Alla inlägg under november 2014

Av maria tafvelin - 10 november 2014 07:32

Morgonrundan promenerad. Grått och varmt. Sen blev det frukost - falsk mannagrynsgröt :)  Hur gott som helst, jag äter det varje morgon :)


Hörrni .... det är måndag ... en ny vecka. Fyll dagen med värda grejer, saker som är värt nåt för Dig!


Gomorron

Av maria tafvelin - 9 november 2014 19:43

Söndagen kliver närmare kväll, och jag tar igen mig efter dagen. Efter morgonrunda och frukost lastade jag in hundarna i bilen och åkte till ridhuset för hundträning. Idag var vi 4 hundägare, så man hade gott om plats :)  Paddy förvånar mig positivt. Eller, det gör de nog alla mina tre :)  Det gick superbra i alla fall :)  

     


Efter nästan 2 timmars hundträning begav jag mig på jobbet några timmar. Kom hem, tog en sväng med hundarna, sen var det bara att laga mat. Ikväll blev det karrékotlett med sallad, och en grönpepparsås som satte fart på anrättningen :) 

 


Då jag inte har någon pappa att gratulera idag, så har det inte blivit fika av något slag. Har tänkt på det här med pappor. Det finns många pappor som får väldans mycket uppmärksamhet idag, som INTE borde få nåt alls. Många barn som med kärlek i kritorna, ritar teckningar till sina pappor och med darrande händer överräcker dessa. Har de tur är pappan nykter och har vett om att bli glad. Hade de än mer vett, skulle de ge sina barn sin nykterhet. 


Min egen pappa skulle fyllt 74 år idag. År 1991, då han dog, fyllde han år en lördag. Han fyllde 51 år. Dagen efter, på söndagen, var det farsdag. Han dog två dagar senare, på tisdagen.   Han var helt okontaktbar den helgen, och dagarna fram tills han dog. Fast ... han hade i sanningens namn varit okontaktbar större delen av mitt liv. 


En vän skrev på facebook idag, att hon tänker på de pappor som VILL vara pappor, men inte FÅR, eller KAN, därför att mamman sätter käppar i hjulen, och att vi inte pratar om dessa pappor så mycket. Här håller jag väl med på ett sätt, men visst är det väl PAPPORNA i det läget som ska gasta, låta, vända upp och ner på hela världen, för att FÅ den rätten. Förutsatt att de är kapabla förstås. Jag tror att många barn skulle känna sig överlyckliga och älskade, om pappa rev ner himlen, stod på barrikaderna och skrek: JAG ÄLSKAR MINA BARN!!!! JAG VILL TRÄFFA MINA BARN!!!!


Det finns pappor som VILL vara okontaktbara. Det finns pappor som GÖR sig okontaktbara, pga missbruk el. annat. 

Jo, det finns Bra pappor åxå. Tack gode gud. De borde synas mer. Visa sig mer. Marknadsföra sig. Utmana andra att göra likadant. 


Grattis på Farsdag, alla pappor som älskar sina Barn, och som prioriterar sina Barn. De andra papporna får jobba på saken ett år till innan de får ett grattiskort av Mig. 


Tjing så länge


Av maria tafvelin - 9 november 2014 08:32

Då var det söndag. Det är 2 plusgrader och knallgrått ute. Varför kunde det inte få hålla sig till minusgrader och vitt? Hoppas att det inte blir som förra vintern, när det var absolut glashalt länge. Det gick knappt att gå någonstans överhuvudtaget. 


Jag tänkte på en sak som är rätt så tydlig.  I och med att jag startade tomtepoolen på facebook, där tanken är att den som ställer upp som tomte, inte tar betalt, utan gör det för att dela med sig, av sig själv. Jag har ju fått en del respons på det, och de flesta (alla utom en) är så positiva till just att det inte ska kosta. De flesta (alla utom en) är så himla glada över att någon kan tänka tanken att faktiskt ställa upp för andras skull, utan egen vinning. Det är DET som är själva grejen med min idé, ställa upp för andra, utan egen vinning. 


EN människa har ringt, och menat på att de här är ju en bra affärsidé, som man kan tjäna mycket pengar på. Den människan har jobbat som tomte länge, och har tagit 300 kr per påbörjad kvart.  Ja ... så kan man ju åxå tänka ... om man ser det som att man ska göra det för egen vinnings skull. Man kan se en tydlig politisk trend i det här. Vissa tänker bara på att tjäna något själva, medans andra tänker på att kunna göra andra glada, att kunna ställa upp och göra något för någon annan.


Idag ska jag dock tjäna pengar, då jag har jobb-dag :)  Men först ska jag iväg på ridhuset och träna hundarna. Jag har ingen direkt plan vad jag ska träna idag, måste kolla vad det fanns för grejer på ridhuset att använda sig av först.


Nä, nu ska jag strax väcka hundarna och gå ut en sväng. Ha en härlig Söndag, och jag ber dig i vanlig ordning att fylla den med värda grejer.


Gomorron 



Av maria tafvelin - 8 november 2014 22:00

Oj vilken dag jag haft :)   


Det blev ju lite hastigt och lustigt en sväng på stan och upp till Solbacken med Pernilla, sen järnet hem, ta ut hundarna, kasta i mig nåt snabbt, ta Milo med, och tillbaka till stan. Upp till Hannah och Robban för att lämna Milo, och följas till Landskyrkan för konsert. Som jag berättat tidigare, spelar tjejernas pappa trummor i bandet Context, som uppträdde. Pernilla och Mattias hängde med åxå. Vi var på plats i kyrkan 16.45, konserten började kl 18.  Kl 17 började det VÄLLA in folk i kyrkan, och 17.30 var det fullsmockat. När det var 10 minuter kvar till start, var de tvungna be alla att pressa ihop sig i bänkarna för att fler skulle rymmas. Pga säkerhetsskäl får ingen stå i mittgångarna. Nu bar det sig inte bättre än att det var betydligt mycket mer folk än som gick att pressa in, så en hel bunt med människor var tvungna att gå hem. Snopet för dem!


Jisses vilket gung i kyrkan! Till mina vänner som inte hört Context någon gång: Gå och lyssna på dem, och SE dem. Det är fantastiskt ljusspel, förutom bra musik och synnerligen bra sång. 


Efteråt var det bara att kasta sig hem igen för en promenad med hundarna. Nu har vi slappat i soffan en stund. Det var inte länge sedan vi var ut, men det får bli en pink-sväng härute på gården innan vi kryper isäng. Jag hade tänkt blanda nåt gott att dricka, kanske blåbär blandat med bubbelvatten, men det var slut bubbel i bubbelmaskinen, så det blev inget med det :)

 I morgon blir det att lasta hundarna i bilen och åka på ridhuset för div. träning, sen bär det iväg på jobbet. 


Hoppas du kunnat fylla dagen med värda grejer, och att du gjort bra val. 


Gokväll

Av maria tafvelin - 8 november 2014 13:21

Lördag, och det har hunnit bli mitt på dagen. Hörrni, jag är inte riktigt gammal än tydligen, för jag sover längre och längre på dagarnan när jag är ledig :)  I morse (förmiddags) vaknade jag 9.45 :)  Hannah ringde precis när jag vaknat, och hon höll på att falla baklänges när hon hörde att jag inte vaknat förrän då.  Fniss


Jag klev upp, orienterade mig lite .... noterade att Milo sovit i bädden i kontoret inatt. Gav hundarna mat Innan vi gick ut, för att Milo skulle få sig lite smärtstillande. Sedan bar jag honom bort till parkeringen, eller, gräset hitanför rättare sagt, där fick han pinka, sedan gick han i sakta mak en liten sväng. 


Sedan tog jag ut mina hundar var för sig. Jag har ju tillverkat en flirtpole, som jag tänkte att Paddy skulle uppskatta. Gjorde han det? - Nej. Det blev samma resultat som när jag tänkte att det skulle passa honom att springa på hundkappbanan. Sprang han? - Nej. Jakthund som han är, trodde jag att viltspår skulle vara klockrent för honom. Är han faschinerad av det? - Nej.   Fniss. Jag måste nog knyta fast en hel älg, alternativt ett rådjur eller en ren, och dra fram och tillbaka för att han ska tycka att det är värt att springa efter :)


Molly däremot, å gud va hon kutade efter slarvan jag knutit fast längst ut i snöret på min tillverkade flirtpole. Jädrar, hon jagar den för att döda.


  Sedan tog jag ut Kelly och tränade lite med henne. Jag håller på att träna henne i att komma med fart, hoppa upp på olika saker, och sen upp i min famn. Det sitter riktigt bra nu :)  


  Oj, jädrar, nu ringde Pernilla och frågade om jag ska hänga med en sväng på stan. Jag ska kasta mig iväg :)


Tjing så länge

Av maria tafvelin - 7 november 2014 21:54

Fredagkväll, kom nyss in. Nu blir det sängen. 


I morse åkte jag ju med Milo till veterinären. Han skulle kastreras. Hannah tycker att det är så fruktansvärt jobbigt att ta honom till veterinären, därav att jag åkte och lämnade honom. Efter att ha lämnat honom, åkte jag och Hannah och handlade lite, sen åkte vi till henne och fixade frukost. Falsk mannagrynsgröt :)  Mums!   Till lunch blev det tacogratäng , och sedan åkte vi och hämtade Milo. Han var vinglig och trött stackarn, men gick på egna ben. Eftersom Robban jobbade, och Hannah skulle iväg och börja jobba 15.30, så fick Milo hänga med mig hem. Vi kom hit strax efter kl 1, och inte har han varit vaken många minuter inte. Ont har han åxå, men jag får inte ge något smärtstillande förrän i morgon. 


Hundarna har bara fått morgonpromenad, sedan har det bara blivit pink på gården, eftersom jag inte vill lämna Milo ensam så länge. Han hängde med ner på gården nu och pinkade en skvätt, men han är fortfarande groggy. 


I morgon blir det städdag. Jag sköt upp det idag, då jag inte ville springa runt med dammsugaren. Milo behövde få vila i lugn och ro. I morgon afton blir det konsert i landskyrkan, då Context ska spela. Pernilla och Hannahs pappa spelar ju trummor i det bandet, och jag har hört att de är sjukt bra. Det ska bli kul att lyssna på dem :)


Nä, nu måste jag krypa isäng ... jag är trött. Jag har haft en Bra dag :)  Hoppas att du åxå haft det. 

Gokväll

Av maria tafvelin - 7 november 2014 05:52

Fredag morgon. Jag är ledig men är ändå uppe i vanlig jobbartid. Anledningen är att jag ska ta lille Milo till veterinären kl 8,. Han ska kastreras. Han har haft chipkastrering i typ 2 år, men nu blir det "på riktigt"


Igår efter jobbet, åkte jag och hundarna på utflykt :)  Vi åkte iväg till Anderstorp och kollade om rastgården var kvar, och det var den. Vi stannade där en bra stund, det var ju härligt väder. Lite kyligt, men soligt och vackert. Det kom en dam med sin lille papillonkille och frågade snällt om hon kunde komma in. Så ska det ju gå till, man frågar om det är ok. Sist jag var där .. i våras, då klev alla bara in, utan att fråga, och rastgården är liten. Det blev snabbt ca 10 hundar, och då åkte jag därifrån. 


I helgen är det Farsdag, och det märks på jobbet. Till idag var det beställt 295 smörgåstårtor, och 129 farsdagstårtor. Minns inte hur det ser ut till i morgon, men det är rätt många butiker som beställt ungefär samma mängder till lördagsleverans, så de har fullt upp på jobbet. Pernilla och Mattias ska jobba inatt för att baka fram det som ska ut. 


Nu har jag gått ner 4.5 kg, och det både syns och känns. Gu så skönt! När jag gått ner 5, ska jag köpa mig nåt :)


Nä, nu ska jag väcka hundarna och gå ut. Igår fick jag faktiskt hämta Molly från sängen, hon blev stendöv när jag stod i hallen och ropade på henne. Det är både gulligt och lite irriterande att hon inte kommer när man ropar, tur det bara är på morgonen hon slår dövörat till, i övrigt kommer hon ju alltid. Lilla Lilla gumman. 

 

Ikväll ska jag fortsätta sticka på vantarna :)  

 

Jag ska ju sticka 3 par. Ett par till mig, ett till Pernilla och ett till Hannah. När jag stickat en bit på den här, såg jag att det inte blev fint i mudden, så jag rev upp och började om. Nu såg jag att jag gjort ett fel precis i början på mönstret, men det skiter jag i. Jag river inte upp en gång till. Jag behåller första paret själv, för sen har jag fått in själva flowet, och de andra paren blir nog finare :)


Oj, nu måste jag veva igång ..... Ha en skön fredag! 

Gomorron

Av maria tafvelin - 6 november 2014 06:11

Jisses ..... gick in på min gamla blogg, bygdsiljumsmaria.blogg.se för att tvärkolla hur väder och vind var den här dagen 2010, 2011, 2012 och 2013. Jag hann inte så långt, för jag hittade foton som jag helt enkelt fastnade i. Det syns på hundarna, speciellt Paddy, att åren gått. 2010, året han kom till mig .... han var bara dryga året .... inte ett vitt hårstrå i ansiktet. Åh, Paddygubben!   Molly har åxå hunnit få rätt mycket vita strån nu. Det är bara Kelly som ser exakt likadan ut :)


När man sitter och läser i gamla bloggen, blir man både full i skratt och allvar. Det är faktiskt superkul att gå tillbaka och läsa ... det är ju trots allt flera års tänkande, funderande, skrivande. Humor blandat med allvar ... precis som nu i min nya blogg alltså. Händelser man mycket väl kommer ihåg, händelser man gärna glömmer, händelser som faktiskt förändrat mig som människa, men många händelser där man känner: japp, skulle det hända idag, skulle jag gjort precis likadant som då. 


Jag Blev ju faktiskt mordhotad från Spanien, Jag sydde en pippidräkt åt Hannah av gamla gardiner och lakan när vi skulle gå på maskeradpub i Bygdsiljum. Hon kom och hälsade på mig en fredagafton och jag skulle på maskeradpub med tema film. Jag sydde en dräkt på nån timme, så att hon skulle hänga med :)  Jag skrev för Mellanbygdens tidning, där jag fick åka ut på div. olika uppdrag. Det var allt ifrån övergivna katter till handboll och PRO:s paltfest med ukuleleunderhållning. Jag och Pernilla hade hästar över sommaren, och red omkring i omgivningarna och njöt. Jag höll i träningsgrupp i Bygdsiljum med core, gummibandsträning, zumba och cirkelträning, jag startade "spring tillsammans-grupper" Jag drog igång hundträningsgrupper. 


Oj så många minnen som kommer tillbaka, och jisses så kul att läsa om dem. En del av dem är väl mest roliga såhär i efterhand måste jag säga, men alla händelser genom livet, formar en till den man är. 


Jäsiken va klockan går fort. Eller rättare sagt, klockan går precis i samma takt som alla andra dagar, det är bara det att man fyller tiden så till den milda grad att man knappt märker att man börjar få lite bråttom :) 


Avslutar med några bilder, de flesta från 2010. 

Ha en bra dag, fyll den med nåt värt!


                      

Gomorron


Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11
12
13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards