Alla inlägg under november 2014

Av maria tafvelin - 25 november 2014 06:10

Tisdag morgon. När väckaren ringde, hann jag faktiskt få känslan av att jag nyss somnade, innan det klarnade och jag krängde benen över två hundar och klev över sängkanten (efter att ha rivit ner telefonen och glasögonen på golvet)  Det kan väl bero på att jag inte vaknat någon gång inatt, utan sovit sedan jag somnade. Underbart det här med att få sova hela nätter :)  Drömt har jag gjort åxå - drömde att jag hade ett växthus, å JÄDRAR så stora änglatrumpeter jag hade! Och en babiljard tomater minst. Nu minns jag inte vad det hela gick ut på, men jag var där inne i växthuset och kollade i alla fall :)


Hörrni, under helgen blev ju en yngling huggen i ryggen med en kniv i Skelleftehamn. Läste i norran igår, där de frågat några Skelleftehamnsbor om det inträffade. En man sa:

 – "Man kan ju tycka att det är konstigt att man har en kniv med sig om man ska på fest. Vad är det för mentalitet? På min tid – inte fan tog man med sig en kniv eller liknande om man skulle på dans."

 

Jag vet inte riktigt på vilken tid den här mannen levde, men jo, det har nog förekommit i alla tider. Nu var det, vad jag vet, ingen dans det handlade om, men jag är helt säker på att det förekommit i alla tider. Det klientel som överhuvudtaget kommer på tanken att sticka kniven i någon, det klientelet har alltid funnits och kommer nog alltid att fortsätta finnas. Se bara på det här ungdomsgänget inne i stan som de har problem med nu. De har inga skrupler eller spärrar. De slår ner en 70-årig man på stan, mer eller mindre av hämd för att de inte fick hans pantkvitto (tror att det var pantkvittot de ville åt i första hand. Sedan tog han ut pengar, och då följde ungdomarna efter honom och slog ner honom)  Det här gänget unga människor, har visat att de absolut inte har några betänkligheter mot andra. De har hotat personal och betett sig vidrigt ett stort antal gånger, och de är unga. Jag kan mycket väl tänka mig att någon av de här kommer att bära kniv när de går "på dans"  Fruktansvärt! 

 

Jag har sagt det många gånger tidigare, och säger det igen - Vad är det som styr dessa människor? Var sitter "felet"? Hur kan man bete sig så mot andra människor? Vid vilken ålder försvann den spärren, när man som 20-åring kan köra kniven i ryggen på någon?  Föds man utan spärrar? Är det miljö och omgivning som suddar bort de där spärrarna? Går de på droger allihop?

 

Å jädrar va klockan går snabbt, måste väcka hundarna och gå ut nu. Det är 5 plusgrader och grått ute. Nu längtar jag efter minusgrader och snö. 

 

Ha en bra tisdag!

Gomorron

 

 

Av maria tafvelin - 24 november 2014 22:14

Oj vilken fullsmockad dag jag har haft. Men så är jag helt slut åxå. 


Efter jobbet åkte jag hem och tog ut hundarna, sedan tog jag Kelly och Milo och åkte till stan. Upp till Hannah för en kopp kaffe, sedan åkte vi på Erikslid där vi mötte upp två stycken för lite freestyleträning. En timme senare skjutsade jag hem Hannah och Milo och begav mig hem igen.  Åt middag, gick ut med hundarna, och sen var det dags att lasta Paddy och åka på allmänlydnadskurs :)  Det är riktigt kul att jobba med Paddy faktiskt, och han är otroligt följsam och duktig :)  Min farbror Paddy <3  Kursen håller på 18-20, och när jag kom hem så var jag rätt så mör. Det var Paddy åxå ... eller ... man ser ju knappt nån skillnad .... han ligger som en död sill oavsett. 


Nu har vi precis varit ute på kvällsrundan, och är på väg isäng. Förbaskat att det skulle måsta börja regna igen, det hade ju precis blivit sådär vitt och fint. Nåja, det kommer ju tids nog :)


Nä, bäst krypa isäng ... inte så ofta man är såhär trött. Trött men oerhört nöjd med dagen! Sprängfylld med värda grejer!


Gokväll

 

Av maria tafvelin - 24 november 2014 06:08

En vän skrev på facebook om dofter, eller rättare sagt, han skrev: Men vad slår doften av nytvättade kläder?  Flera av hans vänner har kommenterat, och nämnt dofter som får Deras minnen att triggas. Det där är intressant faktiskt, hur en doft lagras i minnet, och det minnet aktiveras direkt man känner doften igen. Jag minns första gången jag kände lukten av Laphroaig, en rökig whiskey. Det luktade som farfars skinnjacka kände jag, och visste knappt att jag mindes lukten, men det dök upp så snabbt i minnet. 


Det finns massor med dofter som är så angenäma att man vet knappt hur man ska kunna andas in tillräckligt många gånger - Nyklippt gräs, nytvättade sängkläder (särskilt om de torkat utomhus), nyladat hö, pepparkakor, bullbak ... det finns hur mycket som helst. Tänk ... hundarna gör helt rätt som låter dofterna fylla deras nosar vid varje promenad. 


Vad är skillnad på doft och lukt förresten?


Nä, nu ser jag att klockan skenat lite. Kopp nr 3 är tömd och det är dags att väcka hundarna och gå ut. Tyvärr så har snön försvunnit och det är grått och blött igen. 


Ha en härlig Måndag, och fyll den med nåt värt!

Gomorron

Av maria tafvelin - 23 november 2014 22:24

Hips vips så är söndan slut :)  Som tur är, har jag lyckats fylla den med värda grejer :)


Efter morgonrunda och frukost, lastade jag hundarna och åkte till ridhuset och tränade. Idag var vi 4 st, och sista halvtimmen var jag ensam. Gott om plats, men få störningar, kan man säga. Jag håller på att få till att Kelly ska backa runt mig  :) :) :)  Superkul :)   Till Paddy måste jag hitta på nåt trick. Vi ska nämligen visa upp nåt vi lärt, på sista allmänlydnadskurskvällen. Jag vet nåt han NÄSTAN kan, och det är ramla baklänges. Han gjorde det idag. Jag vet inte hur han tänkte där han satt, men ramlade baklänges gjorde han, från sittande. Lillgubben. 


Molly, hon kan gå fot med ögonkontakt i flera mil tror jag. Hon har inga anspråk på att måsta få godis efter några steg. För henne verkar det räcka med att hon vet att hon får mat på kvällen nån gång :)


När vi kommit hem från ridhuset, blev det en kort runda med gänget, sedan lunch. Jag lagade korv i ugn, som jag piffade upp med ost och soltorkade tomater. Svingott! Till det en blomkålsmos som jag pimpade med purjo :)  Jag åt visst så mycket att jag inte var hungrig när det blev middagsdags, så jag tog jordgubbar, mango och grädde istället :)


Efter lunchen blev det soffhäng ett tag för att vila maten, och när jag var som mest trött flög det i mig - Jag sticker och springer :)  Sagt och gjort. Jag tog Paddy och drog iväg 3.6 km. 7-tempo även idag, så springa var väl att överdriva när jag sa. Jogga passar bättre. Nåja, det gick såpass fint att när jag kom upp, bestämde jag mig för att jogga med Kelly en bit åxå. Det blev 2km-rundan.   Jag känner mig duktig :)


Kvällsrundan promenerad, pymmen är på. Nu är det bara att svischa undan luggen och säga gonatt :)

Av maria tafvelin - 22 november 2014 22:27

Lördagen håller på att ta slut. Åtminstone för Min del :)  Jag har haft en helt superbra dag, och lägger mig med ett leende på läpparna, nöjd med vad jag fyllt den här dagen med. 


Efter morgonrundan med hundarna, kom lille Milo hit. Jag har fipplat lite i min supersöta lägenhet, bytt plats på några grejer, satt om ett par blommor, flyttat några blommor, möblerat om på hyllan och bänken i köket ... å jädrar va nöjd jag är. Det blev så himla fint!


Mitt på dagen blev det en sväng med alla hundarna. Paddy fick ha sin tröja med musse pigg, Molly hade sin fleeceväst, och Kelly sin brun/vitrandiga tröja ... men MILO den hårde tuffe grabben, han hade döskalletröja :)

 

Idag har jag verkligen bara laddat batterier. Så himla skönt! Till middag blev det kotlett och ugnsbakade rotfrukter. Supergott

 


Kvällsrundan är promenerad, hundarna har gått isäng .. jag har precis duschat ... nu ska jag krypa under täcket och avsluta dagen. I morgon ska jag iväg till ridhuset och träna hundarna och sen jobba lite, men det jobbet ska jag göra hemifrån :)


Hoppas du åxå haft en bra dag, och att du kunnat fylla den med nåt värt!


Gokväll

Av maria tafvelin - 22 november 2014 09:43

Sex minusgrader ute när jag klev upp. Jo, tjocksockarna åkte på direkt jag svingade benen över sängkanten. Onepiecepymmen är underbar såna här gånger, fast ett bekymmer har insmugit sig. Den knäpps med  6 knappar, varav 4 har lossnat. Man kan bara knäppa längst ner, och längst upp, vilket betyder att det blir en gigantisk glipa däremellan. Om jag hittade knapparna vore det inget stort problem, för då kunde jag sy fast dem. Men .... var i helvete är de lossnade knapparna? Jo, de är pyttesmå, men de kan ju inte gått upp i rök för det, kan man tycka. Nåja ... det är ju en form av I-landsproblem, jag kan ju ta några säkerhetsnålar.


Åh, den här dagen ska jag fylla med helt underbara grejer :) Jag ska ha en såndär helt fantastisk myslördag, och avsluta med spakväll ikväll. Jag ska laga nåt riktigt gott till middag, och ett tag funderade jag om jag skulle ta ett glas vin till maten, men jag har ändrat mig. Jag ska faktiskt inte dricka en droppe under November heller. Jag har gått ner 6 kg nu, och jag vill inte gå upp ett endaste gram, och jag kan ge mig fan på att ett glas vin (det blir aldrig bara ett glas, utan minst 2 eller 3) gör att man går upp minst 3 hg, så det går bort.  


Det blev sex gånger tre. 

6 minus

6 knappar

6 kg. 


Klockan är 10. Kaffet uppdrucket, ska väcka hundarna och gå ut nu. Milo dyker upp snart och ska stanna tills i morgon eller på måndag. Min underbara lördag har börjat. Hur blir din?


Gomorron



Av maria tafvelin - 21 november 2014 21:33

Fredrik, killen från inatt. Han bad om ursäkt. 


Han skrev ju några sms under natten. I morse svarade jag att jag INTE visste vem han var, och inte förstod vad han menade. Då svarade han och bad om ursäkt att han försökt ringa, och att han skrivit överhuvudtaget. Tydligen så har han helt kort träffat mig för 10 år sedan, och bevisligen så gjorde jag så stort intryck att han, 10 år senare, när han igårkväll var i fyllan..... kände att han måste kontakta mig. Jo, visst blir man smickrad över att någon tar kontakt efter 10 år :)  Nåja, allt slutade med en smile-gubbe i alla fall :)


Den här dagen blev fantasisk. Efter morgonpromenaden och lite städning, begav jag mig iväg in till stan och Pernilla och Mattias. Där mötte Hannah upp. Pernilla skulle fixa Hannahs naglar .... och det slutade med att hon fipplade lite med mina åxå. När hon filade och fixade med mina naglar, så sjönk jag tillbaka i minnen. 

Mammakväll. När barnen var mindre, var det ofta "mammakväll" vilket innebar att jag blev ompysslad. Hår, frisyr, massage, smink ... you name it. De pysslade om mig allt vad de kunde. DE tankarna och känslorna kom tillbaka nu idag. Älskade tjejer!!!


Eftermiddagspromenaden med hundarna blev underbar. Så himla vackert jag bor!!

         


Jag har en stark lukt av kanel i min lägenhet just nu,. Man kan säga att jag är på kanelen :)  När jag öppnade kryddskåpet/skafferiet, så råkade jag vispa ut brevet med malen kanel. Det var ett sånt där STORT brev ... och mer än hälften dammade ut över perkon, köksbänken, skärbrädan, vispen osv. Nåja .... lite kaneldoft är ju trevligt :)


Nä hörrni .... dags att ta itu med kvällsrundan. I morgon är det lördag .... få se vad dagen kommer att fyllas med. Det är fasen nästan spännande ... :)


Hoppas Du haft en bra fredag! 


Gokväll



Av maria tafvelin - 21 november 2014 09:03

Fredag morgon, ledig dag. Jag sov till 8.15, vilket behövdes eftersom klockan var mycket innan jag somnade igår. Eller, första gången jag somnade var nog kring 22.30, då jag somnade i princip i samma stund jag la mig. Vaknade av att telefonen ringde, och då får man en känsla av att man

a) inte vet riktigt var man är

b) har försovit sig, då man inte kommer ihåg att man är ledig


Nästa känsla, innan man hunnit fatta något, är panik, då man tror att det hänt någon av barnen något. Då jag inte hann ta på mig glasögonen så uppfattade jag inte telefonnumret som ringde. Tryckte på grönt och svarade

- Maria

- Hej, det är Fredrik.


Jag blev helt tyst i flera sekunder. Jag vet med säkerhet att jag inte känner någon Fredrik, och med tanke på hur han presenterade sig så slog jag bort tankarna på att det hänt någon av barnen något. Ärligt talat så blev det en blandning av ilska och lättnad, och jag la bara på. Kunde i och för sig ha tryckt ur mig att han ringt fel, men det tänkte jag att han skulle få lista ut själv. Jag ville bara fortsätta sova. 


Då fick jag ett sms, där denne Fredrik förklarade att han älskade mig för tomtegrejen. Då insåg jag att han faktiskt inte ringt fel, utan det var nog mig han ville ha tag på. Hade han ringt under dagtid, eller åtminstone före kl 22, så kunde jag väl ha bytt ett ord, på tomtars vis, men nu var jag inte upplagd för det. La mig tillrätta på kudden igen, tror ni inte på fan att det ringer igen. Svarar inte den här gången. När han provat ringa tre gånger till, stängde jag av ljudet. Då skickade han ytterligare ett sms, som jag läste i morse. Men snälla Fredrik, att dricka sig full en torsdagkväll (jag gissar att han var full, kan ju vara nåt annat tokigt åxå) och telefonterra någon den tiden på dygnet, det är inte ok. 


Å jädrar vad klockan går, den är redan 9.15   Nu måste jag snurra igång dagen. Jag har sugit i mig mina tre koppar, så nu ska jag klä mig och gå ut med hundarna. Jag ska träffa Hannah en sväng, sedan göra några ärenden, men SEN blir det städning :)  Det är tur att hundarna hårar ner lite, annars fanns det inte mycket att städa på mina städdagar :)


Ha en härlig fredag, fyll den med nåt värt så att du ikväll när du lägger dig, kan tänka tillbaka på dagen med glädje 


Gomorron

 

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11
12
13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards