Alla inlägg under juli 2015

Av maria tafvelin - 8 juli 2015 10:35

Idag är det onsdag, mitt i min första semestervecka. Semestern har varit helt underbar såhär långt :) I lördags var jag med Paddy på invigning av RackArena,  I söndags var jag ju på utställning med Cornelis. I mådags var jag på stan med bästa kompisen Annica hela dagen,  Igår var jag i skogen med Cornelis, Hannah, Robban och Lilly. Vi la ett rätt så långt viltspår åt Lilly, med ett par tvära vinklar. Jag och Hannah la spåret, och den här gången la vi med pinne, för att försäkra oss om att hon faktiskt följer klöven, och inte fotspår. Vi snitslade inte heller, och Robban fick inte se var vi gick, utan sen när det var dags att gå spåret var han tvungen att lita på Lilly. 


     

Hon var klockren!! 


Jag gick ett personspår åt Cornelis, men han var i ärlighetens namn så stressad, så han vobblade bort sig rätt mycket. Hittade iofs fotbollen i slutet av spåret, men benen jobbade snabbare än nosen, om vi säger så :)  


Medans spåren la sig, tog vi fram fikakorgen :) Det var lite myggigt, och regnade hela tiden, men det var oerhört roligt, och skönt ute. När jag kom hem, tog jag ut hela ligan på en runda, sedan var Cornelis rätt så spak

 

Jo just ja. Vi körde var sin bil till Bureå, där vi höll till igår. Jag kom dit lite före, så jag satt i bilen och väntade och insåg att plåtkompis inte är tät i hårfästet. Dvs, det rinner fortfarande in vatten i vindrutan. Jag ringde Ryds bilglas och berättade, och fick då veta att jag måste byta vindrutan. Jahapp. Tur jag har halvförsäkring, så det går på försäkringen, men självrisken är ju 1500 kr. Lite surt, men jag har inget val. 


Nåja, när det är gjort, kan väl inget gå fel :) :) :) 


Strax ska jag iväg och hjälpa Ronja att lägga ett viltspår till Diva, sen åker jag på Biltema för att köpa lite grejer, sen tar jag Kelly och Molly och drar till RackArena och Rambobanan. Jag ska med andra ord fylla dagen med värda grejer :)


Gör det du åxå! :)


Tjing så länge

Av maria tafvelin - 7 juli 2015 09:32

Det är tisdag morgon och jag summerar gårdagen, hade egentligen tänkt skriva om den igårkväll, men jag var för trött ...   :)


Jag tog ju bussen in till stan för att träffa Annica, min bästa kompis.

 


Vi har känt varandra i 23 år men det här var nog första gången vi faktiskt gjorde slag i den sak vi pratat om i alla år - att spendera en solig dag på en uteservering i stan :)


Vi började med lunch på Allstar. Laxsallad och en kall öl. Jättegott

 

Vi satt på Allstars uteservering i 3 timmar i solen, och det var sådär lagom varmt. Helt fantastiskt! 16 grader var det, och luggen fastnade inte i pannan en enda gång :)   Vi hann med en öl till innan vi bytte till uteserveringen bredvid, Bishops

 

När vi suttit där i två timmar blev vi hungriga igen, och solen hade krympt bort, så vi gick in och beställde mat :)

 

Ja ... .maten hade inte hunnit komma när jag fotade ... fniss. 


18.20 kramade jag min bästa kompis, tackade för en underbar dag, satte mig på bussen och åkte hem. Bytte kläder och tog ut mina härliga hundar på en promenad. Det var jätteskönt ute!

 

Senare, när vi hunnit hem och sjunkit ner i soffan, började det regna. Det gör absolut ingenting tänkte jag :) Jag hade haft den bästa måndagen på väldigt länge :)


Precis innan vi skulle gå isäng, pinkade Molly i sängen, sen spydde hon på golvet nedanför sängen. Kl 3.18 väcktes jag av ett meddelande på telefonen av en kvinna som frågade om jag kunde ställa upp och klippa en äldre dam idag. Jag svarade inte, utan låg och gjorde mitt bästa för att somna om. Strax efter 7 kom nästa meddelande från samma kvinna. 

- Kan du klippa idag??


Jag svarade inte då heller. Kl 8.30 klev jag upp och såg att Molly haft diarré inne på toagolvet. Torkade upp det, satte igång perkon, svarade på meddelandet - jo, det kan jag. Kvinnan ringde upp, hon är personlig assistent till en dam som bor i samma hus som jag upptäckte vi. Ska ta saxen och knalla ner mitt på dagen. 


Mitt på dagen ska jag åxå iväg och promenera med Diva, sen kommer Hannah och Robban med Lilly så vi ska iväg och lägga ett spår. Det verkar ska sluta regna mot eftermiddagen, och då kan det bli en dw-promenad för Cornelis och Molly, och en helt vanlig promenad för Paddy och Kelly :)


Dags att sprätta igång dagen :)   Hänga bort morgonrocken, ta på regnställ och gummistövlar, sen ut på en runda. Ha en härlig tisdag, och fyll den med värda grejer!


Gomorron

Av maria tafvelin - 6 juli 2015 08:53

Måndag morgon. Semester :)  Absolut perfekt väder - 14 grader varmt i skuggan, klarblå himmel och sol. Det kan inte bli bättre!!! Idag ska jag ta på fina klänningen och åka buss in till stan. Där ska jag möta upp bästa kompisen Annica, som kommer med bussen från Burträsk. Vi ska sitta på nån uteservering och fira in min semester :) Det blir kul!! 


I övrigt har jag inte planerat upp dagen så mycket. Det är ju så det ska vara på semester tycker jag, det ska finnas massor med tid för spontana händelser :)  Det måste ju bli händelser på gångavstånd i eftermiddag, eftersom det lär bli nån öl eller två till lunchen :)  


Under semestern kommer jag att besöka RackArena några gånger, framför allt med Paddy, som jag inte har lös i skogen. På arenan har han utrymme att få springa ordentligt, även om han ofta bara kör ett kort rejs, sen lunkar han runt och letar sork. Det finns ju några agilityhinder där åxå, så han kan gott få friska upp minnet i agility :)  Rambobanan kommer jag att gå minst ett par varv varje gång jag är där åxå.  Molly och Kelly ska åxå få gå rambobanan x antal varv under semestern, och för all del, Cornelis ska få gå nåt varv han åxå, men för hans del blir det mer att satsa på att träffa folk. :)   Han har ju blivit betydligt lugnare, nu när jag träffar någon som jag stannar och pratar med, har han förstått att han inte behöver/ska hälsa/hoppa/pussa den  människan, men blir det många människor, särskilt om alla dessa vill hälsa på honom, ja, då får han hjärnspinn. 


Jahapp,  nu hände det igen att jag, mitt i blogginlägget, glömde att jag bloggade, så jag gick ut med hundarna :)


40 minuters promenad utan att luggen fastnar i pannan, det är härligt :)  Det har hunnit bli 15 grader, och ska visst bli nån grad till idag. Det känns helt ok. Det kan jag stå ut med när man ska sitta stilla på en uteservering :)


Nä, nu ska jag småfippla lite innan det är dags att kamma till luggen och gå till bussen. Ha en härlig måndag allihop :)


Tjing så länge

Av maria tafvelin - 5 juli 2015 16:08

Söndag eftermiddag. Fantastiskt väder! 15 grader och sol. Jag har blivit bönhörd :)  Det är SÅHÄR jag vill ha det :)


 Låt oss börja med gårdagen:


Efter morgonrundan och div fippel, drog jag in till stan för stadsträning, och för att locka håret på Pernilla som skulle på bröllop. Stadsträningen blev SUPER, trots att det bara kom EN deltagare, eller kanske just Därför. Ok, själva starten på det hela blev lite kaotisk, då jag glömde mitt betalkort i biljettautomaten på parkeringen. Jo, jag hann bli både svettig och få smått panik, innan mobilen ringde, ca 15 minuter efter att jag glömt kortet. 

- Hej, är det Maria Tafvelin, har du tappat ditt betalkort?

- JAAAAA, jag glömde det i biljettautomaten!

- Vi träffs utanför CK, vi är där nu. 


TACK!!! 


ÅH så skönt :)  Efter detta kunde stadsträningen börja :)  Det blev en jättebra träning för den deltagare som dök upp :)  


Efter detta åkte jag till Pernilla och lockade hår i en timme. Jisses va hår hon har !!!!! Hur mycket som helst!!! Nåja, så småningom var det lockar i alltihop och jag skyndade hem, tog ut hundarna på pinksväng, lastade Paddy, hämtade Louise och Mira och drog iväg på invigning av RackArena.

     

Blev så till mig att jag inte kom mig för att fota Paddy på Rambobanan! Foton på den, kommer senare. 


När jag kom hem, åkte jag till Bergsbyn och hämtade hundmat, hem, ut med hundarna, sen blev det lugn och ro.


I morse klev jag upp tidigt, drack mina 3 koppar, gick morgonrunda, åt frukost, sen bar det iväg till Drängsmark på hundutställning. Jag hade Cornelis med mig, och nä, inte för att ställa ut, men för att träffa uppfödaren :)  

 

Cornelis var väldigt stressad till en början, men lugnade ner sig vartefter och till slut var han helt cool. Vi promenerade runt på området och tittade på hundarna i ringarna. Jag blev faktiskt beklämd. Det var ett fasligt ryckande i kopplen, slitande i hundarna .... Det var många gånger så att jag tänkte: Är det här ens lagligt? Många tycktes se hunden enbart som ett objekt, och det gjorde ont i mig.


 När vi varit på plats nästan två timmar, åkte vi hemåt, men jag såg en så fin skogsväg som vi stannade vid och tog en 40 minuters promenad innan vi åkte hem.

 

När vi kom hem, tog jag Paddy på en solorunda, sen bytte jag och tog Kelly och MOlly. Vi stannade och körde lite parkour mitt i alltihop

 


Eftersom det var helt perfekt temperatur, 14 grader, så var det såååå skönt att sitta på balkongen en stund

   


Cornelis ... han är trött efter dagen

 


Nä, nu är det dags att ta en runda med hundarna igen. Superhärligt sommarväder! Sol, men inte så varmt!!! YES !!!! Tack för det!!!!



Nu blir det hundpromenad :)


Tjing så länge


Av maria tafvelin - 4 juli 2015 08:51

Lördag morgon. Vaknade 7.30, efter att ha vaknat några gånger inatt. Nu står jag i mitt supersöta kontor och dricker kaffe. Jag har radio på, och lyssnar på "ring så spelar vi"  DET händer inte ofta, var flera månader sedan sist. 


Direkt efter kaffet blir det morgonpromenad med hundarna, sen blir det frukost på balkongen innan det är dags att dra iväg in till stan för stadsträningen. När den slutar har jag lite bråttom upp till Pernilla, där jag ska hjälpa henne med håret lite. Hon ska på bröllop idag :)  Direkt efter frisyrakuten ska jag hem och ta ut hundarna innan det är dags att åka iväg på RackArena. Aftonen och kvällen är vikta till hundarna :)  Hoppas att det är rätt så svalt, kan bli en dw-runda med Molly och Cornelis. 


jahapp, plötsligt är klockan 9.50 och jag har varit ute med hundarna. Mitt i blogginlägget gick jag och gjorde annat och glömde bort att jag skrev .... fniss


Det hänger regn i luften, men det var skönt ute med sina 17 grader. Varmare behöver det inte vara :)

   


Nä, nu blir det frukost här. Ha en härlig dag. 


Ps. Det jag skrev igår om att inte trivas på jobbet, gäller verkligen inte de som blivit sjuka av sitt jobb, utan de som helt enkelt bara inte trivs med sina arbetsuppgifter, och är fullt friska. Ds


Gomorron

Av maria tafvelin - 3 juli 2015 11:00

Det är fredag förmiddag. När jag kom hem från jobbet där vid 7-snåret i morse, tog jag en härlig promenad med hundarna innan det var dags att krypa isäng.

   

Det här fotot tycker jag blev häftigt faktiskt. Om du kollar riktigt noga, ser det ut som att bryggan går ut i himlen, som från ett flygplan typ.  Om jag inte haft med något gräs alls, hade det blivit ännu häftigare, men jag upptäckte det inte förrän jag skulle lägga över fotot hit till bloggen :)


Nu har jag alltså semester. Det känns lite snopet och ovant. Visst, jag kommer att njuta av dagarna, och se till att verkligen fylla dem med värda grejer, men det känns lite ..... jahapp - Vad ska jag nu göra på dagarna? :)   Särskilt som det verkar ska bli så nedra varmt. Vore det max 12 grader så kunde man ju köra dw, sticka och köpa en cykel och cykla med Paddy, verkligen vara ute och jobba med hundarna. Blir det varmt, så går ju inte det. Ja, då måste jag lära mig att vara uppe sent på kvällarna  och göra det då ... men det vet jag inte om jag klarar  ... fniss .. Eller jo, klara borde jag ju .... jag är ju uppe hela nätterna mot fredagar. (Men så mår jag som jag mår på fredageftermiddagarna åxå) 


Jag skänker en tanke till de som misstrivs på sina jobb så till den milda grad att det bara är helgerna och semestern som betyder något. Tänk att varje dag tvinga sig iväg till ett ställe där man egentligen inte vill vara. De kan knappast prestera särskilt bra på sin arbetsplats tänker jag. För både sin egen skull och arbetsplatsens skull, vore det bäst om de sa upp sig och skaffade ett annat jobb, så att någon som VILL arbeta där, får komma in. Jo, jag vet att många säger att man inte KAN eller SKA säga upp sig från ett jobb om man har ett, det är så svårt att få ett nytt. Bullshit. Det är bara för att de inte vågar hoppa. Det finns Visst jobb, men man kan måsta anstränga sig lite för att få det :)


Tänker tillbaka på de jobb jag haft, de är ju rätt många vid det här laget. Jag har haft förmånen att få prova på lite av varje - tex industrilackerare, dagmamma, restaurangbiträde, pizzabagare, ica-tant, socialsekreterare, och nu det här jobbet jag har nu,  där jag både får jobba på kontoret och ute i produktionen. Jag har trivts på alla jobb jag haft faktiskt. Jag har utfört mina sysslor med glädje, och eftersom det är så himla olika jobb jag haft, så förstår jag ju att glädjen sitter ju inuti mig, och inte i jobbet i sig. Det gäller att låta sig glädjas, och känna stolthet i allt man gör.  Som industrilackerare, som jag var i drygt 5 år, hittade man stor glädje och stolthet i att kunna sprutmåla objekten så att ytan blev perfekt. Ingen rinning, ingen apelsinhud, utan perfekt. Som dagmamma att kunna aktivera barnen och försöka lära dem något vettigt på dagarna, som restaurangbiträde att möta gästerna på ett positivt sätt så att de gick från restaurangen nöjda. Det jobb som var svårast att känna stolthet i, var jobbet som socialsekreterare. Där styrde lagarna åt ett håll man inte alltid ville gå, och man var tvungen fatta beslut som stred mot vad man själv tyckte och ville. Men åh vad jag lärde mig mycket genom det jobbet åxå. 


Mitt nuvarande jobb är fantastiskt på många sätt. Framför allt att jag får jobba med Pernilla och Mattias varje dag. Jag har varierande arbetsuppgifter, och har fått lära mig en stor del av de uppgifter som förekommer, allt från ordermottagning, märkning och paketering, div annat kontorsjobb som inte ens går att beskriva kort (men det är rätt komplicerat .. fniss) samt konditorijobb. Det är utvecklande som människa att få lära sig nya saker (även om man ibland tänker - jisses, det här kommer jag aldrig att lära mig, fniss)


Nä, nu ska jag hänga bort morgonrocken och dra igång den här dagen. Det blev först 2 timmars sömn, sen lyckades jag somna om och sova nästan en hel timme till. Jag är redo för fredag :)  


Ha en härlig dag. Fyll den med nåt värt, och du ..... du vågar Hoppa!!! 


Gomorron

 

Av maria tafvelin - 2 juli 2015 21:14

Torsdag kväll och jag är på väg i säng. Hoppas hinna sova nån timme innan det är dags för nattjobb. Det här blir sista arbetspasset, sen tar jag semester i 2 veckor :)   Oj ... det känns konstigt att säga det ... semester. Var ju så länge sedan jag hade semester .... 7 år sedan. Det ska bli lite skoj faktiskt :)  


I morgon har jag inga direkta planer, det enda som är en fast punkt är att jag ska åka och gå ut med Diva mitt på dagen, när jag vaknat, druckit kaffe och varit ute med mina egna hundar. På lördag drar jag igång stadsträningen, den hundträning jag startade förra sommaren, som var hur skoj som helst. Direkt efter det ska jag åka iväg till Rackarena :)  Här kan ni läsa vad det är : 

http://rackarungarnashundskola.com/inhagnaden-rackarena-och-rambobanan/


På söndag har jag tänkt åka på terrierklubbens utställning och kanske få byta ett ord med Cornelis uppfödare :) Skulle vara kul. Söndag eftermiddag/kväll ska vi lägga ett viltspår till Lilly :)  Förutom dessa planer för helgen, så hoppas jag att värmen blir måttlig, så att det går att vara ute med hundarna mycket :)


Igår stack jag iväg till Hyresbutiken och hyrde en möbeltvättmaskin. Efter att Paddy återigen fick ett spontanläckage i soffan, så var måttet rågat. Soffan måste genomgå en tvätt. Sagt och gjort, nu är den ren och fin igen :)  Åkte och lämnade tillbaka mirakelmaskinen efter jobbet :)  Sen hem, ut på en längre runda med hundarna, dock i sakta mak då det var rätt så varmt. 

Det här med tänkvärt .... - 


"För religionen är endast det heliga sant, för filosofin endast det sanna heligt" (Ludwig Fenerbach)


Så är det. Vi har olika syn på saker och ting, vi är, och  tycker olika, och det är helt ok. Eller, borde åtminstone vara det. Det är nästan hemskt att vi genom olika symboler måste visa att vi tycker att det är ok att tycka olika. Det hemska är att det inte är självklart. Det är inte självklart att acceptera andra människor och deras liv. Visst hör ni hur absurt det låter, men det är ju sant. 


Nä, nu ska jag kura ihop mig och försöka sova en stund. Hoppas Du haft en bra torsdag och att du lyckats fylla den med värda grejer :)


Gokväll

Av maria tafvelin - 1 juli 2015 05:58

Onsdag morgon. Första dagen på Juli månad. Nu gäller det verkligen att fylla dagarna med värda grejer, så att inte sommaren bara hux flux tar slut, utan att vi hann med. 


Igår efter jobbet, blev det en sväng i en skog med hundarna

 

(De andra hade sprungit ur bild när jag fotade ... fniss)


Tredje kurstillfället på valpkursen var det åxå. Vi jobbade med brytsignal och förbudsträning. Många jobbar med övningar som att lägga godisar lite här och där, och när hunden tar kontakt, alt. stirrat på godisen visst många sekunder, så är det "varsågod"  Denna övning börjar oftast med ett "Nej - Vänta" - kommando. Jag menar att man som förbudsträning "tappar" (lägger ner) en godis, som hunden faktiskt aldrig får ta. Vill hunden ta den, så är det "Nej"   , men belöningen kommer från handen. Den godis man lagt ut, plockar man helt enkelt upp och lägger bort igen. Annars lär man ju hunden att även om matte/husse säger Nej, så kommer det ett varsågod bara man väntar lite. Så tror jag.


En av hundarna bjöd på ett eget beteende. Han försökte inte ta köttbullen, men han la sig helt enkelt ner framför den, tryckte ner skallen i backen, och låg där. Fniss

 

Ingen ansats till att ta den, men han verkade inte sluta hoppas att den på något sätt skulle rulla in i munnen på honom :)   Nåja, så småningom tog han ögonkontakt med ägaren så att hon kunde belöna kontakten, och övningen var slut. Vi jobbade även med brytsignal. Då fick de vara en och en i rinken medans de andra ställde sig utanför. Kopplade loss valpen, jag distraherade med en hel skål Mamma Scans ... när valpen var som mest upptagen, fick matte ge ifrån sig ett ljud (inte namnet eller inkallningsord)   När hunden tog kontakt med matte, DÅ kom inkallningsordet. Funkade superbra för allihop :)


Nu har vi semesteruppehåll under Juli månad, och träffs igen för fortsättning av kursen, i början på Augusti. Jag kommer dock att fortsätta skicka sms med tips, utmaningar och tankar, även under uppehållet. 


Nä, idag kom jag mig upp sent. Har inte ens hunnit dra i mig mina tre koppar, och den här tiden brukar jag ha hunnit ut. Strålande sol, klarblå himmel och 13 grader är det just nu. Dags att hänga upp morgonrocken och väcka hundarna. Ska bara dra i mig kopp nr 3 först


Ha en härlig första dag i Juli månad. Fyll dagen med värda grejer. Det här uttrycket "Det är aldrig för sent" stämmer faktiskt inte alltid. Tänk på det. 


Gomorron



Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22
23
24 25
26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards