Alla inlägg under februari 2015

Av maria tafvelin - 12 februari 2015 20:43

Slutade jobba 17.30, hem, ut med hundarna och sen fixa mat. Hundarna fick kyckling 

 

Själv åt jag spenatsoppa

 

Nu ska jag sova en stund, sen gå ut med hundarna, sen åker jag och jobbar kl 01.   Inatt är det mycket jobb kan man lugnt säga. Det ska ut ca 2000 semlor, 150 alla hjärtans dags-tårtor, 20 "vanliga" tårtor, 500 alla hjärtans dag-bakelser, 40 smörgåstårtor, plus alla andra bakelser. Det här är vad som ska ut från "kondis" i morgon, alltså, tillverkas inatt. Pernilla och Mattias håller på och förbereder och jobbar allt vad de orkar, de har haft en lång dag, och får en lååååång kväll. Pernilla har även en bröllopstårta för 70 personer att göra inatt. 


Bäst jag lägger mig. Förlåt hundarna att torsdagar blir lite tråkiga, särskilt när jag jobbar eftermiddagspasset, plus nattpasset. Nästa vecka jobbar jag ju förmiddagspasset och slutar kl 12, då hinner man ju mycket innan kvällen ändå. Eller ... de kanske inte tycker att det är tråkigt, snarare vilsamt :)


Hoppas du haft en bra dag! :)

Gokväll

Av maria tafvelin - 12 februari 2015 12:18

5 plusgrader och sol, men en sjujävla blåst :)  Så kan man sammanfatta dagens väder såhär långt. Det var en kvinna som tappade sin påse full med pantflaskor och burkar utanför konsum, och jag tror att vissa återfinns i stan och vissa i Skelleftehamn, för de drog iväg åt alla håll i en jädra fart. Tiggaren som dagligen sitter utanför entrén, sprang som en gasell för att hjälpa damen att plocka ihop flaskorna. 


Jag fyndade färsk hel kyckling för 15 kr kilot på Konsum idag. Egentligen 29.90, men det är sista förbrukningsdag idag, så jag köpte två stycken. En för hundarna att dela på till middag, och en för mig att mala kycklingfärs av och göra kycklingburgare :) Idag jobbar jag 13-17, sen går jag ut inatt kl 01 igen


Kolla så fin tårta, och fina bakelser Pernilla har skapat nu inför Alla Hjärtans Dag! Det är en chokladtårtbotten, vit chokladmousse, och hallonmousse. Mums! Både gott och vackert!! 

 


Nä, nu ska jag iväg till jobbet. Ha en bra Torsdag :)

Tjing så länge

Av maria tafvelin - 11 februari 2015 22:02

Det blev lite spontana förändringar i jobbschemat idag. Det var meningen att jag skulle jobba 10-14, men det blev 14-18 istället. Mig spelar det ingen roll, huvudsaken jag får veta vilken tid jag ska infinna mig, en stund innan :) 


Efter jobbet blev det sedvanlig promenad med hundarna. Återigen glad över att jag dubbade de gamla vinterkängorna, för det är verkligen snorhalt. Nu ska jag koppla hundarna och slira iväg på kvällsrundan, innan det är dags att gå isäng. Jag har hunnit prata en stund med Hannah, och hon mår bättre i förkylningen tack och lov :)


Det andas vår i luften nu, även om det är mycket snö kvar, och man vet att vi inte har barmark förrän tidigast kring sista april. Nu sätter sig snön så att det blir skoterföre igen, och när det blir några minusgrader på det här, så blir skoterspåren perfekta promenadvägar igen. 


Nä, nu ska jag ladda  fickorna fulla med bajspåsar. Eftersom det är såpass många som inte plockar upp skiten efter sin hund, så är det rent vidrigt mycket dynga efter gångvägen. Jag ska plocka upp allt jag ser. Varför?

- Jag kan. 

- Det ser bättre ut

- jag hatar att se all skit.


Nä, nu drar jag ut på skitplockarpromenad. Man kanske skulle ha en liten pulka som Molly kan dra, så lastar man bajspåsarna på den.   :)


Hoppas du haft en bra dag!


Gokväll

Av maria tafvelin - 11 februari 2015 07:35

Onsdag morgon. Tisdagen gick visst så snabbt så jag hann inte skriva nåt :)  Skämt åsido, jag började inte jobba förrän kl 14, men var ute med hundarna rätt länge, och åkte in till stan för att gå ut med Milo en sväng åxå, så det fanns ingen tid direkt.

 

Solen sken, och Molly passade på att sola lite :)

  

Slutade jobba strax efter 18, hem, ut med hundarna en 45 minuters, laga mat ... det blev korvgryta

  

Hängde en stund med hundarna i soffan, och hips vips var det dags för kvällsrunda och sänggående.  

Det droppar från taket, eller snarare FORSAR från taket, så till den milda grad att jag inte kunde ha balkongdörren öppen. Jag vet inte exakt var allt vatten landar, men det är på nån plåt nånstans, så det lever om så sjukt mycket. Måste ju vara fel nånstans ... som jag hoppas de åtgärdar så att jag kan ha dörren öppen på nätterna igen :)


I skrivande stund 5 plusgrader. Igår var det närmare 10, och hyfsat mycket snösörja på gården. Rejält halkigt åxå, så det känns bra med mina Ice-bugs av den billigare varianten :)


Idag börjar jag jobba kl 10. Det är lite olika tider den här veckan, men det beror på att det händer så mycket olika roliga saker :)  


Ha en riktigt bra dag, och fyll den med värda grejer!


Gomorron



Av maria tafvelin - 9 februari 2015 21:22

Timmarna på jobbet gick som vanligt supersnabbt, och när jag kom hem så var min parkeringsplats upptagen. Dessutom av samma bil som stod där häromveckan. Med motorvärmarkabeln kopplad till mitt uttag och allt. Det är en bil som körs av en som jobbar på boendet här bredvid, och parkeringsplatsen Bredvid min, hör till de anställda där. Förra gången bilen stod där, ställde Jag mig på deras plats, flyttade över motorvärmarkabeln till Deras uttag, och skrev en lapp som jag klämde fast på vindrutan, där jag beskrev att hen råkat ta fel parkeringsplats, och att jag flyttade kontakten, då jag inte ville betala deras användande av elen.   Samma bil. Vafasen, nu blev jag nästan lite irriterad, fastän det sitter långt inne nuförtiden. Jag ställde mig på deras plats, ryckte ur kabeln och virade den runt backspegeln.   Fniss.   Nu när jag var ut med hundarna, såg jag att hen slutat jobba och åkt iväg. Jag flyttade min bil till Min plats. Händer det en gång till så parkerar jag fast hens bil .... 


I morgon börjar jag inte jobba förrän kl 14. Få se vad jag ska göra före. Nu är det 5 plusgrader och rätt så halkigt. Det är alltså för halkigt för att ta sparkturer, så vi får se vad som hittas på. 


Få se, har jag berättat för er att jag har världens bästa och finaste hundar?! Aha, jag har nämnt det någon gång ... men jag kan upprepa mig ifall det kommit till någon ny bloggläsare :)


Nu ska jag krypa isäng. Jag är supertrött. Jag har haft en jättehärlig dag! Hoppas att du åxå har det :)  Innan jag lägger mig, måste jag bara ringa Hannah och höra hur hon mår. Hon är ju brakförkyld lillgumman. 


Gokväll

Av maria tafvelin - 9 februari 2015 10:13

Dagarna går snabbt, det gäller att vara kvick på att fylla dem med värda grejer, annars hinner man inte :)


Inatt vaknade jag när Cornelis kom upp i sängen. Han somnar nästan alltid i soffan, men vaknar på natten och smyger upp i sängen. Inatt vet jag inte om han var omtöcknad av trötthet, eller vad det berodde på, men han hoppade upp och landade på Paddy, som givetvis högljutt talade om att han ville sova ifred. Lite snopen kröp Cornelis ihop vid mina knän ungefär, och där sov han som en klubbad tills jag klev upp. 


Idag är det lite grått, åtminstone ännu, och det var 11 minusgrader när jag klev upp, nu är det bara 7 kvar. Det var en superskön morgonpromenad, och det är skönt att ha dubbade skor, för det var lite småslirigt


Nu ska jag börja rodda inför att åka till jobbet. Egentligen ska jag jobba 14-18 i veckan, men min kontorskollega är sjuk, så jag ska ta hennes pass 12-16. Det börjar klarna upp ser jag när jag tittar ut. Det är banne mig lite vår i luften :)


Gomorron

Av maria tafvelin - 8 februari 2015 21:30

Vilken Dag!!!  Jag struntade ju i ridhuset, och var utomhus med hundarna istället :)   Efter morgonrunda och frukost tog jag först Paddy på en solorunda, till stor del ute på isen

     

Han uppskattade att få rejsa :)  Tyvärr var det rätt så mjukt och sörjigt på vissa ställen på isen, så det var lite tungjobbat. 40 minuter blev det, sen gick jag hem och bytte hund, och tog ut Kelly  

     

Hon rejsade åxå rätt bra :)   Samma runda med henne, 40 minuter, sen gick jag hem och tog Cornelis och Molly med mig

     

Cornelis rejsade, inte Molly ... fniss .... Men det funkade att ha dem lösa ihop, och det var DET som var själva poängen. Synd bara att mobilens batteri dog, annars hade jag fått många fina bilder. Nåja, får bli nästa gång. De fick 40 minuter åxå.   


När jag hade hämtat Cornelis och Molly och var på väg ut på isen, mötte jag en hundägare med hund. Hon tog sin hund bakom sig när vi möttes, och jag stannade när vi sa Hej. Jag har ju sett henne förut, men aldrig mött henne på gångvägen. Vi började prata och hon berättade att hennes hund var rädd för andra hundar, mest rottweiler. 

- Är det en rottweilervalp, frågade hon och tittade på Cornelis. 

- Nej, svarade jag, det är varken en valp eller en rottweiler, det är en staffordshire bullterrier och han är 4 år. Men du, sa jag, din hund ser inte alls rädd ut. Den såg mest nyfiken ut. 

- Nä sa hon, faktiskt inte. 


Vi bytte ytterligare några ord innan vi gick vidare. En del TROR att hunden är på ena eller andra sättet, men det stämmer inte riktigt :)  


I morse på morgonpromenaden när jag tog upp skit efter Paddy, passerade precis ett äldre par. 

- Tänk om alla gjorde som du, tog upp efter hundarna, sa mannen. 

Ja, jag håller verkligen med. Det ligger stora mängder hundskit efter gångvägen, och det ser riktigt vidrigt ut. I somras ... eller var det sommaren före det ....  var det ju åxå en man som blev så glad över att jag tog upp skiten. Vafasen, det är ju självklart , man är skyldig att göra det dessutom. Men, många verkar "skita" i det tyvärr.  En äldre man som har en liten pudel,  han tar aldrig upp tror jag. Jag tror inte han kan böja sig såpass att han når ner till marken. Han kommer med rullator och hund varje morgon, så hunden får nog rejäla promenader, men skiten, den ligger kvar på backen. Men de allra flesta, är inte så gamla och skröppliga, så de borde kunna böja sig ner och ta upp. 


Nåja, det var som en parantes, dagen i övrigt har varit fantastisk. Hundarna har varit rätt så spaka under kvällen, och nu ska vi ta kvällsrundan innan det är dags att krypa isäng. 


Hoppas Du åxå haft en bra dag, där du kunnat göra bra val, och fyllt dagen med värda grejer :)


Gokväll

Av maria tafvelin - 8 februari 2015 10:55

Söndag förmiddag. Solen skiner, det är ett par minusgrader. Morgonpromenaden var ljuvlig. Idag hade jag tänkt åka till ridhuset och träna hund, men tanken slog mig - vad ska jag träna? Och vilken hund? 


Att köra flera mil för att nöta samma saker om och om igen, känns meningslöst. Att köra flera mil för att träna saker jag kan träna hemma i vardagsrummet, känns meningslöst. 


Jag struntar i att åka dit helt enkelt, och kör solorepor på isen med dem istället :)  Jag drar iväg nu direkt :)


Tjing så länge

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards