Alla inlägg under oktober 2015

Av maria tafvelin - 15 oktober 2015 17:30

Efter en superbra dag på jobbet åkte jag hem, lastade hundarna och åkte på RackArena. Perfekt att kunna släppa Paddy så att han får springa (om han vill .... oftast blir det nåt enstaka rejs, sen strosar han bara runt)  och köra lite div. träning med de andra. 

     

Lite korvsök, några hopp, inkallningar och lek ... sedan åkte vi hem igen.   

Kl 15 hade jag tid hos Gertrud, veterinären. Kom in, lyfte upp henne på bordet. 

- Hello Molly, hur är det riktigt?

- Molly mår verkligen inte bra, sa jag. Hon är låg .... ligger mest i sängen och trycker. Hoppar inte ens ner när jag kommer hem från jobbet. Kommer inte in i köket när jag lagar mat. Sover skruttigt. Hon har ont. 


- Vi plockar bort ögat. Hon ska inte behöva gå och ha det såhär, och hon ser ingenting alls ändå. Jag tänkte att det kunde bli en bra protes, men nu har vi inte mer tid. Jag ska bara ta några blodprover. 


Jag gillar verkligen Gertrud. 


På tisdag morgon ska jag lämna Molly för operation. Hon kommer att klara sig alldeles utmärkt utan det där ögat, hon är ju redan blind på det .... men det känns lite jobbigt att hon ska sövas ...   en operation är alltid en operation.


När vi kom ut, gick vi över på Björkis. Förra gången blev Molly matad med hyfsat mycket godis. Så även denna gång :)  Johanna satt på golvet både länge och väl, gav henne godis, kliade, klappade, pratade med molly. 

- Du är ful, men du är så oerhört charmig, sa hon, och la till - och du har den absolut gulligaste lilla svansstumpen i hela världen :)  Molly fick en gåva - ett paket godis, innan vi gick. 


 

Efter detta mötte jag upp Hannah och följde henne till optikern för att göra synundersökning, sen försökte jag vara till hjälp för att välja nya bågar. Efter det åkte jag hem. Nu ska jag försöka fixa nån middag och sen blir det lugna gatan fram tills det är dags för kvällspromenad. 


Tror jag ska göra köttfärsbiffar faktiskt. Sätter igång nu direkt :)


Tjing så länge



Av maria tafvelin - 15 oktober 2015 06:41

Står i mitt supersöta kontor och sörplar kaffe och pluggar :)   Jag har skickat in första kunskapstestet och fått godkänt :) Det handlade om hundens domesticering, och valpens utveckling. Den här kursen känns verkligen jättekul! Nu har jag börjat jobba med den inlämningsuppgift som ska göras i det här första avsnittet. Nästa steg blir ännu roligare, för då ska man diskutera andras inlämnade uppgifter. Man måste vara aktiv i diskussionerna för att bli godkänd på kursen, och det känns inte som att just den punkten ska bli några problem :)


Brukar tiden på morgonen vara kort i vanliga fall, så blev den ännu kortare nu .... dags att hänga upp morgonrocken, väcka hundarna och gå ut. Jobb 8-12, sen ska jag till veterinären med Molly kl 15. Hon har inte sovit så gott inatt... lilla hjärtat. 


Nä, nu måste jag slå ihop skolböckerna och dra igång dagen. Ha en härlig Torsdag!  Fyll dagen med värda grejer!


Gomorron



Av maria tafvelin - 14 oktober 2015 21:59

Det är onsdag och det är kväll. Klockan visar läggdags, men hjärnan säger annat. Jag har varit på kurs med Cornelis ikväll. Första tillfället för Nose-work-kursen. Skitkul rent ut sagt!  Cornelis, han agerade ungefär som jag trodde att han skulle göra. Full Fart Framåt. När han sätter in "arbets-mode" så är det bara 100 % som gäller, inget annat. Min förhoppning är att han så småningom lugnar sig en liten gnutta, så att han kan jobba lite systematiskt åxå. Vi får se hur det går med den saken :)

Idag skulle Mamma ha fyllt 72 år. Det känns jättekonstigt. Det är väl för att man inte kan SE henne som "gammal" Hon var en supersnygg 61-åring när hon dog. Hon klädde sig supersnyggt, var noga med både hår och smink .... hon var faktiskt snyggare än jag någonsin kommer att bli, och hon skulle fyllt 72 idag. Det går inte att låta bli att fundera lite kring hur hon skulle sett ut idag. Äh, hon skulle ha varit skitsnygg idag åxå :)


Tack och lov att jag ska till veterinären med Molly i morgon, för hon mår inte bra. När jag och Cornelis kom hem från kursen, hoppade hon inte ens ner från sängen. Hon har inte hoppat ner än, och vi kokm hem för nästan en timme sedan. Det här känns inte alls bra. Tur att vi får träffa Gertrud i morgon, för såhär kan Mollygumman inte behöva må. Betyder det att ögat måste bort, så måste ögat bort. Pronto. 


Nä ... jag ska sätta mig i tv-soffan en stund. Paddy och Kelly är ju åtminstone vid medvetande, så de vill väl kanske umgås lite. Cornelis har ju däckat fullständigt efter kursen, och Molly .... hon ligger i sängen. Ska ge henne kvällsögondropparna (och några korvbitar) innan vi kliver isäng. De behöver ju ut och pinka innan sängdags åxå. Själv har jag inte varvat ner ännu känner jag. Men, bäst ta itu med det :)


Gokväll

Av maria tafvelin - 14 oktober 2015 06:46

Onsdag morgon. Igår skrev jag ett sms till min underbara, förstående chef Pernilla, kl 6 på morgonen, och frågade om det var ok att börja lite senare än 8.00   Sömnen hade mer eller mindre uteblivit helt, då Molly hade så besvärligt och mest bara röjde runt under täcket. Pernilla ringde då upp och undrade hur det var. Då jag berättat sa hon: men självklart, du kommer när du kan, vilket innebar att jag började jobba kl 10 igår. 

I morse kände jag direkt att den här dagen orkar jag redan från början :)   Vi har sovit relativt gott hela bunten, Molly snurrade runt lite där kring 2-snåret, så jag klev upp och gav henne en droppe smärtstillande i ögat, och sen somnade vi igen. Nu är klockan strax före 7 och jag har precis svalt kaffet. Nu blir det morgonrpromenad med ett gäng trötta kamrater .... fniss


Ha en riktigt Bra Onsdag :)


Gomorron

Av maria tafvelin - 13 oktober 2015 21:46

Igår åkte jag in till veterinären för att visa upp Mollys öga, som såg sämre ut igen. Gertrud var inte nöjd. Det är riktigt infekterat, trots kortison och antibiotika, och hon klippte loss några stygn i ögat som lossnat. Vi ska tillbaka på torsdag morgon. 

 


Just nu rörs det inte så mycket i min skalle. Sov inte mycket inatt. Molly styrde runt och hade svårt att komma till ro, vilket innebar att jag inte kom till ro jag heller. 


Nu är det strax sängdags. Ska bara kliva genom duschen en sväng. 

I morgon är det onsdag, och kursen i Nose work startar. det ska bli så himla kul. Nu i afton startade distansutbildningen i Hundens Beteende. Det känns åxå jätteroligt. Lite för trött för att riktigt gå igenom allt bara ...   Trött ... men Glad :)


Gokväll

Av maria tafvelin - 12 oktober 2015 06:45

Ja  ... eller .... bilder från bröllopsmässan i alla fall :)  Pernilla var där och bjöd på smakprover, och visade bröllopstårtor. Hannah var där och hjälpte henne 

           

Det fanns rätt mycket att titta på därinne på mässan. Det var fina, blankpolerade bilar, kläder, bord och stolar osv osv osv. Fotade inget annat dock, jag var mest intresserad av Pernillas bord :)   Jag kvistade förbi på mässan innan jag åkte på jobbet. 


EFTER jobbet, kvistade jag förbi på Jula och bytte motorvärmarsladd. Jag hade ju köpt fel sort, naturligtvis .. fniss .. men nu är det rätt, så nu passar det :)


Oj va snabbt klockan går upptäcker jag just nu. Dags att dra på lite. Ha en härlig Måndag! Det blir härligt, soligt höstväder även idag. 


Gomorron


Av maria tafvelin - 11 oktober 2015 23:05

Söndag, läggdags. Den här dagen var fullproppad med värda grejer, har inte ens tid att berätta allt. Får ta en del i morgon. 


Nåt jag starkt ogillar, är när man tar skärmdumpar på konversationer (på fb), och publicerar dem (på fb) för att få medhåll om att den som stod på andra sidan konversationen, är en idiot. Visst, så kan det absolut vara, och gudarna ska veta att jag haft en del konversationer med människor som jag på fullt allvar tycker och tror är idioter ... men jag behöver inte publicera vår konverstion öppet, för att få medhåll. Det är ett övertramp. 


Nu till nåt helt annat. 


Kärlek. Vad är det egentligen? 


Den största kärlek jag vet, är kärleken till Pernilla och Hannah. Det finns absolut inget som kan rubba, förringa eller på något sätt förändra den kärleken. Så är det bara. Då har vi klargjort DET. 


Sen hyser jag åxå stor kärlek till mina sambos ... livskamrater ... hundarna. Självklart. Vi har ju delat vått och torrt, dygnets flesta timmar. De ligger under täcket, nära , på nätterna. De ligger nära i soffan under tv-kvällarna. Vi promenerar, umgås .... ÄR tillsammans. 


Mina vänner. De är inte många, men jag känner kärlek även till Dem. Kärlek som innebär att Vi finns där för varandra. Vi stöttar, kanske inte alltid förstår, men finns där. Alltid. 


Vad är skillnaden på Kärlek?


De som finns där i ytterkanten. De tillhör inte familjen, inte vänkretsen i egentlig mening ... men ... de är så värdefulla i mitt liv. Det är nog en form av kärlek jag känner för Er åxå, ni som finns där, både på Instagram och Fb. Vi som inte umgås, inte pratar i telefon, inte träffs ....   men ni är betydelsefulla ändå. Såpass betydelsefulla att jag skulle kalla det någon form av kärlek.   Kärlek, för Mig i alla fall.   


För Mig betyder Ni något. Mycket. 


Tänk på det. 


Gokväll

Av maria tafvelin - 10 oktober 2015 07:30

Lördag morgon. Står i mitt supersöta kontor och dricker kaffe. Hundarna sover än, i vanlig ordning. Då jag druckit upp mitt kaffe och väckt hundarna, blir det morgonpromenad, samt tillfälle att sätta i motorvärmaren i bilen. Det är 6 minusgrader såhär på morgonskvisten. Strax efter kl 9 drar jag iväg till Burträsk för att hålla kurs i Rallylydnad. 


Igår, fredag, var jag ju ledig. Åkte in till stan och hämtade ut de tabletter som inte fanns hemma på apoteket häromdagen, var förbi på jobbet en sväng, körde upp på Ok och köpte en biltvätt ... men insåg att jag inte skulle hinna tvätta den, då jag ju lovat springa över till Lotta och klippa hennes lugg. Jag får åka och tvätta den efter jobbet någon dag till veckan istället :)


Efter att ha klippt Lottas lugg, lastade jag hundarna i bilen och åkte till RackArena. Jisses så skönt att kunna lasta hundarna i bilen igen!! Har ju inte kunnat göra det på ett tag, då stötdämparen krupit upp i hundarnas utrymme. Nu befinner sig stötdämparen där den hör hemma, och hundarna kan vara i bilen igen. Tyvärr har jag inte fått tillbaka grindarna än dock. Tjommen som opererade på bilen var tvungen ta bort övre fästet, och av någon anledning så går det inte skruva tillbaka. Inte med samma skruvar i alla fall. Nåja, får lösa det där när jag har tid. Kanske i afton eller i morgon.   På RackArena var det full fart

             

Provade även nya leksaken som Susanne köpt dit, ett rejält racket så man kunde skjuta iväg tennisbollar en bit. Cornelis tyckte det var toppen :)

 

När vi kom hem därifrån, fick de varsitt ben att gnaga på

       

Sen var det myskväll :)

      


Undrar om man ska lägga på vinterdäcken snart. Kan nog vara halkigt en sånhär dag. Ja, inte för att jag tänker gå ut och lägga på dem nu direkt, men jag tänkte tanken. Man vill ju inte gärna slira av vägen nu när man äntligen fått till bilen ... fniss


Nä, klockan går. Dags att diska koppen och hänga upp morgonrocken. Ha en riktigt härlig Lördag! 


Gomorron

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8
9
10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20
21 22 23 24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards