Alla inlägg under oktober 2014

Av maria tafvelin - 4 oktober 2014 08:42

Lördag morgon och kaffet är klart. Det är 10 grader och molnigt. På min väderapp står det "växlande molnighet" men jag kan inte riktigt se de där växlingarna .... ser mest att det är ett enda stort moln som täcker hela himlen :)


Idag ska chihuahuagruppen ha prova-på-dag i lydnad. Det känns kul att ha blivit inbjuden som instruktör, och jag hoppas att vi slipper regn. När mitt uppdrag där är klart, ska jag lasta hundarna och åka till skogs för lite rekreation. Jag hade ju planerat att guppa vid bryggan hela dagen igår, men igårkväll slet sig båten och åkte ut på stormande hav en sväng. Tur jag inte hade hissat seglen, då hade det väl gått åt helvete. Nu gick det ju bra ändå, och båten ligger fast förtöjd vid bryggan igen. 


Kaffet var gott, nu är tredje koppen drucken. Nu ska jag ta itu med den här dagen. Jag börjar med att väcka hundarna och gå ut på promenad. Som vanligt alltså :)


Ha en bra dag, och fyll den med värda grejer!

Gomorron

Av maria tafvelin - 3 oktober 2014 22:42

Jag har tappat en "vän" ikväll. Eller ... någon som kallar mig kall träpinne, kanske aldrig varit min vän överhuvudtaget, utan bara på låtsas, på facebook. 

Jag har aldrig någonsin påstått att jag är perfekt. Jag har aldrig knappt ens påstått att jag är bra, jo på hundar, men inte annars. Ikväll har jag dock fått erfara och förstå att jag är: En usel vän, en lögnerska, en känslokall träpinne, osv osv osv.   Jahapp. Ja, må så vara. Ingen är perfekt. Jag ska inte här och nu berätta hur DU är, min ... fd vän. Du FÅR inte mer plats i mitt liv än vad du redan fått. 


Dags att ta ut hundarna på kvällsrundan och sedan krypa isäng. I morgon är det lydnadsdag med chihuahuagruppen, och det ska bli superkul!   Ja, det är inte hela dagen, utan jag hinner ut med mina hundar i skogen åxå :) SEn blir det en rejäl runda med Kettlebell och yogaboll :)  Ser fram emot morgondagen på många sätt :)  Ni vet, i morse startade jag dagen med tanken om att : Idag är den första dagen på mitt nya liv. Detsamma gäller morgondagen! :)


Gokväll

 



Av maria tafvelin - 3 oktober 2014 19:09

Vad är skillnaden? Var går gränsen? NÄR slutar man bjuda på sig själv, och istället söker bekräftelse? Handlar det om särskilda ämnen, eller ? 

Alla, säger Alla, behöver bekräftelse. Så är det bara. Utan bekräftelse, tynar vi bort. Är det FULT att söka bekräftelse? Kan man söka för MYCKET bekräftelse? 

Jag tror att det är såhär: Människor som är positivt inställda, ser på saken som att någon Bjuder på sig själv. De som är lite negativt inställda, ser det som att någon söker bekräftelse. LIte enkelt beskrivet. Vem bestämmer gränserna för vad som är vad, dem emellan? Vad är att söka bekräftelse, och vad är att bjuda på sig själv?


Den här dagen har varit fantastisk, från början till sl .... nja ... ska inte säga slut, för det är ju några timmar kvar, men hittills i alla fall :)


       

MOrgonrunda .... underbart höstväder ... iväg till Medle med den tacksamma hundägaren som gav mig en blomma häromsistens. Hunden fick gå ett spår, sedan jobba helt underbart bra på agilityplanen ... sen åkte jag hem och gick en underbar skogspromenad med mina egna hjärtan, sammanbakad med fysträning i sandbacken. Till middag gjorde jag schnitzel m vitlökssmör (sjukt gott)

   

Fredagsstädningen är avklarad, nu är det tv-mys i soffan.

 

Vanligtvis skulle jag tagit ett, två, tre eller fyra glas vin ikväll, men jag har bestämt mig för en Sober October. Inte en droppe alkohol. Så får det bli. 

I morgon ska jag vara instruktör på chihuahuagruppens prova-på-dag i lydnad. Det ska bli superkul :) 

Nä, nu kurar jag ihop mig med vovvarna i soffan. Ha en Bra Fredagkväll :)


Tjing så länge

Av maria tafvelin - 3 oktober 2014 08:43

Det är fredag morgon, och det är första dagen på resten av mitt liv. Precis som alla andra dagar alltså. Visst är det fantastiskt att varje morgon då man vaknar, har man möjlighet att tänka så: Det här är första dagen på resten av mitt liv. Det är upp till Mig själv hur jag ska styra min lilla båt över havet. Vill jag ligga och guppa vid bryggan när jag ser att det stormar därute? Vill jag hissa segel och åka på en sjujävla åktur? Beslutet är mitt.


2 plusgrader ute, det var 12 inne när jag kastade benen över sängkanten och snabbt fick på mig tjocksockar och morgonrock. Jag hastade över golvet, stängde balkongdörren samtidigt som jag noterade klarblå himmel och sol, vek till vänster in i köket, greppade perkon och gjorde iordning kaffe. Nu står jag i mitt supersöta lilla kontor och dricker det här nykokta kaffet, sneglar till höger och ser att hundarna sover fortfarande. Snart ska jag väcka dem och gå ut, sätta i motorvärmarsladden för senare avfärd mot Medle och agilitybanan, ta morgonrundan, äta frukost, småstäda lite, och sen åka iväg. Det är planen såhär långt, sen får vi se vad jag väljer att göra på min lediga dag. Det blir nog mest att guppa vid bryggan tror jag ..... det skulle vara skönt. Det känns som att det blivit mycket resande över stormigt hav ett tag. 


Hoppas att Du har en brygga att guppa vid åxå, om du känner för det :)


Gomorron

Av maria tafvelin - 2 oktober 2014 06:09

Torsdag morgon, kaffet är klart. Har precis hällt upp första koppen. Tänker på en sak ..... det här med utveckling och sociala medier. Utvecklingen har verkligen gått så snabbt så det är helt sjukt. Minns när internet kom .... fattade lixom inte vitsen.

- Jamen, du kan ju läsa om vad du vill, sa de som redan fattat. 

- Ehh , hello, gå på biblioteket, svarade jag. 

Skriva i Word är superbra, sa de som provat

- Ehh, hello, skrivmaskin med raderknapp funkar toppen, svarade jag. 


Ja, ni fattar :)


Hur såg det ut bara för x antal år sedan, när jag var liten?   Väggfast telefon, svart-vit tv med två kanaler, ingen mobil, vänta en vecka på ett brev. 


Nu kan man med ett knapptryck komma i kontakt med människor när som helst, och var som helst i världen. Vi kan scanna, faxa, sms:a, vi kan prata i telefon fastän vi är i skogen. Vi har så många tv-kanaler att vi inte hinner se en bråkdel ....


Och, vi vänjer oss vid allt. Åtminstone jag. Jag har vant mig så till den milda grad, att när datorn är seg, så blir jag irriterad. Jädrigt irriterad. 


Nä, nu ska jag dra i mig kaffet och gå ut. Tänk .... genom ett knapptryck kan jag dela med mig av mina tankar till Er alla som läser. Lite fashinerande faktiskt. 


Ha en Bra dag, och fyll den  med nåt värt!

Gomorron

Av maria tafvelin - 1 oktober 2014 05:56

Onsdag morgon. Klockan är 6 och jag är inne på min andra kopp. Strax dags att väcka hundarna och gå ut.  Igår efter jobbet, lastade jag hundarna och drog till skogs. Vi åkte till en ny skogs :)   Körde en bit efter en väg .... såg en skogsväg, stannade bilen och där tog vi en 45 minuters promenad. Superhärligt :)  


Igårkväll började en ny serie- Jagad av hundar. Det var det Sämsta program jag sett, och jag ifrågasätter syftet med att använda hundarna. Jo, för att deltagarna ska känna sig skrämda och jagade, så långt förstår jag, men .... varför? Då kanske någon ställer sig frågan - Varför såg du skiten då? Varför inte bara byta kanal?

- jo det är så att jag mailade tv3 direkt jag hörde om programmet. Fick då ett svar där det stod att jag inte skulle yttra mig förrän jag sett programmet och visste vad det handlade om. Nu har jag sett programmet och kommer att maila igen. Om jag kommer att se det igen? - Nej, definitivt inte. 


I kväll är det agilitykurs, näst sista gången för onsdagsgruppen. Idag är första dagen i Oktober förresten. Snart är det vinter. Vi har haft en superfin höst, hoppas att vintern åxå blir fin :)


Nä, nu ska jag ta ut hundarna och dra igång dagen. Ha en bra dag!

Gomorron

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20
21
22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards