Alla inlägg under december 2014

Av maria tafvelin - 8 december 2014 08:44

Måndag morgon. Jag börjar inte jobba förrän kl 12, så jag tog mig friheten att sova till kl 8. Har vaknat ett par gånger inatt dock, eftersom jag valde att inte använda öronpropparna. Jag ville vara på "vakt" eftersom det är första natten Strimma, som han heter (jag kallar honom Bjässen) sover här. Han hade tänkt hoppa upp i sängen i gårkväll, men det fick han inte. Han fick hålla till godo med soffan. 


Jag vaknade nån gång inatt när han var tvungen byta ligg-ställning, och en gång när tidningsbudet kom och han "muffade" Jäkla tur han inte skällde, för han har ett skall som kan väcka samtliga boende i de här husen.  Sen har han sovit där i soffan, och gör så än. När jag klev upp så reste han på huvudet, men jag tittade inte ens på honom. Jag vill vänja alla hundar som är här, att de ska ligga kvar tills jag har druckit kaffe och är redo att gå ut. Jag älskar mina lugna morgnar, och vill ha det så även fortsättningsvis :)   Han kikade bort mot sängen ett tag, men insåg snabbt: nähä, det är INGEN aktivitet ännu, så han somnade om. Snart har jag druckit mina tre koppar och läst nyheterna, då väcker jag dem och säger att det är dags att gå ut :)

 


Jag har lite tur ... eller rättare sagt, jag har som vanligt, tur som en tok :)   Egentligen har jag ju vardagslydnadskurs med Paddy på måndagar, men just den här veckan är det på torsdag istället :)  Passar bra, för jag vill inte lämna bjässen ensam med mina hundar än. Idag ska han få följa med på jobbet och ligga i bilen de timmar jag jobbar, förmodligen i morgon åxå. 


Idag har jag två måsten. I vanliga fall brukar jag tänka att det egentligen inte finns några riktiga måsten, men köpa hem kaffe och toapapper, det är förbanne mig två måsten som jag, för min egen skull, bör komma ihåg idag :)


NU ska jag väcka hundarna och gå ut :)  Ha en riktigt bra måndag!


Gomorron

Av maria tafvelin - 7 december 2014 19:12

Söndag ... och snart kväll. Extrahunden har kommit, en rejäl bjässe på 50 kg. Han började sin vistelse här, med att bita Paddy ute på parkeringen. När matte åkt och vi kommit upp till lägenheten är det dock andra bullar. Paddy styr honom med blicken, och han behöver bara dra upp överläppen en liten aning, så backar den här bjässen. Det är oerhört intressant att studera hundars språk sinsemellan. Det är inget högljutt, inga morrningar, inga skall, ingen aggressitivitet, det är tysta signaler, ibland så små detaljer, som en uppdragen läpp , som får en 50 kgs hund att backa ända in i hallen. Då förstår man vidden av att man INTE behöver skrika åt en hund, man behövar ALDRIG ta till handgripligheter, man behöver ALDRIG tjata och upprepa sig - bara man talar ett språk som hunden förstår. 


Om jag nu tittar på Paddy. Han är en spinkig varelse med noll respektgivande utseende kan man tycka. Han för sig med elegans, han kastar sig inte fram ... han står stilla och trycker med blicken undan bjässen. 


En liten film kan visa den här tysta kommunikationen.


 

Det tar nog några dagar för extrahunden att lugna ner sig och finna sig tillrätta, det räknar jag med. Det blir jätteintressant att se hur han är sedan, när han kommit till ro här :)


Till middag blev det i alla fall köttbullar och gräddstuvad grönkål. Så sjukt gott!

 

I morgon är det jobb igen, men jag börjar inte förrän kl 12  :)  


Nä, nu ska jag vika bort lite tvätt, jag har haft tvättstugan och kom nyss upp med det rena. Ha en fortsatt bra söndag :)


Gokväll

Av maria tafvelin - 6 december 2014 20:35

Lördag kväll. Ska väl kolla klart på "så mycket bättre" , gå ut med hundarna och sen krypa isäng. Idag blev det en helt förträfflig dag med hundarna :)  Jag har varit i Bureå och tränat, och vet ni .... jag HAR världens bästa hundar, jag överdriver inte ens! 

   

Det går inte på något sätt beskriva hur stolt jag är över mina hundar. Man behöver vara på plats för att förstå hur bra de är. 


Nästa gång ska jag be någon filma när Kelly hoppar upp på en stol, vidare upp på ett bord, och sen hoppar in i min famn. :)


I morgon tar jag emot en hund igen. Det är en mastiffblandis på dryga 50 kg som ska bo här ett tag. Matte har sviter efter en stroke. 


Varför ställer just JAG upp? Varför startar just JAG en tomtepool? Varför hjälper JAG andra? 'Vad i helvete är det för fel på mig?  VARFÖR är jag som jag är? VARFÖR har jag alltid, ALLTID ställt upp på de jobb jag haft? 


Kan det vara så att det är JAG som upptäckt hur mycket man får tillbaka av att  GE ? 


Det finns många, många, som skulle må bra av att upptäcka det. TRo mig. 


Jag är så oerhört nöjd med min dag :)  Jag ser fram emot morgondagen, både för att det är en ny dag, men även för att det kommer en hund som jag kan hjälpa. Jag kan hjälpa både hunden och dess ägare. DET känns bra. Vad som än är fel med mig, så känns det bra :)


Gokväll

Av maria tafvelin - 5 december 2014 21:59

Fredag kväll. Ska bara hoppa i duschen en sväng, sen är det good night här ifrån mitt paradis. Efter jobbet åkte jag och Pernilla iväg på Solbacken för div. handling, och sen bar det iväg hem för att gå ut med hundarna. Efter promenad blev det städning och sen har jag i princip inte gjort ett smack. 


I morgon ska jag iväg till Bureå och träna hundarna. På söndag blir det inget ridhus för min del, så jag tar det i morgon istället, även om det är mindre utrymme, och halkigt underlag. Få se hur långt jag kommer på Kellys "backa runt mig" träning :)


Hörrni .... det här med att lämna anonyma kommentarer. Varför gör man det?  Mest troligt för att man inte vill stå för det man kläcker ur sig. Jag har sagt det tidigare, men jag upprepar mig: Jag publicerar inte anonyma kommentarer här på min blogg. Då hjälps det inte att du bor här i Ursviken och att du tycker att du är ashäftig. Jag publicerar det inte ändå.   ;)


Hur det går i Idol orkar jag inte bry  mig så mycket om, så det orkar jag inte vara uppe för att ta reda på heller. Jag har varit ute med hundarna, så nu finns det ingen som helst anledning att vara vaken längre. Hoppas du haft en bra dag, och att du lyckats fylla dagen med värda grejer. 


Gokväll

Av maria tafvelin - 5 december 2014 06:13

Morrn Morrn. När alarmet drog igång så drabbades jag för en sekund av en stor lust att bara slå av ljudet och somna om igen. Det har hänt förut att jag känner så, men det roliga är ju att när jag sträcker handen efter telefonen för att vispa av alarmet, så är jag redan pigg, och då har de tankarna självdött :) 


Igårkväll var det Kelly som hann lägga sig på min arm när jag la mig. Senaste tiden är det annars Paddy som vill ha den platsen, och Kelly kurar ihop sig nedanför honom (under täcket naturligtvis) men igårkväll var inte Paddy riktigt med på noterna när jag la mig, och innan han släpat sina långa ben från soffan till sängen, så var redan Kelly  på plats.

  

Idag är det den 5:e december, och min mormors födelsedag. Om hon levat skulle hon ha fyllt 114 år. 


Visst skulle det kunna få komma snö nu! Det lilla som kom, har ju försvunnit, det är grått och mörkt. Lite snö skulle pigga upp :)  


Nä, nu är det hög tid att väcka hundarna och gå ut. Ha en Riktigt Bra fredag! 


Gomorron



Av maria tafvelin - 4 december 2014 21:48

Det är kväll och det är läggdags. Det ovanliga med den här torsdagen är att jag inte gjort helg. Jag jobbar i morgon åxå :)  Detta beror på att min kontorskollega Carina ska vara ledig, och hon jobbar alla fredagar. Hon är även ledig på måndag, och då tar jag hennes eftermiddagskontor, och Pernilla tar mitt förmiddagskontor. Så, jag blir ledig lördag, söndag, och måndag fram till kl 12 :)


Efter jobbet blev det en dryg timmes promenad med hundarna. Jag utforskade faktiskt lite nya områden. Inte i skogen den här gången, utan bostadsområden. Jag måste ju promenera lite bland bebyggelse åxå, annars får jag väl rykte om mig att vara folkskygg ... fniss


I övrigt har det varit en lugn eftermiddag. Tränat lite med hundarna .... drog in mattan från balkongen och la på rumsgolvet, så att det inte skulle vara så halkigt. Kom på att man kan ju faktiskt filma inomhus åxå, så jag gjorde en liten kort en på Kelly. Egentligen ingen bra film, och själva momenten var både korthuggna och inte så jättegivande, men jag filmade för att lägga in i freestyle träningsgruppen. 


  Jag ska filma nåt mer sammanhängande i helgen tänkte jag. Då ska jag även filma Paddy och Molly :)


Jo, ni kanske undrar över rubriken. När jag var in på Konsum och handlade, så gick jag in samtidigt som en äldre herre. Han var både pratsjuk och faktiskt rolig. Eller ... alla skämt var väl kanske inte sådär klockrena, men man fick fnissa lite i alla fall. Han sa: 

Du vet, jag lider av en allvarlig sjukdom, men var inte rädd, den smittar inte. Jag lider av allvarligt sjuk humor.


Hahahaha ... Lite kul i alla fall :)


Klockan går, bäst jag kryper isäng. Hoppas du haft en bra torsdag, och att du fyllt den med nåt värt. 

Läste förresten nåt om att bli varse om vad som stjäl energi från en till vardags. Jag är numera väldigt medveten om det. Jag är åxå medveten om vad som gör att jag FYLLS med energi, och viktigast av allt - jag ser till att GÖRA de saker som fyller mig med energi. Vad behöver DU göra för att fylla på energitanken?


Gokväll

Av maria tafvelin - 4 december 2014 05:51

Torsdag morgon och jag vaknar med en dålig smak i munnen. Inte på grund av att jag inte bortstade tänderna igår, utan på grund av vad som händer i politiken i Sverige. VAD är det som händer, för det första?


Jag blir förbannad, när de politiska partierna ställer oss i det här läget.

Jag blir förbannad när de inte tar ansvar över situationen som upptod när SD blev såpass stora

Jag blir förbannad när det ska bli val IGEN. 


Vi väljare har ju röstat, och talat om för partierena hur vi vill att det ska se ut i Sverige de kommande 4 åren. MEN, det blev bråk mellan barnen i sandlådan, och då måste vi väljare rösta en gång till. Typ - det blev inte bra, ni får göra om. 

Vad liknar det?


Jag är rädd att SD plockar ännu fler röster till omvalet. Jag hoppas vid gudarna att jag vaknar en morgon och allt är en mardröm. Jag vaknar upp och inser att SD inte ens finns. Jag vaknar och upptäcker att Sverige styrs av en politik där alla människor är lika mycket värda, där gamla och sjuka behandlas med respekt, där barn och ungdomar får en skolgång som matchar kraven på kunskap. 


Vad händer på lång sikt i Sverige på grund av det som händer? Hur ser omvärlden på oss? Hur påverkar det här Sveriges ställning i andra länder? Vad händer med Sveriges ekonomi? Vill andra satsa på Sverige, om SD får bestämma som de gör? Vill andra satsa på Sverige, när de beslutande, som ska driva hela sveriges befolknings intressen, beter sig som snorungar i en sandlåda?  Om det är stor skillnad NU på hur människor behandlas i det här landet, hur kommer det att se ut längre fram??


Jag är jätterädd för ett scenario där SD får ÄNNU fler röster, i ett nytt val. Måtte det inte hända. Jag är inte bara förbannad, jag är även förtvivlad. 


Att ha som sin största (och enda?) programpunkt på sin agenda, att se till att inte invandrare kommer in i landet, gör mig inte bara förbannad och förtvivlad, utan åxå rädd. Visst måste vi jobba MER mot att människor ska vara lika mycket värda?


Vart är vi på väg?


Visst kan det vara bra att röra om i grytan, men jag tycker INTE att SD är rätta sleven att röra med. Jag trodde efter valet, att man skulle "slippa" politiktjafs, men det visade sig helt fel. Det hade bara börjat. 


Nä, nu ska jag dra i mig tredje koppen, ta del av info på aftonbladet, norran, expressen och andra nyhetskällor om läget, sen ska jag väcka hundarna och gå ut. 


Ha en bra torsdag, och gör bra och smarta val. Både för dagen, och framtiden.

Gomorron



Av maria tafvelin - 2 december 2014 21:02

Efter en bra dag på jobbet, åkte jag hem och tog en timmes härlig promenad med hundarna. Sedan drog jag igång projekt julbord :)   Jag textade små skyltar, gjorde gubbröra, rödbetssallad, räkröra,  mimosasallad och jansonz frestelse, stekte köttbullar och prinskorv. GUUUUU va gott det var !!!!!

- varför jag textade små skyltar? 

- jo, jag tycker att det ser fint ut, och även om man lagar mat bara till sig själv, så är det kul att göra det lite fint :)

Jag köpte snapsglas i plast för att ställa fram röror i, tyckte själv att det var en superbra idé. Det ser INTE kul ut att sätta fram stora byttor med bara nån matsked röra i ... och jag gjorde inte så mycket av varje sort. 

         

Jag hade först tänkt mig nån form av efterrätt åxå, men det hoppade jag över :)


Nu ska jag strax ta ut hundarna på kvällspromenad, sen är det hopp isäng som gäller. Jag är sådär jättetrött ikväll åxå, och det passar ju fint när det börjar vara läggdags :)


Jag är supersupernöjd med dagen. Hoppas att du åxå är det :)


Gokväll

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
31
<<< December 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards