Alla inlägg under januari 2016

Av maria tafvelin - 10 januari 2016 11:07

Söndag. Inatt slog förkylningen till på riktigt. När det var dags att kliva upp, hade jag lust att ligga kvar i sängen, ringa Pernilla eller Hannah och säga: Kan jag få beställa frukost, hemtjänst och hundrastare tack!  Till frukost vill jag ha en skål med hostmedicin, en pumpflaska nässpray och en påse halstabletter. På brickan vill jag ha en rulle mjukt hushållspapper. 


Det slutade med att jag klev upp och kokade kaffe, precis som vanligt. 22 minusgrader och jättevackert ute. Täckbyxor, 2 jackor, halsduk, vintermössan med öronlapparna och världens sämsta handskar. Kort promenad, och det värsta är ju när man kommer in igen. Såhär måste en giraff känna sig när den råkat svälja en hel höbal utan att tugga. 


Det blir en väldigt lugn dag idag. VÄLDIGT lugn dag. 


Det är idag Ett år sedan Cornelis flyttade in. Han blir sakta bättre i bakvagnen. Homeopaten skickade ett nytt medel som kom i fredags, och jo, det händer grejer i nerverna, det märks. Nu släpar han inte tassen, utan snarare tvärtom, han trampar luft, typ som när en alkoholist börjar trampa. Höga knän typ. Så, något läker i kroppen i alla fall. I morgon är det 9 veckor sedan det hände. 


                                   

Ha en riktigt skön söndag!

Av maria tafvelin - 9 januari 2016 07:39

Om en halvtimme går bussen in till stan, där fina kollegan Frida väntar på mig för vidare färd till jobbet :) Sömnen har varit något sparsam, då jag har ont i halsen, och hostar en del. 


Det är lite irriterande när man ska sova .... och andningen lixom korvar sig i slutet på andetaget. Det kluckar och rasslar i halsen ... man harklar sig för att rensa upp, men nästa andetag är det samma visa. Nåja. Nu är det dag och det ska bli en BRA dag :)


Det är bara 13 grader, så det blev ju till och med en morgonpromenad. Men vet ni, det var som kusligt, för det var inte en enda bil .... inte en enda människa i rörelse. Det var på nåt sätt som om jag fick känslan: Har det hänt nåt inatt och jag är den enda som överlevde?


Nu hörde jag en lastbil, så det är åtminstone EN till som klarade sig :)


Nä, dags att kamma luggen. Ha en bra dag :)

Gomorron

Av maria tafvelin - 8 januari 2016 16:50

Plåtkompis var inte redo att rulla i morse heller. Motorvärmare i två dygn räckte inte. Tror jag ska ringa verkstan på måndag, för den har ju varit lite trögstartad även under sommaren ... men jag tänkte att det bara var den personlighet den har. Alla andra bilar jag ägt har haft väldigt starka personligheter, och jag skymtar något liknande med den här :)


Något mindre svinkallt idag. I morse 28, och nu 23. Hundarna kommer väl dock att få liggsår efter de här dagarna, för inte tar vi några promenader. När jag hoppade av bussen nu när jag kom hem, mötte jag en som var ute med en labbe. Hunden verkade glad och tålmodig, drog inte i kopplet, varken framåt eller bakåt. Inga skor verkade den ha heller. 


Cornelis har inte visat så mycket köldkänsla på tassarna, men igårkväll blev han oerhört stapplig, och ville vända in redan när vi kom ut. De har nog förvandlats till soffpotatisar hela högen :)


Idag hade vi inte väntat så många gäster på jobbet. I den här kylan drar man nog inte iväg på utflykt till Fridas fina café tänkte vi i morse .... men vi hade inte rätt. Vi hade proppfullt över lunchen, precis som vanligt. Många kom in och köpte surdegsbröd, och tårtbitarna försvann rätt snabbt från den tårta vi hade skurit upp. Tur att det finns mer :)

 

Vi har dragit igång semmelsäsongen åxå. Jo, vi har kört med saffranssemlor fram tills nu, men nu är det traditionella semlor. Vi får se vad Pernilla tänkt hitta på härnäst, gällande semlorna :)


Nu ska jag svarva ihop nåt slags middag, sen blir det lite trickträning med hundarna, några rejäla klunkar hostmedicin, och lite tv. Ha en härlig fredagkväll!


Tjing så länge



Av maria tafvelin - 7 januari 2016 07:51

 


Nu ska jag gå ner och starta min plåtkompis. Håll tummarna!


Gomorron

Av maria tafvelin - 6 januari 2016 14:49

Svårt att förklara för någon som inte har en aning. Det är en daglig kamp att ha smärta eller illamående på insidan medan du ser bra ut på utsidan. Vänligen sätta detta som din status i minst 1 timme om du eller någon du känner har eller har haft en osynlig sjukdom (Ångest, Bipolär, cystisk FYBROSIS, Reumatism, depression, diabetes, lupus, fibromyalgi, BMS, MS, Artrit, cancer, hjärtsjukdomar, epilepsi , autism, ADHD, ADD, Dyslexi, RSD etc.) "Döm aldrig vad du inte förstår." Vilka av mina riktiga vänner kommer att kopiera?

 

Ovanstående status, cirkulerar med jämna mellanrum på facebook. Jag blir lite .... beklämd när jag läser den. Jag kommer aldrig att kopiera och dela den. Varför? Är det så att jag dömer? Nej, tvärtom. 

Alla har någon form kamp på insidan. 

Ingen borde måsta ha någon diagnos eller osynlig sjukdom, för att må dåligt inombords. 


"Döm aldrig vad du inte förstår"  står det. Jag säger: Döm aldrig. Punkt. Du har ingen ANING om vad människan framför dig i kön på ica, bredvid dig på bussen, bakom dig i liftkön, eller på avstånd på facebook .... brottas med inombords. Vänligen inse att vi alla bär på saker som andra inte känner till, dvs det är osynligt. Vänligen inse att INGEN borde döma NÅGON. Oavsett diagnos, eller INTE diagnos. 


"Vilka av mina riktiga vänner kommer att kopiera" ?    JÄvla idiotiska fråga. Dra åt helvete eller skippa dina fördomar själv. Sluta vara så fyrkantig, och öppna ögonen för alla bredvid dig, intill dig, nära dig, längre ifrån dig. 


Där var det punkt för den här gången. 

Av maria tafvelin - 6 januari 2016 12:20

kylan.  :)  20 minus biter hårt i kinderna när det bara varit några enstaka minusgrader tidigare i vinter. Snön har åxå kommit, så nu är faktiskt gräsmattan vit, så ska det vara i januari :)


Idag håller jag på med tvätt och städning. Jag har plockat bort julen, vilket känns lika skönt varje år. Känns åxå lika trögt varje år att forsla ner grejerna i förrådet. Inte för att jag har långt till förrådet, det är i huset mittemot ... men.... av någon anledning så känns det trögt.  Känns lite extra trögt för att jag känner en förkylning i kroppen åxå. 


Nä, dags att gå ner i tvättstugan .... borde väl bära med mig några grjejer som ska ner i förrådet .... 


Ha en härlig trettondag!  :)  Fyll den med värda grejer :)


Tjing så länge

Av maria tafvelin - 4 januari 2016 11:35

Känslan när man skriver ett långt blogginlägg, och när man bara har nån enstaka rad kvar, tar lixom batteriet i datorn slut, och allt man skrivit är borta. Ok. Jag börjar om :)


I  lördags var det otroligt mycket folk på fridas. Jo, det är faktiskt fullt upp varje dag, och det är superkul! Jag var helt slut när jag kom hem, så efter en promenad med hundarna, blev det soffhäng hela kvällen. Soffhäng ... på tal om det. 


Jag såg en annons på fejjan: Hel och fin soffa säljes. Jag budade och vann. Perfekt. En nästan likadan som jag hade, men något större. Min hade verkligen gjort sitt efter snart 7 år. Jag la ut min i gruppen bortskänkes

 

7 år gammal soffa, full med hundhår, bortskänkes. 


Efter ett par minuter skrev någon - jag tar den. Perfekt. Hämtning söndag kl 12.


Varför kl 12 var så bra, var för att jag skulle hämta den "nya" , hela, fina soffan, mellan 12 och 14, vi hade kommit överrens om att jag skulle skicka pm när jag var på väg. 


När gamla soffan var ute, åkte jag och hämtade bullbussen, plockade upp Hannah och skrev pm om att vi var på väg. Adressen där soffan stod, var på företagsområdet på söder. När vi kom fram, var ingen där, och jag såg att hon inte läst mitt pm. Skrev på nytt - Vi är framme, var är du?  Klockan var 13 när jag skrev det första, och 13.20 när jag skrev det andra. 13.50 gav vi upp och åkte därifrån, hon hade då fortfarande inte läst mina pm. Jag var lite irriterad. 


Vi åkte på Mio och kollade på soffor där. Då vi gick där, fick jag svar av henne. Hon hade så dåligt internet på mobilen, så hon hade inte sett meddelandena. Men, visst hade vi kommit överrens om att jag skulle skicka pm och att jag skulle komma mellan 12 och 14? Vet man att man har dåligt internet på mobilen, så säger man väl - nej, ring istället, för jag har så dåligt internet på mobilen. Nu hade jag ju inte hennes nummer, och hon fanns inte på hitta.se


Nåja. 14.45 kom hon farandes, sa knappt hej. När vi kom ner i en källare där soffan stod, fick jag lite av en chock. Hel och fin? - Nä. Sönderklöst av katt på flera ställen. 


Det är inga problem sa hon, det går att klippa bort med sax. 


Du, sa jag. Jag betalar inga 2500 kr för en soffa som ser ut sådär. Inte en krona över 1000. 


Så, nu ser det ut såhär hemma hos mig :)

 

Jag gick in på nätet och beställde en soffa på furniturbox. Jag har ju vilfåtöljen från IKEA så länge .... hundarna är något konfunderade över var de ska rymmas dock ... fniss. 


Idag kommer hon och hämtar min gamla spis, hon som köpte den för en femtilapp. Jag har slitit ut den i trapphuset, för hon visste inte vilken tid hon skulle komma, och jag ska iväg och hjälpa till att köra grejer till återvinningen. 


I morgon är det jobb, sen är det ledigt igen. Fasligt mycket ledighet :)


Nä, nu ska jag ta itu med lite grejer. Ska hämta en lampa jag budade hem på fejjan :)  


Ha en riktigt bra måndag. Fyll den med nåt värt :)

Av maria tafvelin - 1 januari 2016 22:00

Lugn dag .. Lugn kväll ... helt underbart!  NU ska jag ta ut hundarna för kvällspink, sen är det gonatt, för i morgon är det jobb igen :)


HÖrrni ... det är egentligen inte märkligt att det ser ut som det gör  .. nu pratar jag HUND. Okunskapen är så oerhört stor, och många, många, många, skulle behöva mer utbildning, erfarenhet, sunt förnuft. 


Jag är oerhört glad över mina utbildningar i hund .... men än mer glad över mitt sunda förnuft. 


Nu ska jag ta ut hundarna för kvällspink, sen är det gonatt här. Jobbar i morgon, och det ska bli superkul :)


Gokväll

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6 7 8 9 10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22 23
24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards