Alla inlägg under maj 2015

Av maria tafvelin - 4 maj 2015 20:24

Småstressade hem från jobbet, slutade 17.30 Järnet hem, ut med hundarna. 18.30 började vardagslydnadskursen. Kom nerrusande till bilen 18.25 .... då startade inte bilen.   DÅ STARTADE INTE BILEN !!!! Batteriet stendött. Jag trodde inte det var sant. Min nya plåtkompis. Inte REDAN !!!!!!  Jag satt kvar i bilen och bara stirrade rakt fram en god stund, sen tog jag fram telefonen och klickade fram meddelanden. Jag skickar gruppmeddelanden till mina kursgrupper lite då och då, och nu skrev jag : Min bil startar inte! Fick ett svar efter ett par sekunder: Var bor du, jag hämtar dig. 

Jag tog mina koner under armen och gick och ställde mig vid vägen, fortfarande halvt i chock över att min nya bil inte startade. Vad som gör det hela ännu värre är att jag, eftersom jag hade så bråttom efter jobbet, parkerade utanför porten, där man bara får stå för av- och pålastning. Hade jag stått vid min stolpe hade jag ju kunnat sätta i batteriladdaren direkt. Men nej. Nu ska jag väl helst få böter åxå för att jag står utanför porten. 


Hade det inte varit min egen bil, skulle jag tamigfan ha tagit nyckeln och repat hela jävla sidan på bilen. HELA JÄVLA SIDAN !!!!


Kanske borde äta middag .... är faktiskt lite hungrig känner jag när jag känner efter.  Vet inte vad jag ska kasta ihop ...  en ilsken omelett .... eller en tvärförbannad soppa kanske.   Fniss


Nä, det är bara att bryta ihop och komma igen som en del klämkäcka typer säger :)   Det var i alla fall skitkul på hundkursen :)


Gokväll

Av maria tafvelin - 4 maj 2015 11:42

Sol idag åxå :)  Jättehärligt :)  Efter morgonrundan med hundarna kastade jag kättingarna över axeln och tog Cornelis med upp till skogen för en dw-runda med ett par andra hundägare. Vi gick en timme i underbart väder.

 

Cornelis gillar verkligen att jobba!


Nyss hemkommen, nu blir det lite lunch, en promenad med hundarna, och sen iväg på jobbet. Idag är dagen när jag skriver över min gamla plåtkompis på en ny ägare. Jag omplacerar den till tjommen som försökte hjälpa mig med den. Det känns bra. 


I morse när jag skulle hämta ut kättingen och Cornelis dw-sele ur bilen, fick jag igång larmet. Jag höll på att skita på mig, visste inte ens att jag hade larm på bilen. Fniss  Nåja, Nu vet jag :)


Nä, om jag skulle koppla hundarna och gå ut. Cornelis ser lite trött ut, men han vill säkert hänga med ändå :)  Ha en bra måndag, fyll den med värda grejer.


Tjing så länge


Av maria tafvelin - 3 maj 2015 22:03

Söndag kväll. Japp, dagen håller på att ta slut :)


Efter morgonrunda och frukost, begav jag mig till rinken för kurs. Idag stod trickträning på schemat. Vet ni ... det är så fantasktiskt givande att vara instruktör. Jag får se så mycket positivt ... får träffa så många hundägare som får ahaupplevelser ... och DET är så mycket värt. 


Efter kursen blev det en promenad med mina egna hundar, sen åkte jag iväg i min nya supersnygga bil och jobbade några timmar :)  Hem, ut med hundarna , middag (som förvisso var god, men alldeles för ful för att visa på bild) 


Nu ikväll har jag funderat mycket på det här att - välja sida. Det handlar MYCKET om att  - välja sida. Åtminstone i de kretsar jag befinner mig i. Både när det gäller hundkurser, hundträning, varifrån man skaffar hund ....   


MÅNGA är emot att ta hit hundar från andra länder. 'Fd Gatuhundar. Tre av mina fyra hjärtan, är just fd gatuhundar från andra länder. Är jag då enbart POSITIV till att ta hit Fd gatuhundar?  - Nej. 


Jag har haft mina älskade fd gatuhundar i 5 år, och med de kunskaper jag har IDAG, så skulle jag säga - Gör det inte. "Adoptera" inte från andra länder. Ta omplaceringar som finns här i sverige istället. Jag lovar, det finns hundar till omplacering som täcker allas behov. 


Varför säger jag såhär?


Jag möter dagligen människor som av olika anledningar måste omplacera sin älskade hund. Jag har ju varit där själv, då jag omplacerade Stendöva, underbara Sally. Att "adoptera" en hund från ett annat land, är inte fel Så, men ser till att landet där hunden kommer ifrån, kan fortsätta behandla hundarna illa, dumpa dem, skita i att bry sig om dem, för det finns ju alltid människor i Sverige som tar hand om dem, grovt sett. Om alla som "adopterar" , inklusive mig själv, lagt pengarna på att påverka landet hundarna kommer ifrån, lagt pengarna på organisationer som vill LÄRA landets innevånare ... då kanske hundhavandet på sikt kan se bättre ut i andra länder, än vad det gör nu. Tyvärr så har vi ju även i Sverige kommit i den situationen att människor väljer att dumpa hundarna ute i skogen, eller ute på gatan. Förmodligen för att de inte "blir av med dem" och av olika anledningar väljer att inte avliva dem hos veterinären. 


Att omplacera sin hund, är för många ett stort, svårt steg. Om det sedan visar sig att ingen är villig att Ta hunden ... var hamnar man då?  


Nä, jag har lärt mig massor, tagit till mig massor, tänkt massor ..... jag älskar alla mina hundar, det vet ni,  men .. jag har förstått ett och annat genom åren. Tänk er för innan ni "adopterar" fd gatuhundar. 



Jo, jag vet att jag alltid sagt - det ena behöver inte utesluta det andra, men ju mer jag lär mig, och ju mer jag tar till mig, desto mer förstår jag hur allt hänger ihop. 


Nä, börjar vara dags att ta hundarna på kvällsrundan. I morgon ska jag möta upp några stycken för en dw-runda i skogen. Det blir Cornelis som får vara med :) Sen börjar jag jobba kl 14. 


Hoppas Du haft en Bra söndag, och att du lyckats fylla dagen med nåt värt :)


Gokväll

Av maria tafvelin - 3 maj 2015 09:32

Klarblå himmel, strålande sol  och 6 plusgrader. Det känns bra :)     Igår hade vi tur med vädret till kursen, det hade slutat regna, och även om det inte var sol, så var det skönt ute. 4 ekipage blev det, en uteblev och svarade aldrig på mitt pm heller, så jag antar att hon inte kommer överhuvudtaget. De 4 som var där, har alla gått kurs med mig tidigare, både en, två och flera kurser :)  Det gick så suveränt bra för dem allihopa. Vi hade lydnad som tema igår, och idag har vi trickträning. 


När jag kom hem från kursen, tog jag hundarna på en rejäl promenad, sen var det balansträning på boll inomhus 

         

Kvällen spenderades i tvsoffan tillsammans med gänget :)


Står och dricker kaffe i mitt supersöta lilla kontor och planerar nästa kurs. Det blev stor efterfrågan på mix-kursen, så jag ska köra minst en till i vår/sommar. 


Nä, bäst att jag viftar luggen ur ögonen och väcker hundarna. Bara en timme till kursstart och jag måste ju hinna på morgonpromenad först :)  Ha en riktigt härlig söndag. Fyll den med värda grejer!


Gomorron

Av maria tafvelin - 2 maj 2015 08:53

Lördag morgon. Det känns jättemärkligt, borde det inte vara söndag eller måndag?  Hade problem redan i torsdags, då jag ju hade fredag, vilket innebär att jag hade lördag igår. Lördag hela veckan känns det som nu :)


Inatt vaknade jag av att Cornelis la sig på min bröstkorg och knappt gick att flytta. När jag baxat ner honom bredvid mig, tryckte han huvudet mot min hals snudd på brutalt hårt. Men jisses hann jag tänka, vad är det fråga om, har du mardrömmar? , men så hörde jag - någon smällde smällare. Ok. Paddy tryckte sig nära från ena hållet, och Cornelis från andra. Jag drog täcket över dem båda, höll med vänsterarmen hårt om Cornelis, och högerarmen hårt om Paddy. Så somnade vi. Jag låg som i ett skruvstäd kan man lugnt säga :)


Kl 11 startar hundkursen. Hoppas på uppehåll då, det har regnat hela natten men hoppas att det slutar pronto. Det ser förresten ut som att det ska regna i morgon åxå, då fortsätter kursen. På måndag ser det dock ut som att det ska bli sol, härligt, då fortsätter vardagslydnadskursen :)


Hörrni .... minns ni att jag förra helgen testade skumtvättlappar i tvätten för att få hundhåret att fastna där, istället för på kläderna? Igår träffade jag grannarna som bor längst ner i huset. Hon sa: Du, tvättade du hundtäcken förra helgen? 

 - nja ... filtarna jag har i soffan 

- jag tvättade nog efter dig, för alla mina kläder var fulla med hundhår.


DET var INTE bra! 


Nästa gång jag tvättar, ska jag både torka ur tvättmaskin och tumlare, samt köra en tvätt med gamla sängkläder som jag brukar lägga över soffa och säng när de ska få gnaga ben, hoppas att det hjälper så att grannarna slipper hundhår på kläderna när de tvättar. 


Nä, dags att ta itu med dagen :) På med gummistövlarna :)


Ha en bra dag, och fyll den med värda grejer :)


Gomorron

Av maria tafvelin - 1 maj 2015 22:28

Dags att gå ut med hundarna, och sedan koja. Jag har haft en fantastiskt bra dag, även om vädret till stor del INTE varit det :)   Mitt på dagen var det regntäcken på för hundarnas del, regnkläder och gummistövlar för min del, och sen ut i alla fall

   

I afton var det då äntligen dags. Dags att hämta nya bilen :)  Åh så fin den är :)   Hannah och Robban skjutsade mig för att hämta den :)

 

Hoppas han är pålitlig, trygg, säker, stabil :)


När jag kommit hem med den nya bilen, tog jag hundarna på en promenad. Nu sken solen och det var superhärligt :) När vi kom in var det dags för middag. Tre-rätters. Till förrätt räktoast

 

riktigt gott!

Till varmrätt blev det kotlett med morot och vitkål, samt vitlöks- och fetaostkräm 

 

åxå gott :)


Till efterrätt blev det friterad banan och glass

 

Jävulskt gott :)


Jag är fortfarande mätt :)


I morgon ska det tydligen regna igen. Hoppas det kan hålla upp under hundkursen i alla fall. 


Nä, nu ska jag ta ut hundarna, och sen krypa isäng. Måste kanske knalla förbi parkeringen och kolla till bilen :)


Gokväll


Av maria tafvelin - 1 maj 2015 09:21

Första Maj och pissväder :)   Var precis ut med hundarna, och man kan inte ens påstå att det blev en runda, det blev bara en kissochbajsstund ute vid vägen. 


Inatt sov vi, 5 hundar och jag, i min nya supersköna säng :)  Nemas problemas som man säger :)    Hannah har varit lite orolig över att lämna Milo här, då hon känt sig lite osäker på hur Cornelis skulle reagera, han kan ju vara som en buffel mot andra hundar. Inte så att han är elak, men han tror nog själv att han är lika slank och smidig som en whippet ungefär. De har träffats två gånger tidigare, en gång när C rätt så nyligt hade kommit, och det var då Hannahs oroliga känslor föddes, och det kan jag faktiskt förstå, för det var inte HELT smidigt. Förra gången var häromdagen, då Hannah följt mig och besökt hon som sytt C:s sele. Vi tränade ju lite hund ute på Hannah och Robbans gård då, Milo och C. De brydde sig inte om varandra ett dugg. 


Igår när jag hämtade Milo, gick jag bara upp här hemma och kopplade Cornelis och tog ut dem en runda. Det var inga som helst problem. Nosa, hälsa, sen har de inte brytt sig om varandra ett dugg. Det är ju skönt att kunna ställa upp och ta Milo ibland :)   Om en vecka hämtar Hannah och Robban sin lilla valp, så i framtiden kanske jag ibland har 6 hundar, och det går nog bra det åxå :)


Idag blir det en lugn dag. Regnet ser till så att vi inte beger oss till skogen, utan vi hänger här hemma. Lite träning på balansboll blir det istället, och jag ska förbereda inför kursen jag startar i morgon. Mixkurs blir det. 


I afton kommer han!!! Jag längtar jättemycket :)  Det ska bli såååå himla kul !!!!  Jag har tvivlat lite, haft nästan lite ångest .... känt mig bränd och inte vetat om jag skulle våga ... men, nu hoppar jag :)


Nä, nu ska jag städa lite tror jag, kanske till och med spela lite musik :)  


Ha en härlig Dag, fyll den med värda grejer :)


Gomorron

   

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards