Alla inlägg under juli 2015

Av maria tafvelin - 16 juli 2015 21:54

Torsdagkväll, ska strax gå ut med hundarna innan det är dags att gå isäng. 


Efter en härlig morgonrunda, frukost och lite småfippel, åkte jag iväg och tog en runda med Diva, den supertrevliga amstaffen som jag promenerar ibland när matte och husse jobbar. När jag kom hem lastade jag hundarna och drog iväg till RackArena för diverse träning och promenader på Rambobanan. 

Först ut blev Paddy och Kelly, medans Cornelis och Molly fick vänta i bilen. Jag jobbade lite med Paddy och såg att Kelly rullade sig i något vid stängslet i arenan .... tänkte inte så mycket på det .... bytte sedan och jobbade med Kelly, och såg att Paddy rullade sig i samma fläck. Gick närmare och såg då att det var en död fågel. Det hängde lite slamsor i pälsen på Paddy. Fint. När jag försökte sparka bort liket, så ramlade den sönder fullständigt. Fint.   Nåja ... 


Fortsatte jobba med dem, gick sedan Rambobanan med dem båda samtidigt. När det var klart bytte jag hundar. Satte in Kelly och Paddy i bilen, och tog ut Molly och Cornelis. De fick samma behandling, var sin stund inne på arenan, och sen ett varv på Rambobanan.

                   

De senaste dagarna har jag faktiskt fått flera aha-upplevelser när det gäller hundarna och den träning jag håller på med. Jag vet att när andra pratat om träningsdagbok osv så har jag känt mig som ett ufo. Jag har aldrig direkt haft någon plan med träningen ....   men det har jag börjat formulera nu i min skalle. Det har blivit mer och mer tydligt, och NU har poletten trillat ner. Äntligen :)


NU ska jag sätta mig ner och formulera mål och planer för alla hundarna, som jag ska jobba efter, och inte bara lixom ..... random träna ditten och datten. 


När jag gått Rambobanan med alla hundar, insåg jag att INGEN av dem är det minsta rädd att följa mig på olika underlag. De tvekar inte när jag ber dem gå över stockar eller däck. De är äkta Rambos, allihopa. Bra. Då är teambuildingen på god väg. Nu har jag andra mål att nå med var och en av dem.   Sen jag fick hem Cornelis, har jag verkligen upptäckt att Kelly, Molly och Paddy nosar sig fram genom livet. Tidigare har jag inte direkt tänkt på det, men nu när jag har nåt att jämföra med, så märker jag det. Arenan ska nagelfaras in i minsta detalj .... det är bara på kommando de slutar nosa, och kommer för att "be om ett jobb"   Cornelis, han är helt annorlunda. Han ber om jobb hela tiden, vilket inte alltid är av godo heller. 


Kontentan av den här fantastiska dagen är - Yey, jag har fått klarhet i luddiga tankar !!!!   DET är värda grejer, om du frågar Mig :)


I morgon är det fredag. Jag ska börja implementera  mina nya lärdomar redan då :)  På dagen alltså, för på kvällen är det personalfest :)  Vi ska börja med att köra gokart, sen äta tillsammans, och sen, för de som vill, är det vidare fest på stan :)   Är inte DET ett superbra sätt att avsluta sin semester?!!! :)    Det ska bli jättekul !!!


Nä, nu ska jag väcka mina Rambos, och gå ut en sväng. Hoppas att du åxå kunnat fylla den här dagen med värda grejer :)

Gokväll

Av maria tafvelin - 15 juli 2015 00:02

Om Magnus Uggla skulle skriva en låt om mig, skulle säkert det vara titeln ... fniss. 


Vafan ... tanken slog mig IDAG att jag inte lyssnade på musik igårkväll när jag åt middag på balkongen. VAFAN !!!   Tänkte inte ens på det igårkväll  ... och det säger väl rätt mycket om min vana att lyssna på musik ... fniss. 


Nåja. Den här dagen har bjudit lugn och ro. Solorunda med Cornelis i skogen, duorunda med smårumporna vid fjärden ... solorunda med Paddy ...   som haft stora problem med skiten. Pratade med veterinären idag, men fick lugnande besked om att bara han får behålla vätska, så ska det nog vara ok. 


Alltså ... helvete vad det spöregnar just nu. Jag blev helt överrumplad när det började regna, för det kom från ingenstans. Har varit ute på världens kortaste kvällsrunda med hundarna, och nu står jag här med värmeljusen tända och bara gapar. Jag vet att jag tänkte blogga om nåt vettigt .... hade superbra tankar ... men när det regnar såhär häftigt så verkar tankarna ha drunknat eller nåt .... 


Hahahaha, ja, så är det nog, för det regnar inte ett dugg mindre, och  nu måste jag gå ut på balkongen och rädda några av blommorna. 


HOppas du haft en bra dag :)


Gokväll

Av maria tafvelin - 14 juli 2015 10:10

Tisdag morgon, och rutinerna blev ruckade. Vaknade halv 4 av att Paddy kräktes. Det är ju inte sådär att han hulkar först, utan han bara gapar, sen sprutar det. Av helt egoistiska skäl är jag glad att han låg på yttersidan, ut mot golvet, så det sprutade bara lite på kuddarna i soffan, och på golvet. Klev upp, kastade kuddarna i tvätten (hoppas det finns någon tvättid i dag) och torkade upp från golvet. 


Vaknade 8.30 .... hmm ... det luktar inte spya, det luktar skit. Svaret fick jag när jag klev upp. Svarta droppar på golvet .... såg ut att komma från toan. Mycket riktigt. Nedanför toastolen var det en stor splash diarré. Kolsvart. Håller på att blöta lös det som inte gick att torka upp. 


Sparkade igång perkon, men gick ut med hundarna före kaffet idag. Vi hann faktiskt ner till gångtunneln, och det är jag jätteglad över, innan Paddy satte sig ner, och det bara sprutade kolsvart sörja. Sånt går inte att ta upp, hur gärna man än vill. En laddning till hann han spruta ur sig innan vi gick hem. Han mår inte bra. Jag ska rådfråga veterinären idag, om man måste hjälpa honom på nåt sätt, eller om det kommer att ge sig av sig själv. 


Jag hade planerat att åka och lägga viltspår idag, men vi får se om det blir nåt. Lämnar ju inte Paddy när han mår såhär, och att ta med honom i bilen känns inte heller som ett bra alternativ. 


Nä, nu blir det kaffe, sen får vi se vad den här dagen kan fyllas med :)  Ska gå ner och kolla tiderna i tvättstugan. Har jag tur så .... :)


Fyll dagen med nåt värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 13 juli 2015 23:17

Dags att krypa isäng, efter en fantastisk dag (med vissa parenteser) fniss


Efter morgonrunda och frunch, tog jag itu med att sätta in Jeppe-grindarna i bilen. Det var lättare än jag trott, även om borren gick av :) Till slut satt de där ändå :) Men ... ska tilläggas något som är av vikt för senare delen av dagen .... När jag sprang upp för tittonde gången, för att hämta rätt borr från städskåpet .... så upptäckte jag att hundarna vräkt ner och ätit blodmjöl, som stod där. Fortsättning på detta följer ....

 

När jag var klar med det här, var det dags att åka in till stan och möta upp frysbilen för att köpa hundmat. Hem, packa in i frysen, pinka hundarna, och sen åka iväg till rinken och ställa upp en rallylydnadsbana. Jag tog med Cornelis :)

 

Till en början var han BARA stressad och stirrig, men efter ett tag lugnade han ner sig, och agerade klockrent. Superkul !!! 


Hem, sen iväg och hämta det bord och de stolar jag köpt på fejjan, efter att ha torkat spya från rumsgolvet. Någon av hundarna hade spytt upp blodmjöl i form av en stinkande korv. 

 

Bordet och stolarna var HUR fina som helst!!! bordet hade två små låsbara lådor åxå, och nyckeln var med :)   Ställde ner i förrådet, då jag behöver ge möblemanget lite kärlek och omsorg innan de tar plats i mitt kök. 


Ut med hundarna på promenad, sen blev det middag. - Surströmming !!!

   

Åh så gott !!!!   Fantastiskt väder ramade in en underbar middag på balkongen! Inte en enda mygga heller!


Efter maten, hoppade Paddy upp i sängen och kaskadspydde ner ena täcket, samt en av kuddarna. Blodmjöl. 


Varit ute på kvällsrundan nu, och Molly var lite lös i magen, men det är Paddy som mår risigast. Om vi säger såhär: Surströmming luktar INGET motför de fisar han släpper just nu. Spyan luktade åxå fruktansvärt. Hoppas han fått det ur kroppen nu! Vill inte ha några fler kaskadspyor i sängen inatt .... och han sover ju alltid vid mitt huvud .... 


Nä, nu ska jag krypa isäng. Summa summarum en underbar dag :)


HOppas du åxå haft en bra dag, och att du kunnat fylla den med något värt :)


Gokväll



Av maria tafvelin - 12 juli 2015 10:04

Då var det söndag morgon. Eller, mer förmiddag kanske. Klockan har precis passerat 10 och jag sippar på tredje koppen. Strax dags att hänga bort morgonrocken och ta en rejäl promenad med hundarna. 


Igår efter morgonrundan och frukost, lastade jag lite grejer i bilen och åkte till stan. Jag kör ju stadsträning kl 12 på lördagar för den som vill. 

 

Det var ingen som kom igår, så jag besökte Hannah på jobbet (MakeUpStore) en sväng, sen åkte jag hem igen. Jag hade Robban med mig på hemresan, då de varit på festligheter här i Ursviken på freagen, och lämnat bilen. När han hämtat bilen, åkte vi till Bergsbyn och besökte Auroragården. Jag hade aldrig hört talas om den tidigare, men såg på facebook att en vän delat deras sida. Ett supergulligt litet ställe som säljer närproducerat. Det fanns kött, råmjölk, små supersöta flaskor med bla blåbärssirap. Det fanns små påsar med bärpulver, och det fanns karameller från Byske. Hela inramningen gjorde att man på nåt sätt förflyttades bakåt i tiden. För er som har möjlighet - åk dit vettja :) De har öppet Tors, fre, lör. 


Jag har ju blivit oerhört noga med att köpa lokalproducerat där sådant finns. Förr köpte jag bara efter prislapp, och struntade i om råvaran kom från Brasilien eller Danmark. Nu skulle det aldrig falla mig in att köpa annat än svenskt, och gärna så lokalt som möjligt :)   Klokare med åren, som de säger :)


Nåja, när jag kom hem därifrån, blev det träning med Cornelis och Molly. Jag använde de grejer jag hade tänkt använda på stadsträningen :)

           

Efter detta blev det en härlig promenad med hela gänget. Sen gjorde jag nog inte så mycket mer .... fast då var det middagstid åxå .... 


   

På Auroragården smakade jag rabarberchutney, och jag vet ju att jag tycker att det är gott. Jag hade rabarber i frysen, så jag kokade en egen .... kanske inte blev lika god som den på Auroragården, men den blev hyfsad i alla fall, och passade till det fläsk jag gjorde i ugnen. Till det gräddstuvad blom-och vitkål.  Mums. Efterrätt på det :)


Nä, nu är det dags att veva igång den här dagen. 


Ha en Skön Söndag! 


Gomorron

Av maria tafvelin - 10 juli 2015 22:44

Efter morgonrunda och frukost, lastade jag hundarna och klöven i bilen för avfärd mot Bureå tillsammans med Tony och han och Lottas tre chihuahuor. Han la tre spår, med blod och rådjursklöv på ena sidan vägen, medans jag la ett längre åt Molly, på andra sidan. Medans spåren la sig, tog vi en promenad

   

Efter en timme var det dags att gå spåren. Tony var först ut med sina tre. De har bara gått viltspår en gång tidigare, och det var lite vingligt, men med tid och tålamod, så hittade de klöven :)

Ok, då var det mördarMollys tur. Molly, som gått klockrent på alla viltspår hittills. 


Hon vägrade inse att hon skulle gå dit jag pekade. Hon ville bums gå över vägen till den sida där Tony lagt spåren. Hon sket fullständigt i den grop jag sparkat upp och pekade på. Hennes attityd visade mig tydligt att jag kunde dra åt helvete, hon skulle spåra rådjur på andra sidan vägen. Punkt.Jag kunde flyga och fara med min klöv som jag tinat, fryst, tinat, fryst, tinat, fryst ... x antal gånger nu. 


Hon drog iväg en sväng .... för att tydligt visa att hon ville dit där rådjursklövarna låg. Plockade tillbaka henne till starten 3 gånger, men hon bara fnyste åt mig. Hon VISSTE var hon VILLE, ,och det var INTE till spåret jag lagt :)


Äh ... jag vandrade iväg utefter spåret, tänkte att hon så småningom skulle släppa tanken på rådjur ... men fasen va jag fick gå innan hon släppte tanken. Hon hittade spåret ... gick klockrent .... men så plötsligt ville hon släppa sitt spår och dra iväg mot rådjursspåret igen. hahahahahaha, envisa härliga Molly :)


Jovisst hittade hon klöven, och bar den stolt till bilen ... men om hon jobbat så himla mycket för den ... det låter jag vara osagt

   


Eftermiddagen och kvällen har gått i ett rasande tempo, och jag är så himla nöjd med min fredag! Det regnade till en början, men sedan slutade det, och sprack upp. Få se vad det blir för väder i morgon. 


I morgon ska Ronja och Sara iväg till Bureå för dw-promenad. Jag hänger jättegärna med om jag är vaken då. 9.30

är inte tidigt egentligen, men jag har semester i två veckor, och jag har lovat mig själv att ska jag kliva upp före jag vaknar av mig själv, så ska det verkligen vara nödfall mer eller mindre. Semester är semester. Semester betyder vila och fylla dagarna med grejer som man VILL fylla dagarna med. Helt utan måsten :)


Veckan som kommer har jag inte planerat på något sätt, och det känns underbart. Jag kommer att göra precis vad som faller mig in. Jag kommer inte att planera in något i förväg, så om ni frågar om jag ska vara med på något evenemang till veckan, så får ni till svar: Vi får se :)  Kanske, kanske inte. 


Har lite lust att låna ett tält ....... vandra en sväng med hundarna och sova ute .... hmm ... 


Nä, nu ska jag ta ut hundarna på kvällsrunda. Klockan är mycket, men vem bryr sig :)  Hoppas du haft en härlig fredag!!   Jag unnar verkligen alla att känna samma lycka som jag känner. 


Gokväll

Av maria tafvelin - 10 juli 2015 09:54

Fredag. Det verkar banne mig som att det tjocka grå täcket som legat över oss den senaste tiden, håller på att luckras upp :) Det är i alla fall ett par ljusare nyanser av grått som börjar synas :)


Igår regnade det i princip hela dagen. Det gjorde inte ett smack. Jag hade bestämt mig för att sluta vara så löjlig, och faktiskt utnyttja dagarna till fullo, trots regn. Jag har ju gnällt om att glasögonen immar igen/blir alldeles igenregnade. Eh ... ja ....   igår stoppade jag ner en sån här mirakeltrasa i jackfickan, så jag kunde torka av glasögonen ofta :)  Funkade ju faktiskt hur bra som helst. Pinsamt att jag gnällt om nåt sådant känner jag. 


När jag varit ute med Diva (tog Paddy med den här gången åxå)

 

så lastade jag hundarna i bilen och drog på äventyr. Planen var ju att åka och lägga viltstpår, men flyttade den planen till idag istället, då Tony och Lotta kan hänga med :)   Färden gick till Solbacken, där jag först sprang in på ÖoB och köpte två hundfiltar, sen körde jag in på en väg i skogen jag aldrig varit på förut. Jag vet att Moa någon gång sagt att den vägen leder till Gokartbanan här i Ursviken, men hon tillade: TROR JAG. Så, jag var inte säker det minsta på vart det bar iväg :)   Stannade en bit in på vägen och utforskade en ännu mindre väg

 

Det regnade konstant, men ... jag hade ju mirakeltrasan med mig, så det gjorde inte ett dugg :)  Det var ju såpass varmt åxå, 15 grader, så Molly hängde glatt med (då jag väl fick ut henne ur bilen) 


Efter denna promenad åkte vi vidare på vägen som jag inte hade en aning om var den slutade

 

Det var guppigt och stundom eländigt, men väldigt vackert, och till slut kom vi fram - vid gokartbanan :)


Kvällen var lugn .... budade hem ett nytt köksbord och 4 stolar på facebook ... ska hämta på måndag. Kände för lite förändring ... fniss


Idag är det den 10:de Juli och det innebär att Cornelis varit här i 6 månader precis. Känns lite konstigt att han bara varit här i ett halvår .... har han inte alltid varit här?

                                                                     

Fine Fantastiske Cornelis!


Nä, nu är det bäst att sätta lite fart här. Kring 11 ska vi åka iväg till Bureå och lägga lite spår. 


Ha en härlig fredag, och fyll den med värda grejer!


Gomorron

Av maria tafvelin - 9 juli 2015 09:15

Torsdagen är här. Det här är första torsdagen på hela sommaren som jag inte ska ut och jobba inatt :)  Ja, nu har jag ju semester den här veckan och nästa, men jag ska inte jobba natt på några veckor sen heller :)


Igår var ytterligare en superhärlig dag :)  Efter morgonrunda och frukost mötte jag Ronja och Diva i skogen för att lägga ett viltspår till Diva. Det var första gången för Diva, och det var jättekul. Först fattade hon inte vad hon skulle göra, då la jag om taktik, och då trillade poletten ner :)  Nästa gång kommer hon nog att fatta redan från början. Det var lätt regn, och massor med mygg!

 

Efter detta åkte jag på biltema och handlade lite. Köpte kompostgaller som jag satt in i bilen framför lastnätet, samt två små bäddar till bilen. Jag har ju kastat ut madrasserna och kör på det här istället. Det blev bra :)

När jag kom hem tuggade jag i mig ett grillat kycklinglår på stående fot, sen lastade jag Kelly och Molly i bilen och åkte till RackArena. Ronja och Diva hängde åxå med. Jag tränade inget seriöst, utan ville bara att smårumporna skulle få kolla in stället. Det går i princip aldrig träna ordentligt första gången de är på ett ställe, så jag ansträngde mig inte heller :)  De fick prova de agilityhinder och lynadshinder som finns i arenan, sen gick vi Rambobanan

     

Efter det åkte jag till Skelleftehamn och hämtade ut ett paket. Det slutade regna, och blev riktigt varmt under regnjackan :)   Väl hemma tog jag Paddy och Cornelis på en promenad.  Kvällen blev lugn . 

 

Alla hundar vill ligga nära, men Cornelis, han vill ligga Extra nära när man sitter i soffan. Mysfarbrorn


Idag tänkte jag lasta alla hundar och åka iväg och lägga ett viltspår till Molly. Medans spåret lägger sig tänkte jag ta en promenad med hela gänget, där Cornelis får dra lite kätting. Meningen var att Tony och Lotta skulle följa med sina chihuahuor, men jag vet inte riktigt hur det blir .... tidsplanen verkar spricka något i sömmarna. 


Nä, nu ska jag väcka hundarna och gå ut en sväng. Ha en riktigt härlig Torsdag och fyll den med värda grejer även om det inte är precis det sommarväder du vill ha. Låt ingen/inget ta ifrån dig dagen Idag! 


Gomorron

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22
23
24 25
26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards