Alla inlägg under juni 2015

Av maria tafvelin - 16 juni 2015 12:47

Klockan är strax 13 och jag börjar ladda för jobbet. Jag har hunnit massor idag faktiskt, trots att jag sov länge :)  Efter morgonrundan tog jag Cornelis som bärhjälp för att posta ett brev. 

 

sen har det varit solorundor/soloträning för hela slanten, fram tills nu

   

En farbror med rullator jag brukar träffa på när jag är ute med hundarna, han säger alltid nåt vänligt ord om hur fina och duktiga hundarna är. Idag satte han sig på rullatorn och tittade när jag tränade Kelly. Han applåderade flera gånger och ropade - BRAVO !!! :) hahaha ... riktigt gulligt faktiskt. 


Nu är det dags att börja dra iväg på jobbet. Ha en riktigt bra tisdag. Sista tisdagen före midsommar :)


Tjing så länge 

Av maria tafvelin - 15 juni 2015 10:58

Gårdagen blev fullspäckad av värda grejer :)  Efter en härlig morgonrunda med hundarna, åkte jag och jobbade några timmar med Pernilla. Direkt därifrån till Myckle och Deborahuset, där jag hade en klippning. Därifrån hemåt, stannade tvärt hos Ronja för att kolla in var hon bor och få lite info. Jag ska nämligen gå ut med hennes fina amstaff Diva några gånger i sommar. Hem, ut med hundarna, lastade Kelly och Paddy i bilen och åkte till rinken där Hannah och Robban mötte upp med Milo och Lilly. Tanken var att Lilly skulle få träffa Kelly och Paddy. De ska ju träffas framöver, då Lilly förmodligen ska vara här då och då, tillsammans med Milo, när Hannah och Robban åker bort och behöver hundvakt. 


De ska gå valpkursen jag drar igång i morgon, så det var lite för att Lilly skulle få spana in rinken åxå. Alla skötte sig exemplariskt, även om Lilly säkert tyckte att Kelly och Paddy var oerhört tråkiga, som inte ville leka med henne. 


Efter det här, åkte jag hem, lagade middag, (det blev kyckling)

 

Jag har ju planterat färska kryddor ute på balkongen .... härligt att gå ut och bara hämta in :)


Efter maten skrev jag på materialet till valpkursen, sen blev det lite tv innan det var dags för kvällsrundan.


I morse vaknade jag 8.30 

 

Tur som en tok, som vanligt. Det hade regnat, men när vi gick ut för morgonpromenad, hade det nästan slutat helt och hållet, bara lätt duggregn. När vi kommit in, började det störtregna däremot :)


Egentligen har jag inget emot regn, det är bara så jobbigt när glasögonen blir helt igenregnade. Ett par minuter går bra, men sen får man oåterkalleligen ont i skallen utav det. Jag är så varmlivad att om jag drar upp huvan på regnjackan, och drar ner den så att ögonen hamnar under kanten, så blir jag så svettig att glasögonen immar igen. Därav att jag helst ser att det inte regnar :)


10 grader i skrivande stund. Ser ut att kunna bli uppemot 14 under dagen. Förra sommaren, som man minns som så helvetiskt lång och varm, var åxå den kall i Juni. Inga högre temperaturer under hela Juni månad, så ni som verkligen älskar värme - ge inte upp, den kommer säkert :)   Själv tycker jag det är perfekt med 13-15 grader, så länge det inte regnar varje dag :)  


Det blev lite tidig lunch idag ... eller, frunch närmare bestämt. Kastade in en portion lax i micron, pickade bara ett hål i plasten. Körde några minuter. Klart :)   Inget salt, ingen peppar ... bara färsk oregano, persilja och basilika. Till det ruccola och jordgubbar, melon, oliver och soltorkade tomater. Några skivor gurka åxå. Supergott :)

 

Nä, nu ska jag småfippla lite innan det är dags att åka på jobbet. 


Ha en bra Dag :)


Gomorron ... eller, goddagens :)

Av maria tafvelin - 13 juni 2015 08:42

Lördag morgon. Bästa morgonen på hela veckan på nåt sätt. Gårdagen försvann som i ett töcken på nåt sätt, även om jag ju hann åka till JÄvre och köpa hundgrindarna :)  Sååå himla nöjd!!!  Ska bara borra några hål och sätta in dem åxå :)  men ... hur svårt ska DET kunna vara?!    Jag köpte även de solskydd de hade till salu, solarplexius. Inte för att det än så länge känns nödvändigt med solskydd ... fniss .... men, sommaren har ju knappt börjat :)


Idag ska jag köra den rallylydnad som hör till mixkursen som egentligen redan är avslutad, men just rallylydnaden blev uppskjuten. Efter detta blir det nog skogen.  Möjligtvis en dw-promenad med Cornelis och Molly.  


Städning står åxå på schemat, samt lite fippel ute på balkongen. Det ser ut att kunna ska regna mitt på dagen, men klarna upp mot aftonen/kvällen. Det blir nog bra :)  Temperaturen är 13 grader i skrivande stund, och enligt min personliga meterolog, så blir det ca 14 grader som varmast. Perfekt temperatur när man ska promenera eller jobba med hundarna :)


Nä, dags att hänga bort morgonrocken och koppla hundarna för en promenad. Ha en härlig Lördag!


Gomorron

 



Av maria tafvelin - 12 juni 2015 10:47

Fredag. Jag väntar på att perkon ska puttra klart så att jag får börja dra i mig mina tre koppar kaffe. Det var hektiskt på jobbet inatt, saker jag brukar vara klar med kl 5, var jag inte färdig med förrän strax efter 7. Stämlade ut 7.40 och begav mig hem till hundarna för morgonpromenad. Kom isäng 8.30  och somnade efter ett kort tag. 


 Gissa vad jag Väcktes av !


- Var det Vindens melodi? 

- Nej

- Var det fågelkvitter?

- Nej


Nya grannen, i lyan bredvid, renoverar sin lägenhet, och Jo, man behöver använda slagborrmaskin när man borrar i väggarna här, det fick jag själv erfara när jag flyttade in för 2 år sedan :)  Så, rätt svar är:


Jag väcktes till ljudet av en slagborrmaskin, in action :)  Klockan var då 10.30   Tänkte först att han kanske bara borrar ett par hål, sådär så att han får upp nån tjusig handdukshängare eller nåt ... men tydligen var det större saker som skulle upp, för han har inte slutat borra än. 


Nåja, jag brukar ju ändå inte kunna sova så länge på fredagar, så det får väl gå för den här gången ... fniss. 


Efter kaffet ska jag kamma till luggen och dra iväg till Jävre för att hämta hundgrindarna till bilen, som jag fått tag på. Det börjar se lite murrigt ut på himlen, hoppas att det är uppehåll när jag kommer tillbaka ....  Vill ju få sätta in nya grindarna åxå :)


Nä, nu har jag både hunnit dricka kaffe och kvista förbi spegeln och inse att det krävs större ingrepp än att bara kamma luggen, innan jag överhuvudtaget ska sätta mig i bilen och åka någonstans. Bäst jag sätter igång :)


Ha en underbar fredag. Kom ihåg att fylla dagen med nåt värt!

Gomorron



Av maria tafvelin - 11 juni 2015 09:06

Igår, efter morgonpromenaden, tog jag med Cornelis till skogen. Jag började med att trampa upp en sökruta och plantera 3 saker i rutan

 

Efter det tog vi en 40 minuters promenad i skogen

 

därefter var det dags att leka Pippi Långstrump- ni vet, hon säger ju att hon är sakletare :)


Han kom in med två av tre saker. Nästa gång ska jag bara ha En sak tror jag.  Efter sakletandet blev det lite lek innan vi åkte hemåt

 

Väl hemma, bytte jag hund, och tog med Kelly och Molly till en annan skog, nära mig :)

   

Efter det här blev det en kort runda med Paddy innan det var dags att åka på jobbet. Idag är det Paddys tur att få en solorunda i skogen tänkte jag, och den tar vi efter morgonpromenaden. Idag är det ju torsdag, och jag börjar kl 13 i vanlig ordning. Ska dock förbi Hannah innan jag börjar åxå. 


Det är inte så lätt att somna på kvällarna nu, när det är fullt dagsljus. Man vill lixom inte, på samma sätt som när det är kolsvart. Idag är det sol och blå himmel, 12 grader varmt, men verkar blåsa rätt ordentligt. Hannah har varit i Stockholm ett par dagar med MakeUpStore, och Där var det visst varmt som sjutton, och de hade bara varma kläder och kängor med sig, vilket de förbannade när de insåg att det var kring 25 grader där. Här verkar det ska hålla sig kring 12-13 grader minst två veckor till. Inget direkt badväder med andra ord. MEN, tydligen har det varit tillräckligt varmt för att kläcka fram mygg i alla fall, för DE har kommit har jag fått erfara. Skogen är full av dem. Dags att uppdatera mygg-skyddet :)


Jag har ju letat hundgrind till bilen ända sedan jag köpte den, men det har visat sig svårare än jag trodde att hitta, åtminstone till en vettig peng. På nåt ställe på nätet finns det , för 3500 kr ... så mycket var jag inte riktigt sugen att lägga ut. Har själv lagt ut köpes-annonser i olika grupper på facebook utan att få napp ... men igår skrev Moa att hon visste av grind till salu. TACK MOA !!! Jag har kontaktat hon som säljer, så i morgon åker jag till Jävre och köper grindarna, när jag vaknat efter nattjobbet :) Det blir kanonbra!  Jag ska göra om lite i bilen åxå ... ta ut madrassen och köpa fuskbiabäddar på Biltema och lägga in istället. Det kommer att bli kanonbra. Förresten, på tal om bilen .... ni vet jag sa ju att lamporna inte fungerade. Nu funkar de igen. Mattias tror att det beror på .... regn. Ni vet, den tar ju in lite regnvatten .... och det har ju i princip inte gjort annat än regnat den senaste tiden. Nu har det varit uppehåll ett par dagar, så nu har det torkat upp. Japp. Så kan det vara :) Min plåtkompis har några sår som måste "sys" :)


Nä, nu ska jag hänga av mig morgonrocken och väcka hundarna. Jag har redan fått morgonpussen av Cornelis, och när jag klivit upp, la han sig och sov igen. 


 

Ha en bra dag, fyll den med nåt värt :)


Gomorron

Av maria tafvelin - 9 juni 2015 08:58

Det drömde jag inatt. Det var fanimig som en mardröm. Min nya plåtkompis rasade, där kring Edelvikskorsningen. 


Sanningen och verkligheten är att igårkväll när jag skulle köra hem från Pernillas födelsedagskalas, så upptäckte jag att instrumentpanelen var svart, och att det inte blinkade någon pil, när jag vispade in blinkersen. När jag kom hem och ställde mig på min parkeringsplats, gjorde jag en test. Mycket riktigt. Inga lampor alls lyser. Jo, inne i bilen, uppe i taket, men inga utvändiga lampor. Nähä???  Vad är det NU då????


När jag kom upp med 25 kg fryst hundmat och skulle baxa in det i frysen upptäcker jag att kyl/frys inte fungerar. NÄHÄ .... VAD ÄR DET NUUUU DÅ???? Här hade jag väl lite tur, för det var bara en säkring som gått. Fick bara lite snabbt springa iväg på Coop och köpa ett paket säkringar, så var ju det fixat. Phu!


Nu gäller det att reda ut varför plåtkompisen svartnat. Försöker få tag på hundgrindar till den, och det verkar omöjligt det åxå.  Tror jag ska kvista förbi på El och Diesel innan jag åker på jobbet, både för att lamporna svartnat, men även för att höra vad jag ska täta vindrutan med. Nu när det äntligen är sol och uppehåll en dag :)


Nä ... jag ska hänga bort morgonrocken och bege mig ut i solen med hundarna. Kan nog bli lite soloträning ute på gården med dem efter morgonpromenaden. 


Ha en riktigt bra dag allihop, och fyll den med nåt värt. 


Gomorron

Av maria tafvelin - 8 juni 2015 22:02

Idag mina vänner, är ingen vanlig dag. Idag är det min älskade dotter Pernillas 26:e födelsedag.    Tänk ... för varje gång hon har födelsedag, förs mina tankar tillbaka i tiden. Dagen hon föddes. Precis en vecka före utsatt tid. Jag hade tagit på mig att sy en klänning till min mamma, som var bjuden på ett bröllop. Jag hade påbörjat sömnaden och mamma kom hem till oss och sov över, för att vi skulle kunna göra de sista ändringarna klara, och få klänningen helt färdig. 


Kl 04.00 , torsdagen den 8:de, vaknade jag av att vattnet gick. Gick genast och väckte min mamma och sa: vi måste sätta igång att sy nu. Sagt och gjort. Hon klev upp och vi drog igång, trädde symaskinen och började sy. Vid 6-snåret, då Dagge (sambon) lix skulle upp för att gå till jobbet, förekom jag väckaren och skakade i honom. 

- vattnet har gått, men klänningen är snart klar, så det är lugnt. 


Yrvaken klev han upp, förmodligen i någon form av chock. Jag hade ringt in till BB och frågat dem hur jag skulle tänka, göra, bära mig åt. Jag var ju trots allt förstföderska .... blott 24 år gammal . De sa att jag kunde komma in om jag ville, men jag ville inte. Inte förrän mammas klänning var klar. 


Kl 9 åkte vi in till stan. Då var mammas klänning helt färdig, och satt som en smäck. Jag trodde då att jag hade värkar, men åh så lite man vet :)   Nu bar det sig inte bättre än att det var så fullt på förlossningen, så vi fick ett rum, utanför förlossningen. När jag inte stod ut längre, fick jag veta att det var för sent för någon form av bedövning ....   jag minns fortfarande hur mina ögon lixom stannade i skallen på mig. 


Vid 16 föddes hon. Sandra, Pernilla Elin. 


Tänk att den dagen barnen föds, kan man aldrig någonsin glömma. Man kommer i princip ihåg varenda minut. Nu i afton när vi satt och käkade pizza på hennes födelsedag, så pratade vi om hur vi firade den här dagen förra året. Mindes vi, mindes jag ? Nä, inte klockrent. Hur firade vi året före? - minns inte riktigt. MEN, den där dagen för exakt 26 år sedan. Den glömmer jag aldrig. Jag minns i detalj. Det är detaljer ingen annan vill veta ... fniss.  ... men jag minns precis. Varenda minut. Varenda minut. 


Min fantastiska dotter Pernilla. Den dagen du förstår hur stolt jag är över dig, och hur mycket jag älskar dig. Den dagen kommer aldrig. Varför? 

- Det går aldrig att förstå med en människas sinne. 


Den stolthet och kärlek jag känner för dig, kan varken beskrivas eller förstås. 


Med detta sagt, säger jag Gokväll till er alla. 

Av maria tafvelin - 7 juni 2015 09:57

Söndag morgon, regnet öser ner :)   Igår hade vi tur med vädret på avslutningen av agilitykursen. Jo, det småregnade till och från, men det funkade riktigt bra ändå :)  Som vanligt känns det lite vemodigt att avsluta en kurs. På nåt sätt så avslutar man ju kursen precis när det är som roligast, alla ekipage klarar alla hinder. Att läsa deltagarnas utvärdering av kursen, värmer så mycket att det gör inget att det regnar ens  :)


Idag ska jag iväg till Bureå för en dw-promenad, och ett spår till Cornelis tänkte jag. Han är den ende av hundarna som inte öppet och förtvivlat ogillar regnet ... fniss.   Igår när jag kom hem från agilityn, lastade jag hundarna och åkte till skogen.

   

Paddy var glad att komma hem och få en filt runt sig

 


Nä, kaffet är uppdrucket. Dags hänga bort morgonrocken, ta på regnkläder och gummistövlar, och ge sig ut. Ha en bra söndag. Fyll den med värda grejer!


Gomorron

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4 5 6 7
8 9
10
11 12 13
14
15 16 17 18 19 20
21
22 23
24
25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards