Alla inlägg under december 2015

Av maria tafvelin - 4 december 2015 16:31

Fredag afton. Dagen har varit så fullspäckad att det känns som att det är sent fredagkväll. Vi börjar från början. 


Fredag morgon. Klev upp kl 8, för jag och Hannah skulle åka till Fridas, i Byske, och jobba lite. Pernilla och Mattias jobbade Dagskift igår, samt nattskiftet kl 02-08 , så tanken var att de skulle få åka hem och sova några timmar, medans jag och Hannah åkte på Fridas för att börja ställa iordning inför öppnandet i morgon. Hannah ringde kring 8.30, då var hon i stort sett klar att åka. Det var inte jag. Vi bestämde att Hon skulle åka i förväg, för det var några grejer som skulle inhandlas på vägen. Brandsläckare, brandvarnare och brandfilt. Jag gick ut med hundarna i olika konstellationer, drack mitt morgonkaffe, och begav mig sedan iväg i min plåtkompis.  


Hannah ringde när hon varit på Biltema och köpt brandsläckare och brandfilt. Brandvarnarna var slut, så hon skulle iväg på Jula och köpa sådana. Hon ringde återigen när hon var inne på Jula, då hon noterat att brandsläckare var billigare där, samma sort. Hon tog fram kvittot från Biltema för att kolla att det verkligen stämde, och då upptäckte hon att Biltemas kassörska slagit in brandvarnaren som Elektronisk Darttavla. 

- Då måste du tillbaka till Biltema, sa jag. Finns inte en chans att hon som sköter faktureringen godkänner att det står elektronisk dart-tavla, om du vill få tillbaka pengarna. 

Nu var det så att jag hunnit nästan ända fram på Solbacken, så jag sa: Vi möts på Biltemas parkering, så följs vi till Byske. 


Framme på parkeringen ställde jag mig i godan ro och väntade på att Hannah skulle komma ut. När hon gjorde det, vispade jag ner sidorutan på min plåtkompis. Jag har ju elhissar, så det är ju bara att trycka lite på en knapp så åker den ner. 

- Jamen, då åker vi! Vi låg lite efter i tidsschemat vi satt upp, men, det är ju inte hela världen. Man får ju jobba lite mer effektivt när man kommer fram istället.


Precis när jag skulle åka, hörde jag ett pistolskott. Men VAD i helvete!!! Vem skjuter på mig???  Kollade i sidobackspegeln, där jag ser en kvinna ... hon ser oskyldig ut ....  Hade inte tryckt på knappen så att fönstret åkt upp än, så jag hörde att hon sa:

- Du, din bakruta exploderade!

- VA?!

- Ja, jag såg bara att det flög bitar, sa hon. 


Hur i helvete kunde detta hända? Jag klev ur bilen, gick bak och kollade. Jo, mycket riktigt. Vinkade tillbaka Hannah, som hunnit köra ett par meter. 

- Fan, bakrutan har spruckit!

- VA?

- Bakrutan exploderade


Vi inspekterade det hela båda två, och i mitt huvud snurrade tusen frågor, funderingar och tankar. 


- Vafan gör jag NU! 


Jag ringde Ryds bilglas och pratade med dem. Jag bytte ju vindruta hos dem för bara ett par månader sedan, och Jo, han minns mig, då jag har reg. nr RYD 601. Jag berättade vad som hänt, och han sa att det INTE var vanligt att det skedde på detta sätt, att bakrutor spricker, men bevisligen så händer det ju. 


Det slutade med att Hannah fick åka i förväg, medans jag körde iväg till andra änden av stan, till Ryds bilglas, och fick rutan tejpad

 

SEN kunde jag åka och hjäpa till. Nu hade halva dagen gått, och när vi jobbat en stund var vi vrålhungriga. Vi gick över till pizzerian och köpte varsin Kebab att ta med. När vi kom tillbaka till Fridas och vecklade upp folien, undrade vi båda av vilken anledning Kebaben var inlindad i folie. Brödet var nämligen fruset. Nåja. Vi var hungriga, och tänderna sitter tack och lov fast, så det var bara att tugga och svälja. 


När Pernilla ringde för att säga att de var på väg, och samtidigt frågade hur det gick, sa jag - Du kommer nog inte att tro mig. Berättade hela historian om bakrutan .... vet inte om hon ens blev förvånad. 


När jag begav mig hem från Byske, var det verkligen skitväder. Massor med snöslask på E4, och MASSOR med trafik. Jag la mig i lunken, vilket gick i ca 70 knyck. En del idioter vägrar ju köra i samma hastighet som hundratalet andra, utan pressar sig förbi och sprutar slask på rutan så att man för ett ögonblick får panik, trots att vindrutetorkaren är på. - Jävla idiot, sa jag högt ett par gånger, när de bums skulle fram.  Vid Kåge passerade jag en olycka, där en lastbil och en personbil verkade inblandade. Läste precis på Norran, att ingen var skadad. 


Kontentan av den här dagen är att jag har Tur som en Tok, precis som vanligt. Tack och lov satt ingen av hundarna i bilen när bakrutan exploderade! Tack och Lov var jag inte inblandad i olyckan vid Kåge. Orkar inte med fler skador och skavanker på bilen :)


Nämän ... med tanke på att Jag i morgon börjar jobba på Fridas, och att vi i morgon Har ÖPPNING !!!! känns det som att det är bäst att hålla sig inomhus ikväll, och inte är ute och halkar och bryter benet, eller blir påkörd eller nåt. Jag menar, turen håller ju inte i sig HUR länge som helst ;)


Bor du kring Byske? Kom till Fridas i morgon. Vi slår upp portarna kl 11.00 , och det är stor fikabuffé som öppningserbjudande. (med reservation för att det blir någon naturkastastrof el. dyl)


Ha en fortsatt bra Fredag!

Tjing så länge :)

Av maria tafvelin - 3 december 2015 09:04

Tänk så snabbt saker kan ändras. Igår när jag skrev mitt inlägg, så var jag övertygad om att det skulle bli en dag med mycket hundträning, förmodligen även en skogsrunda. Så blev det inte. När jag talade om för hundarna (förutom Cornelis, som redan varit ute) att det var dags att vakna för att gå ut, såg jag att Kelly inte var som vanligt. Hon kom inte ut i hallen när vi skulle gå, och hon var motvillig till att gå ut. Trappen ville hon inte gå i, och när vi kom ner så var det i YTTERST sakta mak hon följde mig. Hon kissade och bajsade, men sen ville hon inte vara ute mer. Hon hade ont någonstans. Det blev en ytterst kort runda, sen upp igen. 


När vi kom upp skulle jag lyfta upp henne i soffan för att ta henne i knät och göra någon form av undersökning. Magen jättespänd och uppblåst, det såg jag ju utan att lyfta upp henne. När jag lyfte under buken, skrek hon rakt ut. Jisses! Hon hade verkligen ont. Ställde ner henne på golvet och kände försiktigt .... det var definitivt ont i magen. 


Hon la sig i bädden och såg allmänt risig ut. Då blev det sådär att jag påbörjade tester .... tog fram klickern .... hon reagerade inte. Då mailade jag veterinären och bad att få komma akut. 


Man hittade inget på röntgen, men det kan vara någon form av inflammation på gång i magen. Hon fick smärtstillande och inflammationsdämpande. Nu är det bara att hoppas att det vänder och försvinner lika hastigt som det kom. Hon är fortfarande hård på magen, men hon har åtminstone inte ont. Jag fick ju panik ett tag, och tänkte tillbaka på de där knölarna hon opererade bort i somras.  När det gäller hundarna, speciellt Kelly, blir jag ju snudd på nojig när det händer något, och nu är mitt ... vad ska jag kalla det .... immunförsvar när det gäller hundarna, nedsatt.   


Nåja. Den akuta faran är ju över i alla fall, och DET känns fantastiskt! 


Jag jobbade 18-21, järnet hem för att kolla att alla hundarna mådde bra, sen blev det lite tv-tittande innan vi kröp isäng. 


Igår märktes det rätt så tydligt att Cornelis lyfter mer på högertassen. Han släpar nästan ingenting längre, och har oftast tassen åt rätt håll, dvs inte upp och ner :)   Fortsatt gåträning, samt ståträning i sängen där det är lite svårare. Igår var jag härute på baksidan husen, det är ju gräsmatta hela vägen och snön har regnat bort, så det är mjukt att gå där. Fram och tillbaka, fram och tillbaka, tror det blev 5 vändor. 


Nä, nu ska jag ta itu med den här dagen. Börjar jobba kl 13, så jag hinner ju en del före det. Ha en Riktigt Bra Torsdag allihop!


Gomorron

Av maria tafvelin - 2 december 2015 09:26

Onsdag morgon. Eller, förmiddag heter det väl den här tiden :)  Cornelis har varit ute på morgonpink, och de andra avvaktar att jag ska dricka upp kaffet. Jag har ju kört gåträning med C, inne på Blåbert, mattan jag fått. Nu när jag rullade ut den, sprang han genast dit och började gå fram och tillbaka, helt utan min inblandning ... fniss


Han lyfter faktiskt bättre på högertassen nu. Wobblar gör han, men lyfter bättre. Det går alltså framåt :) Jag har bett om en tid hos hundfysioterapeuten i stan, om att få komma på vattenträning. 


Igår blev det lite enskild träning ute på gården. Jag ställde upp agilityslalom och körde en stund med Kelly. Paddy fick åxå köra lite slalom, men han hade lite för mycket spring i benen tror jag, så det blev ganska mycket rejs, och godissök istället :)   Molly fick hänga med på en solopromenad, och lite avståndsträning. Cornelis, han fick jobba inomhus med gåträning :)


Idag börjar jag inte jobba förrän kl 18, då jag ska dema vörtlimpa på ICA Kvantum, så jag hinner jobba en del med hundarna före jobbet. Kan bli en skogstur :)


Det är blå himmel och sol. 4 minusgrader, och dessutom vet jag vad jag ska ge barnen med respektiven i julklapp :) En fantastisk dag alltså :)


Nä, nu är det dags att gå ut på promenad. Fyll den här dagen med värda grejer :)


Gomorron

Av maria tafvelin - 1 december 2015 11:57

Tisdag, och det har hunnit bli mitt på dagen. Kom precis in efter att ha varit ute runt huset med Cornelis. Han börjar vara leksugen, och vill köra galopp och hoppsasteg :)  Det är kul att se :)   Dock klarar han inte riktigt av det än, då högerbenet inte hänger med. 


Jag fick en träningsmatta att använda inne, så att han inte ska halka så mycket. Tack snälla Mari!! Det blev superbra :)

 

Nä, nu ska jag gå ut och sätta upp en kort agilitybana. De andra hundarna vill ju åxå göra nåt :)


Ha en fin Tisdag! 


Tjing så länge

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29 30
31
<<< December 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards