Alla inlägg under mars 2016

Av maria tafvelin - 19 mars 2016 08:33

Inatt drog förkylningen igång på allvar. Jag var ju för bövulen förkyld för bara ett tag sedan. Blev dock aldrig helt frisk, och har ju dragits med hosta i flera veckor. I natt vaknade jag och frös som bara den. Klev upp för att stänga balkongdörren ... vafasen, den var inte ens öppen! Visstja, jag stände ju den igår afton när Pernilla och Mattias skulle komma förbi, jag vet ju att hon tycker att det är lite för kallt när den är öppen .... fniss. Nåja, det var bara att slita på sig underställsbyxor och krypa under täcket igen. NU kom den här riktiga förkylningshostan, och inte tjollret jag hållit på med de senaste veckorna. Now we´re talking!  Hostar upp slem ända från vaderna typ. Hann inte somna så tätade hela skallen igen. Upp, leta nässpray, ta med snytpapper till sängen, och ett glas vatten. En extra kudde .... och jag som inte ens vill ha mer än min tunna freesbekudde egentligen ....  somnade halvsittandes


Det måste varit att sov-rutinerna blev konstiga, för Cornelis hoppade ner, gick och drack vatten ..... och han kommer inte upp i sängen själv. Eller, han har inte vågat prova hoppa så högt ... så han hoppade upp i soffan istället. Men .... nu är jag ju van att han sover nära, så det blev jättesvårt att somna, och jag orkade inte kliva upp för att baxa upp honom heller. 


Somnade så småningom om, och vaknade kl 7 . Då stod cornelis vid sängen och tittade på mig. Jag klappade på madrassen, han hoppade upp med frambenen, jag baxade upp honom, och jädrar så glad han blev. Han hade nog sovit lite dåligt han åxå. Han la sig nära och somnade bums :)


Nu står jag i kontoret och dricker kaffe. Det blir ingen hundspannsåkning, då spåren är alldeles för dåliga. Passar mig perfekt, då jag känner mig såhär förkyld. När jag meddelade Pernilla och Hannah att det inte blir av, la jag till: Men då är årets julklapp redan klar, jag vet vad ni ska få :)


Nu återstår att se hur mycket ork jag har i kroppen. Blir det milslånga promenader på isen?


Det blir säkert ändrade planer, hur som helst det blir nog bra

Det verkar bli en fin dag idag.


Gomorron

Av maria tafvelin - 18 mars 2016 07:18

Sovmorgon idag. Börjar jobba 11.30, men ska förbi på Walles först en sväng. Hade ställt klockan på 8.00 men kl 6 hostade jag så fruktansvärt mycket att jag gav upp försöken att somna om, och jag klev upp istället. Nu har jag ju massor med tid innan jag ska iväg :)  Klarblå himmel och 5 minus. Jag blev JÄTTEGLAD när det var minusgrader, då kanske hundspanns-spåren klarar sig tills i morgon. Jag hoppas det, så innerligt. 


Igår var det, som vanligt, många som i positiva ordalag berömde Fridas. Det var allt ifrån att kaffet är så gott, maten är otrolig, fikat är så billigt, det är så fantastiskt fint därinne, marmeladerna är underbara .... En till och med kom fram till kassan när han skulle gå, och sa: Jag vill bara säga Tack för att ni finns. 


Det är inte alla förunnat att få höra sådant varje dag på sitt jobb. 


Nä, nu tror jag att jag ska väcka hundarna och ta en längre promenad. Hade velat köra ett kettlebellpass åxå, provade i förrgår, men jag hostar ju skallen av mig direkt. Måste nog snart få utskrivet nåt mer effektivt att döda hostan med, för de flaskor jag köpt hittills, har ju inte hjälpt direkt. 


Ha en Fin Fredag hörrni. Fyll dagen med värda grejer!


Gomorron

Av maria tafvelin - 17 mars 2016 06:27

Torsdag morgon. 5 plusgrader och snön sjunker ihop i rask takt. Hoppas den inte sjunker ihop  mer nu innan lördag, för då har vi (Pernilla, Hannah, Mattias, Robban och jag) bokat in oss för att åka hundspann. Fortsätter det såhär, finns väl inga spår kvar. 


Det här året ska jag för första gången på 10 år, hålla mig från att hålla hundkurs. Jag provar ju att jobba 75% så det finns lixom ingen tid (och ork) över till att hålla kurser. Skulle vara mailkursen då, eller någon dagskurs .... bara för att det är så nedra roligt .... men mina egna hundar behöver ju åxå min tid :)


I sommar kommer jag att lägga ner rätt mycket tid på agility, jag köpte ju lite hinder och en tunnel, tänkte utöka parken i år så att jag kan göra längre banor. Kelly började ju kunna ta slalomet självständigt i höstas, så hon kommer att bli vass i år. Lilla Molly kommer säkert att ha fått till avståndsbedömningen bra när hindren kommer upp, och Paddy, han är ju som en gasell på agilityplanen .... fniss.  Cornelis blir det dock inte mycket agility för, vi får se hur det går nu efter veterinärbesöket och bedömning hos fysioterapeut.


Nä, dags att suga i mig det sista kaffet, väcka hundarna och gå ut. Jag har hållit dem vakna stora delar av natten, då jag hostat som en galning. Alltså, varför försvinner aldrig hostan?!! 


Ha en fin Torsdag allihopa. Fyll dagen med nåt värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 16 mars 2016 21:43

Onsdag kväll. Dags att koja. Tänk ... idag har ju bilen skött sig riktigt bra. Ingen lampa (som inte ska lysa) har lyst, bromsarna har fungerat .... man får vara nöjd :)


Det var rent varmt på morgonpromenaden förresten. Jag hade nog klätt mig för mycket, mössa å allt :)   När jag kom HEM från jobbet tänkte jag att det var samma varma visa, men jädrar vad det blåste småspik. Det är bara att inse att än är det vinter kvar ... man lixom började tro att det var vår ... men hallå ... eller hur?


Den 4/4 har jag tid hos veterinären i Piteå med Cornelis. Hittills har homeopatpreparat hjälpt honom, nu är det lixom sista lilla steget kvar, och där hoppas jag få hjälp av fysioterapeut, och då måste jag ha en bedömning samt remiss från veterinär. 


NU är det dags för kvällspink och sedan är det kväll här i paradiset. 


Jag har haft en bra dag. Värd dag. Hoppas du åxå haft det :)

Gokväll

Av maria tafvelin - 14 mars 2016 15:36

Efter morgonpromenad och div fix åkte jag in till stan och lämnade biljäveln på verkstan igen. Hannah hämtade upp mig och vi åkte först till Jäders värme. Jag skulle ju meka toastol igårkväll, men då bröt jag av pinnen som den där gummibollen ska sitta på. Köpa ny pinne, var uppgiften. Gjorde det, sen åkte vi  ner på stan, hämtade upp Robban vid hans jobb, och käkade lunch på Lilla Kina. Tack för lunchen Robban! :)


Iväg på Forslunds Bil för att småkolla lite. Nu är det nog bara att inse att jag skulle gett upp för länge sen på plåtkompis. Verkstan ringde och hade hittat ytterligare fel kring det här med ABS. Det var nåt med taggar eller så, som måste bytas. Känner att jag blir lite lack. Jag lämnade bilen förra veckan, fick veta vad felet var, samt vad det skulle kosta att laga. Trodde ju i min enfald att det skulle vara frid och fröjd att åka tillbaka på besiktningen då. Räkningen på förra verkstadsbesöket gick på 2800 kr. Idag upptäckte de att de måste byta den där taggiga grejen åxå. Vafan .... Jag tror inte att jag kommer att betala nåt mer .....  då skulle de sagt det redan förra veckan. Undrar om det löns propsa på det?


Så .... när jag kom hem (med bussen, för bilen var inte klar) gick jag ut med hundarna, sen var det dags att ta itu med toalettstolen. Hör och häpna, det gick bra :)  Nu funkar den som den ska. Jag fick ett par skruvar över åxå, så de kan jag ju använda till annat .... fniss


Har varit ner och matat tvättmaskinerna, ska ner på en stund och kasta i torktumlaren, och mata in ny tvätt. 


Kollar lite på blocket .... bilar ....  suck. 


fniss. 


Tjing så länge

Av maria tafvelin - 13 mars 2016 15:56

Morgonpromenaden avnjöts ute på isen

 

Efter promenad och frukost, blev det nosework med Cornelis härute på gården

 

Det är barmark precis utanför entrédörren, så jag höll till där. Vet ni. Det här var det överlägset bästa noseworkpasset hittills. Överlägset bästa.   Han stressade inte runt och trampade sönder kartonger, eller bet och rev. Han Markerade dessutom genom att ta ögonkontakt med mig. Det är inget jag tränat, det kom från ingenstans. Vi körde först två rundor, klockrena. Tog sedan en ytterst långsam promenad bort till parkeringen och tillbaka, sen körde vi två vändor till. Ytterligare en långsam promenad, sen två vändor som avslutning. Klockren. Markerade varenda gång genom att ta ögonkontakt och hålla kvar den. Var är den där stressiga Corre, som fullkomligt sprang sönder kartongerna, tjöt, pep, bet sönder ?   Det var så himla roligt, och jag ska vänta flera dagar med att göra om det, för gör jag det för snabbt inpå, då går nog den där stressen upp , det är jag säker på. 


Efter nw med C, städade jag och fixade lite. Bokade tvättstugan till i morgon, tog en promenad med de övriga tre medans C vilade hemma, sen drog jag iväg och hjälpte Pernilla och Mattias lite. 


När jag kom hem, tog jag en promenad med hundarna, och nu väntar middag för oss alla. Jag planerar rödspätta :)


I morgon måndag är jag ledig åxå, då ska jag lämna in bilen på verkstan igen, och träffa Hannah för lunch. På eftermiddagen blir det tvättstugan. 


Tror jag ska meka lite toalettstol en stund. Ha en fin söndagkväll allihop! :)

Av maria tafvelin - 12 mars 2016 07:52

Det är lördag morgon. Jag står i kontoret och dricker kaffe. Det ser ut att bli en riktigt fin dag även idag. 6 minusgrader och full sol. Underbara dagar! 


Inatt drömde jag att bilen inte startade. Jag vet inte var jag befann mig ..... känner lixom inte igen platsen, men jag stod parkerad vid ett hus där man såg rakt in i vardagsrummet. När jag suttit och försökt starta en bra stund, kom det förbi ett gäng karlar, och en av dem bar på en verktygslåda. 

- Kan ni hjälpa mig att få igång bilen?

- javisst sa de och tog fram både kofot och såg. Gu va de förstörde bilen, sågade loss ratten för att komma åt kablarna som gick till tändningslåset. De upptäckte nämligen att nyckeln inte passade riktigt, så de skulle såga upp hålet så att nyckeln gick in. När de hållit på en bra stund tittade jag in i det där vardagsrummet och då slog mig tanken

- Det är inte min bil, det är deras. De som bor där. 

Helvete .... sluta såga, sa jag till karlarna, det är fel bil. Då tittade mannen i vardagsrummet ut och såg att vi förstörde hans bil. Jag sprang in i ett hus, uppför en trapp, slet upp en dörr .... och här vaknade jag. Phu. Tur att inte bilägaren hann upp mig innan jag vaknade ... fniss


Igårkväll tänkte jag vara duktig och byta den där "bollen" som ska hålla tätt i vattentanken på toalettstolen. Efter många om och men fick jag loss den gamla, men jag får fan inte dit den nya. Så, nu ligger en massa delar på golvet, och jag kan inte spola. Får väl fortsätta ikväll, ska kolla upp om det finns någon film på youtube som visar hur man gör. Det funkade ju när jag bytte kupéfläkt på bilen, borde funka nu åxå. 


Nä, nu ska jag väcka hundarna och gå ut, sen blir det att kamma luggen och åka på jobbet. Ha en fin lördag allihop, och fyll dagen med värda grejer!

Gomorron

Av maria tafvelin - 11 mars 2016 16:17

Alltså .... min plåtkompis. Det är nån form av hat-kärlek .... så har det varit med i princip alla plåtkompisar jag haft överhuvudtaget. Det är som att det inte vill sig i relationen. Kan vara så att jag inte ska ha bil ... heller. Singel, utan bil .... tror inte jag vågar mig på cykel heller .... kan bli ramsne, få punktering mm mm mm mm. Rullator möjligtvis?


Igår lämnade jag ju in plåtkompis på verkstan. De skulle kolla upp de punkter jag fått ombesiktning på (förutom lamporna, det fixar jag själv) Det var alltså handbromsen och ABS-lampan.   På eftermiddagen ringde verkstan och sa att det nog skulle bli dyrt att fixa bilen i bra skick, och sen svamlade han om damasker och vajrar, bromsskivor och timmar. Men .... vadå damasker? Jag fick ingen anmärkning på något sådant. Jag vill att ni kollar ABS, varför den lampan lyser, och handbromsen. Punkt. 


Fick hämta tillbaka bilen igårkväll. Hoppsan Kerstin, då hade jag inga bromsar på bromspedalen istället. Dessutom lyste tanklampan, och det kan jag för mitt liv inte begripa, då det var ca 20 liter i tanken, och den lyser först när det är ca 5 l kvar, och då blinkar den först i några mil.  Nåja, i morse när jag startade upp bilen så hade tanklampan slocknat i alla fall, och ABS - lampan var åxå släckt. Bromsarna var det dock illa ställt med. Helvete ... livsfarligt att köra på det där sättet. Ringde verkstan, och idag var den RIKTIGA verkstadskillen tillbaka, igår var det nån annan tjomme. Jag beskrev vad mitt bekymmer var, och han fattade verkligen ingenting. Jag lämnade in en bil med nybesiktade, bra bromsar (förutom handbromsen) och fick tillbaka en bil utan bromsar ... dessutom sa han att de skrivit i papprena att handbromsen fungerade bra. 


Vad läser man ut av det här?

Jag gör som Anna Book - skyller på verkstan. De har förstört min plåtkompis !!!!!  fniss

Nåja, jag ska lämna in den på måndag igen. DÅ ordnar det nog upp sig :)


Tjing

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16 17 18 19 20
21
22 23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Mars 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards