Alla inlägg under april 2015

Av maria tafvelin - 10 april 2015 11:06

Torsdagen försvann snabbt :)  Efter 40  minuters morgonrunda och frukost, tog jag Cornelis till rinken för lite träning. Han är ju milt sagt förtjust i fotbollar, och jag använder mig av det för att om möjligt lära honom lite självbehärskning, samtidigt som jag använder fotbollen som belöning. 

 

Vi började med lite träning i att han ska följa mig, trots att jag sparkar iväg bollen åt ett annat håll. Sen ska han sitta eller ligga ner medans jag sparkar iväg den. Sitter/ligger han kvar, så får han springa till bollen som belöning, tjuvstartar han så släpper jag honom inte till bollen. Sen fick han leka en stund med bollen, innan jag avbröt och jobbade med inkallning, där han varje gång kom till mig fastän bollen låg och frestade honom en bit bort :)


Min plan var att ta ut de andra hundarna var för sig på gården och träna en stund, men när jag kom tillbaka med Cornelis så slog mig tanken: Vafan, det är ju torsdag, jag börjar inte kl 14, jag börjar kl 13 !!! Det blev en gemensam 30 minuters promenad med hela ligan istället, innan jag åkte på jobbet. 


Det gick superbra på kneget, och när jag kom hem blev det promenad igen. Det var härligt väder på förmiddagen, men började blåsa igen mot aftonen. Till middag blev det omelett, och sen hann jag knappt vara med så var kl 22 och det var dags för kvällsrunda. La mig i förhoppning om att somna snabbt, då jag ju skulle tillbaka till jobbet 00.30  


Förhoppningarna sprack, men jag hann nog få nån 20 minuters powernap innan det var dags att åka. Det gick som smort på jobbet inatt :)  Det gick så bra så det var lätt att hålla sig pigg och munter :)  Kom hem, gick ut med hundarna, kröp isäng, trött nåt sanslöst. Somnade snabbt, vaknade efter 40 minuter av att bakskallen gjorde jävulskt ont. Jag min idiot, var däremot så himla trött så jag orkade inte kliva upp och ta en ipren. Det borde jag ha gjort, om inte första gången jag vaknade, så åtminstone andra gången, där vid 8.30, men det gjorde jag inte heller. Hundarna låg så bra :)

   

Nåja, det hela slutade med att jag klev upp kl 10 för att koka kaffe och ta en ipren. 


Som det känns just nu, så har jag Ett stycke bakskalle jag gärna byter bort. Byter mot precis vad som helst. 


Det såg ut som att det skulle snöa idag, när jag kollade igår .... och jag vet ju iofs inte vad som hänt medans jag sov, men nu klarnar det upp i alla fall, och ser ut att ska bli full sol :)  Det blir superbra :)


Jag har inte lagt upp planen för dagen ännu, men snart ska jag ut med hundarna i alla fall. Ska kolla om tvättstugan är ledig åxå. Städningen skjuter jag fram tills i morgon tror jag. Eller ja, städa kylskåpet ska jag göra idag .... den där pruttlukten hotar att övergå i nåt starkare .... fniss


Kan bli en sväng till Arken zoo för att köpa lite ben till hundarna .... få se vad som hinns med, klockan är ju redan 11.30 och jag har pymmen på mig än :)   I eftermiddag ska jag läsa lite om Svensk Historia. Bara nån 10 minuter eller så. Grej of the day ni vet :)


Ha en Bra fredag, och fyll den med nåt värt :)


Gomorron

Av maria tafvelin - 8 april 2015 22:21

Onsdagen, den blåsigaste på väldigt, väldigt länge, är slut. Jisses, man var rent orolig när man var ute med hundarna. När jag körde till jobbet kom en plywoodskiva flygandes över vägen, det var obehagligt faktiskt. 


Jag ska hålla mig kort ikväll, för jag är supertrött. I morgon är det ju, som alla kanske vet, torsdag. Det innebär för min del jobb från 14-18, sen nattjobb från 01. Jag blir kanske tröttare bara av att tänka på Det åxå :)  Hoppas på fint väder i morgon btw. 


Det luktar prutt. Ur min kyl alltså. Jag orkade faktiskt inte ta reda på riktigt vilket livsmedel det handlade om, och eftersom det bara luktade prutt, och inte ren Skit, så får det bero tills i morgon. Jag stängde bara kylskåpsdörren så var problemet ur världen för Nu.   :)


Jo, innan jag säger Gokväll - The grej of the Day var att kolla upp det där med hur fax fungerar. Nu vet jag :)


Gokväll

Av maria tafvelin - 8 april 2015 11:26

Å jädrar vad det blåser!!! Det var rent obehagligt på morgonpromenaden. Ögonen både framåt, åt sidan och i nacken för att kolla så att inget kommer blåsandes som kan skada en själv eller hundarna. Den planerade långpromenaden före jobbet är härmed inställd! Trist, på ett annars så fint väder, med sol och blå himmel. 


Några grejer jag tänkt läsa lite om, för att få bättre kläm på är

- Hur fungerar en fax

- Svensk Historia. Jo, ett brett ämne, men då jag knappt hade betyg i det i grundskolan, så ska jag gå igenom, åtminstone tidslinjemässigt vad som hände.

- Geografi. Betyget där var i princip av samma dignitet som historia, så jag ska kolla lite på kartor så att jag får ett bättre grepp om vad som ligger vart.


Jag börjar där så får vi se :)


Nu ska jag ta en liten runda med hundarna och hoppas man klarar sig från fritt flygande föremål. 


Tjing så länge

Av maria tafvelin - 7 april 2015 22:22

Tisdagen är slut, jag ska ta min träningsvärk och krypa isäng. Bakskallen håller käft än så länge, för jag har tagit Ipren. 


Superhärlig dag!!! Efter 40 minuters morgonrunda tog jag Cornelis på en solorunda, sen Paddy på en sådan åxå, och smårumporna fick sig en duorunda där de fick rejsa nere vid vattnet. Eller, vid isen heter det :)


Jag upptäckte idag en sak. Jag färgade utväxten på mitt hår, och såg till min förskräckelse att vattnet inte rann undan i handfatet när jag sköljde håret. Men vafan .... jag rensade ju avloppet under handfatet igår !!!!  


Nä, då slog det mig plötsligt - Jag drömde Inatt att jag rensade avloppet. Jag hade inte alls gjort det igår, utan jag drömde det inatt ..... fniss. Tänk så verkliga drömmarna kan vara :)


Kom precis in från kvällsrundan, nu är det järnet isäng som gäller. Inte för att jag måste upp tidigt, börjar ju inte förrän kl 14, men jag vill ju hinna nåt kul med hundarna före jag börjar :)


Nu är det inte länge kvar förrän Hannah och Robban får hem sin lilla valp! DET ska bli spännande. Det blir inte länge förrän jag får hem Cornelis WP-sele heller. Då kan han och Molly följas åt och dra kätting :)


Nä, sängen ropar visst. Hoppas du haft en bra dag, och att du kunnat fylla den med nåt värt. I morgon ska jag skriva lista på saker jag ska ta reda på framöver :)


Gokväll

Av maria tafvelin - 7 april 2015 09:44

Läste i Norran, att Skråmträskskolan här utanför Skellefteå, varje dag kör något de kallar "Grej of the day". Så himla smart och kul idé!!  Läs artikeln

http://norran.se/nyheter/skola/grej-of-the-day-pa-skramtraskskolan-374163


Det där tror jag nästan att jag ska göra för mig själv åxå. Lära mig nåt nytt varje dag, lägga ner ca 10 minuter varje dag på att läsa om nåt jag inte vet/kan. Jag tror att jag ska börja med att göra en lista på saker jag vill ta reda på, och sen beta av sak efter sak :)


Jag har ju även en lista på fonder, och betar av en efter en med mina 49 kr /månad. 


Blå himmel och strålande sol  är vad som möter blicken när man tittar ut. 6 plusgrader och dags för promenad här. Jag börjar inte jobba förrän kl 14, så jag hinner både en och två promenader innan det är dags att åka iväg. Måste gå och köpa mer Ipren åxå, för de tog slut igårkväll, och inatt hade jag verkligen behövt en eller två. Jädra bakskalle! 


Nä, nu vispar jag igång den här dagen :)  Ha en riktigt Bra Dag, och fyll den  med nåt värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 6 april 2015 14:50

Måndagen har varit fantastisk så här långt. Sov lite pissigt inatt åxå pga bakskallen, men med lite tabletter så funkar det :) Efter morgonrunda med div. träning för hundarna så begav jag mig på jobbet för ett supersvettigt träningspass tillsammans med Pernilla och Mattias, i jobb-gymmet. Jag gissar att det här kommer att kännas några dagar framöver :) Jag lyckades i alla fall imponera på Pernilla, då jag fixade övningar som hon inte riktigt trodde att jag skulle göra. Jo, jag är långt ifrån den form jag var i, när jag tränade som mest för typ 3-5 år sedan, men .... helt slut är jag tydligen inte :)


Nu längtar jag efter barmark faktiskt. Tänkte idag när jag åkte i bilen - Ska vi hinna få barmark till den sista april, då får det nog fasen hända något drastiskt snart. 


En vän till mig som börjat blogga, skrev nåt vansinnigt viktigt och bra i sin blogg idag


http://mauritzdotter.bloggplatsen.se/2015/04/06/11064944-skot-om-dig-sjalv-och-bry-dig-om-andra/


Just det här att man ska sköta sig själv, och skita i andra, har jag alltid haft svårt för. Eller rättare sagt, jag har inte anammat det tänket överhuvudtaget, någonsin, och önskar att fler funderar över den fullständigt sanslösa innebörden av det uttrycket. Jag gissar att de som använder det, menar att man inte ska lägga sig i andras förehavanden, och visst kan det finnas situationer där man faktiskt inte behöver bry sig .... men .... oftast vore det nog bättre, om fler faktiskt vågade lägga sig i, vågade bry sig. 


Nä, nu ska jag ta och göra en djupdykning i kyl och frys, för att se vad man kan hitta på för kul till middag idag. Har inte en aning om vad jag ska hitta på, men det ger sig väl, när man väl har fattat vad man har hemma :)  Kul det där .... att lixom bara gräfta ihop det man har, och sen försöka göra nåt gott och tjusigt av det :)  Jag får väl återkomma om vad det blev :)


Hoppas du åxå har en bra dag såhär långt :)  Det är rätt så många timmar kvar av dagen åxå, så det finns många chanser kvar att fylla den med värda grejer :)


Tjing så länge

 

Av maria tafvelin - 5 april 2015 09:06

Söndag morgon. Inatt har jag sovit uselt pga att jag har så nedra ont i muskelfästena i bakskallen. 


Druckit mina 3 koppar, ska strax ta morgonpromenad med hundarna i strålande sol :) Vet inte hur länge den här solen ska hålla i sig dock ... ser lite molnigt ut längre bort.   Efter frukost är planen att ta Molly till ridhuset för lite träning, och sedan en dw-promenad inne i stan tillsammans med en annan hundägare. Tog en alvedon tillsammans med morgonmedicinen, hoppas det onda i bakskallen går över :)


Nä, dags att hänga upp  morgonrocken på kroken och starta dagen. :)


Gomorron

Av maria tafvelin - 4 april 2015 13:48

Sitter i soffan med mina hundar nära. Nöjd med dagen såhär långt :)  Åkte ju till träningslokalen med Kelly och Cornelis, och fokuserade på att ena hunden skulle ligga kvar på mattan medans den andra jobbade. Plockade fram agilitytunneln som ett av momenten, och DET tyckte Cornelis var kul :)


   De är så himla duktiga!!
 

Jo förresten, igår på en av promenaderna, mötte vi en man som gick med en gigantisk Leonbergertik. Bredvid mannen cyklade hans ca 10 år gamla dotter. Cornelis gurglar och lever om en del, vid vissa hundmöten, och det här var en sån gång. Mannen med den gigantisaka Leonbergern stannade bara och stod stilla, likaså jag. 


Vi började prata, och dottern sa efter ett tag: Men kom då pappa. 

- nä, vi väntar tills den här herrn har lugnat ner sig. 


Så himla Bra !!! :)


Vi fortsatte prata, och dottern hoppade av cykeln och hängde med i samtalet. 

- Pappa, det ser ut som en mini-Lisa.

Ja, sa mannen, min morsa har en mastiff, och han är faktiskt lik henne, men det är väl en staffe?

- Det stämmer, sa jag. 


- Otroligt kärleksfulla hundar det där, sa mannen. Tänk om folk visste så kärleksfulla de är. 


Cornelis lugnade ner sig väldigt fort, och mannen med dotter och gigantisk hund stod kvar en stund till, bara för att. Sen gick vi vidare. Det var ett sånt där fantastiskt roligt hundmöte :)


Att Cornelis gurglar och lever om vid vissa hundmöten, det stör mig inte faktiskt. Det är inget problem. Jag vet att många anser att det är ett problem, om hunden överhuvudtaget bryr sig vid hundmöten, men jag ser det inte riktigt så. Har du en hund som gör utfall, ja, då är det naturligtvis ett bekymmer, i alla fall om du tappar kopplet, eller möter en hund som kommer springandes lös. Vem vet vad det här gurglet betyder. Jag är helt övertygad om att INTE betyder: Jag dödar dig om jag kommer åt. Snarare: Fan va långhårig du är, gå hem och klipp dig :)


Ute är det grått, men det gör inte ett smack. Jag är så supernöjd med dagen. Det bästa är ju att det är mycket kvar av den dessutom :)  Jag har tagit fram handskalade räkor ur frysen, ska äta räksallad ikväll tänkte jag. Myskväll :)


Nu ska jag återgå till soffan och massera mig själv i bakskallen. Har riktigt ont i muskelfästena där ... det var länge sedan sist, hoppas det inte krävs sprutor, som det gjort ett antal gånger tidigare. 


Tjing så länge

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8
9
10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20
21 22 23 24 25 26
27
28
29
30
<<< April 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards