Alla inlägg under december 2014

Av maria tafvelin - 18 december 2014 05:51

Torsdag morgon. Igårkväll var jag ju supertrött, och jag la mig i hyfsad tid som vanligt. Bjässen kom dock på där vid 23.30 att han nog inte hade hunnit pinka klart när vi var ute och gick, så det var bara att slita på sig ytterkläder och gå ut bakom huset :)  Efter det, kröp han upp i soffan och somnade gott. 


När jag lagt mig, kom jag på vad jag tänkte berätta, som slog mig lite sådär plötsligt. I måndags när hundkursen var slut, och vi var på väg ut till bilarna, pratade jag med en kvinna. Hon och hennes man gick kursen med sin lilla papillon, och det var mannen som kursade, kvinnan satt alltid och tittade på. Hon sa flera gånger under kursens gång: Åh, din hund har verkligen bara ögon för dig. När vi nu var på väg ut så blev det tal om Paddys lite .... vad ska jag säga ... unika utseende. Han ser inte så skärpt ut precis, det vet ni som hängt med och sett många foton på honom. Nu sa kvinnan: Hahahaha,han har ett sånt otroligt personligt utseende,  han skulle passa att vara med i en film,  en djupt tragisk film. 

Jag blev så full i skratt, för hon sa det på ett roligt, positivt sätt.Paddygubben ....


Nu på morgonen har jag insett att den här supersöta lilla laptopen som jag fått ta över efter Hannah, nog inte kommer att leva så himla länge till. Den har ju varit glapp i skärmen länge, om man råkat röra skärmen så blir det bara randigt. Nu har detta fenomen börjat dyka upp, utan att man rör skärmen, så det glappa har nog börjat bli kroniskt. Det är både komiskt och skrämmande hur jag reagerar när skärmen blir helt grön och randig. En känsla av tomhet och isolering uppstår när man tänker: Jahapp, nu dör datorn. Nästan lite småpanik åxå faktiskt. 

- Köp en ny, de kostar inte så många tusenlappar, kanske någon tänker

Nä ... men hur det än är, så ligger det inköpet inte högst upp på priolistan. Längst upp ligger nya glasögon, och dit åker ca 8000 kr. Så, förhoppningen är ändå att supersöta datorn orkar kämpa ett tag till :)


Idag är det 4 minusgrader, men fortfarande ingen snö här i Ursviken. Varför jag ofta skriver temp och väder i bloggen, är för att jag tycker att det är intressant att ha det nerskrivet, så att man kan gå tillbaka och kolla, inte bara ett år, utan flera. 


Klockan har skenat en aning, de nya batterierna verkar pigga :)  Så, nu ska jag åla ur pymmen, klä mig, väcka hundarna och gå ut. Ha en riktigt bra dag idag, och tänk på att era val, även de små, påverkar. 


Gomorron


Av maria tafvelin - 17 december 2014 22:03

Å jädrar så trött jag börjar känna mig. Det har varit en bra dag, och nu är den slut. Åtminstone för min del. 


En superbra dag på jobbet, där jag hann undan en hel del av nya uppgifter jag har. Efter jobbet blev det järnet hem. När jag kom fram till entrén, stod en lapp på dörren: 

VEM ÄGER HUNDEN SOM YLAR OCH SKÄLLER??  oops.   Bjässen har ju följt mig på dagarna, och legat i bilen, men igår och idag lämnade jag honom hemma med de andra. Big mistake!  Jag rev skamset ned lappen och gick upp till mig, skrev hastigt en lapp om att  det mest troligt är min tillfällige gäst som är ansvarig för störningarna i form av skall och ylande. Med den lappen i näven bytte jag om, tog med hundarna, gick ner och tejpade fast mitt svar, undertecknat: Är det något ni undrar, så är det bara att plinga på dörren, eller ringa mig. Mvh Maria Tafvelin (plus mitt telefonnummer )


Som tur var, när jag kom in med den där skämmiga lappen i näven, så låg ett julkort på hallgolvet. Det var en julhälsning från superfina ungdomarna Hanna och Anton, som jag lärde känna när jag bodde i Bygdsiljum. God Jul och Gott Nytt År, Vi saknar dig, stod det på kortet. Gissa om jag blev glad!!!  Jag saknar dem åxå ska jag säga. 


Jag valde att stoppa in bjässen i bilen och ta en 40 minuters promenad  med mina, sen upp och lämna dem hemma, ner till bilen och iväg till skogen där Bjässen fick springa lös. Han blev nog glad :)

       


Vi hann vara ute i 40 minuter innan det blev alldeles mörkt, då åkte vi hem. Då var jag rejält hungrig, eftersom jag inte hann äta någon lunch. Åh, jag blev så sugen på jansonz, och jag hade en blomkålsbit som var mogen att göras nåt av per omgående, så jag gjorde helt enkelt en blomkålsjansonz . Jag klöste ner lite grönkål åxå.JÄDRAR så gott !!!!  Jag var dock så hungrig att jag inte tog mig tid att fota, men jag kommer att göra om det snart igen, för blomkålen tog inte slut, och jag har två bitar ansjovis kvar .... och grönkål har jag alltid hemma nuförtiden :)


Efter maten så tog vi det lite lugnt här hemma, kolla lite på tv och fipplade med några småsaker. Kvällsrundan blev en 40 minuters historia det åxå, och det gick superbra. Bjässen skötte sig exemplariskt :)

 


Jag tänkte på nåt tidigare idag, som jag tänkte skriva om ... men nu kan jag för mitt liv inte komma ihåg vad det var. Äh, det kommer väl en annan dag gissar jag :)


Kamma lugg, borsta tänder, öppna balkongdörr, kliva i pymmen och glida ner i sängen. Detta ska ske omgående, och i nu nämnd ordning. Dagen har rymt många ögonblick och händelser som jag ska stoppa ner i min fina minnesask. Hoppas du åxå haft en bra dag, och att du kunnat fylla den med värda grejer!


Gokväll

PS. Bjässen verkar tycka att livet är grejt, särskilt om man får ligga i soffan med en strumpa i munnen. DS

Av maria tafvelin - 17 december 2014 05:46

Onsdag morgon och klockan är 6. Då klockan var 5.15 drog alarmet igång och jag svingade benen över sängkanten där kring 20 över. Ska jag vara helt ärlig, vilket jag givetvis ska, så kändes det lite hurvigt i lägenheten, tur att tjocksockarna var strategiskt placerade, nära sängen, och att promenaden genom hallen bort till toan, där morgonrocken hänger så fint på sin krok, är kort. 6 minusgrader är det ute, men tyvärr ingen snö. 


Jag står i mitt supersöta lilla kontor och dricker mitt morgonkaffe, som så många gånger förr. Om en stund ska jag, som så många gånger förr, väcka hundarna och gå ut. 


Igårkväll blev jag lite paff faktiskt. Minns att jag berättade om den här tjejen som i höst anmälde sig till hundkurs med mig, glömde att komma vid första tillfället, men skulle komma vid tillfälle nr 2, och betala kursen då åxå. Vid tillfälle nr 2 dök hon inte heller upp, och svarade inte i telefon. Jag plockade inte in någon av de reserver som stod på listan, eftersom hon inte avsagt sig platsen. Tillfälle nr 3 dök hon inte heller upp, men jag fick då tag på henne, och hon skulle betala kursavgiften. Sedan dess har det varit som en fars. 

 - Jag kommer hem till dig med pengarna. 

Hon kom aldrig, utan hade hamnat på bio istället.

- Jag sätter över på ditt konto, ge mig kontonumret

Gav henne det, men det kom aldrig några pengar

- Jag har sovit på Intensiven hos en kompis som skadat sig

- Jag har inga pengar nu, jag har mögel i lägenheten

- Jag har fixat Swish nu, så jag betalar innnan tisdag.


Efter varje sånt här tillfälle,har jag väntat nån vecka, sedan skrivit ett sms och frågat hur det går. Igårkväll skrev jag åxå och undrade, vilket känns naturligt då hon hela tiden lovar. Fick då till svar(bland annat) 

- Jag anmäler dig om du fortsätter. Jag är less, och mina vänner tycker inte att det är ok som du håller på. 

Va?


Jag frågade om det är lättare om jag kommer hem till henne och tar kontanter istället, och hon sa då att den adress jag har går till hennes föräldrar, och de har ett jävla temprament.


Jag tolkar det som att hon inte har för avsikt att betala. det har jag väl iofs räknat ut sedan tidigare, men då hon hela tiden skrivit att hon Ska, så har jag tolkat det precis så - att hon ska. 



Nä, nu har jag 4 hundar som ska väckas och promeneras innan det är dags att fluffa till luggen och åka på jobbet. Hoppas du får en bra dag, att du gör smarta val, att du beter dig bra mot folk du möter, och att du håller dina löften. 


Gomorron


Av maria tafvelin - 16 december 2014 22:27

Det är hög tid att summera dagen, gå igenom allt det positiva en sista gång innan man kryper under täcket. Det är helt fantastiskt egentligen, hur många gånger man kan glädjas åt positiva saker. Hur många gånger som helst faktiskt, det beror ju bara på hur många gånger man tänker på det :)  Om alla ägnade mer tid till att tänka på det positiva som faktiskt finns, och mindre tid till det negativa man ändå inte kan göra mycket åt, så skulle fler människor vara gladare :)


Efter en förträfflig dag på jobbet, blev det thai-lunch med Pernilla och Mattias, och sedan hem till hundarna. Först en kort pinksväng med hela bunten, sedan tog jag ut Kelly på en solorunda. Idag kom de nya halsbanden jag beställt åt dem, med led-belysning. Superfina. Kelly fick ett rött, Molly ett orange och Paddy ett blått. 

   

Efter solorundan med Kelly, tog jag Paddy och molly på en duorunda, och avslutade promenerandet med en solorunda med bjässen

 

Lugn och fin promenad, ett lugnt och sansat hundmöte, men däremot mötte vi en man som ... ja ... jag vet inte hur han tänker riktigt. Jag har mött honom förut, och han säger alltid nåt korkat. Förra vintern mötte jag honom när jag varit ute på isen med hundarna. Samtidigt som jag klev över kanten från isen och upp på gångbanan, möttes vi, samt ett annat par. 

 - Hon ska ställa upp i vindelälvsdraget med de där, sa han åt paret och pekade på mina hundar.

- Med de där, undrade paret och tittade på mig. 

- Nä sa jag, nåt sånt har jag aldrig haft i tanken ens. 


En annan gång sa han: 

- Man ska vara rädd om det man har däruppe, och ha mössa på hjärnan. 

Till saken hör att jo, jag var utan mössa, jag hade pannbandet på mig. En av de enkla anledningarna är att jag har så sjukt lätt att svettas, och det var inte så kallt den dagen. Hade nästan lust att säga: Det verkar inte hjälpa hjärnan så mycket .... fniss ... men jag lät bli. 


I alla fulla fall, jag mötte honom när jag var ute med bjässen. Hunden gick nära mig, lugnt och fint. Tror ni inte att gubben kör fram näven och ska klappa honom på huvudet. Jag blev helt paff. 

- aj, ropade han, inte får du använda tänderna. 

Va, sa jag, nafsade han? 

- nä ... men jag vet ju hur hundar är. Särskilt de som ska bli älghundar, som den där. 


Ok. Nu förstår jag till fullo att det inte står riktigt rätt till. Han lever nog i en lite alternativ värld möjligtvis. 


Nä hörrni, kvällspinket är avklarat, både för mig och hundarna, så nu återstår bara att öppna balkongdörren och krypa i pymmen, för att sedan ta riktning mot sängen. Har jag berättat att jag dödat en blomma? Den stod för nära balkongdörren nån natt när det var lite kallare. Nåja ... shit happens. 


Summan av Kardemumman blir: Jag har haft en superbra dag, hoppas att du åxå har haft det, och att du lyckats få ihop många positiva små saker att stoppa i minnesasken :)


Gokväll

Av maria tafvelin - 16 december 2014 05:42

Då var det tisdag morgon. 1 plusgrad och den lilla snö som fanns härutanför har regnat bort. Så vanvettigt trist. 


Igårkväll var det avslutning på vardagslydnadskursen med Paddy. Vi skulle gömma en sak i ett rum, så att hundarna fick söka. De flesta gömde en leksak, men eftersom Paddy är sådär måttligt imponerad av leksaker, så fick jag gömma en liten plastbytta med godis istället. Paddy ÄR inte den mest kaxige, självsäkra kille som finns, det visste jag sedan tidigare, men att han var så "mammig" det var faktiskt nåt nytt. Han sprang in en repa och nosade, men när han inte hittade kom han tillbaka till mig. Jag sa åt honom att söka igen, han sprang ett varv till, sen såg jag att han blev stressad, han kom tillbaka och pinkade en skvätt på golvet. Jag gick några steg in i rummet, men han sprang bara korta varv, sedan pinkade han en skvätt igen. 


Vad beror då det här på? Varför blir han stressad och "mammig" i just den här miljön? I övrigt under kursen, har han aldrig visat de här tendenserna, fast då har han aldrig direkt blivit anvisad att jobba självständigt heller förstås. Det är ju typiskt, ni som hängde med i gamla bloggen vet ju att jag vid två tillfällen, med ett års mellanrum, varit på "prova på" på hundkappbanan i stan. Tänkte att det skulle passa honom perfekt .... men det blev lite samma sak där. Han sprang några meter, sen tvärvände han och kom tillbaka till mig. 


Det är nog mest när han får syn på vilt, som han inte behöver min hjälp, för då jädrar kan han springa själv. 


Tänk att avslut alltid ska kännas trist och lite svårt. Eller ... kanske inte alltid, men i alla fall oftast. Vad är det då som gör att de flesta avslut känns trista? 

- jag gissar att det är när de positiva sidorna tar slut. Ta kursavslutet nu. Det känns trist att vi inte ska fortsätta träffas, både gruppmedlemmarna och instruktören. När man känner att man får något positivt ut av någonting, så vill man ju gärna att det där positiva ska fortsätta. Det positiva är en stark drivkraft, och då kan det vara att det är positivt, inte BARA på grund av ... jamen ta hundkurseriet som exempel. Det är inte BARA själva hundkursen som känns positiv, utan gemenskapen i gruppen tex. 


Ett ... ska jag kalla det STORT avslut som jag gjort, som jag fortfarande kan tänka på, är sista gången jag hade cirkelträning med gruppen i Bygdsiljum. De flesta i gruppen hade hängt med på mina träningsideér några år, och troget kommit, en del säsonger flera gånger i veckan. Det blev en särskild sorts gemenskap, och det var sorgligt faktiskt, när det tog slut. Vad som känns kul när jag tänker på den träningsgruppen, är att de fortsatte. De träffas en gång i veckan och kör cirkelträning fortfarande, och det känns så himla kul att veta. 


Oj ... här glömde jag skriva klart, och gick ut med hundarna istället :)


Nu ska jag fixa frukost, ge hundarna mat, och sen är det bara att kamma till luggen och åka på jobbet :)  Ha en bra dag! Kom ihåg att fylla den med nåt värt :)


Gomorron

Av maria tafvelin - 15 december 2014 05:45

Måndag morgon ... .å nu är vi där igen. Plusgrader och regn. Så oerhört onödigt! 


Inatt har jag vaknat några gånger. Det är nästan skrattretande när jag tänker på orsaken till att jag vaknat. Jag har så nedra ont i ena långfingret. Jag kan inte lyfta perkon, inte ens lyfta av mig täcket. Jo, jag har ibland ont i det fingret på vintern, men hallå, det är ju inte ens kallt! Inte har det gått av heller, utan det gör bara ont helt enkelt. Jo, det är verkligen ett litet bekymmer om man jämför sig med andra, men ont gör det lika fullt. 


Nu börjar jag tänka på det där med att jämföra sig med andra ....  Leder det verkligen till något gott?  Nämligen så är det väl så att i de flesta fall där människor jämför sig med andra, så är det till nackdel för de själva. Jag menar, det är sällan man hör att den som jämför, känner sig snyggare, starkare, rikare, bättre osv. Jämför man sig med andra med tanken om att man har det bättre, så kan det faktiskt vara missvisande åxå, såvida man inte jämför mående och grad av lycka. Vad jag menar här, är att jag kan vara (och är förmodligen) betydligt lyckligare än någon som har mer pengar, tjusigare bil, dyrare kläder, såvida den personen inte som jag, funnit vad det går ut på det här med att vara lycklig. Nu när jag skriver det, känner jag att jag skrivit om det hyfsat många gånger . 


Nä, klockan är 5 minuter över 6, kaffet är drucket, dags att väcka hundarna och gå ut. Dagen har börjat och det är bäst att haka på om man ska hinna fylla den med nåt värt :)   


Igår till  middag, åt jag en supergod kycklinggryta ... det är ju så himla lätt att göra, och man använder det man har hemma (ja, kyckling är ju ett måste, om man nu vill göra kycklinggryta ... fniss) 

 

På kvällen var det soffhäng framför tvn

   

Ikväll tror jag att det blir lax till middag ... om jag inte tvärt kommer på nåt annat jag bums vill ha :)


Ha en Mysig Måndag :)


Gomorron

Av maria tafvelin - 14 december 2014 21:58

Söndagkväll och jag ska hoppa isäng alldeles strax. Hundarna är kvällspinkade och jag är kvällredo. 


Idag blev det lite kallare. -10 har det varit nu i afton och ikväll. Jag har lärt mig nya saker, även idag :)  Tänk förresten att man lär sig  nåt nytt varje dag, det tycker jag är fashinerande. Idag lärde jag mig bland annat att bjässen inte drar i kopplet om jag går med honom själv, utan mina hundar. Han blir inte frustrerad och ska kampa i kopplet heller. Han blir helt enkelt stressad när de andra är med. I afton tog jag en 40 minuter lång promenad med honom, och det var så lugnt och rofyllt. Jag ska gå fler solopromenader med honom, blir nog egentligen bara kvällspinket som blir gemensamt framöver, få se vilka resultat man får i slutet av nästa vecka då :)


Jag sladdade omkull när jag var ute med honom, och slog knät så jävulskt. Det var nog tur att jag inte hann dra ner näven i backen, för då hade jag väl brutit handleden. Det första jag gjorde var att kolla så att jag inte slagit hål i mina nya överdragsbyxor. DET hade känts surt :)  


Idag har jag jobbat några timmar, och i morgon är det dags igen. Jisses ... vi är mitt i december, snart är det jul, snart fyller jag år ... på tal om att fylla år. Jag har beställt att vi ska dricka en Irish Coffe på min födelsedag :)  Jag har ju inte druckit någon alkohol sedan i slutet på september, så det är väl bäst att man tar det lite piano och inte blandar för starkt :)


Nä, nu väntar sängen. Hoppas du haft en bra söndag. Det har i alla fall Jag haft, men alla mina dagar är ju bra förstås. Så länge Meniére håller sig borta så har jag det bäst i hela världen :)


Gokväll

Av maria tafvelin - 14 december 2014 11:22

7 minusgrader och sol var det på promenaden, hann bara in så mulnade det på, men jag fick gå en ljuvlig 40 minuters promenad i alla fall. Eller .... ljuvlig med vissa paranteser kanske :)    Jag fick för mig att jag skulle jobba lite med följsamhet, dvs att ibland svänger man tvärt höger och ibland tvärt vänster, och ibland ska man stanna tvärt och stå stilla. Man märker på bjässen att det inte är hans melodi riktigt, och när han blir frustrerad så vill han ta till kampandet i kopplet. Jag är ärligt talat helt genomsvettig nu. 


Jag ska äta lite och sen bär det iväg på jobbet. Hoppas du får en bra söndag :)


Goddagens

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
31
<<< December 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards