Alla inlägg under november 2015

Av maria tafvelin - 8 november 2015 16:34

https://www.youtube.com/watch?v=yVVhzyQCs9k  


Fars Dag. Jag skrev det redan i morse, men jag skriver det igen. Idag är det Fars dag. Nu är det så, uppriktigt sagt, att alla pappor förtjänar inte att bli uppvaktade överhuvudtaget. Varför?

- De har inte uppträtt som en Far. En pappa.  En del pappor (alldeles för många) väljer att fokusera på annat än sina barn. En del pappor väljer att bete sig mot sina barn på ett vidrigt sätt. En del pappor har det lixom inte i sig att sätta sina barn först. Rättare sagt, de sätter inte ens sina barn på sin lista av viktiga saker i livet. En del pappor väljer att slå sina barn. En del pappor väljer att sexuellt utnyttja sina barn. En del pappor Väljer sprit och droger, före sina barn. En del pappor har inte ens alkohol eller droger som ursäkt att välja bort sina barn. Vet knappt vad som är värst. 


När papporna kom till

var tanken ganska klar

En Pappa har nåt i sig

som ingen annan har


Han ger dig all sin omsorg

försöker att förstå

I alla livets väder

Han är att Lita på


Jag skulle så ÖNSKA att alla barn fick uppleva en sådan pappa. En pappa som ger all sin omsorg .... som är att lita på. En pappa som ..... Finns, som är närvarande .... som väljer .... barnet.


Om det överhuvudtaget finns någon pappa som läser det här - Lev upp till papparollen! Den är VIKTIG!! DU är viktig! DU sätter spår, som INGEN annan kan!!!!   Ta del av engelska band, dela din kunskap, Se ditt barn, och för guds skull, tala om, och VISA , hur värdefulla de är!!!


Sätter härmed punkt för FarsDag.

Av maria tafvelin - 8 november 2015 09:40

Söndag. Fars Dag. JÄdrar va vi haft det körigt på jobbet de senaste dagarna. Det började på allvar i torsdags, och sedan har det bara ökat. På fredagar är jag ju egentligen ledig, men Åkte och jobbade på eftermiddag/kvällen, då det var så sjukt många tårtor som skulle ut på lördag morgon. På lördagmorgon klev jag upp kl 7 och åkte och jobbade ytterligare några timmar med dessa farsdagstårtor. Tror att det blev 700 st till slut. 


I övriga livet har det handlat om lite kartongsök med Kelly, och promenader naturligtvis. I Fredags var Moa förbi och drack kaffe. Moa, hon som rådde om Cornelis tidigare alltså :)  Precis när Moa skulle åka, och jag skulle hämta upp tvätten, ringde Pernilla och undrade om jag hade i mitt hjärta att komma på jobbet och hjälpa till. Resten vet ni. På lördag hann jag med att träffa det UF-företag jag är rådgivare i, det var jättetrevligt :)   Hann åxå svänga förbi och klippa håret på Hannah. 


Idag ska jag åxå jobbba några timmar, men det är ju min ordinarie arbetsdag :)


Igår regnade det lite, men idag verkar det hålla upp. Ingen sol dock, men det känns helt ok. 


Nä, nu blir det promenad här. Hoppas du haft en bra helg såhär långt, och att du får en fin söndag. Du kan ju springa in i din butik och köpa med dig en farsdagstårta från Wallins Kafferepet, när du åker för att Fira Far. 

 


Gomorron

Av maria tafvelin - 4 november 2015 21:55

Har ganska nyligt kommit hem från Nosework-kursen med Cornelis. Han däckade direkt vi kom in, och det kan jag förstå. Han är ju helt slut stackarn. Ikväll visade han prov på sitt stressiga Jag. Vi fick köra "låtsasdoftprov" och jo, markera rätt låda var väl iofs inga problem, han tar dem i munnen direkt han känner doften, och bryr sig inte om godis eller leksak sådär jättemycket. Efter några omgångar tog vi en paus, sedan gick vi ner till ett omklädningsrum, där Susanne gömt 2 doftkällor. Vi gick in en och en, och Cornelis var sist. På ett sätt kan man väl tycka att det var bra att han fick vänta, å andra sidan hann han bli så uppstressad så det liknade ingenting. Väl inne i omklädningsrummet hittade han den första doftkällan inom hyfsad tid, men sen rann stressen över totalt. Han flåsade runt och pinkade samtidigt som han sprang, tittade mest på mig, och var frustrerad. 


När de andra åkte hem, riggade Susanne några kartonger uppe på stolar (så att han inte skulle springa över dem, som han annars gör)   Han greppade typ första bästa kartong och bet i den. Jag ropade

- Markering

Men nä, det var fel. Hans nos hade nog dött stressdöden då, så det funkade inte. Vi backade och la korv vid rätt låda. Jo, han hittade åtminstone korven :)


Jag har ingen aning om varför han var så himla stressad just ikväll. Vi skulle ha fixat doftprov, men tävling - nej.  Får försöka klura på det här. Ska börja med att backa och köra kartongsök igen. Har ju mest kört annat nu i slutet, men nu ska jag köra kartonger igen, och även lägga godis på rätt låda, för att komma tillbaka till basic.


I övrigt har jag inte hunnit mycket ikväll. Kom hem från jobbet kring 18, åt middag, var ute med hundarna och sen började kursen. Nu ska jag försöka varva ner så att jag kan krypa isäng. 


I morgon tänkte jag hinna köra lite kartongsök med Kelly. Cornelis, han ska vila i morgon. Kanske hinner en sväng i skogen åxå :)


Hoppas du haft en bra dag! 


Gokväll

Av maria tafvelin - 4 november 2015 09:36

Onsdag morgon. Klarblå himmel och 7 plusgrader. Blir en fin dag idag åxå :)


Alltså, förlåt till er som på facebook utmanar mig i olika saker. Det är att lägga ut naturfoton, och foton som är minst 15 år gamla, varje dag, 5 dagar i rad. Jag har inte hakat på, utav 2 anledningar.


Anledningen till att jag inte lägger ut naturbilder 5 dagar i rad, är att jag lägger ut naturbilder varje dag överhuvudtaget. Det känns alltså som om jag redan gör det där. Anledningen till att jag inte hakar på att lägga ut minst 15 år gamla bilder, är att jag har de äldre fotografierna i mitt förråd, och det finns skälig ursäkt till varför jag inte orkar gräva fram dem. Om ni visste hur det ser ut i mitt förråd nu, skulle ni förstå :)


Så, förlåt att jag inte hakar på, jag tror att ni förstår :)


Lägger in en liten film på när Cornelis sökte topsen med eucalyptusdoft, inne i soprummet häromdagen. Han söker inte så samlat och strukturerat, men han är ju inte den typen heller ... .fniss.   nosen gick i alla fall, och inte bara flåset. 


 

Nä, nu ska jag ut i det här underbara höstvädret! Ha en fin onsdag. Fyll den med nåt värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 3 november 2015 13:31

Tisdag och det är snart dags att åka på jobbet. Igår när jag kom hem, stod en bil på min parkering. Anade att det var någon som jobbar på boendet här intill, då stolpen bredvid min, hör till Skellefteå Kommun, vilket framgår tydligt av en klisterlapp på stolpen. Jag parkerade på besöksparkeringen, kollade upp ägaren till bilen och skickade ett sms, där jag skrev att det vore bussigt om bilen flyttades från min hyrda parkeringsplats. Fick svar att det var hans fru som parkerat där, och att hon jobbade på boendet, men att han skulle skicka ett sms till henne. Jag bad honom hälsa henne att de stolpar de har till sitt förfogande har en Skellefteå Kommun-klisterlapp på sig. 


Han svarade efter ett tag att frun flyttat bilen, och hon bad om ursäkt, men var glad att jag uppmärksammat det. 

- Va . Klart jag uppmärksammar om någon står på min parkering.


Nåja, det var ju inget illa menat, så jag skickade en smilegubbe tillbaka :)


I morse, efter morgonrundan, blev det dw-promenad med Cornelis, sedan introducerade jag nosework för Kelly. Jag tror att de kan bli jätteduktiga båda två. Om en vecka ungefär, får Molly gå för fullt igen efter operationen, och då ska jag börja med henne åxå :)  


Efter detta tog jag en promenad med Paddy och Molly, i strålande sol. Tänk, det är nästan snudd på att man klär sig för mycket när man har t-shirt och vindjacka. Och vi är ett par dagar in i november månad. Helt galet!


Nä, nu ska jag åka på jobbet. Ha en fortsatt bra tisdag. Jag har redan hunnit fylla dagen med många värda grejer, och fler hinner det bli :)


Tjing så länge

Av maria tafvelin - 2 november 2015 12:47

Det är november, och det är sommarvärme. Eller, ja, en sån sommarvärme som passar MIG kanske jag skulle säga :)


Efter morgonrundan åkte jag in till veterinären med Molly, för att ta stygnen. Lilla gumman, hon var så duktig, och lilla svansen gick som en propeller. Hem, tog ut Cornelis på div nosework-jobb. Eller, först gick vi på konsum och köpte sugrör, som jag kunde stoppa in tops-topparna med en droppe eukalyptus i

 

Idag fick han söka i tvättstugan, i snickeriet och i soprummet. Det gick över förväntan. Efter det tog jag Kelly och Paddy på en promenad. Nu ska jag ta ut Molly och Cornelis på en runda innan det är dags att åka på jobbet. 


Jag fick idag i brevinkastet, kallelse till styrelsemöte på onsdag. Här i vår Brf kör vi med kort varsel :)  Tyvärr kan jag inte gå, då det är kl 17, och jag jobbar ju eftermiddag i veckan. Synd, för det är rätt kul :)  


Nä, nu ska jag koppla mina terriers, och gå ut en sväng. Ha en riktigt bra måndag hörrni! 


Tjing så länge

Av maria tafvelin - 1 november 2015 09:43

Igår var en riktigt värd dag! Efter morgonrunda och frukost, körde jag Nosework med Cornelis. Det blev fordonssök, och lite sök härute på gården. Gick riktigt bra! Efter det tog jag Kelly och Paddy och åkte på RackArena. Där blev det till stor del agility, men jag provade även lite annat. Paddy sprang efter en tennisboll, och det är nog första gången det händer överhuvudtaget :) En knapp timme var vi där innan det styrdes hemåt igen. Då tog jag ut Molly och Cornelis på promenad innan det var dags att kamma till luggen och åka till stan för att äta middag med Hannah. Vi lagade renskavsgryta och potatismos, och det var supergott!


Kl 18 gick vi upp till isladan där det var hockey. Länge sedan jag var på match nu, och det var verkligen både spännande och skoj! Vi hade lånat Pernilla och Mattias biljetter, sittplats .... ytterst sällan jag befunnit mig på sittplats när jag varit på hockey :)   Superbra platser dock, och jo, det var skönt att sitta ner, även om vi stod upp ibland :)


Efter hockeyn åkte jag hem och gick ut med hundarna, sen blev det tv-soffan. En MYCKET värd dag!! :)


Idag är det 1:a november, och solen lyser. Vi tog sovmorgon, så hundarna sover än. Jag ska väcka dem alldeles strax för att ta morgonrundan, sedan ska jag iväg och jobba några timmar. 


Ha en riktigt bra Söndag. Glöm inte att Göra nåt värt idag!


Gomorron

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16
17 18 19 20 21 22
23 24
25
26 27 28 29
30
<<< November 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards