Alla inlägg under maj 2015

Av maria tafvelin - 23 maj 2015 09:09

Lördag morgon. Regn och 6 plusgrader, men inne är det varmt och skönt .....   fast det tycker inte Hannah och Pernilla ... och inte Robban eller Matte heller ... fniss   De tycker att jag har svinkallt :)     Jo, man får ju skynda sig att ta på tjocksockar och morgonrock när man kliver upp, och näsan känns kall, men ... det finns ju de som badar i isvak åxå :)


Jag skulle egentligen haft agilitykurs idag, men ställde in pga regnet. Trist, men det funkar inte när det regnar och är såhär kallt. 



Igår när jag var på rinken med Ronja, tränade jag lite mer på det här med brytsignal, att kunna bryta honom när han är "inne" i nåt. Bollen är en sådan där grej där han helt går in i sin bubbla, precis som han tidigare var i skogen med pinnar, träd och stubbar.  Förut har jag kunnat vissla läpparna av mig utan att han ens reagerade, nu funkar det riktigt bra att bryta honom så att han tar kontakt. Ska jobba vidare med det här, för att så småningom kunna träna det utan koppel, och att lägga till någon annan uppgift efter brytkommandot, tex en inkallning eller nåt annat. 


  När jag började träna det här, hade jag klicker, och klickade i samma ögonblick som han släppte bollen med blicken. Nu har jag kommit till nästa steg, där jag håller inne belöningen en liten stund, samt utan klicket.  Själv tycker jag att det ser bra ut :)


En annan framgång igår, var att han och Diva Nästan lekte :)  Han var inte så fokuserad och låst på henne, och hon var lite tuffare mot honom än sist, då hon blev chockad över hans framfart. Igår vågade hon till och med fräsa åt honom och visa garnityret, typ

- Sådär gör ingen gentleman, korkskalle!


Så småningom hoppas vi kunna träffas och träna ihop men även kunna släppa dem så att de kan leka en stund. Fast, det måste handla om lek, och inte mobbing. 


Idag blir det inte många knop utomhus. Jag ska köra min städdag, sen blir det nog balansträning på bollen för hundarna. Vissa dagar blir det inte mer än så :)   och det räcker gott. Det "värda" en sån här dag, kan mycket väl vara att skicka ett sms till en vän att man tänker på den, att sitta i soffan senare idag och känna doften av nyskurat golv, att ha bett grannen om ursäkt för att mattjäveln åkt ner på hans balkong YTTERLIGARE en gång när den hängde ute på vädring, vilat ordentligt och kanske både ätit gott och haft spakväll :) Vi får se vad dagen fylls med :)


Nä, hur mycket det än nu regnar, så måste vi gå ut på morgonrunda nu, fast frågar du hundarna så är det helt onödigt ... fniss   På med regnkläder både till mig och hundarna, sedan tar vi en runda. Ha en härlig Lördag, och se bortom regnet



Gomorron


Av maria tafvelin - 22 maj 2015 11:27

Det är fredag och jag står i mitt supersöta lilla kontor och dricker kaffe. Klockan är 11.30   Nu tror ni att jag äntligen kunnat sova längre efter nattpasset, men så var det inte. Igår jobbade jag först 13-18, sen inatt jobbade jag 01-08  Kom hem, gick ut med hundarna i underbart solsken, kom isäng kl 9  Vaknade 11  , så det blev 2 timmar i vanlig ordning. Nåja, det är väl lika bra att göra som vanligt :)


Igår blev jag så himla nöjd, glad och stolt över Cornelis. Efter morgonrundan tog jag honom till skogen, och han gick en hel skogspromenad utan att slakta träd och döda stubbar! Han brukade bli helt manisk, men jag har jobbat med det där, och igår kom resultatet. En superunderbar skogspromenad!

Det tog sån tid att ladda upp videon, att nu är klockan 12.20 och jag ska ta Cornelis till rinken och träna lite, tillsammans med Ronja och Diva. Sen blir det nog en tur till skogen med hela gänget :)


Ha en riktigt härlig Fredag :)  Fyll den med nåt värt, kanske kan du göra dagen värd för någon annan!?


Gomorron
 

Av maria tafvelin - 21 maj 2015 08:52

Torsdag morgon. Inatt drömde jag flera olika drömmar, den ena mer osannolik än den andra. Först var det Björn Skifs. Jag tror att det var så att hans bil gått sönder (det var ju festligt att det var just DET .. fniss)   så han skulle ha skjuts. Jag vet faktiskt inte vem som körde min bil, själv satt jag i baksätet, och Björn Skifs fick sätta sig fram. Jag tror att Pernilla och Hannah var med åxå.   Nu var det så att vi inte hittade dit Björn skulle, så han fick sova över hos oss, och då bodde vi i gamla huset på Solbacken. Nästa dag skulle han åka vidare, men kunde inte begripa vart det låg, dit han skulle. 

- Har du ingen kart-app på telefonen, frågade jag

- En vad?

-Alltså en app med kartor.

 Det visade sig att han hade en gammeldags mobil, ni vet en sån där tegelsten man fick dra ut antennen ur ... fniss Sen vet jag inte mer, för där tog nog nästa dröm vid. 


Jag var på nån typ av danstillställning, och det var en människa där med en aggressiv hund, som bet mig när jag dansade förbi. Jag skrek på vakterna, som kom dit och skickade ut kvinnan med hunden. Då jädrar fick jag en aggressiv man efter mig, och när jag ropade på vakterna så var de upptagna med annat. Sprang ut till baksidan av lokalen, där skulle man precis starta en auktion. Jag blev misstänksam då det satt ett gäng män med typ rånarluvor och fotograferade alla föremål som skulle ropas upp. Jag gick in i danslokalen och fick alla att följa med ut, för att hålla koll på de här männen. Hux flux satt jag på ett traktorflak tillsammans med ett gäng andra som blivit attackerade av den aggressiva hunden, bland annat två tjejer i burka. Plötsligt kom gänget fram, de med rånarluvorna. De pratade inte svenska, och väldigt dålig engelska. De skulle ta med sig tjejerna med burka, och de började gråta. Jag höll om de här tjejerna och ville veta varför de skulle hämtas. Det visade sig att den ena skulle giftas bort, och de ville veta om jag skulle komma på bröllopet. Jag frågade tjejen om hon kunde komma undan att gifta sig 

- Nej. Det kommer att hända, vare sig du är där eller inte, grät hon.


Då skar det i hjärtat, för vem och vad stöttade jag genom att gå på bröllopet?


Där nånstans vaknade jag.


Idag ser det ut att kunna bli all världens väder. Just nu molningt, men ska visst både regna, åska och klarna upp. Igår regnade det ju mest hela dagen, vilket mina hundar är sådär måttligt förtjusta i 

 

Efter morgonrundan åkte jag in till stan en sväng, lunchade hos Hannah och sen tog vi ut Milo och Lilly i skogen. Lilly är helt obekymrad om regn :)

 

Hem, ut med hundarna igen, och sen iväg till jobbet. Mot kvällningen kom Pernilla och Mattias hit för att bli klippta. När de åkte hem, där kring 22, hade Kelly redan gjort kväll och hoppat under täcket :)  Det blev att väcka upp och ta ut på kort kvällsrunda innan det var sängen på allvar :)


Idag börjar jag jobba kl 13, och vet inte riktigt när jag slutar, det beror på när jag är klar, sen går jag ut inatt igen. HOppas på uppehållsväder i morgon, då blir det både dw och lydnadsträning för hundarna, i olika konstellationer. 


NU blir det morgonrunda, eftersom kaffet är uppdrucket :)


Ha en härlig torsdag, och försök att fylla den med nåt värt . När dagen tar slut, är det för sent att göra nåt åt det.


Gomorron

Av maria tafvelin - 20 maj 2015 08:47

Regn, ynka 6 grader, så ser läget ut nu när jag står i mitt supersöta kontor och dricker kaffe. Det blir regnkläder på för samtliga, och mina fina gummistövlar naturligtvis :)  


Kring 10.30 ska jag åka in till stan och möta upp Julia. Det är en tjej från Burträsk som åxå har en staffe. Han är något mindre än Cornelis, så hon ska prova hans gamla (eller, nya, fast bara använd några gånger)    Efter den provningen ska jag köpa lunch till mig och Hannah, och åka upp till henne och luncha :)  Sen hem, pinka hundar, åka på jobbet. 


Hörrni, i förrgår var det 2 år sedan jag flyttade in i den här supersöta lägenheten :)   Jädrar så tur jag hade som fick tag på den!   


Hoppsan Hejsan, jag måste visst snabba på om jag ska vara på stan kring 10.30 ser jag. Efter jobbet i afton kommer Pernilla och Mattias hit, de ska klippas. Hoppas att det slutat regna innan ikväll, så att man kan ta en längre promenad utan att Molly går med handbromsen i hela vägen. Hon och regn ni vet.  :)


Gomorron

Av maria tafvelin - 19 maj 2015 22:41

Tisdag kväll, dags att hoppa isäng. Summerar dagen först :)


Svinkallt och duggregn på morgonrundan :)  Äggwrap till lunch 

 

Igår tog min granne Tony hem Cornelis sele för att kolla om det gick att förlänga pinnen på den. Den ÄR för kort, så det är ett ständigt kollande och fipplande på dw-promenaderna. Idag , innan jag skulle åka på jobbet, så kom han förbi för att återlämna den. Då visade det sig att han sytt en NY sele till Cornelis!!!! Jag höll på att ramla baklänges :) Så himla SNÄLLT !!! Det är ju även han som sytt selarna till Molly och Milo, och varför jag inte bad honom när det var dags för Cornelis att få en sele, var för att jag förstått att han mer eller mindre slutat sy. De har fullt upp nog hemma hos dem, med tre chihuahuor och en grabb :)   


Selen satt som en smäck, och jag är så himla glad !!!

   

Nu blir det bekvämare, både för Cornelis och mig, att ta dw-promenader :)


Jisses, jag vispade på tv1 för att kolla in bidrag till eurovisionsfestivalen. Men jag tror aldrig att jag hört så mycket falsksång i ett och samma program. Hahahaha, jag blev nästan förskräckt :)


Nä, nu ska jag krypa isäng. Hoppas att du åxå haft en bra dag :)


Gokväll

Av maria tafvelin - 18 maj 2015 11:02

Idag är det måndag :)


Efter morgonkaffe och morgonpromenad, tog jag klöven med mig till skogen och la ett marigt spår i snåren. Det blev inte så mycket att DRA klöven, utan det hoppade och blev nog ungefär som då en älg springer. För, en älg springer ju sällan och DRAR ena benet, så det här blir riktigt naturligt :)  Nu ska jag passa på att äta medans spåret lägger sig, sen ska hon få gå det. 


Lilly, Hannah och Robbans lilla valp, fyllde 10 veckor igår, och fick gå sitt första viltspår. 


  Hon var jätteduktig, och verkligen taggad på klöven :)


Nä, nu måste jag sno på lite. Ha en härlig måndag :)  Om man fyller den med värda grejer, så känns det inte tungt att det är måndag, det känns BRA :)


Gomorron

Av maria tafvelin - 17 maj 2015 22:35

Avslut på vardagslydnadskursen idag. Jisses så imponerad jag är ! Tänk att utmana sin egen höjdrädsla, att få sin hanhund att lyssna trots att en tik på kursen är på löpen, att verkligen känna att kontakten och samarbetet med hunden finns där !!!!!   


Härliga soloträningar med hundarna.


Första viltspåret för Lilly, 10 v idag. 


Lammstek till middag. 


Jag kör dagen i bilder helt enkelt. 

                         

Kvällspink i pissande regn, så pissande ... nä, jag menar passande ... fniss.   Oj så kul !!! :)


Nä, dags att göra kväll. I morgon börjar jag jobba kl 14, men ska lämna Cornelis sele till min granne och vän Tony för att få en längre pinne till den. Tack Tony för att du ställer upp och fixar det! 


HOppas du haft en BRA söndag, och att du kunnat fylla dagen med värda grejer :)


Gokväll

Av maria tafvelin - 17 maj 2015 09:05

Söndagen är här. Står i mitt supersöta lilla kontor och dricker kaffe. På diskbänken ligger den här

 

Lilla Lilly ska gå sitt första spår idag :)


Igår startade jag upp en grupp i agility. Superkul ! :) 3 av 5 deltagare gick agilitykursen jag hade i höstas åxå. 2 st. kunde inte komma igår, men kommer nästa lördag.  Det var superhärligt väder, solen sken. Det blev ingen tur ut till Pernilla och Mattes stuga, då det skulle vara fullt upp med folk där. Jag tar det någon annan helg :)


Jag pratade med ordföranden i Brf och berättade incidenten med grannen. Han blev helt förskräckt, och ska prata med henne. Han uttryckte sig flera gånger: 

- Men vafan säger du!  ... nämän helvete ... 


Så, nu tar han tag i det där.


Efter kursstarten åkte jag hem, (pratade med ordföranden, för han satt ute på sin balkong när jag kom från parkeringen) tog ut hundarna på promenad, körde lite höghöjdsträning med dem

 

sen hade jag tvättstugan. Kvällen avlöpte i lugn och ro med god mat och ett glas rött. 

 


Strax ska jag gå morgonrundan med hundarna, sen fixa mackor. Idag är det avslutning på vardagslydnadskursen och jag ska bjuda på fika i lusthuset efter dagens utmaningar. I afton kommer Hannah och Robban med Lilly, då vi ska lägga ett litet spår åt henne. 


Nä, bäst jag sätter igång. Ha en underbar dag, vad du än ska göra. Fyll dagen med nåt värt!


Gomorron

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards