Direktlänk till inlägg 2 april 2015

Skärtorsdag, avundsjuka och Lycka!

Av maria tafvelin - 2 april 2015 11:04

Det gick riktigt bra på jobbet inatt :)  När väckaren drar igång precis när man hunnit somna, är det lätt att hålla sig för skratt, men direkt jag kom på jobbet och hade bytt om, då är det på nåt sätt som att det är glömt  .. fniss.  Fokus ställs lixom om från att känna trötthet, till att jobba och göra ett bra jobb.   Inatt hade jag hjälp, så brödet var packat och klart kl 4, så jag hann fippla med lite andra grejer tills det var dags att åka hem. DET kändes jättebra! 


Väl hemkommen blev det morgonrunda med hundarna innan jag kröp isäng. Det är så festligt det här med hur hundarna förstår att det inte är någon vanlig nattsömn. Jo, de hoppar upp och lägger sig nära i sängen, men direkt jag vaknar, vill de visa sin glädje. Efter en natts vanlig sömn, ligger de ju kvar och sover när jag kliver upp, men sådana här dagar, hänger de med när jag vispar benen över sängkanten. 


Klarblå himmel och sol. Vi ska vara ute idag och njuta av vädret, det ser ut att  bli molnigt och mer snö dagarna framöver. Tror jag drar till rinken idag med hundarna. Jag ska även köra lite städdag, och gå ner i förrådet och ta upp de påsksaker jag har. Köpa tulpaner ska jag åxå göra :)


Förresten .... det här med att jag har det lite bättre än andra ... det har jag ju sagt så många gånger, och jag kom att tänka på det igen när jag läste om det här med att jämföra sig med andra. Att göra det - jämföra sig med andra, det är nog ... kanske inte ett måste, men det är ju oundvikligt, och förmodligen ett sätt att hålla någon form av struktur.Vad som blir tokigt och skevt är när man alltid jämför sig med de som i sina egna ögon är "bättre" - ser bättre ut, har mer pengar, större och finare boende osv. Om fler öppnade ögonen för att det finns andra att jämföra sig med, så skulle de må bättre tror jag. Att jämföra och se att - Jo, jag har det skitbra faktiskt i jämförelse med många, gör nog att tillfredsställelsen över livet i stort, blir större, än att ständigt gå med känslan av att vara sämre, se sämre ut, vara tjockare än, ha mindre pengar än osv. Det är nog DÄRFÖR JAG har det så bra .... jag jämför mig inte bara med de som har det som fetast här i livet. 


Jag har, de senaste 40 åren tror jag, aldrig känt mig avundsjuk på någon. När jag var i lågstadieåldern var jag ju avundsjuk på de som blödde näsblod i klassen, tyckte det var så häftigt. När storebror, enligt min egen önskan, drämde en gammal pjäxa över näsan på mig så jag knäckte näsbenet och jag fick känna på det där med näsblod .... då försvann nog den känslan ur min kropp för evigt :)


Jag minns när barnen var små, då var det tufft ekonomiskt. Jag gick ju långtidssjukskriven och det var knapert. Barnen sa någon gång om andra att De verkade ha råd att köpa nya bilar etc. Jag vet att jag sa till dem: De är förmodligen inte lyckligare för det. Det uttalandet står jag fast vid, och säger det då och då fortfarande. 


Det finns oerhört många som har mer pengar än jag, ser bättre ut, är smalare, har flådigare bil, snyggare kläder .... men det finns INTE många som är Lyckligare än jag, SÅ mycket kan jag säga. 


Den sitter Inuti och går inte att fotografera. Lyckan alltså. Jag jämför mig med andra och tänker: Gu va jag har det Bäst!  :)


Nä, nu ska vi ta och flyga iväg strax. Samling för ruttbeskrivning, sen drar vi  :)


GLAD PÅSK på er allihopa !!!


   


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av maria tafvelin - Tisdag 26 mars 17:28

Tisdag ... ja ... vad kallar man tiden när klockan är 17.30. Det är inte kväll .... afton typ? Det är 3 minusgrader och ... appen säger mest soligt ... men jag vet inte ... nog är det rätt så mycket moln enligt mig :)  Sol upp 5.09 och ner 18.11   ...

Av maria tafvelin - Lördag 16 mars 08:46

Lördag morgon. 3 minusgrader och halvklart. Sol upp 5.46 och ner 17.40 Har precis ätit en rostad macka med avocado och rödlök efter morgonpromenad med hundarna. "Ring så spelar vi" ljuder från högtalaren :)   Då var det helg igen, veckorna går fo...

Av maria tafvelin - Söndag 10 mars 15:11

Söndag eftermiddag. 3 plusgrader och strålande sol. Sol upp 6.07 och ner 17.22   Kom precis in från en längre promenad med hundarna. Men så helvetiskt härligt med sol och några plusgrader! Det gäler att passa på att njuta innan sommaren kommer me...

Av maria tafvelin - Torsdag 7 mars 15:21


HÖrrni. Det är väder, det är SOL, det är soluppgång, men flera timmar till solnedgång. Dagar har gått, mat har lagats och ätits, tårar har runnit (av glädje) skratt har bubblat....    Dag Sixten Ingemar Johansson. Född 2/3 kring 18-snåret. Lagom ...

Av maria tafvelin - Söndag 3 mars 11:44

Söndag mittppådagen. 2 plusgrader och molnigt.... solen Vill lysa igenom men orkar inte riktigt. Sol upp 6.33 och ner 17.00   Igår blev jag mormor igen, till en liten kille :) :) :)  Hannah och Robbans första barn <3 Man svävar som på moln kan...

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8
9
10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20
21 22 23 24 25 26
27
28
29
30
<<< April 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards