Alla inlägg under februari 2016

Av maria tafvelin - 20 februari 2016 21:35

När man har den där bubblande känslan av att man gjort nåt bra ... men så kommer det någon som säger att det förvisso är bra , men .... 


När man känner att man nått hela vägen fram ... men så kommer någon som säger att det förvisso är en bra bit på väg, men ... 


Tja ... jag går i alla fall isäng med den uppfattningen om att jag gjort det bra :)  mer kan jag inte göra. Jag kan inte göra alla till lags, och det är inte heller mitt mål. 


När jag tänker efter, så är jag bubblande glad över dagen .... det är jag faktiskt :)


Gokväll

Av maria tafvelin - 20 februari 2016 05:52

Det är Lördag, arla morgon. Hundarna sover än och jag har snart druckit upp mitt kaffe. Jag ska åka lite tidigare på jobbet idag, för min fantastiska kollega Frida är ledig idag. Hockeymatch :)


Lördagar är roliga dagar på Fridas. Mycket folk. Galet mycket folk. Idag ska jag jobba med Pernilla och Mattias. De kommer att få det stressigt kan jag lova :)


På tisdag blir det om möjligt ännu roligare förstås .... för då är tanken att vi ska börja med pajerna. Tacopaj och spenatpaj med fetaost och tomater, är de två pajer jag experimenterat fram eget recept på. Så himla roligt att kunna servera "egengjorda" pajer, istället för Felix. Vi kan ju inte servera Felix på Fridas lixom. Fniss


Nä, bäst jag suger i mig sista skvätten kaffe, väcker hundarna och går ut. 


Vakna, det är Lördag, Bästa Dagen!


Av maria tafvelin - 19 februari 2016 21:33

Fredagkväll. Jag är på väg isäng. Eller, ja, jag ska ta ut hundarna på kvällspink först. 


Igår efter jobbet, tog jag Paddy på en runda med sparken, smårumporna på en duopromenad, och Cornelis på en lekstund ute på gården. Det, sammanlagt med morgonpromenaden och efterjobbetpromenaden, blev det inget mer för hundarna. 


Jag har faktiskt fått frågan ett antal gånger sedan Cornelis blev förlamad i bakdelen, då, för 3.5 månader sedan : Blir han inte rastlös? Han, som är van att aktiveras så mycket? Han, som är av en sådan ras som kräver mycket?


Nej, han blir inte rastlös. INte vad jag märker i alla fall. Inget stressbeteende alls. Vad jag däremot vet, är att han mår bättre och bättre, vill jobba mer. Älskar att få sina uppgifter på dagarna. 


Jag tror att alla hundar mår bra av aktivering och uppgifter, om det då handlar om trickträning, bära vante, balansövningar, nosarbete ...och det gäller även Kelly, som blir 10 i år. Mycket motion och mycket stimulans för hjärnan är bra för alla levande varelser :)


Ok. ... jag ska ta itu med träningen igen. Fan ... varför är det så svårt att komma igång igen? När man är inne i det, så rullar det ju på. Tränade 7 dagar i veckan under flera år .... och mådde prima. Måste slå ihjäl latmasken. 


Nu är det dags för sängen här. Trött så att det svider i ögonen. Jag ska åka lite tidigare på jobbet i morgon, så det är bäst att jag knoppar så fort jag kan.  Ska vi göra såhär: På måndag startar jag mitt tränings-jag igen. Nu har jag sagt det högt. 


Gokväll


Av maria tafvelin - 17 februari 2016 07:10

Onsdag morgon. Ljust ute. 3 minusgrader.  Alldeles tyst. Skön start på dagen. 


Igår när jag kom hem från jobbet blev det en promenad med hundarna. Så skönt att det är ljust när jag kommer hem, så man får ta en rejäl promenad i dagsljus. Igår var det ju strålande sol åxå :)


Till middag blev det bönpasta och köttbullar, tänkte det var kul att prova bönpasta. Det var faktiskt bättre än förväntat 

 

Efter middagen blev det lite soloträning med hundarna. Paddy fick leta köttbullar ute, Cornelis trampa djupsnö, Kelly ett kortare freestylepass och Molly lite balansträning på nya bollen. I afton när jag kommer hem, tänkte jag ta en sparktur med Paddy, en drag-promenad med Cornelis, och en duorunda med smårumporna. 


Något jag skjutit framför mig ett längre tag, som jag skulle ha tagit itu med för länge sedan är ... egentligen flera saker. Ta ner träpinnarna vid "sovrummet" där jag hängt gardiner som rumsavdelare. Dessa pinnar ska målas vita. Har skjutit på det i snart 3 år. Börjar vara dags. Nr två är att kasta upp symaskinen på köksbordet och laga några jeans åt Hannah, som jag lovat göra .... det har åxå skjutits fram ett bra tag. Tänk att vissa saker lixom sitter så himla långt inne att få gjort. Fastän det inte är särskilt stort projekt Egentligen. Varken komplicerat eller speciellt tidskrävande.   Jag menar, jag har redan satt om de flesta blommorna, vilket är betydligt mer arbete med, än att måla träpinnarna. Nä, jag får helt enkelt skärpa mig :)


Nu ska jag i alla fall hänga bort morgonrocken och väcka hundarna. Dags för morgonpromenad :)


Ha en fin onsdag :)

Gomorron

Av maria tafvelin - 15 februari 2016 09:11

Måndag morgon, eller mer förmiddag kanske. Ledig dag i alla fall. I morse när jag vaknade hörde jag vårfåglarna kvittra (en av fördelarna med att ha balkongdörren öppen )  och när jag öppnade ögonen såg jag ett sånt härligt solljus. Det ljuset sa mig att, även om det snöat typ en halvmeter senaste dagarna, så finns en vår bakom knuten. Ok att det är minst 3 månader kvar innan marken är helt bar .... men ändå :)


Det där ljuset sa åxå tydligt till mig att det är dags att putsa fönstren :)   Japp, ska bli, men inte idag ... ser att det är 10 minusgrader, så jag tar det någon dag framöver. 


Efter en längre promenad med hundarna, ska jag och Hannah åka på Solbacken och kolla läget. Jag ska gå in på Jysk och kolla om de har sittpuff med förvaring. Den här vilstolen åker ut. La ut den på fejjan, fick ett bud ... men köparen ångrade sig, så den står kvar. Innan dagen är slut, ska den vara borta.  :)


Nä, nu ska jag gå ut med hundarna i detta härliga solljus. Ha en fin måndag. Ha en Värd måndag!


Gomorron

Av maria tafvelin - 14 februari 2016 22:02

Efter morgonpromenad och div. bestyr åkte jag in till stan för att lämna Milo hemma hos Hannah och Robban. Jag visste att ingen av dem var hemma, så jag lämnade min ros-bukett i en vas på köksbordet. 


Fortsatte till där hon bodde, hon jag köpt en gammal bagerivåg av. Ropade in den på fejjan igår, tänkte att den blir fin på Fridas. 


Iväg på Wallins och småfippla lite, sen till Pernilla och Mattias för att lämna en ros-bukett även till dem, såhär på alla hjärtans dag. 


Hem, tog ut Cornelis på hans 5-årsdag. På honom tog jag dragselen, på mig själv midjebältet ... sen fick han dra lite. Oj som han tycker att det är kul att jobba :)   Jag lutade mig bakåt lite, då jag inte vill att han springer än, utan bara skrittar ....   30 minuter var vi ute, sen var han nog nöjd med att få stanna hemma medans jag tog ut de andra på en 40 minuters promenad. 


Efter middag och inte så mycket vettigt gjort, färgade jag utväxten, och smetade på en ansiktsmask


  Har varit ute med hundarna på kvällsrunda, duschat och bytt rent i sängen. Nu är det hög tid att avsluta den här hjärtedagen. 


Gokväll :)

Av maria tafvelin - 14 februari 2016 09:04

Söndag morgon. Perkon puttrar. Hundarna sover. Lille Milo har sovit över här, och han sover åxå. Snön fortsätter vräka ner. Jag har tänkt för mig själv senaste veckorna - va lite snö det blev i år ...... fniss .... ok ... inte nu längre :)  Perfekt träning för Cornelis att pulsa i snön. 


Idag är en jättestor Hjärtedag. Det är inte bara alla Hjärtans dag, det är även Cornelis 5 -årsdag. Yngst i flocken :)  Lill-killen <3


   

Det blir lite födelsedagsfirande senare i afton.


Idag ska jag åka iväg och köpa en grej jag budade hem på facebook igårkväll. Sålde även min vilstol på facebook, får se när den hämtas. Nu med nya soffan, tar vilstolen för stor plats helt enkelt. Jag ska köpa nån sittpuff med förvaring istället. Ska även köpa x antal filtar, som jag kan stoppa ner i den förvaringen, så kan man alltid ha rena fräscha filtar i soffan :)


Nu ska jag öka takten lite. Jag vill ju hinna fylla dagen med många värda grejer, och solorundor med hundarna är en av dessa grejer :)


Ha en Fin Alla Hjärtans Dag!


Gomorron

Av maria tafvelin - 13 februari 2016 22:09

Lördag kväll och jag är på väg isäng. Igår var jag så trött så jag hann visst inte reflektera över dagen, men den var bra kan jag säga :)  Ikväll är jag åxå trött .... men jag hinner åtminstone kasta någon form av tillbakablick innan jag kojar. 


Efter en bra (tuff och annorlunda) dag på jobbet körde jag hem i snön .... fast snön var iofs något mindre aggressiv än i går och i morse. Gick ut med hundarna ....  åt lite middag .... sen tog jag ut Paddy på en solosväng

 

Efter Paddy var det Cornelis tur att komma ut på en sväng. Fyspass i snön blev det

 

Smårumporna ska få göra nåt kul i morgon tänkte jag :)   Optimala är ju de dagarna jag hinner göra nåt med alla hundarna, men två av fyra är ju inte fy skam. 


Nä, nu måste jag isäng. Jag är så trött så att det gör ont i kroppen. Hoppas du kunnat fylla din dag med nåt värt!


Gokväll

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19 20 21
22 23 24
25
26 27
28
29
<<< Februari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards