Alla inlägg under november 2014

Av maria tafvelin - 20 november 2014 22:01

Torsdagkväll och det betyder att jag tar helg :) Dagen har varit hur bra som helst, och jag har ju provat min köttkvarn, som jag köpte för ett tag sedan på en facebookgrupp. Jag betalade 50 kr för den och är supernöjd :) Hannah lämnade lite älgfärs här som jag skulle göra köttfärsbiffar av, och jag malde ner lite fläsk för att få lite saftigare biffar


 

När jag var färdig med biffarna, var jag ju tvungen att ta en till middag för att prova om de blev bra. Det blev de :)

 


Idag blev jag rent tvungen att duscha Paddy när vi kom hem från efterjobbetpromenaden. Vi gick ner till Scharins och var där en timme och filosoferade. Paddy hittade en sten som han tyckte mycket om. Han gnuggade sig mot den och jag insåg snabbt att det inte skulle lukta gott om honom när han kom upp. Mycket riktigt. Om Mollys spya häromdagen luktade lik, så var det här inte mycket bättre. Fy fasen så vidrigt

   


Nu ikväll efterfrågade jag en träningsgrupp i freestyle. Ja, för hundar alltså. Det där med lydnad, alltså tävlingslydnad ... det har jag ju lagt bort. Kelly kan ganska många roliga moves och det skulle vara superkul att få hjälp med att komma vidare. Det är flera som är intresserade, så jag hoppas att vi kan starta upp nåt.  :)


Kvällsrundan är avklarad, så nu styr jag ner luggen över ögonbrynen och kryper isäng. Tack för en underbar vanlig dag!


Gokväll

Av maria tafvelin - 19 november 2014 20:01

Har precis kommit hem med Kelly. Vi har varit iväg till Bureå och tränat lite. Hon är nog helt slut, för ljudnivån på en av hundarna, var inte av denna värld, och det är hon inte riktigt van. Hon var dock väldigt koncentrerad på sina uppgifter, men man märkte att hon vissa gånger tyckte att det var lite obehagligt. 


Efter jobbet lastade jag hundarna och drog till skogs. Samma ställe som igår, och på ett ställe släpper jag även Paddy så att han får rejsa som en blådåre en stund. Han flinar från öra till öra när han får finta bort Kelly och Molly ... jag blir aldrig less att se den glädje han visar när han får springa ifrån dem, runt runt ....  :)  En reporter från Mellanbygdens tidning ringde när vi var där, så jag satte mig på en sten och blev intervjuad medans hundarna sprang runt och tokade sig. Intervjun gällde tomtepoolen och kommer i tryck i tidningens julnummer. Det blir kul :)


När vi kom hem från skogen var jag så sjukt trött, så jag tänkte att jag måste sova en liten stund innan det var dags att packa klicker mm för träningen. La mig i soffan med hundarna, slog på tvn med lågt ljud ... blundade ... då ringde telefonen. När jag lagt på, blundade jag igen, och precis när jag skulle till att somna, så hörde jag att Molly hulkade där hon låg bredvid mig. Hon spydde upp nåt som såg ut som en bajskorv, och som luktade så fruktansvärt starkt och illa. Undrar vad hon hittade och åt i sig i skogen! Jag klev upp, torkade upp det hon spytt, och la mig sedan igen. Precis när jag skulle till att somna, så hulkade hon igen, och det kom upp en lika stor korv igen. Samma vidriga stank. Magen kan inte må väl av att ha sån illaluktande dynga i magen. Bevisligen, eftersom hon spydde upp det.  Det var bara att kliva upp igen, och då var det lixom inte lönt att somna kände jag, så jag kokade kaffe istället :)


När jag kom hem, så hade hon spytt igen, den här gången på hallmattan. Jädrar, det luktade lik direkt jag öppnade ytterdörren. TAck och lov så verkar hon inte hängig eller dålig på något sätt, men så är väl hennes mage van ... hon äter allt hon ser, och som jag skrivit flera gånger tidigare, så har jag funderat på att skaffa munkorg till henne så att hon inte ska kunna stoppa i sig allt. Undrar om det finns någon modell som går att fästa på hennes skalle, hon har ju som så små öron, svårt att få nåt att fästa bakom de där små fladdriga skinnbitarna. 

 

Molly , varför ÄTER du allt du ser???

 


Nu ska jag sätta mig i soffan med vovvarna och kolla på tv en stund. 


Tjing så länge

Av maria tafvelin - 19 november 2014 06:04

Onsdag morgon. Sovit som en stock inatt, balkongdörren öppen och hundarna nära :) Nu står jag i mitt supersöta lilla kontor och dricker kaffe medans hundarna sover vidare. 


Hörrni, inatt drömde jag att jag var spinninginstruktör igen. På stället jag skulle hålla passet, hade de helt nya spinningcyklar, där styret satt helt löst. Det var för att träna balansen ... fniss.  När jag skulle dra igång, upptäckte jag att jag aldrig hört skivan jag tagit med mig. Jag kunde inte låtarna och hade ingen aning om i vilket tempo de gick. Men gissa vad - det gick superbra ändå :)  Det här kan man ju tolka på olika sätt. Endera är det så att det speglar livet - man har ingen aning om vad innehållet kommer att vara framöver, i vilket tempo det kommer att gå ....  och det blir superbra :)    Alternativt betyder det att kroppen är redo att börja med spinning igen :)


Nu har jag gått ner 5.5 kg, helt utan ansträngning. En del tänkte nog i början - oj, vilken tuff resa hon har framför sig, att gå ner 15 kg,  men vet ni .... det behöver inte vara tufft alls. Är man bara fast besluten om något, så blir det inte alls tufft. Känner igen känslan från när jag slutade röka år 2000. Jag slutade, och har aldrig rökt en cigarett sedan dess. Har inte varit sugen överhuvudtaget, inte ens att feströka. Jag var så fast besluten om att sluta, så det var helt enkelt bara att lägga av. När hjärnan verkligen ställt in sig på något .... då hänger kroppen med :)  Jag tror inte att jag är envisare än andra, men när jag bestämt mig för något ..... då jädrar .... då ser jag till att det blir som jag bestämt. Punkt. 


Jo, livet är nog i mångt och mycket som spinningpasset jag höll inatt. Styret sitter löst och det gäller att ha balans. Är man bara fast besluten om att klara passet, trots att man inte känner till musiken, så fixar man det. Blir man nervös och osäker, för att styret är löst, eller tvivlar på sig själv för att man inte känner till musiken .... då blir det jättejobbigt. 


Tänk såhär: Vad gör det om styret är löst - man KAN faktiskt cykla utan att hålla i det. 


I kväll ska jag ta med mig Kelly och åka till Bureå för lite inomhusträning. Jag var med i den gruppen för ett par år sedan, alltså före jag flyttade hit till Ursviken, men det blev lite långt att åka till Bureå då. Nu tar det ju bara 10 minuter att köra dit :)


Nä, nu ska jag väcka hundarna och gå ut. Ha en riktigt bra Onsdag och fyll den med nåt värt. Du kanske till och med vågar luta dig tillbaka och släppa styret :)

Gomorron

Av maria tafvelin - 18 november 2014 22:16

TASTISK DAG! :)


Efter sedvanliga tre koppar kaffe och väckning av hundar, blev det morgonpromenad och frukost, sedan bar det iväg till jobbet.  Efter mina timmar på ett fantastiskt roligt jobb, åkte jag hem, lastade hundarna och drog till skogs. En dryg timme i skogen är verkligen välgörande, hur bra man än mår även innan man åker dit :)


     


Efter skogsturen blev det lite vila, och sen kom Hannah och Robban hit. Det blev middag - köttfärssås och spagetti (fast jag åt zuchini-pasta) och efter maten klippte jag Robban. De blev kvar här ett tag, vi kollade på tv och Hannah masserade mina axlar, TACK Hannah!! 


Nu har vi precis varit ute på kvällsrundan, så nu ska jag öppna balkongdörren och sedan avslutar vi den här fan-tastiska dagen :)


Gokväll

Av maria tafvelin - 18 november 2014 05:59

Tisdag morgon 1 plusgrad och molnigt. 


Igår startade allmänlydnadskursen med Paddy :)  Det är ju verkligen hur kul som helst att gå kurs, och instruktören är helt enkelt toppenbra. En grej jag tydligt märker när jag jobbat med hundarna var för sig, som jag ju ofta gör, är att den hund jag tagit ut ensam och jobbat med, är extra tajt ett bra tag när man kommer in till de andra igen. Det är lixom - Visst är det Du och Jag matte!? :)  Eller, det behöver inte nödvändigtvis vara att man jobbat särskilt mycket heller, det kan räcka med de här solopromenaderna jag tar med dem åxå. Man stärker banden till individen helt enkelt. 


Instruktören frågade igår (jo, jag ställer samma fråga till Mina kursdeltagare) vad målet med kursen är, och jag svarade att jag inte hade några specifika mål, jag vill bara gå kurs. Jag vill alltså stärka banden med Paddy, finnas i en miljö där det händer andra saker, och fortfarande känna att det är Vi. 


Inatt har jag sovit med stängd balkongdörr. Inte medvetet lixom, men jag glömde öppna. Jo, det blev lite varmt faktiskt. Fast, det blir aldrig för varmt för hundarna tydligen, för de lämnar aldrig sängen, och de kryper aldrig fram från under täcket förrän det är dags att kliva upp och gå ut. Ja, Molly lämnar ju knappt då heller. Hahaha, tänk, på somrarna är hon väl den som först sprätter ur sängen när jag står i hallen och tar ner kopplen från kroken, men vinterhalvåret går det trögt för henne. Lillgumman. 

 


Nä, nu är kaffet uppdrucket, dags att gå ut. Ha en riktigt bra tisdag :)


Gomorron

Av maria tafvelin - 17 november 2014 07:31

Måndag morgon. Den här veckan blir superkul! Det börjar redan idag, med hundkurs ikväll med Paddy :)  Så himla kul att gå kurs med honom igen! Jag ser fram emot det jättemycket :)


Morgonpromenaden promenerad efter kaffet, frukost intagen, sängen bäddad (hoppas grannen nedanför läser min blogg, så att han förstår att sängen i vanliga fall är bäddad) luggen fluffad, så snart bär det iväg till jobbet. 


Igårkväll blev det lite sent. Jag spelar ett spel på telefon, pet rescue saga, och brukar ta några varv när jag lagt mig. Nu har jag harvat på med en bana och det har tagit mig många liv. Man kan ju skicka liv till varandra, de vänner man har som spelar samma spel, och jag hade bunkrat upp med 103 extraliv .... och nu har jag typ 60 liv kvar. JÄdrar va liv det tog att klara banan .... fniss. Fatta känslan när jag i morse klarade den :)


Jodå, det gäller att glädjas åt det lilla .... fniss


Nä, nu är det dags att dra. Ha en bra dag, och fyll den med nåt värt!


Gomorron

   

Av maria tafvelin - 16 november 2014 21:38

Söndagen är över, och den har varit kanonbra :)  


Efter kaffe, morgonrunda och frukost, lastade jag hundarna och åkte till ridhuset för hundträning. Kelly fick sig lite freestyleträning, Paddy lite lätt lydnad, Molly fick dra kätting, vilket var riktigt tungt i sanden, sen fick hon lite blandad kompott av lydnad och rallylydnadsmoves. Jag är helt imponerad av mina enormt duktiga hundar! Jisses, de är ju världsbäst!!   Ingen av dem behöver ha koppel därinne, de skulle aldrig komma på tanken att springa fram till de andra ekipagen. Idag var vi fler än förra gången .... minns jag inte helt fel så var vi 7 hundägare och nästan dubbelt så många hundar (fast alla hundar var inte inne samtidigt)  Nästa gång ska jag ta med mig lite rekvisista i form av lådor av något slag .... 


Efter 1.5 timmars träning åkte jag och jobbade några timmar. Sen hem, kort promenad med hundarna, upp och värma mat (det fanns kvar av goda grytan från igår)  och sen har vi slappat i soffan. Nu är det dags för kvällspromenad. 


I morgon kommer Allan. Han är en Jack Russell som ska trimmas. En annan kul grej som händer i morgon, är att jag ska börja Allmänlydnadskurs med Paddy :)  Åh så kul det ska bli :)


Nä, dags att promenera iväg. Hoppas att du åxå fått ha en riktigt bra dag, och att du fyllt den med värda grejer :)


Gokväll

 

Av maria tafvelin - 16 november 2014 08:27

Söndag morgon. Jag står i mitt supersöta lilla kontor och dricker kaffe medans hundarna i vanlig ordning snarkar vidare. Det är en plusgrad och tämligen grått ute, men det ligger kvar nån millimeter snö på marken. 


Idag ska jag lasta hundarna och dra iväg på ridhuset för träning. Molly ska få köra lite styrketräning med kättingarna, Kelly ska få jobba med några freestylemoves jag påbörjat, och Paddy ska få jobba på lite av varje lydnadsväg :)  Efter detta är det dags att dra iväg på jobbet. 


En dryg månad kvar till julafton. Vad hittar ni på då? Här har vi ju startat en tradition som går ut på att vi (tjejerna m respektiven och jag) träffas dagen före julafton,tillika min födelsedag,  äter middag och spelar bingolotto, sen äter vi julaftonsfrukost ihop på julaftons morgon, innan tjejerna och respektiven drar iväg till andra firar-ställen. Ni som hängt med i den gamla bloggen, kommer ni ihåg 2012?  Brända brödet?, brända såsen?, torra köttet?, att bilarna inte startade på julafton, så vi hann inte till jullunchen?   NU skrattar man åt det :)


Nä, dags att dra igång den här dagen. Tror Jag gör det med lite musik :)

Ha en bra dag, fyll den med värda grejer, och välj - Glädje :)


Gomorron

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11
12
13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards