Alla inlägg under januari 2015

Av maria tafvelin - 6 januari 2015 21:20

Tidigare idag hade jag någon form av tanke på vad jag skulle blogga om ikväll, men det jag hade funderat på, har helt tappat sin mening. En väns son har omkommit i en trafikolycka idag, och det känns bara .... futtigt att ens sitta vid datorn. Jag stänger ner datorn för ikväll och tänder ett ljus istället. 


Var rädda om Varandra. 



Av maria tafvelin - 5 januari 2015 22:07

Då var det kväll och dags att krypa isäng. Idag var jag iväg till skogen med hundarna :)

 

Jag njuter varje dag av att kunna vara ute, och jag njuter av att vara yrselfri!   


Jag har många vänner som åxå har sjukdomar av olika slag, och jag vet att han hade rätt Dr Åslund, när han sa till mig för många år sedan: Du vet Maria ... Ingen klarar sig. En del får stroke, en del hjärtinfarkt, en del Parkinssons, vissa cancer, en del får Meniére. Det är ingen som klarar sig helt från sjukdomar, olyckor och smärta. 


Idag när jag passerade Konsum, på promenad med hundarna, kom både ambulans, polis och räddningstjänsten. Det var en bil som voltat av vägen och var nästan på gångvägen. DEN människan hade en enorm tur, för den hade passerat ett flertal björkar utan att klippa dem. Vad jag vet så blev det inga allvarliga akuta skador, men vem vet ...  whiplash? Trauma?  Man vet aldrig vad sådana saker för med sig. Så är det med allt. ALLA bär på något i ryggsäcken, sjukdomar, sorger, smärtor .... ALLA.   Är det då förmätet av mig att varje dag påminna om att fylla dagen med nåt värt? Är det att pissa på alla, att säga; Välj Glädje?


Nej. Tvärtom. Jag hävdar med bestämdhet att det ALLTID finns något positivt att plocka fram. Varje dag. Alla dagar. Det GÅR att välja glädje. OM MAN VILL ! Vill man inte, så vill man inte, och det är helt ok för mig, men jag hävdar att det GÅR. 


Jag har två ... säger vänner, fastän jag inte känner dem så väl, som lider av EDS. Jag visste inget om den sjukdomen förut, men jag säger er - Jag kan inte tänka mig nåt värre faktiskt. MEN, de här kvinnorna kan ÄNDÅ välja glädje. ... och är det något som är säkert : Kan DE så kan ALLA. 


Jag har skrivit om det sååå många gånger förut, men jag tar det igen. Jag tycker inte att man ska jämföra sig med andra och förringa sina egna smärtor och olyckor. Varför skulle man? Man mår inte ett dugg bättre för att man säger: Jamen, hon har ju EDS , då ska inte jag klaga. Det är ingen tävling i vem som har det värst, det är ett faktum; alla får något. det gäller för ALLA, att hitta glädjeämnen i sitt eget liv, i sin egen dag. Att fylla dagen med värda grejer, utifrån sin egen situation. DET tycker JAG är viktigt. Vi gläds åt olika saker, välj den glädje som passar Dig. Välj det värda som är värt nåt för DIG. DET kan alla göra, det är jag helt övertygad om. 


NU ska jag välja att gå ut med hundarna  :)


Gokväll

Av maria tafvelin - 5 januari 2015 11:43

Nu har jag provat jobba 2-packen, som det kallas. Det innebär att man börjar kl 2 på morgonen när brödet börjar vara klart, sen packar man allt i backar och påsar, som ska iväg när chaufförerna börjar jobba kl 4. Ja, man har inte hunnit packa klart allt till 4, men de första svängarna som ska iväg. Det var lite knepigt igår hur jag skulle hinna sova, så jag la mig ju där kring 8 efter att ha varit ute med hundarna. Låg och såg lite tv ett tag, somnade och vaknade efter en timme ... och SEN var det svårt att sova. Oj oj oj .... somnade strax efter 12 igen, och hade väckaren på 01.10 ... och när den ringde .... hade jag nog lätt kunnat sova lite till :)    Om jag hade lagt mig vanlig tid, hade jag säkert somnat direkt och hunnit sova åtminstone 3 timmar i sträck. Jag ska ut på torsdagkväll igen, eller, natten mot fredag, men då ska jag börja kl 01, för på torsdagar är det minst dubbelt så mycket som ska packas, och jag behöver all extra tid jag kan få, eftersom jag inte är varm i kläderna än. 


Jag slutade kl 6, åkte hem, väckte hundarna, tog ut dem, gav dem mat .... kröp sedan isäng. Paddy hade lite svårt att komma till ro, han tyckte nog att det blev alldeles för tokigt med rutinerna, men till slut somnade han på min axel. Det märktes att även Kelly var störd i rutinerna, för hon "muffade" när hon hörde något utanför, förmodligen hemtjänsten ... och hon brukar inte muffa. De kanske trodde att Meniére var på besök så att jag låg pga yrsel, och därför kände sig oroliga.   Jag somnade kring 8 , vaknade till ett par gånger men kände mig som överkörd av tåget ... när klockan var 11 tänkte jag:  nu kliver jag upp och kokar kaffe ...   :)   Eftersom jag är ledig i morgon tisdag, så spelar det ju ingen roll om det blir lite hawaii med sömn och vakenhet, och så blir det ju framledes åxå, eftersom det sen bara är fredagmorgnar/nätter jag ska jobba .... det här var bara för att jag skulle få prova en natt när det är lite mindre som ska ut. 


Nu har jag druckit mina 3 koppar och allt känns som vanligt :)  Hundarna sover än, för dem blir det mycket vila och sömn såna här arbetspass, men jag funderar på att åka till skogs med dem idag så att de får jobba av sig lite. 


Hörrni, på Lördag kommer Cornelis! Då flyttar han hit. DET ska bli superskoj!! 

 

Nä, nu ska jag ta och vispa igång den här dagen :)  Ha en bra dag, och försök fylla den med värda grejer!


Gomorron !

Av maria tafvelin - 4 januari 2015 12:19

Söndag och jag håller på att fixa lite lunch. Morgonpromenaden var lite kyligare idag än igår. Det är 8 minus och riktigt vackert. 


Idag blir det lite smålurligt med sömnen .... när ska jag sova? Kl 17 är det personalmöte, och kl 02 ska jag börja jobba. Bäst jag försöker sova några timmar före kl 17 .... och ett par timmar efter åxå ...  så att hundarna kommer ut på kvällsrundan i ungefär vanlig tid. Det kommer nog att ta ett tag att få ordning på sömntimmarna de gånger jag ska jobba natt ... fniss ... men så småningom har man väl fått in nåt slags rutin :)


Nä, nu har det fräst i pannorna tillräckligt länge, nu är nog maten klar :)   En sak som är säker idag, är att jag har lärt mig att ha taggarna utåt. Ja. på broddarna alltså :)


Ha en bra söndag, och fyll den med nåt värt :)

Av maria tafvelin - 3 januari 2015 16:57

Jag tror bestämt att grannen steker fläsk ... det luktar så i alla fall, och det luktar GOTT ! Själv ska jag äta lax ikväll, men inte riktigt än, vill bli klar i tvättstugan först innan jag börjar med maten. Det spelar ju som ingen roll om middagen blir kl 16 eller 20 för min del ...  :)  Det tar den tid det tar, och det blir den tid det blir .. fniss


Jag har haft en fantastisk dag såhär långt, men ibland blir man ju rent förbryllad på sig själv. Efter morgonpromenad (host .... ok ... klockan hann passera  morgon)  så gick jag och handlade, bland annat tvättmedel :)   Sen tog jag ut Paddy och sparken på en tur. Supervackert ute: 

 

Det blev en liten fadäs när vi skulle nerför lilla backen mot gångtunneln. Eftersom det var ett par som promenerade där, så släppte jag inte på full fart på sparken, utan höll igen, och det var nog en jävla tur, för PANG så ramlade sparken ihop! Själva sitsen lossnade från styrenheten, så allt föll rakt ner. Tack gode gud att jag inte skjutsade någon på sparken, eller att jag hade släppt på farten, för då garanterar jag att det skulle gått illa. Jag blev tvungen stå och meka en stund, och insåg att den som kom på själva ihopsättningen av sparken, inte kan ha någon utbildning. En liten vingmutter hade rallat lös, och det behövdes tydligen inte mer. Jisses! Kunde ha gått riktigt illa!


Nåja, jag lyckades hjälpligt få ihop det, så att vi kunde fortsätta vår sparktur, men jag måste få ihop det där på nåt sätt , för nu var jag tvungen att ha bara vänstra handen på handtaget, för när jag tryckte ner höger sida, så blev det på tok. Nåja .. jag får meka lite mer helt enkelt. 

Det var så jäkla halt, fastän jag hade broddar på ena skon. Helskotta ... gick ju knappt få fäste nog att få iväg sparken. Paddy fick springa på sidan där det fanns lite fäste, så att han inte skulle halka och sträcka sig. Vi var ute 40 minuter, sen parkerade jag sparken i förrådet igen och tog upp Paddy. Efter det här tog jag ut Kelly och Molly var för sig innan det var dags att gå ner i tvättstugan. När jag bar tvättkorgen härute och höll på att dra en rejäl vurpa, så blev jag lite fundersam .... vafan, ÄR det verkligen så halkigt att inte ens broddar hjälper? 


När jag kom upp igen, så gjorde jag en upptäckt som ledde till att jag tittade mig i spegeln och sa högt: Din jävla pappskalle!!!!! Tror ni inte på fan att jag vänt broddarna ut och in, alltså satt på hela klatjofset fel väg, så att piggarna var uppåt, mot sulan .... hahahahahahahahaha konstigt att det var halkigt??  


hahahahahahaha .... ja ... ibland tokar det till sig så att säga :)


Nu är jag snart klar i tvättstugan, och när jag hämtat upp tvätten ska jag starta en middag. Det blir lax ikväll. Lax i ugn med creme fraiche, ingefära och chili. Låter som en cool kombo :)


Tjing så länge

Av maria tafvelin - 3 januari 2015 12:08

Lördag mitt på dagen. Jag tog sovmorgon ... igen .... fniss.   Men, det är nog bra att jag lär mig sova på lite olika tider, för jag går ju på ett nytt schema som innebär att jag på fredagmorgnar ska jobba 02-06 ... så då kan det ju vara bra att ha tränat lite :)


Kom nyss in från promenad med hundarna. Vafan ... jag verkar ha slarvat bort brodden till ena skon. Igår när jag skulle gå ut, hittade jag bara en. Jättekonstigt. Men, bättre att det biter under Ena skon i alla fall, än inte alls. Det var riktigt skönt ute, men det är lite för milt, det blir så klafsigt. 


Igårkväll kände jag bara - nä ... nu måste jag nog uppsöka en frisör. Alltså .... den här tapiga looken med up-and-goes har jag ju fasen haft i 10 år nu .... det känns som att det är dags att ta nästa steg. Jag skrev till bästa kompisen Annicas dotter Stina som är frisör, och frågade vad hon skulle säga om jag kom till henne och sa : Hjälp mig! 


När vi skrivit till varandra en stund sa hon: Vill du ha en lättskött busig frisyr?   Jag minns inte riktigt vad jag svarade, men NU vet jag vad jag ska säga: Den ska inte vara lättskött, den ska vara Cool.   Fniss. Vi får se vad som händer. Jag ska ju byta glasögon åxå. Hannah följde mig till en ny optiker igår så jag provade bågar, hittade 5 som jag tyckte om. Nu ska Pernilla med som smakråd när jag ska dit nästa fredag och göra synundersökning :)  


Jag har bokat tvättstugan och ska bla tvätta upp täcket jag har i bilen till hundarna, och Japp, jag ska komma ihåg

att gå och köpa tvättmedel innan :)


nä, dags att veva igång dagen, även om halva redan gått ... :)


Gomorron

Av maria tafvelin - 2 januari 2015 09:07

Fredag morgon. 2 plusgrader och regn. Mäh ... jag som var så glad över min spark ... nu har ju allt underlag för sparkåkande försvunnit. Vad är det för naturkastaroflagar som gör att det blir såhär? Det är inte bra. Man måste helt enkelt dock hitta på något som muntrar upp, och det ska jag göra åxå :)  Jag och Hannah ska ner på stan idag :)


Nä, nu har jag druckit kaffe och såsat på, så nu är det dags att börja rotera så att inte hela dagen bara rinner iväg. På med broddarna, eller piggarna som grannens barnbarn sa: Mormor, du kommer väl ihåg att ta på dig piggarna när du går ut!?


Ha en bra fredag, och gör i år som du gjorde förra året - fyll dagen med nåt värt :)


Gomorron

Av maria tafvelin - 1 januari 2015 23:28

Den här första dagen på året är faktistk snart slut. Inte bara för mig, utan rent allvarligt .. om en halvtimme är den över för oss alla  Har du hunnit fylla dagen med värda grejer?  Vet ni ... Det har jag. 


Efter jobbet åkte jag hem, slirade runt med hundarna härute en stund ... gick in ... gav hundarna mat .. lagade en ytterst märklig och ovanlig middag som inte ens lämpade sig på bild, men gott var det ... fniss. 


Nu ikväll ... rättare sagt alldeles nyligen så fick jag en så himla härlig kommentar. Det var en tjomme som skrev: Jag glömmer dig aldrig! 


En sådan mening: Jag glömmer dig Aldrig. 


Sådant gör intryck. Sådant sätter spår i hjärtat. Sådant gör ... ja ... det gör faktiskt att man tänker och förstår, att man är viktig för någon annan, även om det bara handlar om ett enstaka tillfälle i livet. Ett ögonblick ...   Tänk att ha kunnat göra ett så starkt intryck på någon, att den här personen ALDRIG kommer att glömma ... 


Vet ni. Man behöver inte göra nåt märkvärdigt egentligen. Behöver inte sno ut och in på sig själv. Behöver inte göra några märkvärdiga saker.   Ibland räcker det med att vara DÄR, för att vara den person som Aldrig kommer att bli glömd. Kom ihåg det. Ibland räcker det att ha ett stort hjärta. Som den här personen sa: Jag utnämner 2015 till att vara Det Goda Hjärtats År. Ja .. varför inte? 


Jag utnämner 2015 till att vara det Goda Hjärtats År. Så himla fint sagt! 


Du som sa det här till mig. Jag glömmer Dig Aldrig. 


Gokväll

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20
21
22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards