Alla inlägg under november 2014

Av maria tafvelin - 15 november 2014 22:10

Åh vilken underbar dag!!!!  Efter morgonbestyren lastade jag hundarna och begav mig mot stan. Min tanke var ju att miljöträna hundarna, men säg den dag det blir som man planerat :)   Det blev till och med Ännu Bättre :)  Jag ringde Pernilla när jag åkte iväg, och det visade sig att hon skulle ner på stan, så jag plockade upp henne åsså gick vi på stan ett varv, sen begav vi oss upp på Solbacken ett varv åxå. Efter det begav vi oss hem till Pernilla och Matte för lite fika, och där dök Hannah och lille Milo upp åxå. Det slutade med att jag tog Milo med mig hem och han stannar tills i morgon :)


När jag kom hem hade jag tvättstugan, så jag startade två maskiner, sen tog jag med mig Paddy på en 3 km joggingrunda. Japp, jag känner att jag är på G igen :)


Hem igen, fippel i tvättstugan, kort runda med de andra hundarna, sen matlagning. Det blev faktiskt förrätt åxå - minikrustader med heta kräftstjärtar i aioli. Mums! Till varmrätt blev det goda köttgrytan med ingefära och vitlök. Vin till maten? - Nä, vatten :)  


Kom precis ur duschen. Snacka om BRA DAG !!!  och vilket härligt avslut på dagen : 

Renbäddad säng, manglade sängkläder, nyduschad, nytvättad pymme. 


Gokväll :)

Av maria tafvelin - 15 november 2014 09:26

Jag började ju blogga i Juli 2010. Den 13:de Juli närmare bestämt. Nån gång då och då, blickar jag tillbaka, skumläser gamla inlägg, tittar på bilder ....  skrattar högt, fäller en tår .... Minns. När man tittar på gamla bilder så kan man till och med KÄNNA hur det kändes den där dagen ..... 20 grader kallt på promenaden när läderkopplen var stenhårda och ögonfransarna frös till is, eller bilden där det var så varmt att vi var tvungna gå ner till vattnet och svalka benen. 


Här är några novemberbilder genom åren:

                         Det finns såklart många fler novemberbilder, men de här är några :)


Idag är det lördag, och jag tänkte åka in till stan och miljöträna hundarna. Jag har helt enkelt varit värdelös på att ta med hundarna till stan. Jo, de har ju varit där en del gånger, men mest suttit i bilen då. Nu tänkte jag ta ner dem till stan faktiskt. Frågan är om jag ska ta ut dem en och en, eller tillsammans .... ska grunna på det ett tag. 


Nu ska jag i alla fall klä på mig och väcka de små liven för morgonrundan. Ha en BRA Lördag, och fyll dagen med värda grejer!


Gomorron

Av maria tafvelin - 14 november 2014 15:59

Fredag afton. Jag har redan hunnit fylla dagen med jättemycket värda grejer :)  Dagen började i vanlig ordning med kaffe, sedan morgonrunda. Idag är det ju städdag, och det hade jag i åtanke igår, så jag lämnade disken (och en massa annat) så att jag skulle ha nåt att göra på min städdag. Det såg således ut som ett bombnedslag i köket, och det ska jag säga, det är INTE ofta det gör det. Oftast diskar jag bort allting direkt, men igår blev det inte så. Jag har även städat ur garderoben, och allt jag inte vill ha kvar, kastade jag bara på golvet nedanför sängen. Tänkte att jag skulle fundera om det var något jag kunde skänka nånstans. 


När jag kom tillbaka från morgonrundan, tror ni inte att grannen rakt nedanför precis klev ut genom dörren. - Du, sa han, visst har du ett nyrenoverat kök? - jo sa jag, eller det var nygjort när jag flyttade in. - Skulle jag kunna få komma och titta, jag har rivit ut mitt kök och ska sätta in nytt och skulle vilja se hur det är löst uppe hos dig. Han har en likadan etta som jag alltså. 


Jag hann börja svettas en aning...... ALDRIG har jag haft så stökigt som idag tror jag. Tja, vad säger man? Jag kunde ju inte säga att jag precis var på väg ut, eftersom jag precis var på väg in. - jovisst svarade jag med min pigga röst, det är bara att komma. Och naturligtvis hakade han på direkt. 


Med en nätt rodnad av skam stod jag i mitt kök tillsammans med min pensionerade granne och bara hoppades att han tittade så mycket på fläktinsättning, kakling, skåpinpassning och listning, att han helt enkelt inte noterade kaoset på köksbänken. - Vilket fyndigt köksbord du har, sa han. Jag tror han sa det så att jag skulle förstå att han inte tittade på disken :)


Naturligtvis tittade han även i mitt "kontor" och den snygga lösningen jag har i "sovrummet" och då kläckte jag ur mig nåt jag aldrig brukar - Jag har städat ur garderoben, så det ser inte ut som att jag plockar upp kläderna efter mig!!

- Det är lugnt sa han, jag tänker inte börja städa  ..... 


Han tackade så mycket för att han fått komma och titta, och det enda jag tänkte när han gick var: Ja, men DIN foxterrier lever jävul, HAH!


Efter den pärsen, satte jag GENAST igång med att diska och städa bort. NU är det jättefint här igen .... lurar på om jag ska gå ner och plinga på och be honom om hjälp med nåt i köket .... fan .... ska jag riva ner nåt och be om hjälp att sätta upp det igen? Lockande tanke .... fniss


Hannah ringde och gav klartecken för stadstur. Hon var ledig hela dagen. Jag hoppade frukost, då klockan hunnit bli en del, och vi skulle äta lunch på stan med Robban. Jag åkte till Hannah och plockade upp henne, sen mötte vi upp Robban utanför hans jobb, och gick på Tatung för lunch. Jo, jag tänkte mig för vad jag lastade på tallriken :)


Robban återgick till sitt jobb efter lunchen, (Tack för lunchen förresten bästa Robban! ) medans jag och Hannah gick ett varv på stan, för att sedan fortsätta till Solbacken och Rusta samt ÖB (jo, det blev Jula åxå)


Här nånstans passar det att jag berättar om varför jag valde rubriken "Minus 5 " Det har inget med utetemperaturen att göra, utan jag har gått ner 5 kg :)  eller .... det hade jag i förrgår ... men då var det lixom på pricken ... och det kan ju variera nåt hekto hit och dit ... mest hit ... så jag tänkte att jag väntar med att köpa mig något, tills det är mer Dit ... och idag var det 3 hg åt rätt håll, så jag slog till och köpte mig nåt på Rusta - en vattenkokare för 49 kr :)  HÄR ska kokas vatten :) :) :) 


Efter Solbacken returnerade jag Hannah hem till sig, och åkte hemåt Ursviken, tog ut hundarna, först på 40 min promenad, sedan godissök och lite lydnadsträning ute på gården. Eller, jag sprang in på KOnsum när jag kom hem, för att köpa grädde. Där utanför satt en tiggare. Det har inte funnits tiggare här tidigare, inte som jag sett i alla fall. I vanlig ordning känns det lite beklämmande. Nu har de skaffat en såndär kyl och frys inne på konsum, och dit har jag tänkt stoppa nåt litet en gång i veckan till behövande. DET blir MIN gåva till de behövande. Nånstans måste man få dra sin gräns, och när jag kom ut från butiken igen, så hade tiggaren stigit upp och gick omkring, det blev nog kallt att sitta stilla. Då tände han en cigarett .... och då kände jag faktiskt - JAG har ingen lust att betala dina cigaretter. 


Nä, nu ska jag chilla en stund (förmodligen resten av dagen/kvällen) Ha en superbra fredagkväll !!

Tjing så länge

Av maria tafvelin - 13 november 2014 22:31

Torsdagkväll och jag har tagit helg :)  Jag är ledig i morgon och på lördag, jobbar igen på söndag. Den här söndagen är min "riktiga" jobbarsöndag. Förra söndagen jobbade jag så att en kollega fick vara ledig. 


Efter jobbet gick vi ut, jag och hundarna. Idag blev det inte skogen, det blev parken. Eller, jag vet inte om det heter park egentligen, men jag kallar det för parken. Där är borta vid kanotudden, där utegymmet finns. 

       

Ok, hundarna ser ut som suddiga ufon .... fniss


Nu ikväll har det faktiskt kommit nån millimeter snö, upptäckte jag nyss på kvällsrundan. Hoppas det kan hålla sig på minusgrader så att det inte bara blir slask och lera av alltihop. Funderar på att ta ut klöven ur frysen och lägga nåt spår i helgen. 


I övrigt har det inte hänt så stora eller omvälvande grejer idag, och det är ganska skönt med såna dagar åxå. Vi är på väg i säng här, det ska bli hur skönt som helst. Hoppas du haft en bra dag du åxå, och att du kunnat fylla dagen med värda grejer :)


Gokväll





Av maria tafvelin - 13 november 2014 06:00

Igårkväll såg jag tv-programmet Efterlyst. Den första spontana tanken när man ser det programmet är: Men gud så jävulskt många idioter det finns. Fast .... nu i slutet så blir tanken mer och mer: HUR kan det bli så många idioter? 


Var finns gränser och värderingar? Respekt och moral?  Att svårt misshandla en förståndshandikappad människa, helt oprovocerat. Att misshandla en 7-åring (!!!!!?????) . Att hota någon med kniv mot strupen, för lite pengar.  Vilka är dessa människor? Hur har de kunnat tappa greppet om vad som är ok och inte? Har de kanske aldrig haft det greppet? Kanske det märks redan i förskolan/skolan, att dessa människor saknar vad andra människor har, i form av spärrar?


Hur kan vi som samhälle få stopp på det här? För visst håller du med om att vi MÅSTE få stopp på det. Vi KAN inte tillåta att människor sparkar och slår ner andra. Vi KAN inte tillåta att små barn inte vågar gå till och hem från skolan, utan rädsla för att bli misshandlade. 


För att få stopp på det, krävs en skopa civilkurage, människor som vågar vara närvarande, och satsningar som sträcker sig långt ner i åldrarna, tror jag. Kan det finnas en möjlighet att det faktiskt spelar roll ifall förskoleklassen är dubbelt så stor som den rimligtvis borde vara? För få lärare, så ingen har tid och möjlighet att hantera de barn som beter sig utåtagerande redan i ung ålder? Kan det börja där?


Kan det finnas "sådana" människor bland de ungdomar som inte får hjälp nog att klara sig genom grundskolan, så att de kommer in på någon utbildning? 


på NÅGOT sätt handlar det ju om människor som inte mår bra själva, som inte har sunda värderingar och vanlig hederlig respekt för andra människor.  Om en ung människa i tonåren tycker att det är ok att sparka sönder en annan människa, VAR har det gått snett?


Tänker åxå på den 15-åriga killen som blev rånad på sin telefon i den där gångtunneln. Hur i helvete betedde sig "cyklisten" som denne 15-åring vädjade om hjälp av?   HEN RYCKTE PÅ AXLARNA OCH FORTSATTE CYKLA !!!!!!


Hur betedde sig människor som såg den förståndshandikappade killen bli söndersparkad? Det fanns ju bevisligen vittnen?


Nä hörrni, så länge vi andra har skygglapparna på när vi ser något hända en annan människa, så länge kommer detta att fortgå. Har ni sett filmen som snurrar på facebook, där en kille är otroligt hårdhänt och slår sin tjej inne i en hiss?   Jag kommer inte ihåg hur många människor som faktiskt en och en, befinner sig i hissen samtidigt som detta par (det är en iscensatt händelse)  och det är bara EN människa som reagerar, en utländsk kvinna som på engelska säger: Rör du henne igen så ringer jag polisen. EN människa som ryter ifrån. En kvinna säger till och med: Kan ni vara lite snälla så att jag hinner gå ur hissen.   Va????


Nä, så länge vi beter oss så tamt mot dessa puckon, så kommer det att fortgå, och det gör mig vansinnig. 


I luleå har brukshundsklubben kommit med ett förslag om att de ska vara ute på stan med sina hundar, som vuxna på stan, hålla lite koll, och rapportera till polisen om de ser något tokigt. 


Kan det vara så att det finns folk på stan redan nu, men de har skygglapparna på? Ingen av de ingriper, därav kan dessa jävla idioter köra på som vanligt. Man Måste inte ha hund, för att kunna vara på stan som vuxen, vettig individ. 


Måste nog börja ta några varv på stan några gånger i veckan. För att föregå med gott exempel. Jag kan tala om för er, att JAG är INTE tyst om jag ser någon behandla någon illa. Jag har rutit åt folk förut, och kommer förmodligen att göra det igen, för vet ni ..... jag tycker INTE att det är ok. 


Gomorron

Av maria tafvelin - 11 november 2014 22:16

Nu är det sängdags faktiskt. Summerar dagen, som varit fantastiskt bra :)


Efter morgonrunda och div. morgonbestyr, gav jag mig iväg till jobbet, och där har jag haft en fantastiskt bra dag :)  Hem, byta om, lasta hundarna och iväg till skogs. Det var lite blött och lerigt, men skönt ute. Det blev diverse backträning

       

och Paddy fick springa lös

 

Kom hem, massor med sand mellan tårna,  småfipplade lite, lagade lchf-pannkaka till middag, sen lite tv innan jag kopplade hundarna, tog på springkläderna och sprang 2 km-rundan.  Jag sprang lite snabbare idag. I morgon tror jag att jag ska springa lite sakta, men längre. Jädrar så halkigt det var förresten, blixthalka. Man fick hålla sig på gräskanten, annars hade jag stått på näsan. Snabb dusch, mer tv, och nu är det dags att gå isäng. 


Viktiga tankar om intressanta saker får vänta till en annan dag. Just nu står det lite still i den delen av hjärnan som tänker och förmedlar. Det är mest syn och gäsp-systemet som fungerar fullt ut just nu. 


Hoppas du haft en bra dag du åxå :)


Gokväll

Av maria tafvelin - 11 november 2014 06:06

Det är tisdag och det är morgon. Perkon har levererat ett superbt kaffe, hundarna sover .... det är tyst. Underbara morgnar. Jag känner mig glad. Jag känner mig trygg. Ja, inte bara inne i lägenheten tidigt på morgnarna, utan överhuvuvudtaget. Jag känner mig trygg med mig själv och i den omgivning jag vistas.


Tänk att plötsligt förlora den tryggheten. Tänk att plötsligt få allt omkullkastat av någon. Tänk att plötsligt bli ifråntagen den trygghet man känner, på ett brutalt sätt. 


I Skellefteå har man fått problem med en ny sorts gängbrottslighet. Såhär stod det i tidningen igår:

http://norran.se/nyheter/ungdomsgang-misshandlade-pensionar-299004


Vad beror det på att den typen av brottslighet kommit till stan?  Vad är det som driver dessa ungdomar? Vad är startskottet till sådant beteende? För mycket dataspel? För mycket tv-tittande? För frånvarande föräldrar? För få kompisar och för stort bekräftelsebehov? Vill de bli sedda? 


Hur kommer det sig att dessa ungdomar spränger spärrarna och ger sig på en äldre man? Är det spärrar det handlar om? Har de fötts utan sådana? Vad triggar igång ett sådant gäng? Hur når man dem? Kan vem som helst nå dem? Är det myndigheternas ansvar och jobb? Kan VI göra nåt?


Otroligt obehagligt i alla fall, och jag undrar: Vad gör man åt det?  Vad gör man om man ser något sådant på stan? 

- ja, säger en del, man vågar ju inte ingripa, för då kan man bli misshandlad själv. 

jo, om man är ensam, men tänk om man genom ett rop, kunde få alla som hör, att snabbt samlas och stoppa det hela? Istället för att snabbt pila iväg och tänka att det inte rör Mig. 


Jag vill inte förlora min trygghet. Jag vill ha den kvar. Även när jag är på stan. 


Gomorron

Av maria tafvelin - 10 november 2014 21:15

Måndagkväll och jag känner mig nöjd med dagen. Jättenöjd :)  Efter jobbet - hem och ta ut hundarna på en timmes promenad. Det är varken kyla eller snö, utan milt och tämligen grått. Ja alltså, grått på himlen, men inuti kroppen är det fullt solsken :)


Efter promenaden blev det småfippel med lite av varje innan det var dags för middag. Jag blev lite sugen på att göra nån slags fiskgryta, så jag exprimenterade lite. Resultatet smakade .... om vi ska använda ett av Hannahs uttryck: Ärr ÖÖ Enkelve. Japp. RÖV. Det blev inte alls gott. Jag petade igen fiskbitarna och morotsbitarna, men själva såsen och det andra .... urk. Nåja, jag fick i mig så att jag inte längre var hungrig i alla fall, och jag plockade skyndsamt fram mango, hallon och blåbär ur frysen, som jag planerade att äta framför tvn sen. 


Efter maten fick jag en impuls, tog på springkläderna, kopplade hundarna och for ut och sprang. Fortfarande bara på 2 km rundan, men nu gick det faktiskt lätt. Tänker ta den rundan varje dag, och öka med intervallträningar på den rundan för att sedan utöka  och ta 3 km rundan. Sen finns det en lagom 5 km runda åxå innan jag ger mig på milen :)


Jag hade tänkt duscha rätt så omgående när jag kom tillbaka, men det blev att jag körde en sväng med Kettlebellen åxå. Jag har fortfarande inte duschat, men jag ska ta ut hundarna på kvällspink först, och SEN ska jag duscha :)


Jag har fyllt dagen med värda grejer, hoppas att du åxå gjort det :)  


Gokväll

 



Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11
12
13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards