Alla inlägg under februari 2015

Av maria tafvelin - 7 februari 2015 21:56

En härlig, underbar Lördag håller på att ta slut. Efter morgonpromenad och frukost, tog jag med Cornelis in till stan för att köpa en sele och träna vardag. Han ska INTE hoppa upp på människor och pussa dem blå , bara för att de kommer i hans väg, eller för att jag pratar med dem. 


Inne på Björkis skötte han sig HELT exemplariskt!  JOhanna, hon som äger stället, är ju så himla trevlig och pratsam, så vi blev ju kvar ett tag ... så det hann ju både komma in kunder MED och utan hundar. Cornelis var hur bra som helst. Han satt vid min sida utan kommando. JOhanna sa: men, han sitter ju helt stilla!   Ja, han gjorde ju det :)  Visst, när det kom in en hund, gurglade han, som bara HAN kan .... som ett jollrande barn ... men, han satt kvar vid min sida ... UTAN KOMMANDO. UTAN GODIS.   


Efter att ha köpt en fin sele till honom, gick vi ner på stan, där jag återigen ville att han skulle hålla sig vid min sida, utan att dra mot människor eller hundar. Han fixade det PERFEKT ! Fina Fina Cornelis !!!!


Stannade till på jobbet på väg hem, då Pernilla och Mattias var där, sen åkte jag hem och tog en timmes promenad med mina fina hundar

 

Till middag gjorde jag en pizza. INte lchf ... fniss ... måste ju bromsa viktnedgången lite ;)

 

Hörrni, följande foton är höjden av självupptagenhet, och självömkande, jag vet ... men, högertummen är så svullen och OND

Jämför vänster och höger tumme

   

äh, ni kanske inte ens ser skillnad ... men ont gör det i alla fall.


Nu ska jag ta min onda tumme och gå isäng i alla fall  :)  Hoppas du haft en bra dag :)


Gokväll 

Av maria tafvelin - 7 februari 2015 10:23

Igårkväll rasade sängen ihop igen. Alltså,  ribbotten åkte ner på ena sidan. Ok, det är bara att spotta i nävarna och ta i för kung och fosterland, för det är inte en alldeles busenkel manöver att få bort först bäddmadrassen, sen den stora madrassen. Sängen står ju med bredsidan mot väggen, så det är inte lättjobbat. När jag lagt till ribbotten och skulle kånka tillbaka madrassen, så höll jag på att tappa den, och gjorde illa tummen nåt jävulskt. Idag kan jag inte böja den. Tummen alltså. Tur det är på högerhanden, för jag håller ju kopplen, samt lyfter kaffekoppen med vänster hand :)


Om jag mår bra idag, kan det hända att jag tar Cornelis med mig in till stan, och tränar vardag där. Han vill ju attackpussa alla människor som överhuvudtaget finns i närheten, och det funkar ju inte. För de som inte är så duktiga på hundspråk, ser det ut som att han vill äta upp dem. Men, han ska inte pussa dem heller. Man kan få fläskläpp för mindre faktiskt. 


Nä, nu ska jag ta ut hundarna i solen. Underbart väder idag. Det droppar från taket, solen lyser, 2 plusgrader. Hej Lördag, nu kör vi :)


Gomorron


Av maria tafvelin - 6 februari 2015 20:45

Vilken vacker, underbar dag det har varit! Två plusgrader och sol! Jag har inte kunnat vara ute på några långa promenader, men jag har varit utomhus en hel del i alla fall :)


Efter morgonrunda och frukost, tog jag ut hundarna var för sig. Först ut var Cornelis. Vi gick ut och sökte hundmöten, samt stod utanför Konsum där det passerade en del folk. Vad jag ville träna, var vardag. Inte momentinlärning, inte lydnad. Cornelis är klockren i lydnad. Moa har tränat honom fantastiskt bra! Han kan många moment klockrent, så det behöver jag inte träna. Vad jag behöver träna honom i , är att han inte ska hälsa på alla vi möter, inte bemöta, varken människor eller hundar på något speciellt sätt. Det är nästan värst med människor. Jag var en god stund utanför konsum, vankade av och an på trottoaren, mötte hundar, sparkåkare, människor. Han fick göra Rätt, men utan godis. Jag ville inte att han skulle tro att det nödvändigtvis måste betyda att han får en godis, för att han beter sig rätt. Det verkade fastna, för han betedde sig rätt, och han verkade nöjd med min röst och mina klappar :)


Efter detta fick han leta godis i snöhögen på gården :)

   

Efter Cornelis var det smårumpornas tur. Vi var ute på gården så att de fick springa av sig, leta godis, träna lite smått och gott och bara njuta av vädret en stund

   

Sen fick Paddy en stund ensam ute

   

En stunds vila, sen tog jag en sparktur med Cornelis, och efter det fick hundarna var sitt ben att tugga på

 

Jag mår ... ok. Inte bra, inte dåligt.Ok Det är bättre än dåligt i alla fall. Nu ska jag ta ut hundarna, sen duscha, och sen krypa isäng. Jag är supernöjd med dagen :)


Hoppas att Du är nöjd med Din dag!

Gokväll

Av maria tafvelin - 6 februari 2015 09:27

Jag fixade att jobba kontorstimmarna igår, men inte nattpasset. Jag är/var inte så yr så att jag låg och kräktes, men tillräckligt ostadig och dålig för att inte orka. Nu återstår att se hur mycket jag klarar av att vara ute idag, när det är helt underbart väder. 2 plusgrader och sol. Maxdos medicin, åksjuketablett och hålla sig på plan mark är prio ett sådana här dagar, sen gäller det att hålla tummarna samt att ha mobilen laddad och med sig. För 7 år sedan skulle jag nog knappt vågat gå utomhus ... av rädsla att bli liggandes ute. Nuförtiden vågar jag chansa lite mer. Det har ju hänt ett par gånger att jag måst ringa "bärgning" så det gäller att hålla sig på promenader där jag för det första kan beskriva var jag är, och sen att det går att komma sig dit med bil. Blir jag så yr att jag hamnar i karusellen, så klarar jag inte av att ringa någon, för det går inte att fokusera blicken tillräckligt för att se telefonen. Då gäller det att man hamnar så till att människor får syn på en. Sen är det bara att hoppas att någon vågar sig fram åxå. Det var ju lite lättare innan jag flyttade hit. När jag bodde i Burträsk och Bygdsiljum, visste ju alla vem jag var, och de flesta visste ju vad jag lider av. Här i Ursviken är det nära nog ingen ... men jag hoppas väl att OM det skulle hända, skulle någon komma fram. Såvida de inte blir livrädd för hundarna förstås

       


Nä, nu ska jag skynda mig ut. Ha en bra dag, och fyll den med värda grejer!

Gomorron

Av maria tafvelin - 5 februari 2015 10:19

Klockan är 10.20 och jag har gjort en andra uppstigning. Pernilla ringde mig i morse när jag precis varit ute med hundarna. Min kontorskollega är sjuk, och hon undrade om jag kan ta eftermiddagskontoret istället för förmiddagskontoret idag. Passade mig perfekt, så när jag lagt på luren, kröp jag i pymmen och la mig igen. Somnade på stört och sov till 9.30  


     

 


Det ser ut att bli vackert väder, inte bara idag, utan även i morgon och på lördag. Hoppas jag står på benen så att jag kan vara ute mycket. 


Mer medicin, en promenad med vovvarna, lite mat, och sen iväg. Så ser planen ut :)

Tjing så länge

Av maria tafvelin - 5 februari 2015 05:52

Somnade som en stock igårkväll och sov hela natten utan uppehåll. Tinnitusen skriker i örat på mig och det gäller att inte fastna i att lyssna på den, för då blir man galen. 


Klockan är snart 10 minuter över 6. Det är 10 minusgrader ute, och jag ska strax hänga av mig morgonrocken och väcka hundarna för morgonpromenad. Idag jobbar jag först 8-12, sen går jag ut inatt igen kl 01. Jag äter maxdos medicin och hoppas att det går vägen ända tills i morgon bitti. Jo, om jag känner att jag inte orkar/kan, så är det bara att säga till på jobbet så fixar de det, det vet jag, men jag hoppas ändå att jag klarar mina arbetspass, speciellt nattpasset. Inte så lätt att hitta någon som kan hoppa in där hux flux. 


Nä, nu har jag stått och stirrat i snart 10 minuter, nu är det dags att sätta fart. Ha en bra torsdag och fyll den med nåt värt!


Gomorron



Av maria tafvelin - 4 februari 2015 22:34

Idag har jag varit svajigare ... När jag kom hem från jobbet tog jag en promenad med hundarna, sen la jag mig i soffan. Sov i princip 14-18 ... har knappt varit upp ur soffan på hela kvällen. Korta pinksvängar med hundarna bara ... och nu ska jag krypa isäng. Hur trött som helst. Hoppas jag fixar jobbet i morgon.


Gokväll

Av maria tafvelin - 4 februari 2015 05:41

Nähää??? Tog startupen för lång tid?!! SKÄMTAR DU?!  fniss  


När jag kliver upp på morgonen, trycker jag igång datorn när jag går och stänger balkongdörren. (vilket är det första jag gör) Sen går jag på toa, ibland hänger jag på mig morgonrocken(det gjorde jag idag, för jag kände mig lite frusen). Sen går jag in i köket och laddar perkon. Efter det styr jag stegen in till mitt supersöta kontor, och datorn, men den har aldrig hunnit igång redan då, utan jag får stå och vänta lite .... ibland blir skärmen randig, och då får man meka med den lite för att få den att klarna ... sen får man vänta lite till .... och efter en stund dyker det upp en ruta som säger: You´r startup took too long. - Thank you very much for the iformation, säger jag då ... fniss


Nä, sanningen är väl att den här supersöta lilla datorn håller på att ha gjort sitt. Igårkväll var det rent hopplöst. Varje tangenttryck gjorde att den var tvungen stå och tänka en evighet, så jag gjorde aldrig nåt blogginlägg. Jag hade helt enkelt inte tid att stå så länge som skulle ha behövts :)


Nu på morgonen verkar den lite piggare, när man väl fått igång den vill säga :)


Igår, före jobbet, tog jag ut Cornelis på en sparktur   

Det var tungt före, så jag fick hjälpa till nästan hela vägen. Jag var helt svettig i pannan när vi kom tillbaka :) Jag blev utan liv i telefonen efter den här resan, så jag fick lägga den på laddning medans jag var ute med Paddy, den gången utan spark. Med honom får man ju ingen draghjälp alls.  Lite inomhusträning med Kelly och Molly, sen var det dags att åka på jobbet. 


Idag ska jag förbi apoteket efter jobbet. Jag jobbar 8-12 idag och i morgon, och måste in och köpa nya öronproppar. Jag måste även köpa öronrengöring till Cornelis. 


Ikväll tänkte jag mig iväg till Bureå för att träna hund. Tror det får bli Kelly. Kanske till och med Kelly och Paddy, vi får se. 


Nä, dags att hänga av morgonrocken, väcka hundar och gå ut. Ha en riktigt bra dag, och fyll den med nåt värt!


Gomorron

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards