax dags att väcka hundarna och gå ut. 


Har funderat en del kring det här med att skänka pengar. Det finns ju så många insamlingar att man lätt skulle kunna skänka bort hela månadslönen, även om man bara gav en ytterst liten slant till alla man skulle vilja stödja. Har man det tufft ekonomiskt själv, så är det svårt att hitta en slant överhuvudtaget att skänka bort. Jag ska nu, i väldigt vuxen ålder, starta upp ett sparande. Något sådant har jag inte haft tidigare. 

- om jag har råd att spara, har jag väl råd att skänka?

- Så kan man tänka ... men man kan åxå tänka att om jag INTE sparar till mig själv, hur ser det då ut om x antal år, när man inte kan jobba längre? Blir man en av de som sitter på torget och tigger? 


Det är som med politik, eller, det ÄR väl politik - Den som har mer pengar, har mer att skänka till andra. Den som har väldigt lite pengar, bör nog inte ge bort så mycket. 


Det pratas ju en del om att tiggarna på stan ofta är organiserade "ligor"  Vem vet? Jag har ingen aning, men det är klart att jag har undrat hur det kom sig att de hamnat här i Sverige, ifall de befinner sig helt utanför det skyddsnät vi har ....    


Nä,  nu är det hög tid att väcka hundarna och gå ut. Ha en bra dag! och fyll den med nåt värt!


Gomorron

 

Av maria tafvelin - 7 oktober 2014 21:33

Tisdagkväll och jag ska strax gå ut med hundarna, och sen krypa isäng. Efter jobbet åkte jag hem och tog ut hundarna, sen kom en hund som ville bli trimmad. Eller ... han ville inte alls bli trimmad rättare sagt, det var nog mest husse och matte som ville det. Själv klapprade han med tänderna mot mig ett antal gånger, men så småningom la han av med det. 


När han blivit hämtad, tog jag ut hundarna igen, och sedan har vi haft en chill kväll. 


I morgon är det onsdag. Efter jobbet ska jag hämta upp lille Milo, sen får vi se om det blir skogen eller inte. Det ser ut att kunna bli regn ... och regnar det så tror jag att det bara blir en vanlig promenad nånstans. På aftonen är det avslutning på agilitykursen för onsdagsgruppen, och sen är det kursuppehåll för min del över vintern. Eller, som instruktör alltså ... ja .. kanske nån dagskurs eller nåt .... och privatlektioner ... men inte någon hel kurs. 

Kaffe är i alla fall inhandlat, så i morgon får jag starta dagen som jag brukar :)


Hoppas du haft en bra dag! 

Gokväll

Av maria tafvelin - 7 oktober 2014 05:59

Gårdagen är slut och en ny är påbörjad. Måste bara tvärt stanna kvar vid gårdagen ....  Efter en bra dag på jobbet åkte jag hem och tog ut hundarna på promenad. Vi gick kanotstigen, det var ett tag sedan. Gick och njöt av promenaden, men kom inte ihåg. Gick hem och småfipplade, hade lite klovård på hundarna, men kom fortfarande inte ihåg. Aftonen gick över till kväll och jag började bli väldigt trött. Pratade med bästisen Annica i telefon ... hon åker till Amerikat idag förresten. Kl 21 slutade vi prata och jag kände att jag var så trött så jag skulle nog ta ut hundarna på en runda och sen gå isäng. Kom FORTFARANDE inte ihåg. 

På med kläder och reflexväst, trampade iväg på en runda .... och den blev längre än jag först hade tänkt, för det var skönt ute. Kom tillbaka ca 21.50 och tänkte när jag såg bilar på Konsumparkeringen - stackarna på Konsum, de jobbar längre än jag orkar vara vaken (de stänger kl 22)   Jag kom fortfarande inte ihåg. 


Ställde mig i duschen ......   DÅ kom jag ihåg !!!!  Helvete. Jag hade glömt köpa kaffe !!!!!!! Tömde ju burken igår på morgonen, och skulle ju komma ihåg att köpa kaffe. 


Nu är det tisdag morgon. Idag ska jag komma ihåg att köpa kaffe :)


Gomorron

Av maria tafvelin - 6 oktober 2014 07:12

Måndag morgon igen :)  Kaffet är drucket, hundarna är promenerade, snart bär det iväg till jobbet. Idag har jag inget planerat efter jobbet, och det känns faktiskt skönt. Kanhända jag lastar hundarna och drar till skogs :)   Det har blivit många timmar i skogen i höst, och det har varit fantastiskt givande, både för hundarna, själen och svampförrådet. Vad jag INTE får glömma idag, är att köpa kaffe, för jag tömde burken i morse. 


Nä, nu ska jag vispa till luggen så att jag är presentabel på jobbet :)


Gomorron

Av maria tafvelin - 5 oktober 2014 22:42

Söndag kväll och det är dags att gå isäng. Ska bara kvälsspinka hundarna först. Den här dagen har varit fullspäckad och superkul, men vemodig på samma gång. Det har varit avslutning på ena agilitykursen.  Det gick så himla bra för alla, och jag var själaglad när alla ekipage klarade hel-bana :)   


Jag har ju hållit agilitykurserna genom vuxenskolan, och de vill ha in skriftliga utvärderingar efter varje kurs. Jag kan säga såhär. När jag kom hem efter kursen och läste igenom utvärderingarna, så föll det en tår ... nä, inte bara en förresten. Så fantastiskt fina kommentarer från er deltagare! Jag är så glad över att ha kunnat ge er en bra kurs som ni uppskattat! 


Glad, lätt om hjärtat ... tacksam över mycket ... tar jag ut hundarna och kryper sedan isäng. 


Nu är det oktober månad, och Mitt Wallins Kafferepet bakar och stödjer Rosa Bandet. 

 

3 kr per såld tårta, och 10 % av försäljningen av bröstbakelserna, går till Rosa Bandet.   BÄSTA JOBBET !!


Gokväll

Av maria tafvelin - 5 oktober 2014 09:34

Söndag morgon, eller den håller väl på att ticka över i förmiddag. Jag har druckit mina tre koppar, och varit ute med hundarna på morgonpromenad. Strax frukost och sen iväg till Medle för avslutning av agilitykursen. Det är grått och mulet även idag, men inte kallt. Det är ca 12 grader, så man lär inte frysa :)  Efter kursen ska jag hem och ut med hundarna och sen iväg och jobba några timmar. 


När jag var liten, var inget öppet på söndagar. Nu kanske det inte märktes så mycket där jag bodde, för där hade vi inga affärer, inte ens en kiosk .... allt sådant fanns 1.5 mil bort. Nu är det knappt någon skillnad på dagarna, det mesta är öppet även på söndagar. Kommersen fortsätter och vilodagen är ett minne blott. 


Nä, nu surfade jag runt och läste Norran på nätet, såhär på söndagen :)   Nu är det hög tid att fixa frukost, sedan fylla termosen och bege mig. Ha en Härlig Söndag, och fyll den med nåt värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 4 oktober 2014 21:29

Lördagkväll. Underbar dag håller på att ta slut. 

Efter morgonrundan blev det frukost, och sedan en sväng till med hundarna innan chihuahuagruppen dök upp. LUsthuset var bokat för teori med gruppen, och sedan var det lydnadsträning ute på gården. HUR kul som helst :)  Jag fick så fina presenter för att jag ställde upp som instruktör dessutom:

 

Jag vet ju att det är Lotta som fixat presenterna ... hon har snappat upp vilken stil jag har :)   Hennes man Tony hade bakat till fikat åxå 

 

supercool sockerkaka :) :) 


Efter att gruppen åkt, lastade jag hundarna och åkte till skogs en sväng. 

   

När jag var i skogen idag, tänkte jag på ord som verkar ha försvunnit ur vårt vokabulär, eller bytt namn till nåt coolare:  Brandgul, räknedosa och rullbräda är några exempel. Ett annat  begrepp som försvunnit och/eller bytt namn är : dela med sig. Nu heter det - Söka bekräftelse. 


Jo, jag kan se att många med sin blogg, söker bekräftelse. Detta genom att ständigt försöka få fler att kommentera. DET kallar jag att söka bekräftelse. För min del, behöver ingen kommentera om de inte verkligen känner för det. Visst blir man glad över kommentarer, men jag jagar dem inte. Jag bloggar och visar bilder för att dela med mig. Dela med mig av foton och mina funderingar. Har jag 2 läsare en dag så är det lika ok som att jag har 200 läsare. Jag har delat med mig, och det är oavsett om det är till 2 st eller 200 stycken. Om det då är 0 stycken som kommenterar, så är det HELT ok. Om 2 eller 200 st har LÄST, så VET jag att jag delat med mig till dessa, oavsett om de svarar eller inte. Om 0 st skulle läsa bloggen, så skulle jag fortsätta blogga lika fullt, för jag gillar .. nä, jag älskar att skriva. Jag trivs med att kludda ner på papper mina tankar, funderingar ....   ibland blir tankarna tydligare när man skrivit ner dem så att man får läsa dem ett par varv. Man blir lixom ÄN mer säker på hur man tänkte :)

Snart ska jag gå ut med hundarna på kvällsrunda, sedan är det gonatt här i mitt paradis. I morgon är det avslutning i ena agilitygruppen, och sen ska jag jobba några timmar. Bäst att vara utvilad och utsövd då. 

Hoppas att Du haft en bra dag, och att du kunnat fylla den med nåt värt!


Gokväll

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20
21
22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards