Alla inlägg under oktober 2015

Av maria tafvelin - 23 oktober 2015 09:13

Nu är grannen härunder tillbaka från sin stuga, där han bor från början av april, och så länge det bara går på hösten. Han röker, men inte inne, för han vill inte ha röklukt i sin lägenhet, så han röker på balkongen. Jag vaknade till lukten av rök i morse. Så, nu måste jag ha balkongdörren stängd om jag vill slippa den lukten.


Igår, efter morgonrundan, drog jag till skogs med Paddy och Kelly

   

Det blev faktiskt lite sol åxå :)


En knapp timme i skogen, sen ett kort korvsök bland kartonger för Cornelis, samt en kort promenad med honom och Molly, sen bar det iväg till veterinären. Molly viftade på sin lilla svans, och var glad. Hon till och med steppade. Det kändes så skönt :)   Hon viftade på svansen inne hos Gertrud åxå

- så, du är ändå glad att se mig, sa Gertrud :)


 


Hem med Molly och iväg på jobbet. Hem från jobbet, kort promenad i regnet, lite trickträning och sen tv-soffan. 


Idag är jag ledig, men är bjuden på lunch kl 12 på Nygatan 57. Det ska bli smaskigt :)  Sen iväg till Byske med Pernilla och Mattias en sväng, och hjälpa till med att måla en vägg. 


Inatt drömde jag nåt snudd på hysteriskt roligt. Jag drömde att jag bodde tillsammans med nån karl, vem det var, vet jag inte, såg aldrig till honom. Jag skulle dock tvätta hans bil, och den var så sjukt stor. Det hysteriskt roliga i det hela var, att hans mamma kom och skällde på mig, och gissa vem DET var! 

- min granne, hahahahahahahahahahahahahahahahahahaha



Hörrni, på tal om att skälla på ..... det här med vad som hände i Trollhättan till exempel. Jag tror att vi kommer att få se mer sånt. Varför?


- Hat föder Hat


Har sett resonemang på facebook som lyder:

- VI (sverige) kommer att hamna i kris för att DE (flyktingar) kommer.   Det stämmer inte. Sverige kommer förmodligen att hamna i kris, men det är för att världen ser ut som den gör. Den dag VI slutar skylla på saker på individnivå, kan det kanske bli någon förändring, men så länge SÅ MÅNGA hakar upp sig på flyktingar,och skylle på dem,  så kommer hatet att växa. 


Hat föder Hat.


Lyft blicken och titta ut över världen! Låt inte Sveriges gränser bli så långt din syn räcker! Se världen som en helhet! Sverige är en så försvinnande liten del av planeten, men många lever i den villfarelsen att vi kan slå oss för bröstet och stänga gränserna för allt som är utanför oss. Om den energi som går åt till att hata, och sprida hat (genom helt absurda, felaktiga och orättvisa inlägg i sociala media) lades på saker som faktiskt ger någon form av positiv verkan, skulle det se annorlunda ut, det är jag helt säker på. 


Hat föder Hat.


Hatet växer i Sverige, och jag blir förbannad när jag tänker på det. Ska det sluta med att Sverige ses som en klick rabiata, hatfyllda människor? Det vill inte jag vara en del av. 


Hat föder Hat.


Därför säger jag till Er som hävdar att det är "Deras" fel: Kram på dig, jävla idiot!!


Gomorron

Av maria tafvelin - 22 oktober 2015 09:10

Torsdag morgon och kaffet är precis uppdrucket. Hundarna sover än, och jag har precis mailat iväg mail nr 2 i mailhundkursen. 


Igår, efter morgonrundan, fick Cornelis köra lite korvsök och sen ett fyspass med kättingarna

 

Efter nedvarvningspromenaden stannade vi till på Coop, och jag sprang in och köpte en grillad kyckling som C bar hem.

 

Efter det, en runda med alla innan jag åkte iväg på jobbet. Efter jobbet, hem, ut med hundarna ... bestämde mig för att skippa kursen med C, då Molly verkade låg. Hon hade nog lite ont, men jag hade redan gett maxdos smärtstillande. Vi satt nära varandra i soffan, precis som vanligt, och Molly hade lite skakningar för sig. Då la sig Cornelis nära henne .... det var så himla gulligt och jag blev rörd till tårar

        

Vid något tillfälle råkade han komma åt hennes ansikte, och då morrade hon till ..... Cornelis blev helt förskräckt

 

Då behövde han lite tröst

 

sedan vågade han lägga sig i sitt hörn igen :)

 

Inatt har hon kört runt lite under täcket, ett par nya sår på benen efter tratten har jag nog ... fniss. 


12.50 ska vi vara hos Gertrud idag. Då ska tampongen tas bort. Hoppas att smärtorna är borta sen, så att hon får börja må bra igen, lilla gumman. 


Nä, nu är det hög tid att dra igång. Efter morgonrundan ska Paddy och Kelly få jobba lite innan jag åker, först till Veterinären, och sen på jobbet. 


Ha en bra torsdag! Det här är första gången på evigheter som det INTE är strålande sol. Det är lugnt, det kan man ta efter en hel evighet av fantastiskt väder. 


Gomorron


Av maria tafvelin - 21 oktober 2015 09:23

Igår var en fullspäckad dag kan man säga. Upp tidigt för att hinna gå morgonrunda och vara ett varv i tvättstugan, innan det var dags att åka och lämna Molly hos veterinären. 

 

kring halv 9 åkte jag därifrån, hem igen, lite korvsök med Cornelis och en rejäl promenad med de alla tre. Efter det tog jag tag i att meka lite med toalettstolen. Det rinner lite vatten, så med jämna mellanrum måste den fylla på i byttan. Min vän och mentor när det gäller all mekning, youtube, ställde upp även på detta. Blev lite full i skratt när jag såg vad jag behövde använda

 

Plattång?  Alltså, hårblåsaren använde jag ju ett antal gånger när jag fipplade med min gamla plåtkompis, men plattång? Hahahahahahahahahahaha    Det där var jättekul tycker jag själv, hahahahahahahahaha


Skämt åsido. Det är inte de verktygen jag behöver till min, för jag har en annan sort. Behövde bara en vanlig skruvmejsel. Fast, jag tog skruvdragaren 

 

Problemet kvarstår dock ifall jag sätter fast själva spolknappen igen. Så, jag löste det genom att inte sätta tillbaka den :)   Nu drar man lixom bara i själva spaken, eller .... pinnen, när man ska spola. Funkar ju det åxå ... fniss. Åtminstone tills jag tagit reda på hur jag permanent ska lösa det. 


Kl 1 befann jag mig på Eddahallen och mötte upp Pernilla, Mattias, Frida och Elisabeth (Frida och Elisabeth från jobbet alltså) Vi skulle följas på mässan och kolla in div. olika grejer inför öppningen av Fridas. Vi gick runt där fram till 14.20 typ, då var jag, Frida och Bettan tvungna att åka på jobbet. Jag jobbade bara till 16.00 , då var det dags att kasta mig iväg och hämta lilla Molly.

 

Förra gången jag hämtade henne, fick hon ju följa med till jobbet, hon sov ju hela tiden .... sov hela kvällen. Den här gången såg det inte likadant ut. Jädrar, hon kom och drog Gertrud genom korridoren, 

- Vänta på mig, sa Gertrud till henne, men hon lyssnade inte. Hon ville fram till sin matte, SNABBT

- hon har fått väldigt mycket smärtlindring, sa Gertrud och det märktes direkt att det var mycket droger i kroppen. Hon kastade sig av och an, sprang som en galning i cirklar .... 


Tur att Hannah och Robban mött upp utanför veterinärkliniken. Vi skulle bara mötas var det tänkt, men det slutade med att Hannah fick skjutsa hem mig och Molly. Det gick nästan inte hålla i henne ens. Vi svängde förbi jobbet för att tala om att jag inte kunde jobba klart, utan var tvungen få skjuts hem. 


Jag tror hon hade nån typ av hallucinationer, för hon såg närmast rädd ut själv, då hon fick sina ryck. När vi kom hem, ville alla naturligtvis nosa i tratten, men sedan, när hon sprang runt som en galning, blev de närmast rädda. När jag bytt om och varit på toa, parkerade jag mig i soffan, där jag kunde hålla i henne. Efter ett par timmar blev hon något lugnare, och rycken avtog. Hon har sovit bra inatt, tack och lov. Vi ska tillbaka i morgon för att plocka ut tampongen de sytt fast, och sen tillbaka om 10 dagar igen för att plocka stygnen. SEN får vi hoppas att hon får må prima :)  


Hon ska få äta ordentligt idag, igår fick hon ju inte äta alls. 


Klockan är mycket och det är hög tid att ta morgonrundan. Vi tog sovmorgon idag. 


Ha en bra dag !


Gomorron



Av maria tafvelin - 19 oktober 2015 09:46

Sovit gott inatt. Att lägga sig nyduschad i renbäddad säng, är något utav det bästa som finns. Hundarna verkade åxå uppskatta det renbäddade :)   Vaknade, öppnade ögonen och försökte se vad väggklockan visade ....   10.45   Tog på glasögonen, och den visade fortfarande 10.45 . Här nånstans påbörjades en rivstart i min kropp. Adrenalinet pumpade, håret nästan reste sig i nacken ..... hur i helvete har jag kunnat sova till 10.45?


Greppade mobilen och var tvungen att titta minst 3 gånger innan jag inståg att det stod 7.56     Aha, batteriet har tagit slut i väggklockan, och den stannade alltså ikgårkväll, säkert precis när jag kom ur duschen.  Jamen, dåså ... fniss  Tumultet jag drog igång förde sig kanske vidare till hundarna ... eller åtminstone En hund .... Cornelis. Han började stissa runt och sprang till hallen. Han brukar ju sova, lika väl som de andra, tills jag druckit kaffe och gjort mig redo för att gå ut. Nu var han uppe i varv, och visade tydligt att han ville ut NU.  Av med pymme och på med kläder, på med nya fina mössan och jackan, koppla hundarna och UT. Cornelis hade diarré. Var det mitt bryska uppvaknande som pajade kistan på honom tro?


Nåja, morgonrundan är avklarad, kaffet snart uppdrucket, och sen drar dagen igång. Idag tänkte jag köra lite kartongsök med Cornelis. Igår körde jag bara med korv, tänkte lägga på en liten droppe eukalyptus i ekvationen idag. 


Fick precis mail av handledaren på distansutbildningen. Inlämningsuppgiften godkänd, med tillägget: Bra jobb!  Tack, det känns ju skönt :)


Idag börjar jag jobba kl 14, och kl 18 ska vi träffas i lusthuset. - Vilka vi? - jo, gruppen som vill vara med i mitt nya projekt- hundkurs per mail :)  Det ska bli sjukt spännande och kul :)


Ha en härlig måndag hörrni. Här är det klarblå himmel och sol. Man känner sig rent bortskämd :)


Gomorron

Av maria tafvelin - 18 oktober 2015 22:22

Söndagkväll. Nu fattas bara en snabb dusch, sen är det gonatt härifrån paradiset. Kvällspromenaden blev en 40 minuter ljuvlig historia. Vi mötte inte en levande själ, och det var faktiskt skönt :)


Efter morgonrundan och div. fippel, åkte jag och jobbade några timmar. När jag kom hem blev det en längre promenad med hundarna, och sedan  korv. Ja alltså, inte till middag, utan korvsök, med Cornelis

 

Det har varit ett helt sanslöst bra väder. Strålande sol. Alldeles för varmt för att ha nya snygga mössan. Korvsöket gick bra, det gäller bara att inte hålla på för länge, för då spårar han ur och blir alldeles för PÅ.  Hann dock sluta i tid :)

Till middag blev det broccoli och purjolökssoppa. Gott? - nja ... inte så värst ... men purjon höll på att tappa stinget, och broccolin har legat i frysen så himla länge. Nu är den slut i alla fall :)


När man åt så tam middag, var det ok att ta lite lemon curd-glass framför tvn istället :)


Har pluggat lite åxå .... lämnat in den inlämningsuppgift som skulle in. Nu är det bara att avvakta och se om man får den godkänd åxå. 


Nä, bäst jag sätter lite fart här ... klockan går, och jag är uppriktigt sagt, skittrött.   Hörrni, nu har min trumpet 4 stora, vackra blommor :)

 


Gokväll

Av maria tafvelin - 18 oktober 2015 09:14

Söndag morgon, blå himmel och sol, ytterligare en dag :)


Igår, efter morgonrundan, tog jag ut Cornelis på korvsök bland grovsoporna på gården

   

Jag tänkte köra en sväng idag åxå, innan jag åker på jobbet. Efter Cornelis träningspass bland soporna, ställde jag upp några hopphinder, samt slalom, och körde några varv med Paddy och Kelly

   

Snart kan Kelly ta slalomet helt självständigt :)


Molly, hon får ju inte göra annat än gå korta koppelpromenader, så hon var mest inomhus. 


På eftermiddagen ringde en granne på dörren. Hon hade fått ett paket i brevinkastet på fredagen, som skulle till mig. Det var den mössa som en fb-vän Marit virkat till mig. Så sjukt snygg!

 

Tack Marit!!!  :)


På kvällen blev det tv-soffan med hundarna. Vi såg bland annat "så mycket bättre". Änglatrumpeten blommar så himla vackert, och det luktar så himla gott åxå!

 


Nä, nu är det söndag, och jag ska strax hänga bort morgonrocken, väcka hundarna och gå ut. En lite längre runda, sen lite korvsök, och efter det blir det jobb några timmar. Igår köpte jag lite rökt lax, som jag tänkte äta ikväll, men direkt jag kom hem och skulle lägga in paketet i kylen, såg jag att den gick ut för 7 dagar sedan. Gick tillbaka med den och fick tillbaka dubbelt så mycket som jag betalat för den :)   Nu står jag dock utan lax, för de hade bara en svindyr variant kvar. Så, vad det blir för söndagsmiddag, det får vi se. 


Ha en härlig söndag :)


Gomorron

Av maria tafvelin - 17 oktober 2015 09:00

Det här är en såndär lördag då jag väljer att faktiskt lyssna på "Ring så spelar vi"  Nuförtiden lyssnar jag inte ofta på radio överhuvudtaget. Jag lixom ... orkar inte ta in. På jobbet har vi oftast radion på, och är det  någon som går och stänger av den, så är det jag. Jag brukar be om ursäkt för att jag gör det dock :)


Det ser ut att ÅTERIGEN bli underbart väder. Det är helt otroligt. Det har ju varit superväder länge nu.  


Jag skänker en tanke till alla människor i världen som inte har möjlighet att ha en härlig lördag och njuta av vädret. Jag skänker en tanke till alla människor i världen som måste fly för sitt liv, från krig och svält.

Jag skänker en tanke till alla människor som lämnat allt de äger i förhoppning om att få leva. 

Jag skänker en tanke till alla människor som inser att vi bor i samma värld, och har ett gemensamt ansvar för den. 

Jag skänker en tanke till de som kan tänka sig att tumma lite på sin egen bekvämlighet, för att ge en behövande människa en gnutta av hopp


Jag kan inte låta bli att tänka på de människor som VÄGRAR hjälpa de som inte under några omständigheter kan vara kvar i det land de bott i. Jag kan inte låta bli att undra Hur de är funtade, de som vill stänga våra gränser och inte hjälpa de här människorna. 


Igår började min änglatrumpet blomma :)   Den var först vit, men idag har den tagit en orange ton. HUR fin som helst :)

 

Den har några knoppar till som kommer att slå ut, sen har jag plockat bort ett tiotal som lixom skrumpnade ihop. HOppas den överlever vintern, för nästa år kommer den nog att explodera av blommor, tidigt på säsongen. Ska leta en mycket större kruka åt den åxå. 


Nä, nu ska jag hänga bort morgonrocken och väcka hundarna

 


Gomorron!

Av maria tafvelin - 16 oktober 2015 22:56

Fredagen är slut och jag ska strax hoppa isäng. Dagen idag har inneburit hundpromenader och lite arbete i Byske, på det café som "vi" (läs Pernilla och Mattias) ska öppna i Byske. Tro mig. Det blir så sjukt snyggt!!! 


Oj vad jag längtar tills Molly mår bra igen. Saknar min glada, steppiga lilla Molly. 


I morgon är det lördag, och jag har absolut inget inplanerat. Det känns SKÖNT! Jag ska ta dagen som den kommer, kliva upp när jag känner att det är dags .... dricka mitt kaffe .... och efter morgonpromenaden med hundarna, ska jag lägga upp planerna. Lutar åt soloträning .... får se om jag ställer upp agilitybanan åt Kelly och Paddy ....  Kanske åker till rinken med Cornelis, och bara sitter utanför .... som passivitetsträning. Han sammanknippar ställen med träning så OERHÖRT snabbt, och då slår stresshjärnan till. Ju mer jag tänker på det, desto säkrare blir jag på den grova planeringen av dagen. 


Pernilla sa till mig häromdagen: Mamma, du borde nog ha en karl, som kunde hjälpa dig!    

Vad det handlade om? 

- jo, det här med att jag inte får motorvärmarsladden att passa till bilen, även sen jag bytt till Rätt modell. 


Hahahahahahahahahahahahahahahaha


Gokväll

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8
9
10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20
21 22 23 24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards