Alla inlägg under januari 2015

Av maria tafvelin - 22 januari 2015 06:03

Torsdag morgon. När perkon hade puttrat klart och jag hällde upp första koppen, så var det bara vatten. Hett vatten. Det blev ju såhär häromveckan åxå. Bara hälla bort det heta vattnet och hälla i kallt vatten och göra om proceduren :)


Nu är i alla fall KAFFET klart , och gott är det :) Ser att det är 16 minusgrader ute, så jag ska försöka komma mig ut  med hundarna lite tidigare än vanligt så att motorvärmaren hinner sitta i mer än en timme. Egentligen borde jag klä mig och gå NU, men det gör jag inte ... fniss. Jag kör min morgonprocedur i lugn och ro, och nu, sedan Mattias fixade med min bil, så funkar ju allt och jag behöver aldrig vara rädd att bilen inte startar :)  


Igår hämtade jag kängorna från gummiverkstan. Jag har ju dubbat dem, och det funkar perfekt. 30 kr kostade det. Jag hade ju mailat om prisuppgifter från andra gummiverkstäder i stan, och på ett ställe skulle de ha 300 kr. Gissa om JAG känner mig nöjd :)  


På tal om igår. Paddy och Cornelis fick träna lite balans

         


Idag jobbar jag 8-12, sen går jag ut kl 01 igen och jobbar till 05. Jag har ännu inte fått kläm på när jag ska sova, men det löser sig nog. Jag kan ju sova lite nu och då. Jo just ja, efter jobbet idag får jag hämta mina nya glasögon!! Det ska bli SSSÅÅÅÅÅÅÅ härligt så ni anar inte!!!!  


Nu ska jag klä mig, klä hundarna och gå ut. Ha en bra dag.

Gomorron

Av maria tafvelin - 20 januari 2015 21:52

Efter en bra dag på jobbet åkte jag hem och gick ut med hundarna. När jag kom innanför dörren hittade jag ett kuvert på hallgolvet. Det var från en facebookvän som heter Susanne Flood. Hon tillverkar halssmycken, änglar ... och hon skickade mig de här två fantastiska änglarna

 

sen åkte jag in till stan för möte på Pingstkyrkan. Hannah hakade åxå på, för både hon och Pernilla ska vara med i den här grejen. 


Pastorn Peppe, och hans fru Nina, brinner för att hjälpa människor. De har jobbat med (och även suttit i själv) missbrukare i behandling. Nu ska vi göra en grej ihop, som startade när Peppe fick reda på att jag, genom Generösa 0910 (facebookgruppen genom vilken jag åkte och klippte och färgade håret på en kvinna innan jul, utan ersättning, bara för att ställa upp på någon annan) Peppe kontaktade mig och frågade om jag hade möjlighet att komma och klippa några av de kvinnor som besöker dem på Pingstkyrkan. Det är kvinnor som inte haft det lätt, och många av dem har det fortfarande inte lätt. Självklart ställer jag upp på det sa jag, men kontaktade honom efter någon vecka och sa att jag tänkt några varv, och ville utveckla det lite. Jag kan fixa klippning, Hannah kan fixa smink och hårstyling, Pernilla kan fixa med naglar, samt tex nackmassage. Vi kan åxå erbjuda dem enklare ansiktsbehandlingar. 


Peppe blev taggad, och idag träffades vi alltså för att bestämma lite mer. På alla hjärtans dag, Lördag 14/2 kommer vi att göra slag i saken och ha en kväll tillsammans med de kvinnor som anmäler sig till det här. Vi ser jättemycket fram emot det här, både jag, Pernilla och Hannah. Det här gör man för att .... man Kan. Inte av något annat syfte än att man vill hjälpa till, kunna ge de här kvinnorna en stunds ompyssling, som de förmodligen aldrig fått i hela sina liv, eller åtminstone var det väldigt länge sedan. Det blir tända ljus, lugn musik. 


Peppes fru Nina, står i startgroparna för något nytt i Skellefteå, och där kommer vi att finnas med på ett hörn åxå. Skriver mer om det sedan :)


Hannah och Robban kom hit och åt middag :) Jag lagade nån slags spontan och improviserad kycklinggryta med kokosmjölk, ingefära, vitlök, vitkål och kyckling. Robban fick ris, jag och Hannah blomkålsris :)


Efter middagen åkte de hem, och jag tog ut hundarna på en promenad. När vi kom tillbaka tog jag ut Cornelis på en sparktur. Korta svängen blev det idag :)


Nä, bäst gå ut , så jag kommer mig isäng nån gång. Snacka om att jag fyllt dagen med nåt värt!!

Gokväll


Av maria tafvelin - 20 januari 2015 06:02

Står i mitt supersöta kontor och dricker kaffe medans jag läser Norran och Aftonbladet på nätet. När jag kommer till Marcus Leifbys krönika om idrottsgalan blir jag glad, för jag håller med honom till punkt och pricka. Det ÄR inte kul när Settman springer runt som en dåre och försöker skämta i var och varannan mening, och när det gång på gång ska pratas om när han "kysste" Charlotte Kalla på munnen. Varför inte låta idrottsgalan vara en seriös gala, där idrottsmän och kvinnor får all tid, och programledaren mindre? Man behöver inte släppa humorn för det, men igår gick Settman alldeles för långt många gånger, och jag tycker inte ens att det var kul. Nä, roligast var de två skidåkartanterna, då lyftes ju stämningen en aning. Bäst ändå när Tommy Svensson höll sitt tal. DÅ började det andas idrottsgala. Att höja blicken från under bältet, och titta på vad idrott och idrottsutövare innebär och har för betydelse.  Prata mer idrott helt enkelt. 


Kaffet är uppdrucket och jag ska hänga av mig morgonrocken och gå ut med hundarna. Kanhända det blir en sparktur idag, efter besöket hos pastorn? :)


Hoppas du får en bra dag, och att du kan fylla dagen med värda grejer :)

Gomorron

Av maria tafvelin - 19 januari 2015 22:12

Måndagkvällen är slut, ska bara springa ut med hundarna så att de får pinka. Vi gick en längre promenad före kl 20, så de behöver bara ner på gården ... eller.... ja, jag går ju ut till vägen, så att de inte pinkar precis härutanför. 


Idag har jag inte mått sådär hundra .... jävulskt lock för öronen och känt mig ... inget vidare. När jag kom hem från jobbet, bytte jag bara om, sen gick jag en 40 minuters promenad med hundarna

 

Sen la vi oss i soffan och vilade. Jag slumrade nog faktiskt till nån stund eller två. Efter middagen blev det en timmes promenad, och sen har det varit soffläge och idrottsgalan med mysigaste hundarna.

   

 

Jo förresten, direkt efter jobbet åkte jag på gummiverkstan och lämnade in mina gamla vinterkängor för dubbning :) Det blir ju ett par billiga ice-bugs :)  Jag ska hämta dem i morgon :)


I morgon ska jag även på ett möte på Pingstkyrkan ... har ett litet projekt på gång. Eller, projekt och projekt ... det blir kanske bara en engångsföreteelse, men vi får se. Pastorn ville träffa mig och prata med mig, för han tyckte att det var en sån bra idé :)


Nu ska jag ta ut hundarna, sen är det sängen som gäller. Fan ... jag tror att jag har tappat tvättstugenyckeln. Jag som inte tappat nycklar i hela mitt liv tror jag ... jo, möjligtvis nån gång ... men nu har jag tappat både jobbnyckel och tvättstugenyckel. Inte bra.


Tur att allt löser sig ändå :)

Gokväll 

Av maria tafvelin - 18 januari 2015 22:01

Söndagkväll och allt är klart för sänggående. Den här dagen blev superbra :)  Då det varit rätt så mycket i slutet, och särskilt de senaste dagarna, så valde jag att inte åka till ridhuset och träna hundarna, utan kände att jag  behövde vara hemma. Efter en sen morgonrunda, tog jag först ut Cornelis på en sväng med sparken. Jag fick åka i 3 km, full fart

Efter det tog jag Paddy på samma runda, men där fick jag sparka själv hela vägen :)

När jag parkerat sparken, tog jag ut Molly och Kelly, och Molly fick dra lite kätting

 

När hundarna var motionerade, var det eftermiddag, och jag har inte gjort så mycket sen dess. Och nu hinner jag inte mer, för dagen är slut :)


Hoppas du haft en bra söndag, och att du kunnat fylla den med värda grejer :)


Gokväll
 
 
 

Av maria tafvelin - 17 januari 2015 15:30

Lördag. Klockan är 15.30 och jag hasar runt i morgonrock. Jag tar det piano idag kan man säga. Jag var upp och ute en sväng med hundarna kring 11, men sen la jag mig igen. Låg till 14, då gick jag en lite längre sväng med dem, och sen har jag bara släpat benen efter mig i princip. 


Igår var en superrolig dag som inte tog slut förrän krogarna stängde.  På dagen tog jag Cornelis på en sparktur, och jädrar va han är duktig på att dra :)

 

Paddy måste nog gå skola hos honom :)

Efter sparkturen stack jag till stan för att se om jag kunde hitta ett par svarta jeans på rea. Jag har nu gått ner 8 kg och då får man ge sig själv en belöning tänkte jag. Jag hittade ett par på Lindex för 175 kr, snabbt och lätt, precis som shopping ska gå till. När jag kom till kassan sa hon som stod där: Det är ju ta 2 betala för en, på nedsatta varor. Jahapp, ja då måste man ju gå några varv till, även om jag kände mig frestad att säga: nä, det struntar jag i. Så, efter typ 4 varv, hittade jag ett par likadana jeans, fast blå. Jamen, jag tar dem. Gick till kassan ... nä, då var de blå inte på rea , så det gick inte. Efter en babiljard varv till, var jag väldigt nära att strunta i den där gratisvaran, men rev åt mig en svart blusliknande sak, för nu ville jag hem. 


Jag hade hoppats hinna vila en stund före bowlingen, som personalfesten började med, men jag hann inte. Mattias och Pernilla hämtade upp  mig och sen blev det bowling, som gick sådär. Alltså ... bowling är inte precis lätt. 


Sen blev det taxi till Olles, där vi åt och såg hockey. Supergod köttbit var det!  När hockeyn var slut blev det mest skratt som jag minns det , jädrar va vi skrattade. Minns inte vad vi pratade om ens, men jag vet att vi skrattade både mycket och högt :)


Kvällen avrundades uppe på Allstar, och sen tog jag nattbussen hem. 

Som sagt, det är eftermiddag men jag har bara hunnit med morgonkaffet, och det tog jag kring 14. Jag känner inte att jag har sådär jättestor aptit idag, men det blir väl nåt lite senare. 


Nä, nu ska jag hänga i soffan 

 

Tjing så länge

Av maria tafvelin - 16 januari 2015 10:47

Fredag morgon, eller, nu är det ju redan förmiddag. Det här med att jobba natt är lite klurigt :)  Jag drack ju morgonkaffe strax före midnatt, jobbade till kl 5, kom hem, gick en halvtimmes promenad med hundarna, somnade kring 7, vaknade 10.30 och nu är det morgonkaffe igen. Hörde på radion igår att 4 koppar kaffe per dag har ingen farlig effekt rent hälsomässigt. Helvete, det blev ju 6 koppar igår ....


 Hundarna har ju redan fått mat, och de har redan gått morgonpromenaden, så det här blir ju lite smått annorlunda ... ska ta ut dem en rejäl runda nu tänkte jag, sen har jag lite att fixa innan jag ska ta bussen in till stan för personalfest, så det gäller att inte stå och väga på hälarna alltför mycket så att det blir stressigt sen. 


Jo förresten, det gick superbra på jobbet inatt :)  Ungefär dubbelt så snabbt som förra fredagen :) Det känns kul  när man förstår att man börjar behärska det man gör. Jädrar va jag har fått lära mig många olika arbetsuppgifter. Jag tror inte att det är någon annan som kan så många områden som jag faktiskt. Eller, kan och kan, alla uppgifter sitter ju inte i ryggmärgen än, men jag kan hoppa in på de flesta "stationerna" och det är ju superhäftigt :)


Vad som INTE blir optimalt de här dagarna, är att hundarna blir lämnade själva för mycket. Nu är det ju inte ofta jag går ut, och det är inte ofta personalfest, så det ska nog gå. 


Nä, nu är tredje koppen drucken och det är dags att dra igång. Ha en bra fredag, och fyll den med nåt värt!

Goddagens

Av maria tafvelin - 15 januari 2015 23:16

Jahapp, klockan är strax efter 23 och jag klev precis upp. Det blev en dryg timmes sömn inatt. Om en timme ska jag bege mig till jobbet igen. Jag vaknade och kunde absolut inte somna om, så det var lika bra att stiga upp. Jag tänkte att det är lika bra att bete sig som om det vore morgon, så jag startade perkon åxå :) Det är alltså fortfarande torsdag, men jag är inne på fredagsmorgon ... fniss


När jag kom hem från jobbet gick jag bara upp och hämtade hundarna, sen gick vi en promenad. När vi kom tillbaka, så blev Cornelis förgrymmad på Paddy i hallen, av någon anledning. Han bet honom inte, men han gormade på honom väldigt högljutt. Paddy skrek tillbaka, det var som två barn som blev ovänner över plastbilen i sandlådan. Jag skrek rakt ut så lampan i hallen kunde ha ramlat ner, och grannarna torde ha hört det, sen blev det lugnt. Ingen av hundarna verkade direkt brydda över saken, så vad det än gällde så var det åtminstone för tillfället, avklarat. 


Mattias hittade muttrar på jobbet, så i morgon, nej idag .... nej i morgon, kan jag laga sparken :) :) :)  Det bådar gott inför helgen. 


Tänk att kaffe kan smaka riktigt gott såhär mitt i natten åxå. Hundarna snarkar och sover, och jag står i mitt supersöta kontor och dricker .... det är faktiskt precis som om det vore morgon. Efter kaffet ska jag ta ut hundarna på morgonrundan ... nä, kvällspinket, innan jag åker iväg på jobbet. 


Ha en .... God Natt :)

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20
21
22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards