Alla inlägg under december 2015

Av maria tafvelin - 16 december 2015 12:09

Idag har det blivit lite förändringar i arbetsschemat. Hannah och Frida jobbar på Fridas, och jag ska på Wallins och jobba kl 14. Det innebar att jag fick sovmorgon, vilket jag utnyttjade ordentligt :)  När jag klivit upp (haft ut C på pink) och druckit kaffe, gick jag en 45 minuters runda med Paddy, Kelly och Molly. Hem med dem, sedan ut med Cornelis på en solorunda. Vi gick bort till kanotudden, och var ute en halvtimme. Han fick nosa, gräva lite, nosa lite till, samt bära min vante. Nu ligger han och sover gott i bädden vid mina fötter. Han har fortfarande inte full koll på högerbenet, men han är glad och jag ser inga som helst tecken på att han skulle ha ont. 

     


  Nu ska jag fippla lite, sen ner och boka tvättstugan. Ha en riktigt bra fortsättning på den här dagen!  :)


Tjing så länge

Av maria tafvelin - 14 december 2015 22:22

Idag har jag faktiskt haft tur. Ja alltså, inte i det ögonblicket då vindrutetorkaren helt plötsligt lossnade ...

 

Men i övrigt :)   Fick mail av min läkare:

- Gjort/Hans


Det korta mailet sa mig att han fixat recept på min medicin, så jag kunde åka ner på stan och hämta ut det :)  Jag åt lunch tillsammans med Hannah och Robban åxå, vi lagade kebabgryta. Sprang in på Björkis och pratade med Johanna ett tag, samt köpte lite fleecesockar till hundarna. Körde iväg på Ryds och hämtade min solar plexius-skiva som de glömt lägga in i min bil . Så ... nu känns det mesta vara under kontroll. 


Det är idag 5 veckor sedan Cornelis blev förlamad. Det blir bättre och bättre. I afton var det gåträning med betoning på att lyfta högerbenet


  Visst önskar jag att det gick ännu snabbare ... men .... det går inte att skynda fram. 


Idag är det en vecka sedan Paddy fick sy, och fick 3 tänder utslagna. Han är vid väldigt gott mod :)  Kelly och Molly mår prima :)  Det mesta känns alltså väldigt positivt just nu :)


I morgon är det jobb igen på Fridas, och jag ska skynda mig isäng. Hoppas du haft en bra dag du åxå :)


Gokväll

Av maria tafvelin - 13 december 2015 23:15

Kom precis in från kvällspinket med hundarna. Otroligt trött, men det är inte så konstigt, klockan är ju hur mycket som helst :)


Idag har det varit sagolikt vackert väder. 14 minusgrader och sol. Efter morgonrundan tog jag Kelly med på en solorunda

             

Sedan blev det lite städning. Kvällen har varit lugn

 

Och som sagt, nu gör jag dagsavslut. Ska bli oerhört skönt att krypa isäng. I morgon måndag, är jag ledig. Då ska jag åka iväg på Ryds bilglas och hämta solskyddsskivan de glömde lägga tillbaka i min bil, när jag var och bytte bakruta. Då hoppas jag åxå att läkaren skrivit ut mer medicin åt mig. Jag brukar ju maila honom när jag behöver mer utskrivet, och han brukar svara med ett kort: 

- Fixar det/ Hans.


Nu har jag skrivit två mail, men inte fått något svar ... så jag hoppas verkligen att han fixat det, men glömt att svara.  Eftersom det är ett licenspreparat, så kan inte vilken läkare som helst skriva ut det heller ... nåja. Jag lär ju bli varse i morgon. 


Hoppas du haft en riktigt bra söndag, och att du lyckats fylla den med värda grejer. 


Gokväll

Av maria tafvelin - 12 december 2015 18:37

Den här lördagen kommer jag att minnas väldigt länge. Det finns flera flikar i min minnesbank. Det finns:

- Gamla jobbiga minnen

- Gamla roliga minnen

- Nya jobbiga minnen

- Nya roliga minnen


Den här lördagen skapar nog en egen mapp: 


Jävulskt roliga minnen!


Efter morgonkaffet gick jag en gemensam promenad med hundarna, och hann köra lite ensamträning med Cornelis och Molly. För Cornelis del gäller det att få koll på högerbenet, så jag körde faktiskt lite "backa-övningar" Det gick över förväntan. Sen körde jag "avståndsbedömning"  med Molly ... hon har fortfarande en väg att gå ... men jag förstår henne. Jag känner igen mig i problemet på ett sätt ... inte för att jag bara har ETT öga, men när det ena ögat är så mycket sämre .... det är som om ögonen inte tittar på samma sak ... Vi fortsätter jobba, både hon och jag. 


I morse skrev jag - bor du i närheten av Byske, kom förbi på en fika. Bor du längre bort - fyll dagen med nåt annat värt. Nu var det såhär att vi fick besök längre ifrån än vi trodde. MIa Skäringer med crew kom förbi, och det var faktiskt riktigt häftigt.  Tänk att ett litet café i Byske, får besök av Mia Skäringer! För er som bor i och kring stora städer som Stockholm, Malmö, Göteborg ... är väl det här inget märkvärdigt .... men VI ... VI som bor i Norr, kring Byske ... Vi ser det här som extra kul. Hon besökte OSS ... OCH hon tyckte att det var FINT. HOn blev till och med förvånad när hon öppnade dörren, berättade hon för Pernilla.  DET var EN av höjdpunkterna idag. 


En annan av alla höjdpunkter idag ... alltså, ni måste veta att vi får sååå mycket positiv respons så det är helt galet. Vi vet faktiskt inte hur vi ska vrida och vända oss i alla positiva ordalag som vi möter dagligen. Förbluffade ... förstummade ... fruktansvärt GLADA ... det är helt osannolikt hur fridas café blivit bemött. 


Det är ofrånkomligt att vissa gäster blir mer ihågkomna än andra, även om vi uppskattar ALLA. Idag ringde en man från Piteå. Anders heter han, och ville boka bord för 3. Han och hans bror ville uppvakta sin mamma Lilian på sin 75-årsdag, hos oss.  Jag reserverade ett bord åt dem. 


Jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva deras vistelse hos oss ... det bubblade av positiva ord och omdömen, allt från själva cafeét, till vår "gudomliga kycklingsallad" som de sa ... till själva stället, oss i personalen ... alltså ... TACK snälla ni!  Lilian 75, med söner. Om ni någonsin läser detta ...  ta med er att vi blev oerhört Glada och Stolta över era ord!  


Avslutar den här underbara dagen ....


Nu ska jag jobba lite med hundarna ... ta en kvällspromenad ... ta en dusch och ett glas rött .... 
Vilken härlig dag! 

Gokväll


Av maria tafvelin - 12 december 2015 07:55

Lördag morgon. Igår kom jag ihåg att köpa kaffe, jag har varit utan i två dagar, och måst köra på nöd-kaffe, sånt där frystorkat. Inte gott, men ibland måste man :)


Förut var jag ju ledig fredagar, och jobbade söndagar. Nu, när jag börjat på fridas, jobbar jag fredagar och lördagar, men är ledig söndagar och måndagar :)  Det är jättekul att gå till jobbet, redan innanför dörren till personalingången, möts man av det här:

 


Sen jobbar jag i den här miljön:

         

Vi har verkligen superkul på jobbet, och dagarna går så himla snabbt. Ja, nu jobbar jag ju inte heltid, så det kan ju bero på det åxå :)


Nu ska jag tala om för hundarna att det är dags att gå ut. Igår var första dagen på snart 5 veckor, där alla 4 följdes på morgonpromenaden. Det var härligt :)

 

Igår ringde djurhomeopaten och intervjuade mig kring Cornelis. Det tog 45 minuter, och hon la ihop all info om honom, plus att hon tittat på de videofilmer jag tagit, från första dagen efter olyckan, och fram till nu, så hon har plockat fram ett preparat som ska hjälpa honom med det sista som behövs för att han ska bli helt återställd. Nu hoppas jag på det :)

Nä, dags att hänga upp morgonrocken, ta ut hundarna, kamma till luggen, åka på jobbet och ta på klackeskorna :)  Ha en riktigt Fin Lördag. Bor du i närheten av Byske, kom förbi på fridas och ta en fika eller en lyxig sallad :)   Bor du längre bort, fyll dagen med nåt annat värt :)


Gomorron

Av maria tafvelin - 10 december 2015 18:32

Det har varit otroligt mycket i slutet. Pengarna och oron har bara flödat, kring hundarna. Nytt jobb (skitkul) men, nya rutiner och vanor, har gjort att jag smått gått på knä. MEN, nu är jag på banan igen :)

Cornelis blir sakta bättre, och nu tar vi kring 10 minuters promenader. Paddy är cool som vanligt, och bitsåret läker lika bra som hans mentala tillstånd verkar läka. Molly steppar och är glad, och Kelly mår bra. 


Ny bakruta till bilen, då den gamla sprack. Upptäckte dock när jag kom hem från glaseriet, att de inte lagt in solar plexius-skivan som satt på den gamla rutan. Ringde dit igår och påtalade det, och att den inte precis är gratis. Nåja, den stod kvar där, så jag får åka dit (på helt fel sida av stan) och hämta den någon dag när jag hinner. När nu DET ska bli. 


Nuförtiden jobbar jag ju inte söndagar, utan jag jobbar lördagar istället :)  På Fridas :)


Nä, nu ska jag sjunka ner i soffan med hundarna. 

Tjing så länge

Av maria tafvelin - 7 december 2015 21:07

Igår söndag var det lika smockfullt på Fridas som det var på lördagen. Hem, ut med hundar, sen en lugn kväll. Idag har jag varit ledig och hade hoppats på en härlig dag, långa promenader och mycket hundträning. Morgonpromenaden blev lite längre än vanligt, sen hade jag bokat tvättstugan.

Mellan tvättarna tränade jag hundarna inomhus. Bland annat balansbollen. En och en. Molly hoppade upp, balanserade ett tag, hoppade ner. Kelly hoppade upp, balanserade ett tag, hoppade ner. Paddy hoppade upp, balanserade ett tag.... Och i samma ögonblick som han hoppade ner, kom Cornelis farande och flög på honom.

Kom hem från veterinären. 2 Stygn i vänster framben, 3 utslagna tänder.

Jag är riktigt, riktigt trött nu.

Av maria tafvelin - 5 december 2015 22:13

Vilken dag! Vilken underbart rolig dag! Vilken underbart rolig, energigivande dag!  


Idag öppnade fridas café, lunch & deli. Öppningserbjudandet var fikabuffé. Eller, ÄR , för det är samma erbjudande i morgon. Foton kommer i morgon. 


Alltså, vi hade skämtat och lixom sjungit - det kommer vara kö från gatan in till köket. Men ALDRIG hade vi kunnat TRO att det skulle VARA så. I princip från kl 11 till kl 15, var det kö från gatan, ända in i köket. Helt galet!! Så fantastiskt positivt galet!! 


Jag är så trött. Glad och Trött. Hundarna har inte fått något alls idag, förutom morgonrundan och två korta pink. Så blir det ibland. Tur det inte är ofta. Det blir nog samma sak i morgon. På måndag är jag ledig. Det blir bra. 


Måste lägga mig nu. Stort Tack för Idag  :)

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29 30
31
<<< December 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards