Alla inlägg under mars 2016

Av maria tafvelin - 9 mars 2016 08:38

Onsdag morgon. Temperaturen på nollan och grått. Så ser den meteorologiska rapporten ut. Härinne ser det ut som följer: Jag står vid datorn i morgonrock, kaffekoppen nära till hands. Hundarna sover under täcket i sängen ännu, avvaktar vidare signaler om uppstigning. 


Igår var jag och besiktade bilen. 


Rullade in bilen i hallen, klev ur, möttes av en ung snubbe som erbjöd kaffe. 

- Nejtack, det är bra, sa jag och satte mig på bänken som finns på sidan. 

- Jaha, du har hundar ser jag, sa han när han kikade in i den. Hur många?

- 4 stycken.

- Vilken ras?


Där och då, startade en lång konversation om hundar, hundträning, raser, egenskaper .... osv. Han stod lite sådär nonchalant lutad mot den öppna förardörren. Jag började undra om han var nån typ praktikant, som bara skulle ta in bilen. Efter flera minuter började jag på allvar fundera var besiktningsmannen var. För helvete, jag skulle ju till jobbet efteråt, hade inte tid att chittchatta. Tog upp telefonen och fipplade lite för att lixom avsluta samtalet. 


Jo, då satte han sig i bilen, öppnade huven och slet fram sin lilla manick där besiktningspersonalen trycker in samtliga fel på bilen.  Det VAR alltså ingen praktikant. 


Han körde fram bilen till lyften. Jag satt kvar. I vanliga fall hänger jag med, och försöker lixom distrahera besiktningsmannen med lite prat, men den här behövde ingen sådan distraktion kände jag. 


Mycket riktigt, han ropade på mig. Jag gick dit.

- Du har fel färg på lamporna, sa han. De får inte se ut såhär i Sverige. 

- ?

Sen vände han sig mot mig, från bilen, och fortsatte prata. Till en början om dessa lampor, som är oranga. Visst, pinsamt att jag inte visste att jag hade det, och ännu värre, att det är olagligt. 

- Har du haft bilen länge, frågade han

- Nja, köpte den nybesiktigad för snart ett år sedan.

- aha, ja, såna där lampor blev ju inne för ett bra tag sedan, du vet, killar som vill vara coola. 


Men gu va pinsamt. Då förstår jag varför han frågade om jag haft bilen länge. 


Han ryckte lite i däcken, gick på andra sidan, fortsatte prata .... hörde inte vad han sa dock. Kom tillbaka , vände sig mot mig igen och pratade. Hissade ner bilen och sa: Då ska jag provköra lite, vill du hänga med?


Alltså, jag blev faktiskt lite full i fniss. Vill du hänga med. Hahahahaha .

- nä, jag väntar.


Han kom tillbaka och berättade att det blir ombesiktning. Jo, det hade jag räknat ut, var mest glad att jag inte har körförbud på stört. Han pratade en stund till, och ville veta var man anmäler sig till någon av mina hundkurser. 


När jag skulle gå, vinkade han och sa

- Ha De Bra!


Hahahaha, alltså .... jag log stort när jag satte mig i bilen. 

Nu ska jag ringa verkstan och beställa tid för lite småfix, men SEN kan väl inget gå fel? :)  Jag hyser gott hopp!


Nä, nu har jag sugit i mig kaffet, nu ska jag hänga bort morgonrocken och väcka hundarna. Igår tränade jag Molly ute på gården. Cornelis hade vilodag. Idag blir det nosjobb för C och Kelly. Paddy ska ut på gården :)


Gomorron

Av maria tafvelin - 7 mars 2016 08:45

Måndag och jag är ledig. Det var ju den här dagen jag skulle besiktiga bilen, trodde jag. För att vara helt säker på att jag åkte till rätt bilprovning, gick jag in och kollade  .... men det är visst inte förrän i morgon jag har tid. Jahapp, det var ju lite snopet :)


Jag blev ju lite ostadig i lördags .... men det är från det gamla örat, så jag hamnar inte i karusellen. Inte så trevligt att vara ostadig heller, men det funkar. 


1 minusgrad och snö är väderläget. Nu ser det ut att ska komma en hel del snö framöver. Jag tvärtänkte en bra tanke - varför inte flytta tiden? Alltså, inte bara en futtig timme till sommartid, utan flytta ett par månader. Då skulle ju snön komma före jul, och försvinna när det blir vår, sådär i mars. Det skulle ju kännas mer vettigt. Även om det är fantastiskt här på vårvintern när man går på isen och solen börjat värma .... förresten, ju mer jag tänker på det ... desto mindre vill jag flytta tiden .... vill nog ha kvar det såhär ändå :)  Tids nog, där i mitten på maj, är det ju barmark även här :)


Hade tänkt mig ut på isen idag, men jag tror jag ändrar mig. Det var ju pimpeltävling här igår, så det lär vara massor med hål i isen, och nu när det snöat, kan varken jag eller hundarna se var de är. Vissa märker ju  ut var hålen är, men långt ifrån alla. Vill inte riskera att någon av hundarna bryter ett ben. 


Nä, nu är det hög tid att veva igång dagen. Ska gå ner och kolla om tvättstugan är ledig nåt i veckan. Ha en bra måndag allihop!


Gomorron

Av maria tafvelin - 5 mars 2016 09:18

Det är lördag och jag är ledig. Det känns faktiskt lite både och. Lördagar på Fridas innebär fart och fläkt, fullsmockat med folk, provsmaker och demo i delin .... sånt som jag tycker är så himla kul :)  Men ok. En lördag ska jag väl kunna vara ledig utan att gnälla alltför mycket ... fniss. 


Igår filmade jag när Cornelis skulle backa. Jag kom då osökt att tänka på när barnen var små, och vi pratade om växelspaken i bilen. Jag tror att det var så att Pernilla undrade vad R betyder och Hannah svarade tvärsäkert:

- Rakt Bak

Hahahahahahahahahahaha   


Nä, Cornelis kan inte backa rakt bak, inte ännu i alla fall. 


 

Strax ska jag åka in till stan och hämta Milo som ska sova över här. Hannah, Robban, Pernilla och Mattias har åkt iväg nu på morgonen till Lycksele, där de ska bo på hotell tillsammans med sin pappa mfl. Pappa Dagge ska fira sin 50-årsdag och gör så med dunder och brak. 


Nä, det är väl dags att veva igång den här lediga lördagen :)  


Det blir en dag på isen

Morgnarna drar förbi

Vi sjunker ner i djupsnön

Låter dagen få bli som den blir

Det kanske blir en lunch i skuggan

en siesta, vad vet jag

Det blir säkert ändrade planer

Hur som helst, det blir nog bra

Det verkar bli en fin dag idag


Fyll dagen med värda grejer! 


Av maria tafvelin - 3 mars 2016 10:17

Torsdag har det hunnit bli. Lite gråmulet idag och 6 minusgrader. Gick en lite längre promenad med hundarna nyss. Jädrar va jag hostar! Det verkar inte bli bättre direkt. Inte ännu i alla fall. Vet att jag inte är ensam om problemet dock, då jag läser på fejjan att många hostar skallen av sig. 


Idag börjar jag jobba 11.30, och i morgon börjar jag kl 8. På lördag är jag ledig :)  Det är för att jag ska jobba söndag istället. Måndag är jag ledig igen, och då ska jag: 

besiktiga plåtkompis

hämta hundmat

åka på Jäders värme och köpa reservdelar till toalettstolen 

:)

Jo, jag måste meka lite mer med toan .... byta ut några prylar ... sen ska den vara i skick som ny igen :)  behöver alltså inte köpa en ny, och det var ju bra, även om jag velat ha en sån där vattensparande ... men ... jag får väl göra så att jag bara spolar varannan gång .... fniss


Nu tänkte jag hinna gå ner och köra lite nw innan det är dags att åka på jobbet. 


Tjing så länge!

Av maria tafvelin - 2 mars 2016 22:13

Det är någon form av rusning på dagarna, de går så fort! :)


Idag, onsdag, var det full härlig rulle på jobbet, precis som vanligt. Hem, ut med hundarna, sen lastade jag Cornelis och åkte in till stan. Middag hos Pernilla och Mattias, tillsammans med Hannah och Robban, stod på schemat.  Klippte Pernilla och Robban efter maten, sen åkte jag hem igen. 


Hips vips är det sängdags .... ska bara gå ut med hundarna en sväng först. Alltså ... en del kvällar försvinner så otroligt snabbt. Eller, nä .... alla kvällar försvinner så otroligt snabbt ... men det beror nog på att jag har så roligt :)  


I morgon börjar jag jobba 11.30 . Planen är att hinna ut med hundarna två och två .... samt lite nosjobb, innan jag drar iväg. 


Gokväll :)

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16 17 18 19 20
21
22 23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Mars 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards