Alla inlägg under november 2014

Av maria tafvelin - 5 november 2014 21:59

Härligt rolig dag på jobbet!   När jag kom hem därifrån, bytte jag om, lastade hundarna i bilen och drog till skogs. 5 minusgrader och sol - helt fantastiskt! Jag tog dock inte kaffetermosen med mig utan drog iväg direkt. 

                        

Det blev 1.5 timmar i fullständigt makalös natur. Oj så härligt det var!


Nu är det HÖG tid att komma ut på kvällsrundan. Jag har suttit och stickat, så tiden bara flög iväg. Jag har tränat hundarna åxå. Kelly har kommit rätt långt på några nya grejer jag jobbar med. Film kommer så småningom :)


Nä jädrar, nu måste jag sno på. Hoppas du haft en fantastisk dag du åxå :)


Gokväll

Av maria tafvelin - 4 november 2014 21:04

Tisdagkväll. Cornelis har åkt hem, det är tyst i min supersöta lilla lägenhet. Hundarna ligger och chillar på soffan i avvaktan på att vi ska ta kvällsrundan. 


Hörrni, de varnade ju för snökaos här i Västerbotten, och speciellt Skellefteåbukten. Den bukten är endera inte placerad här, eller så har det bara inte kommit igång än, för jag ser då ingen snö. Men .... det där kommer jag väl att få ångra att jag sa .... fniss. 


Försäljare. Telefonförsäljare. Vet ni, en del är faktiskt riktigt trevliga och roliga. Man kan nästan tro att det är vanliga människor :)  Det är en tjomme som ringt på jobbet ... tror faktiskt det är fjärde gången han ringer. Han ringer för att sälja skurmaskiner. Första gången han ringde, var jag precis så trevlig som jag är med alla försäljare som ringer. Jag talade om att hövdingarna inte var på plats, men att jag skulle meddela dem att företaget fanns, och tog namn och telefonnummer till tjommen. Jag sa åxå att Mattias eller Pernilla får ringa upp, ifall det är intressant att byta skurmaskin. 


Andra gången han ringde, berättade han med glad och trevlig röst hur fina skurmaskiner de har, tjusiga färger, finns även i ferrarrirött. Det var serviceavtal osv. Eftersom han redan ringt en gång, påminde jag honom om det, och att jag ju lämnat hans telefonnummer till cheferna. Det blev att vi pratade på ett tag. Tredje gången han ringde, började han prata om offert, men då höll jag på att skratta på mig - men snälla du, du har ju ringt massor med gånger sa jag. Oj, sa han, hur kan det komma sig att jag får ert namn på min ringlista IGEN. Ja inte vet jag sa jag, men vi fortsatte prata ett tag till. Han tyckte att jag var så himla trevlig, och det var ju kul :)

Idag ringde han IGEN. Hahahahahaha, då sa jag rent åt honom: Jag förstår ju att du ringer bara för att prata med Mig, hahahaha. Jovisst sa han och skrattade, endera dagen står jag utanför ditt jobb sittande på en ferrarriröd skurmaskin, fixar du kaffe och nybakta bullar så drar vi på en sväng. '


Herregud, det var en rent rolig snubbe det där. Så då vet ni, om ni ser någon komma körande på en ferrarriröd skurmaskin från Stockholmshållet, så är han på väg till Wallins Kafferepet. Ser ni den romantiska bilden framför er? 


Hahahahahahahaha ... Ett gott skratt förlänger livet.  Det var en av dagens guldkorn, att skratta så glasögonen immar igen. :)


Nu laddar jag för kvällsrunda med hundarna. I morgon ser det ut att kunna bli soligt och fint väder. Funderar på att efter jobbet, lasta hundarna i bilen, ta med nåt att äta till lunch, och dra till skogs. Det beror lite på hur kallt det blir. Blir det lite kyligare, så blir det en kaffetermos istället :)  Jo just ja, innan jag kryper isäng ikväll ska jag borra hål i ett träskaft jag har köpt. Jag ska tillverka en flirtpole. Det borde ju inte vara så svårt. .... tycker jag.  :)


Hoppas du haft en bra dag, och att du kunnat fylla den med värda grejer. Kom ihåg att nästan vad som än händer, kan man försöka se det positiva i det hela. Man kan faktiskt välja Glädje.


Gokväll

     

Av maria tafvelin - 3 november 2014 21:52

Har kommit in från en härlig 30 minuters kvällsrunda. Det var rent varmt ute. I morgon kväll väntas snö och sen kommer kylan, säger tidningen. Jag har köpt nya varma handskar så jag är redo :)


Jag är urtrött, så jag ska styra luggen i sleep-mode och krypa isäng, men jag tänkte på en sak när jag var ute och gick. Det samlas pengar till alla möjliga fonder, hjärt-kärlsjukdomar, diabetes (vet jag i och för sig inte hur mycket pengar som skänks till) för forskning. Varför forskas inte mer kring fetma? Fetma är ju många gånger en bov, just för diabetes och hjärt-kärlsjukdomar. En tanke bara, som dök upp när jag promenerade. 


Idag blev det en timme i skogen igen. Det var så superhärligt ljus där på stigen, och alla babiljarder barr som låg där, var .... brandgula. Hur vackert som helst, men naturligtvis helt omöjligt att fånga på bild.

   

Och dimman som låg över vattnet när jag körde över bron. Jisses så vackert, som på film. Dimman lixom bara nuddade vattnet .... svepte lätt lätt över vattenytan .... så andlöst vackert!


Hoppas du haft en bra dag, och att du kunnat fylla den med värda grejer. Kanske har du åxå sett nåt supervackert i naturen idag? Eller för all del, nåt vackert kan man se var som helst :)   


Gokväll

Av maria tafvelin - 3 november 2014 06:01

Igår fick jag frågan: Hur gör man för att vara så himla nöjd varenda dag?

-Hur MAN gör, vet jag inte, jag vet bara hur JAG gör, svarade jag. 

- Men ... hur gör DU då?


Jo, jag anar att personen som frågade, mycket väl förstår i teorin hur jag gör, men kanske inte riktigt fått till det i praktiken. 


En sak jag tänker på varenda dag, är att fylla dagen med nåt värt. Nåt som är värt för MIG. Jag försöker ta tillvara på varenda dag, på det sättet att jag inte ser måndag och tisdag som sämre dagar bara för att det är långt till kommande helg. Jag tar tillvara på dagarna på det sättet att jag faktiskt gläds åt att tex vara yrselfri, få träffa och prata med Pernilla och Hannah. 


Jag tycker att jag är duktig på att varenda dag uppskatta det invanda,  tex så är jag varje dag så himla glad och nöjd över min supersöta lilla lägenhet, alltså så att jag aktivt tänker på det. Det är nog så att jag aktivt påminner mig själv varje dag om hur bra jag har det. 

Varje morgon när jag vaknar, med hundarna tätt intill, så startar glädjen. Jag ser fram emot den där första koppen kaffe, och samtidigt som jag svingar benen över sängkanten så är jag glad över att vara yrselfri. DET är nog den första tanken som slår mig när jag ska upp förresten - jag är stadig. När jag går in i köket för att koka kaffe, är jag så himla glad över att hundarna snarkar vidare i lugn och ro, så att jag alltid får den här lugna sköna starten på dagen. Jag älskar tystnaden på morgonen. Just nu är det bara knapprandet från tangenterna som låter, förutom Cornelis snarkande förstås .... fniss 


Jag ser alltid fram emot att åka på jobbet. Förutom att jag har roliga och spännande arbetsuppgifter, så träffar jag ju Pernilla varje dag. Det är verkligen inte alla som får den möjligheten, att träffa sina vuxna barn varenda dag. Hannah träffar jag inte riktigt varje dag, men vi pratar i telefon varje dag däremot. Det är så himla skönt att ha så bra kontakt med sina älskade barn. Den stolthet jag känner för dem, fyller mig åxå med glädje varendaste dag. 


Hundarna ger mig massor med glädje, och de aktiviteter vi gör tillsammans, vare sig det är promenader eller träning av olika slag, gör mig både stolt och glad. 


Att jag har möjlighet att hjälpa andra på olika sätt, glädjer mig åxå. 


Det allra viktigaste, tror jag, är att jag är bra på att vara närvarande, dvs jag uppskattar NU. Jag börjar inte dagen med att längta till en annan dag. Jag jobbar inte måndag -fredag med tanken om att : snart är det helg. Jag ser varje dag som unik, och jag vill varje dag fylla just DEN dagen med "värda grejer"


Jag är stolt över mig själv. Det är en bra grund att stå på för att kunna se det positiva överlag. 


Nä hörrni, nu är kaffet uppdrucket och jag ska klä på mig och gå ut med hundarna. Idag blir det regnställ och nya gummistövlarna :)  Ha en Bra måndag ..... och fyll den med nåt värt.


Gomorron

Av maria tafvelin - 2 november 2014 21:04

Söndagkvällen är här, och för min egen del snart slut. Även om jag sov länge idag, så är jag hur trött som helst, ska försöka hålla mig uppe en stund till innan jag går ut med hundarna på kvällspinket bara. 


Efter morgonpromenad (eller ... ja ... morgon och morgon ... fniss) blev det frunch och sedan åkte jag på jobbet. Jag brukar ju vara helt ensam på söndagarna, men idag var Pernilla och Mattias där och småjobbade åxå. Det var trevligt med lite sällskap :)  När jag kom hem vette fasen vad som flög i mig, jag tog på springkläderna, kopplade alla hundarna och for och sprang. Långt blev det inte, jag tog 2 km rundan ... men det var ju ett tag sedan jag sprang så jag ville gå ut lite lugnt. Medans jag sprang tänkte jag tillbaka på hur det var tidigare ....  Medans jag bodde kvar i Bygdsiljum, och innan det, när jag bodde i Burträsk. Jag sprang varje dag under ett par års tid, sedan inte riktigt varje dag, men åtminstone 3-4 gånger i veckan. Jag sprang en mil i rent meditationssyfte. Nu känner jag att jag vill börja meditera igen, och jag har gett mig fan på att till jul ska jag kunna vara tillbaka i springsvängen igen. Har jag gett mig fan på något, så brukar det ha en tendens till att bli så .....   det känns bra :)


Till middag blev det en enkel snabbpizzarulle gjord på två vispade ägg som jag steker på båda sidor som en tunnpannkaka, lägger på lite ketchup, skinka och skivad ost. Kryddar med pizzakrydda och  rullar ihop som en crepe och kör i micron en minut typ. Superenkelt, supergott. 


Idag blev det en riktig vilodag för hundarna. Vi får se vad morgondagen erbjuder i form av aktiviteter. Nu ska jag gå och borsta tänderna och göra mig klar för sängen, sedan får det bli kvällspink med hundarna, för jag orkar inte vara uppe så mycket längre. 


Jag är NÖJD med min dag, NÖJD med mina val. Klappar mig själv på axeln. 


Gokväll

Av maria tafvelin - 2 november 2014 10:31

Soliga söndag vaknar jag till. OCH jag vaknar 9.45 :)  Megasovmorgon alltså .. fniss.  Det behövdes kan jag säga, för jag var helt slut igårkväll. Däremot så ruckade jag på morgonrutinerna och gick ut med hundarna först, så nu har vi varit ute en halvtimme och jag har vevat igång perkon. 


Idag ska jag jobba, men det blir om några timmar. Förs ska jag dricka kaffe, äta frunch så småningom, och ta en längre promenad med hundarna. 


Idag är första dagen att vara och träna hund i ridhuset. Vi är några stycken som hyr ridhuset söndagar söndagar 10-12, först nu fram till jul, och sedan i vår. Jag funderade igår på  att inte åka dit idag, då Cornelis fortfarande är kvar. Han åker hem på måndag kväll :)  Jag vill inte stoppa in alla hundarna i bilen, åka och träna en och en, sen stoppa in dem i bilen för att åka och jobba. Det blir för litet utrymme för dem att samsas på känner jag. Att åka fram och tillbaka flera gånger för att skjutsa hem dem, kändes  inte heller heller  aktuellt. Att ta med bara två stycken hade ju funkat .... men när jag nu lix vaknade 9.45 så kände jag att jag hoppar den här gången :)


Vet ni vad jag tänkt prova träna med Paddy? - Nä, hur skulle ni kunna veta det. Flirtpole. Jag ska träna flirtpole med honom :)  Då får han jaga och springa, och det gillar han ju. Lätt att tillverka själva träningsredskapet åxå. En pinne av nåt slag ... gammalt fiskespö el. dyl. Ett stadigt snöre som man fäster i pinnen, och en bit skinn, eller nån handduk typ, i andra änden, sen är det bara att låta honom jaga det man fäst längst ut. Jag ska gå på myrorna och loppis, och se om jag hittar nån gammal äkta skinnmössa eller nåt att klippa sönder och knyta längst ut på snöret ...   Det vill ju till att han är intresserad av att fånga det man nu knytit fast. Tror att det blir en bra träning att hålla på med på ridhuset, där det är sandunderlag. 

Nä, nu är det nog dags att fixa lite frunch och småfippla lite innan det är dags att åka på jobbet. Ha en skön söndag, och fyll den med nåt värt. Ikväll när klockan slår över på måndag, är chanserna att göra Söndagen bra, borta. 


Goddagens

Av maria tafvelin - 1 november 2014 07:36

Lördag morgon. Det ser vindstilla ut, det är -8 och alldeles vitt i träden och på marken. Inte av snö dock, utan av frost. Snön som kom, försvann ju helt. 


Idag åker jag till Burträsk för att hålla en dagskurs i klickerträning. Jag ska även gå och tända ett ljus på mammas grav. Länge sedan jag var där, men jag tänker på henne varje dag. Jag hör till de som inte får dåligt samvete över att jag inte går på graven så ofta. Jag hör till de som inte måste föra en tävling gentemot andra gravägare i raderna bredvid. Jag hör till den gruppen som inser att mamma ändå inte är där. Men, nu när jag ändå ska till Burträsk, så ska jag gå och tända ett ljus. 


Nu är det November helt plötsligt :)   Oktober var en 'BRA månad. Jag återgick till LCHF för 1.5 v sedan (tror jag att det är) och har gått ner 3.5 kg. Jag har inte druckit en droppe alkohol på hela oktober månad, sober october ni vet, och jag kör samma race i November. Det blir remember November helt enkelt. Varför? - Tja .... med facit i hand så blev det för mycket alkohol helt enkelt, och när jag nu märker att jag börjat gå ner i vikt, och mår så superbra, så varför chansa ? Svårt att avstå? - Inte det minsta. Inte för ett ögonblick faktiskt :)


Nä, nu  måste jag börja jobba med luggen ..... fniss .... skojar bara. Jag ska väcka en bunt hundar och gå ut. Cornelis blir kvar tills på måndagkväll, så han är åxå med. Sen blir det frukost och iväg. 


Ha en riktigt bra Lördag allihop, och se till att fylla den med nåt värt!


Gomorron



Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11
12
13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards