Alla inlägg under oktober 2015

Av maria tafvelin - 8 oktober 2015 06:40

Låt oss stanna kvar vid gårdagen en kort stund. Efter morgonrunda och frukost, satte jag mig i den bil jag lånat av Pernilla och Mattias, nu när plåtkompis varit på operation. Jag skulle ner på stan och hämta ut medicin till Molly. Nä ... då startade inte bilen. Jag gjorde då den fasansfulla upptäckten att det är nog inte alla bilar det är fel på ... det är Jag som är den gemensamma nämnaren .... fniss


Nåja, tog bussen in till stan, gick på apoteket, tog bussen hem, medicinerade Molly, tog ut hundarna två och två, sen var det bara att hoppa på bussen och åka till jobbet. När jag slutade kom Hannah och Robban och hämtade mig, och skjutsade mig till tjommen som opererat på min plåtkompis. Åh så skönt att ha sin egen bil tillbaka :)


Kl 8 ska jag vara hos veterinären med Molly igen

 

Hoppas och håller tummarna för att det ser bra ut. Inatt har hon sovit lite sämre, det har nog kliat och känts obekvämt i ögat. Hon försöker hela tiden lixom borra ner hela skallen mot filtar, kuddar, täcket, för att gnugga ögat. 


I afton gör jag helg efter jobbet, ledig fredag och lördag, sen jobbar jag som vanligt på söndag. Lördag spenderar jag några timmar på Burträsk hundklubb där jag ska ha en dagskurs i rallylydnad. Det är den sista fysiska kursen jag håller i höst. Däremot startar jag på prov, en mailbaserad kurs som drar igång den 19:de. Det ska bli superspännande, jag har 6 st anmälda :)    På tisdag, den 13:de, startar distansutbildningen "Hundens beteende" som jag ska gå, och dagen efter startar Nose-work- kursen som jag ska gå med Cornelis. Spännande :)


Nu är det dags att hänga upp morgonrocken på sin krok, väcka hundarna och gå ut. 


Ha en riktigt bra Torsdag. Fyll dagen med nåt värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 7 oktober 2015 08:56

När jag klev upp, strax efter kl 8, var det 5 minusgrader och alldeles frost-vitt ute. Så himla vackert! Man får en sån där lyckokänsla i kroppen på nåt sätt. Det är så vindstilla .... som om naturen lixom håller andan.   Nu håller det på att vara läge att göra ordentlig vinter på balkongen, ta in möblerna och sådär. De blommor jag ska försöka övervintra inne, är redan inplockade. 


Idag måste jag ner på stan och hämta ut mediciner till Molly. Helst nu på morgonen, så att jag hinner ge henne innan  jag åker på jobbet. Eller, ja, så måste det ju bli :) Hon har sovit som en stock inatt, precis som vi andra.  Cornelis vid fötterna, Paddy på höger sida om mitt huvud, Kelly på min vänstra sida och Molly vid knävecken. Somnade så, och vaknade så   :)


Strax dags för morgonrunda. Ska först gå en kort pinkrunda med alla, sen delar jag upp dem och går en längre sväng, eftersom Molly bara ska pinka och vila. 


Ska kila över till Lotta och klippa hennes lugg åxå, innan jag åker på jobbet. Bäst jag sätter rotation på den här dagen nu på stört, så att jag hinner allt innan det är dags att åka på jobbet. Efter jobbet ska jag få hämta min plåtkompis som även den genomgått en operation :)   


Ha en riktigt bra onsdag. Fyll dagen med värda grejer! 


Tänk på att man Aldrig vet hur länge man Har varandra. Man vet aldrig hur länge man har sig själv heller. Skulle jag göra något annorlunda om jag VISSTE?  Gör något annorlunda redan idag. 


Gomorron

Av maria tafvelin - 6 oktober 2015 21:55

När jag kom till veterinär Gertrud i morse, vinkade hon in mig direkt. Jag berättade att något hände igårkväll, och att det förmodligen gått hål i det sista lagret hornhinna. Hon tog upp Molly på bordet, kollade och sa: 

- ja, det har gått hål. Vi måste operera idag. 

Fyllde i den blankett man måste fylla i inför operation, vi gick till receptionen och Gertrud frågade om jag skickat in tidigare papper från förra besöket. Jag är precis över självriskbeloppet hos försäkringsbolaget. 

- Nej, jag har inte gjort det

- Då fixar vi det, sa hon. Vi har ju alla uppgifter här, så direktreglerar vi. 


Tack!  Jag behövde inte ens kontakta försäkringsbolaget själv. 


När jag lämnat Molly där och åkt hem, tog jag hundarna på solorundor med div. träning

                     

Sen iväg på jobbet. Jobbade till kl 16 och kastade mig sedan iväg för att hämta Molly. Lilla lilla gumman. Hon har legat länge i narkos, för det var tydligen rätt besvärligt. Gertrud har klippt loss bindväv och satt över hela ögat. Det är bara att hålla tummarna för att det håller, vilket inte är säkert, då ögat var såpass sjukt. OM det håller, kan hon klippa bort det om ca 2 månader, så ska det ha läkt ihop under. Hon ser inget på ögat, och kommer inte att göra det sen heller, men hoppas hon slipper ta bort ögat, som är en Ännu större operation. Hon är ju inte helt purung. 


Hon har sovit sig igenom kvällen. Bar nyss ner henne för att kissa, de andra fick nöja sig med en pinksväng ute vid vägen ikväll. Ingen kvällsrunda. Molly har strikta order om att bara kissa och vila de närmsta dagarna. 


 


Oerhört trötta är vi, både jag och Molly.  Det ska bli skönt att krypa isäng. 


Förresten, tjommen som skulle laga min bil, är redan klar. :)  Blir att hämta den i morgon :)


Hoppas du haft en bra dag!


Gokväll

Av maria tafvelin - 6 oktober 2015 06:40

Tisdag morgon. 3 Minusgrader ute. Var säkert något liknande på golvet när jag vaknade, så jag drog SNABBT på mig tjocksockar när jag klev ur sängen :)   En jobbarkompis sa igår, när hon fick veta att jag har balkongdörren öppen dygnet runt, året om:

- Då har du säkert världens starkaste immunförsvar.

Ja, så är det säkert, för det är inte ofta jag är sjuk :)


Igårkväll hände något med Mollys öga. Jag är rädd att det gick hål i sista lagret hornhinna. Någon av de andra hundarna, gissningsvis Paddy, hoppade runt som en känguru när vi skulle gå ut, och jag tror att han kom åt hennes huvud och öga. Hon skrek till och sedan började hon bete sig på ett sätt som gör att jag tror att något hände. Det gjorde nog ont, och hon blev rädd. Hon ville upp i famnen så att jag skulle bära henne, både ute och inne. Hon tryckte sig nära, nära .... något är definitivt galet. Hon har dock sovit gott hela natten under täcket, vid mina knäveck, och hon sover fortfarande. Kl 8 ska jag vara hos veterinären med henne. Håll tummarna. 


Igår fick jag lämna bilen hos Robbans kompis för lagning av det här med stötdämparen, så jag har fått låna Pernilla och Mattias bil så länge. Hoppas det går bra för tjommen att laga Min bil, för SEN, när det där är fixat, kan väl inget mer gå fel?  :)


Nä, nu ska jag hänga av mig morgonrocken, väcka hundarna och gå ut. Ha en härlig dag, och fyll den med något värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 5 oktober 2015 09:13

Lördag morgon kl 05.00 klev jag upp och förberedde mig för resan till Sundsvall. Tog hundarna på morgonrunda, gav dem mat, drack mitt kaffe, kokade mer och hällde i termosen. Packade hundarnas mat och matskålar, samt Mollys tabletter och ögondroppar. Packade det jag skulle ha med mig och strax före kl 7  begav jag mig till hundpensionatet för att lämna hundarna. Lite småkyligt men underbar sol

 


Strax efter 7.30 kom Pernilla och Hannah och hämtade upp mig, och vi var på väg. Stannade till i Lövånger på macken och köpte en korv, sen fortsatte vi. Efter ett par timmar stannade vi vid vägen och åt den fruktsallad som Pernilla gjort iordning

 

12.30 var vi framme på IKEA

 

Vi hade bestämt att lördagen skulle vi spendera inne på Birsta köpcenter, och ta IKEA på söndagen, men vi sprang in på IKEA för att lämna tillbaka några saker som Pernilla köpt tidigare, som var tänkta till Frida`s (alltså, cafét "vi" ska öppna i Byske)  och för att äta lunch. 


Vi gick i klädaffärer mest, och inne på Joy, ett ställe jag aldrig varit inne på tidigare, hittade jag jättemycket fint. Pernilla och Hannah betalade två sjukt snygga blusar åt mig, det var en gåva jag fått på morsdag, som jag inte hämtat ut förrän nu :)


Efter det här, begav vi oss in till stan för att checka in på hotellet. (ja, det hann hända nåt som nästan kräver ett eget blogginlägg ....  kl 14.50 insåg vi att vi inte ens visste var systemet låg, och dit skulle vi naturligtvis innan det stängde). Vi fick sedan snurra runt nästan en timme innan vi hittade en parkering, där det var lagomt gångavstånd till hotellet :)


 

Ja ... alltså, det blev i ett parkeringshus, och den historian kräver nästan ett eget blogginlägg, hahahahahahaha


När vi kom fram till hotellet och öppnade vår rumsdörr, höll jag på att smälla av.. Jädrar så fint rum! 

 

Vi hällde upp iskallt vatten i badkaret, samt hämtade is ute i korridoren som vi hällde ner, och vips hade vi en vin/öl/ciderkyl :)


Efter en stund sjönk vi ner i fåtöljerna och avnjöt ett glas kallt, vitt vin. 


Då flaskan var slut, blev det smink-och hår-pyssel. Ja alltså, Hannah pysslade på Mig, och det blev jättefint! På med en av de nya blusarna, och sen gick vi ner för middag. 


 

Kl 21.30 hade vi ätit klart, och gick vidare till casinot (efter att ha varit upp på rummet och druckit en cider) 

 

Vi var dock inte där så länge, då vi skulle upp tidigt på söndagmorgon. Jag och Hannah sov som små stockar, medans Pernilla sovit skruttigt. Personen i rummet bredvid hade tydligen ställt sitt alarm till kl 4, och hade väldigt svårt att slå av det. När hen äntligen fått av det, följdes det av en del smällande i dörren, innan det blev tyst. Själv hade jag mina silikonöronproppar, och hörde inget av det här. 


7.30 klev vi upp och försökte förstå oss på kaffemaskinen på rummet. Nåja, någon slags typ av kaffe rann till slut ner i koppen ... fniss    


Ner för frukost

 

Efter frukost checkade vi ut, packade ihop och åkte iväg på IKEA. Efter några rundor där, en runda till på köpcentrat med kläder och div annat, så blev det lite stressigt faktiskt. Vi hade skissat en plan om att åka hemåt kl 14, men då kom vi ihåg att vi skulle besöka en delikatessbutik som ligger mer inne i stan. Raska steg och snabba puckar. Kl 15.15 kunde vi hoppa in i bilen och bege oss hemåt. Rätt mycket trafik, och en del blåst. Kl 20 var vi framme på Åsgatan, hos Hannah och Robban, där vi lastade av en del tunga paket, sedan blev det min tur att komma hem. 20.30 satte jag mig i min bil för att åka och hämta hundarna. 


Cornelis skrek. Paddy skrek. Molly skällde och Kelly gjorde ljud jag aldrig hört henne göra. Det var en blandning mellan yl och skall. 


Det var, för första gången, inte särskilt lätt att få dem att hoppa in i bilen. De ville alla vara nära. 

- Du har väl galler dit fram, frågade hon som har pensionatet , annars kommer de nog att vilja sitta i ditt knä allihop. 

- jo jag har galler dit fram :)


Kom hem ...

     

Det var ett VÄLDIGT ståhej till en början. Värst var det faktiskt för Cornelis. Han slutade inte sjunga förrän efter nån halvtimme, och då var han helt flåsig och slut. Till slut hade alla kommit till ro och lagt sig. Paddy, han hoppade upp i sängen efter första kramkalaset, och där ligger han faktiskt kvar ännu. 

   


Kl 21.40 var det såpass lungt att jag värmde mig en tallrik köttsoppa. 


Satt sedan i soffan och gick igenom helgen i skallen. Tack älskade, älskade barn, för en helt oförglömlig helg! Vi har lovat varandra att göra om det lite då och då, och inte vänta flera år till nästa gång. Det ÄR ju så himla Kul, vi pratar och SKRATTAR, och har så roligt ihop. Jo, vi ska göra om det, många, många gånger :)


måndag morgon. Sovit gott med alla hundarna nära. Druckit mitt morgonkaffe. Nu ska jag väcka hundarna och ta en morgonpromenad. Det är strålande sol och 4 plusgrader. Precis samma temp som i min kyl :)   I afton ska jag få lämna bilen till någon som Robban känner, som ska försöka sig på att svetsa och laga det här med stötdämparhistorian. 


Som jag brukar säga: Allt ordnar sig :)


Ha en härlig måndag, och fyll dagen med värda grejer :)

Gomorron




Av maria tafvelin - 2 oktober 2015 22:05

Fredagkväll. Har kollat på Idol. Alltså .... Martin <3  Hur det än går i tävlingen, så är du MIN Idol! :)


Nu har jag varit ute med hundarna, nu blir det dusch, bädda rent i sängen, hoppa ner i nytvättade och manglade sängkläder,  och förhoppningsvis somna rätt snabbt. I morgon bitti är det uppstigning kl 5. Jag, Pernilla och Hannah ska åka iväg till Sundsvall och bo på hotell :)  Jag ska lämna hundarna på pensionat. Jo, för ett ögonblick kändes det väldigt jobbigt ... men .. herregud, de jobbar ju varje dag med att ta emot främmande hundar, och mina hundar är inte komplicerade på något sätt, så det borde de kunna fixa tycker jag :)


Det ska bli så himla kul att få åka iväg med tjejerna i helgen! :)  Laddar för många skratt :)


Nä, bäst hoppa in i duschen :)


Ha en fortsatt bra fredagkväll!


Tjing

Av maria tafvelin - 2 oktober 2015 06:36

Fredag morgon. Kaffe i kontoret :) Ett par dagar nu, har jag kollat mailen väldigt ofta. Jag har längtat efter nyhetsbrev från Rackarungarnas hundskola, och med det, möjligheten att anmäla sig till Nw-kurs. Ja, nosework. Jag VET att vi är många som längtat efter detta mail, och jag gissar att kursen är fulltecknad redan innan första fikat idag. Eller, båda kurserna menar jag, eftersom det kommer att dra igång två kurser samtidigt.  


Mailet kom 5.40 , och jag läste och svarade kring 6.20  Hoppas jag kom med :)  


Det blir Cornelis som ska få gå kursen. Alla hundarna (eller ja ...)

 

tycker om att jobba, men det är nog Cornelis som uppskattar ett hårt dagsverke mer än de andra :)

   


Jag tycker att det är kul att gå kurs med hundarna. Med Kelly har jag gått vardagslydnad och några korta kurser i tävlingslydnad. Med henne skulle jag nästa gång vilja gå freestyle eller nåt. Med Paddy har jag gått viltspår och vardagslydnad, och med Molly har jag gått rallylydnad och viltspår.   Det här blir första kursen med Cornelis, och det ska bli superskoj :)


Idag, efter jobbet, har jag mycket att göra. Jag måste ner i förrådet och försöka hitta min lilla kabinväska. Tidigt i morgon bitti lämnar jag hundarna på pensionat (GHAAAAA !!!!!) och drar iväg med Pernilla och Hannah till Sundsvall. Vi kommer hem på söndagkväll. I kabinväskan ska det packas det nödvändigaste som måste med. Känns lixom vuxet att ha en riktig väska, istället för sportbagen :)


Nä jädrar va klockan går fort. Bäst hänga bort morgonrocken och väcka hundarna. Ha en riktigt bra Fredag, fyll dagen med värda grejer :)


Gomorron

Av maria tafvelin - 1 oktober 2015 21:46

Torsdag kväll, strax dags att hoppa isäng.   Efter 45 minuters morgonrunda och frukost, samt lite fippel, blev det en dw-runda med Cornelis före jobbet. Det blev tungt och kort idag.   Efter jobbet åkte jag på apoteket för att hämta ut mer ögondroppar till molly, sen iväg till Hannah och Robban för att hämta ben ur frysboxen. Hem, ta ut hundarna på promenad, ge dem mat, fixa middag (det blev varmkorv och blomkålsmos) sen fick hundarna var sitt ben.


Hörrni ... det här med att jämföra sig med andra. Det behöver inte bara vara negativt, men .... varför gör man det egentligen?  Många, Många, massor, har det så oändligt mycket värre än jag har det. Många, många, Massor, har växt upp både lika illa, och värre än jag. Många, många, massor, har det idag, betydligt tuffare än jag. Jag har det nära nog inte tufft alls. 


Vad är själva Vitsen med att jämföra sig med andra? Är det för att bibehålla någon form av social balans, eller? 


Många, många, Massor ... har det bättre än jag på en del sätt. men ... vad spelar det Mig för roll?   Är det något jag egentligen behöver reflektera över? 


Varför höjs så ofta röster just i ämnet - jämförelser med andra?   


Nä, nu ska jag ta ut hundarna på kvällspink, sen krypa isäng. För ovanlighetens skull, så jobbar jag i morgon, trots att det är fredag :)  Eftersom jag är ledig på söndag, då jag, Pernilla och Hannah drar iväg på weekend i Sundsvall, så jobbar jag i morgon istället. HOppas du haft en bra dag :)


Gokväll

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8
9
10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20
21 22 23 24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards