Alla inlägg under april 2015

Av maria tafvelin - 16 april 2015 10:12

Gedigen sovmorgon till 9.10  Det känns bra inför torsdagens bravader :)


Klockan är 10.15 och jag dricker sista slurken kaffe, sedan ska jag väcka hundarna och gå ut. Jo, Cornelis vaknade och ville så gärna gosa när han såg att jag var vaken, och när han gosat en stund, la han huvudet på min mage och somnade om. 

   

- Men .... behöver inte hundarna ut?

- tydligen inte  :)  För de sover nu. 


Tänkte på en sak. Många hundägare säger: Mina hundar är så duktiga, de talar om när de vill ut. 


Jag tänker mest tvärtom - mina hundar är så duktiga att de gör ifrån sig när vi går ut. JAG talar om när vi ska gå ut, och hur länge vi ska vara ute. Då har de lärt sig att både pissa och skita. Jovisst, när Paddy är inne i ett piss-il, så kan han tala om att - nä, jag kan inte hålla mig längre, eller när någon av dem är dålig i magen ... men i övrigt - nä ... de talar inte om att de vill ut, de väntar tills jag säger att vi går ut. 


En annan sak jag tänker på, är att kunna tyda sina hundars signaler. Det är intressant att lära känna sin hund, och kunna tolka signalerna den ger. INte bara förlita sig på hur hunden brukade reagera tidigare, utan faktiskt läsa hunden och se hur den känner NU. 


Lika intressant det här med andra människors signaler. Vissa har inte förmåga att läsa andra. Ni vet, de här människorna som lixom inte känner av andra. Man får ju vibbar av andra hela tiden, men vissa människor verkar inte snappa upp de vibbarna. 


Nä, nu måste jag nog veva igång .... kan ju inte komma för sent på jobbet när jag börjar kl 12 :)


Ha en bra Dag, fyll den med nåt värt  :)


Gomorron

Av maria tafvelin - 15 april 2015 22:14

Morgonen såg ut som alla andra morgnar - tre koppar kaffe, morgonrunda med hundarna och frukost :) Lite fippel och sen iväg på jobbet. 


Idag fick jag hem intyget på den instruktörskurs jag gick för precis 2 år sedan :)

 

Tänk .... då var jag på väg att flytta hit. Lägenhetsköpet var klart men jag hade inte börjat flytta. Redan 2 år sedan .... 


En annan sak det blivit lite fördröjning på är den wp-sele jag beställt till Cornelis. Den skulle egentligen ha kommit förra onsdagen, men det körde ihop sig för hon som syr, och det förstod jag till fullo så det var lugnt. Nu skulle jag få hämta den ikväll istället, men hon har inte hört av sig, och svarade inte på det meddelande jag skickat , så jag antar att det kört ihop sig även ikväll. Hoppas jag kan hämta den snart.


Jag kom nyss in från kvällspink med hundarna. Hopp isäng är det som gäller och jag ska försöka sova länge i morgon. Det är ju som ni vet torsdag, och som ni även vet så innebär det dubbla arbetspass för mig. Först ett dagpass och sedan nattpasset. Sist gick det ju kanonbra, och jag har den bilden kvar i mig så att den får ge positiv energi :)


Nä, dags att borsta tänder och krypa i pymmen. Hundarna har tagit plats i sängen. Hoppas du haft en bra dag :)


Gokväll

Av maria tafvelin - 14 april 2015 22:39

Vilken härlig dag!! 


Efter morgonrunda och frukost mötte jag upp en tjej och hennes amstaff-tik på Konsumparkeringen för lite träning. Hon kontaktade mig för några dagar sedan och frågade om jag hade lust att träna med henne lite, och ge lite tips. Jag tog Cornelis med mig och visade hur Jag lägger grund till all träning - Kontakt. Det var jätteroligt :)


Efter det var det bara att ta ut hela gänget på en pinkrunda, sen kamma luggen och åka på jobbet. Bra dag på jobbet, hem, ut med hundarna, skar upp en förpackning kycklingmage i småbitar och stoppade in i ugnen på torkning. Det var meningen att jag skulle ta två förpackningar kycklinghjärtan, men tydligen så hade någon mupp lagt både kycklinghjärtan och kycklingmage på samma ställe. Äh, skit samma, hundarna lär nog uppskatta det ändå :)


Det var ju hockey på tv, och vi bänkade oss och såg matchen 

     


Kom nyss in från kvällsrunda och nu är det dags att gå isäng. Luggen är kammad, tänderna borstade, och medicinen intagen. Jo, även en Ipren för bakskallen. 


Hoppas att även Din dag varit bra :)


Gokväll

Av maria tafvelin - 14 april 2015 08:11

Tisdag morgon. Öppnar ögonen och japp, det har snöat inatt. Det har dock slutat, så nu är det bara att invänta att det blir slask av alltihop. 


Jag har noterat att det cirkulerar många artiklar om diagnoser på facebook. Add, Adhd osv. Jag kan mycket väl förstå att det känns bra för de som har en diagnos, att få hitta grupperingar med samma diagnos, för att få träffa människor med liknande problematik. Så är det med alla människor tror jag - man behöver få känna samhörighet. Jag är ju med i ett par forum för Meniérepatienter, och det är faktiskt skönt ibland att veta att det finns människor som förstår precis vad man går igenom. Men .... de människor som inte har någon diagnos alls? Eller, är det som dr Åslund sa till mig när jag fick diagnostiserat dubbelsidig Meniére - Alla får något. Han sa ju så - Maria, alla får något. En del parkinssons, en del cancer, en del får stroke, andra får Meniére. 


Hur är det för de som inte har någon diagnos alls? 


Ja, de får nog samlas kring något intresse av något slag gissar jag, för där hittar man ju åxå samhörighet. Samhörighet och förståelse. Visst är det så att just begreppet förståelse är av högsta vikt, både positivt och negativt, jag menar, 

- Du FÖRSTÅR mig inte, är ett så vanligt uttryck, eller 

- Äntligen har jag träffat en människa som FÖRSTÅR mig.


ÄR det verkligen så att man måste ha samma diagnos eller dela intresse, för att förstå varandra? Är det inte så att de allra flesta av oss i alla fall, går igenom samma känslor, i olika stadier och på olika nivåer, men vi har alla gått igenom dem någon gång? Är det kanske så att vi förstår varandra tillräckligt bra, om vi bara förklarar för varandra, utan att ta för givet att den andra inte begriper?


Jag har, nu till morgonkaffet, ägnat mig åt Grej of the day och läst lite om stenåldern. Kvinnan från Bäckaskog närmare bestämt. Jätteintressant :)


Nä, kaffet är slut. Dags att gå ut :)


Ha en bra dag, och se till att fylla den med värda grejer :)


Gomorron

Av maria tafvelin - 13 april 2015 22:39

Pissväder hela dagen, med några inslag av snöflingor. Det är såhär det ska vara i april :)  Då försvinner snön snabbare. När jag kom hem från jobbet tog jag fram gummistövlarna för promenad. Det kändes som det bästa och säkraste alternativet :)  Hundarna var inte så pepp på promenad dock, så det har inte blivit några långa svängar. 


I morgon, om det är väder, ska jag träffa en tjej med en liten amstafftik i rinken för lite träning. Det blir kul :)


Nä hörrni, det är inte så mycket att fundera över, det är bara att krypa isäng. Hade tänkt läsa lite historia före jag stänger ner datorn, men jag tror att the grej of the day idag får bli att spela nåt trött spel på telefonen innan jag somnar, det är ungefär vad min hjärna klarar av ikväll :)


Hoppas du haft en bra dag :)

 


Gokväll

Av maria tafvelin - 13 april 2015 10:27

Japp, då är det måndag :)  Pissväder tyckte hundarna, och jag höll väl med, men jag har ju huva på regnjackan så det gick ju bra :)

 

Till frunch blev det nåt slags av pytt som jag vevade ihop, och strax ska hundarna ut på snabbt pink innan det bär iväg in till stan. Först ska jag åka och hämta sängbenet som anlänt till Schenker, sen möta upp foderbilen, sen iväg på jobbet. Jag jobbar eftermiddagskontor i veckan, eftersom min kollega Carina är ledig. Hon är i spanien, lyllot!


Fast, jag har det rätt bra där jag är :)


Igår förresten, såg jag en liten film om svensk historia. Jädrigt intressant faktiskt. Fortsätter med ämnet historia några dagar till. Grej of the day. 


Gomorron

Av maria tafvelin - 12 april 2015 19:48

Dagen har varit otroligt innehållsrik, och sprängfylld med värda grejer :)


Efter morgonrunda och frukost, tog jag Molly på en dw-runda.  Hem med henne, ut med Cornelis på lite kontaktpromenad. In med honom och ut med Paddy på lite träning på gården. in med honom och ut med Kelly på lite träning på gården


 


 
 
 
  In för lunch .... och här någonstans började jag känna Meniére flåsandes i nacken. Har varit ostadig hela eftermiddagen, och nu väntar jag mest att klockan ska bli så mycket att jag kan ta kvällsrunda med hundarna och sedan gå isäng. Maxdos medicin, plus en Ipren för bakskallen .... sen vill jag lägga mig. 


Summa summarum av Söndagen - Härlig hunddag :)


Gokväll

Av maria tafvelin - 12 april 2015 09:53

Kikar lite i backspegeln och kollar på gårdagen. Efter morgonrunda och frukost, samt lite städning, lastade jag Cornelis i bilen och åkte in till stan. Där mötte jag upp ett gäng hundmänniskor som tog med mig på en skogstur, och sök stod på schemat. När vi kom fram till skogen vi skulle vara och parkerat bilarna sa en av tjejerna, Linn : Nu ska vi valla ruta. 
?

Jag släppte Cornelis lös så att han fick röja runt och leka med Ånga, Linns schäfer, sen hängde jag med och "vallade ruta" . Jag frågade rakt ut: Vad är det vi gör?


Jag hade, innan jag åkte, googlat lite och försökt ta reda på ungefär vad sök går ut på, då jag aldrig sysslat med det tidigare. Bevisligen hade jag inte hittat en komplett förklaring på allt :)  Men de svarade glatt och villigt på mina frågor, och delade med sig av sina kunskaper. 


Det var rätt mycket snö i skogen, och ingen skare längre, så det var rejält tung-gått. Det var inte konstigt att de var rejält möra, både hundar och ägare, efter några skick i den terrängen. Jag fick se hur det går till när hunden markerar med rulle, och hur en skallmarkör jobbar. Det var superskoj!


Cornelis, som började gnälla i bilen när vi körde upp mot brukshundsklubben, hade förväntningar på att få jobba. Han gjorde något som han aldrig gjort tidigare - hoppade ur bilen direkt jag öppnade bakluckan. Det har aldrig hänt. Jag brukar alltid lyfta ner honom. Han drog i kopplet som en vilde, vilket han inte heller brukar göra. Han var laddad till tassarna :)

När figuranten gått iväg och det var dags att släppa C, så lovar jag, hans acceleration var obeskrivlig! JÄDRAR va han kutade !!! Klockrent, rakt till figuranten. Det var precis som Moa sa, när jag berättade att jag skulle iväg och prova sök. 

- Corre vet PRECIS vad han ska göra. Hon hade helt rätt :)

 

Kl 14 kom vi hem, då blev det en promenad med hela gänget. 15.00 startade min tid i tvättstugan

 

Resten av kvällen spenderades i lugn och ro. 


Nu är det söndag och det är dags att väcka hundar och gå morgonpromenad. Det är grått, och appen pratar om regn senare idag. Det blir bra, då åker lite av snön :)


Nä, dags att hänga bort morgonrocken. Ha en bra dag. Fyll den med nåt värt!


Gomorron

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8
9
10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20
21 22 23 24 25 26
27
28
29
30
<<< April 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards