Direktlänk till inlägg 23 augusti 2015

Öga för öga??

Av maria tafvelin - 23 augusti 2015 21:21

Ibland tror jag minsann att vi klivit flera tusen år tillbaka i tiden. Vissa av mina vänner, som står så långt ifrån bibelns ord som man kan komma, verkar plötsligt leva efter vad bibeln säger, åtminstone det stycke som handlar om - öga för öga, tand för tand. Nu tänker jag på det inlägg som delas på facebook som berättar att Hagamannen blivit misshandlad med en golfklubba. Inlägget delas på det sättet att man ska tycka att det är, inte bara ok, utan något beundransvärt som hänt - Någon har misshandlat Hagamannen. 


Jag känner samma hat och avsky mot Hagamannen, som jag känner för den/de som misshandlade honom med en golfklubba. I min värld saknar de båda två någon vital del i skallen, som överhuvudtaget kan göra så mot andra människor. 


Är det ok att slå ihjäl andra, eller misshandla andra, om det handlar om hämd? Varför? Av vilken anledning är det helt ok att bete sig som en jävla idiot, bara för att den andre betett sig som en jävla idiot? Två idioter blir inte automatiskt noll idioter bara för att de träffas och slåss. Det blir Två idioter lika förbannat. 


"Om det vore någon av dina anhöriga, din dotter, din vänninna, som blivit drabbad av Hagamannen, då skulle nog du åxå vilja hämnas"   Självklart skulle jag vilja det. På något sätt så tänker man att det skulle kännas bättre att få Nita den jäveln. Vad det egentligen gör för skillnad, bryr man sig nog inte så mycket om att fundera över. De allra flesta är dock smarta och tänkande nog, att inte svinga golfklubban mot någon, hur hämdlystna de än är. De allra flesta har faktiskt mer i skallen än så. MEn, då finns ju den här klicken människor .....    Hagamannen är en av dem ... det finns ytterligare ett gäng idioter .... typ som den som svingade golfklubban ... de lixom lever i den villfarelsen att de har rätt att göra som de gör. Jävla Muppar. De borde sitta inlåsta allihop. Eller, nä, vi borde skeppa iväg dem härifrån. 


I övrigt idag, så har det varit sjukt varmt. Morgonpromenad, frukost, sen iväg till jobbet. Hem, ut med hundarna, sen åkte jag och la ett viltspår till Lilly. Hannah och Robban kom hit och hämtade upp mig när de slutat jobba, så åkte vi så Lilly fick gå det. Jag blev jätteimponerad. Efter spåret fick hon bada och leka :)


Hoppas du haft en bra dag. Du, min vän som fått den fruktansvärda diagnosen bröstcancer ....  Jag tänker på dig ska du veta. Hoppas att du får glimtar av positiva tankar och känslor, som du kan ta till dig. Jag håller tummarna för dig!!!


Nu ska jag ta ut hundarna på kvällsrunda, sen en dusch innan jag kliver isäng. Dagen är slut.

 
 
Göran

Göran

24 augusti 2015 09:28

I grunden samma åsikt som jag också skrivit om. Man måste skilja på sak och person. Jag hatar vad Hagamannen gjort och lider med hans offer. Men han har fått sitt straff och avtjänat det. Då måste vi ge honom åtminstone EN chans. Det skulle ni hatare också vilja ha om ni hamnade i hans situation. Det är därför vi har ett rättssystem med polis och domstolar.

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av maria tafvelin - Söndag 21 april 09:01

Söndag morgon. 4 minusgrader och ... tror jag kan kalla det halvklart. Sol upp 4.35 och ner 20.32. Rejält långa, ljusa dagar nu. Det har dock varit så kallt på nätterna att snön envist ligger kvar, men det ska väl ge sig så småningom :)   I onsda...

Av maria tafvelin - Tisdag 16 april 20:16

Tisdagkväll. 1 plusgrad och mulet. Sol upp 04.53 och ner typ nu, 20.17 . Det är periodpaus i hockeyn, så jag passar på at blogga :)   Oj .... hade tänkt blogga under helgen, men helgen kutade förbi ... fniss. Men, nu tänkte jag hamra ner några me...

Av maria tafvelin - Söndag 7 april 19:28

Söndag kväll. Temperaturen på nollan och disigt. Det ska börja snöa igen kl 20. Fy fan rent ut sagt vad det snöade i morse!! Det slutade snöa typ mitt på dagen... och nu ska det dra igång igen. Sol upp 5.26 och ner 19.48   Det har varit kortvecka...

Av maria tafvelin - Måndag 1 april 11:32

Måndag. Annandag påsk. 1 minusgrad och dis... det småsnöar, har snöat hela helgen. Sol upp 5.47 och ner 19.29   Tänker på det här med tidsomställningen... när man ställer Fram klockan, som vi gjort nu, då märker jag inget, påverkas inte. MEN, när...

Av maria tafvelin - Fredag 29 mars 11:16

Långfredag mitt på dagen. 2 minusgrader... disigt, lät snöfall, blåst... verkar ska vara sånt här väder fram tills torsdag nästa vecka. Bara att gilla läget :)  Sol upp 4.58 och ner 18.20   I onsdags klev jag upp tidigt ... 3.45 närmare bestämt, ...

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5
6
7
8
9
10 11 12 13
14
15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26
27
28 29 30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards