Alla inlägg under maj 2016

Av maria tafvelin - 20 maj 2016 08:13

Min Pm säger : 8 grader och mest soligt. Jo, nu har han nog skärpt till sig, för det ÄR mest soligt idag. Eller, ska jag vara petig, så är det inte Mest soligt, det är BARA soligt :)  Sol för hela slanten alltså. 


Igår afton blev det jättejobbigt. Inte för mig personligen såå, men för en av de människor som står mig allra närmast här i livet. Det är en fruktansvärd känsla att stå helt maktlös, att inte kunna hjälpa, att inte kunna ta bort det onda. Kvällen blev tuff, och natten har varit .... lång. Fick nyss ett efterlängtat telefonsamtal, och det var faktiskt mest soligt där åxå  :)  


Cornelis kastade sig nyss ur sängen och sket på golvet. Gick en runda, gick tillbaka, stirrade på bajskorven, tittade på mig med en blick som sa: Matte ... jag tror att nån har skitit på golvet.  Han har alltså inte full koll på nr 2 än. Det är bättre än tidigare, men han känner inte att han är nödig förrän det är på väg ut så att säga. Kiss har jag inte torkat på länge, inte efter Cornelis i alla fall. Däremot håller Piraten på att vara inkontinent tror jag. Ja, Molly alltså. 


Idag är det fredag. Jag hade ställt alarmet på 7.15 men har ju som sagt inte direkt sovit gott. Kring kl 4 var jag rätt pigg, men hade jag klivit upp då, hade jag väl varit svimfärdig av trötthet nu. Lyckades somna om, och när klockan var 7.15 kändes det som en ond dröm att alarmet drog igång. Flyttade fram till 8.00, men när klockan var 7.40 klev jag upp ändå. 


Nu är det dags att parkera morgonrocken på sin krok, väcka hundarna och gå ut. Fredagen är igång, det är bäst att haka på. Det här blir en bra dag känner jag. 


Gomorron

Av maria tafvelin - 19 maj 2016 08:00

Torsdag morgon. Min pm (personliga meterolog) säger att det är 5 grader och mest soligt. Mest soligt? Har jag fått grå starr? Jag ser nämligen bara grått härute. Men, 5 grader stämmer nog, det har ju varit lite kylskåpskallt i slutet :)


Hörrni, igår skrattade vi på jobbet så vi nästan ramlade baklänges, flera gånger. Å herregud vilken dag! Skrattar gör vi ju varje dag, men ibland blir det sådär extra mycket. En av de mest minnesvärda händelserna var följande:

Jag skulle värma lite vit choklad i mikron. Satte in bunken och startade, sen stod jag och Kickan och pratade ... plötsligt ser jag hur det sipprar rök från luckan ... öppnade tvärt, och då Bolmade det ut. Kastade igen luckan igen och drabbades av spontan panik. Vafan gör vi? Fönstren är inte öppningsbara, så det gick inte vädra ... stod och viftade med armarna som besatt innan jag kom mig för att ens Försöka göra något. Skyndade mig att stänga svängdörren in till café-delen, så att inte gästerna skulle känna röken .... 

- Vi måste bära ut den, sa jag, slet ut kontakten och greppade mikron. Kickan stod mer eller mindre dubbelvikt av skratt medans jag sprang i mina klackeskor, med mikron i famnen. Utanför dörrarna (vi har ju en personal- och varuingång bredvid entrédörren) ställde jag ner den och öppnade luckan. I samma sekund, klev tre av de äldre damerna ut, som precis hade fikat. 

- Men oj vad det luktar brandrök, sa den ena, och i nästa stund fick hon syn på mig där jag satt hukad vid mikron

- Jaha, det är Du, sa hon.

- Jo, det hände en liten fadäs i köket, svarade jag

- Det är ju sånt som händer, sa en annan av damerna. 

Jag insåg ju själv hur det där såg ut, så jag reste mig upp, tackade för att de fikat hos oss, önskade dem välkomna åter, och gick in. Jag skyndade mig en aning, då skrattet lixom bara bubblade i kroppen. Å herregud va vi skrattade sen. Vilken fars!  Efter att ha stått därute på vädring nån kvart, så bar jag in den igen. Den har fått vila under natten med luckan öppen, så får vi se om den är fit for fight idag, eller om det blir som Kickan sa igår, vi får börja röka vårt eget fläsk på Fridas :)


En liten slurk kaffe kvar i koppen, sen är det bara att hänga upp morgonrocken på kroken och väcka hundarna. Funderar över klädvalet .... ser ut som att regnet hänger i luften, men min pm hävdar fortfarande att det är mest soligt. Har dock blivit varmare, nu är det 6 grader. Nåja, lär ju inte behöva ta gummistövlarna i alla fall, men den lite tjockare jackan blir det. 


Låt Torsdagen starta, jag är redo :)    Fyll dagen med nåt värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 18 maj 2016 08:13

Onsdagmorgon. Jag vaknade där vid halv 5 i vanlig ordning, och hostade en stund, somnade sedan om och fick nästan hjärtklappning när jag upptäckte att klockan var 7. Jädrar, har jag försovit mig??!!!  Hann nästan börja hyperventilera när jag kom ihåg att jag inte börjar förrän kl 11 idag :)


I måndags, på  min lediga dag, svängde jag förbi Pernilla på Wallins Kafferepet när jag var på väg till stan. Jag skulle hämta ut mer medicin. Det slutade med att vi, efter att Pernilla avslutat det viktigaste, åkte ner på stan, åt lunch och hade med oss papper för att finslipa på sommarschemat för personalen på Fridas.  2 timmar senare skjutsade jag hem Pernilla och tog en långpromenad med hundarna. Igår var det jobb, och jag hade öppning på cafét. En jämn ström av gäster hela dagen gav en bra dagskassa. 


Det här att jobba på café är fantastiskt roligt. Vi får ju varje dag, VARJE DAG, höra hur fantastiskt fint vi har det, hur gott fika, gott kaffe, god mat, otroligt imponerande delikatessbutik, hur trevliga vi är i personalen ....  Såna jobb skulle alla få ha, där man möter postitivitet och uppskattning precis hela tiden. 


Nu är kaffet uppdrucket, ska hänga bort morgonrocken och väcka hundarna. Det är dags att veva igång dagen. Onsdagen den 18:de Maj. Den här dagen för 3 år sedan hade jag stora flytt-dagen.  Dagen då jag kunnat slå ihjäl mig faktiskt. Jag skulle ju ta ner en taklampa ... ställde mig på en stol med skruvdragaren i handen .... nådde inte riktigt, så jag skulle "hoppskruva"  . Det sket sig, jag landade snett på stolen, drog i golvet med en sjujävla smäll, stolen blev bara kaffeved, jag landade på axeln och vänsterhanden. Grannen under, Börje, kom upprusande och frågade vad i helvete som hände. Jag hade tur ... kunde gått riktigt illa. 


Nåja, det är 3 år sedan nu, och jag har aldrig mer försökt hoppskruva med en skruvdragare igen, jag lärde mig :)


Ha en fin dag. Fyll den med nåt värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 15 maj 2016 08:48

Idag fyller krutdurken, piraten, underbetty, Mysiga Molly 8 år. Det ska firas stort under dagen :)

 

   


Igår hade vi verkligen en Värd dag! Efter morgonrunda och frukost, tog jag Cornelis i bilen och drog iväg till skogs. Det blev promenad i sandbacke (som är sjukt brant, jädrar va jag flåsade)


  Sedan blev det skritt i terrängen

Han var nöjd när vi kom hem. Då lastade jag Paddy, Molly och Kelly och åkte till rinken

 

Stannade till på coop på hemvägen och handlade, bland annat en bukett rosor

 

Städade medans hundarna nöjda sov i soffan. På kvällen bänkade vi oss för schlagerfinalen. Jag orkade faktiskt inte se riktigt hela ... bröt av och tapetserade den där lill-väggen som var nerstänkt av vin till exempel .... Men jag både tittade och lyssnade när Frans sjöng. 


Omröstningen orkade jag inte heller se, gick då ut med hundarna, samt tog en snabb dusch. SEn var jag så trött så att jag somnade innan vinnaren var utsedd .... fniss. Läste det på nätet i morse, och minns inte att jag ens hört den låten. Ska lyssna på den idag istället :)


just nu är det 9 grader och strålande sol. Det ser ut att ska mulna på under dagen, så jag ska dra i mig kaffet lite snabbt så att vi hinner ut medans solen fortfarande lyser. 


Ha en riktigt Fin söndag, gör nåt värt av den.


Gomorron




Av maria tafvelin - 13 maj 2016 07:33

Fredag morgon. Det har regnat inatt, men verkar ha slutat nu. Det känns bra, för det är tufft att gå en längre morgonrunda i gummistövlarna. Det är inte precis några promenadskor, även om jag kommer ihåg att förra sommaren  promenerade jag typ 2 timmar med dem, när jag gick vilse i skogen med Cornelis .... fniss. 


Efter dagens arbetspass får jag  långledigt ända till tisdag. Det känns riktigt skönt faktiskt.  Min plan är att kunna vara rätt mycket i skogen med hundarna. 

På måndag har vi styrelsemöte i Brf, och det ska bli riktigt intressant. Vi ska bland annat ta upp frågan om grillning. Får vi grilla på balkongen?  Jag har tagit för givet att man INTE får, så jag har aldrig ens haft upp min supersöta lilla grill från förrådet sedan jag flyttade hit. Har inte heller varit sugen på att rigga upp grillen här nere på gården för att grilla ... det känns som inte så mysigt. Skulle man få grilla på balkongen, då jädrar :) Då blir det nog grillning redan nästa helg :)


Grillväder. Jag tänkte på det .... oftast uttrycker man ju att det är grillväder när det är sol och varmt. Det är ju rätt galet egentligen. Grillväder borde ju vara när det regnar och inte är så torrt ute. Alltså, om man betänker brandrisken, men av nån konstig anledning är man inte lika sugen på att grilla när det regnar. Varför är det så? Jag känner egentligen bara En som grillar 7 dagar i veckan, i princip året om, och det är Annelie :) 


Jo, just det, på styrelsemötet ska det utnämnas en brandskyddsansvarig åxå ... så lämpligt att vi ska diskutera det här med grillning då ...   :)


Kring det här datumet för 3 år sedan, var jag mitt uppe i flytten. Kollar gamla bloggen och läser om banankartonger, kånkande, målande, tapetsering. Ett inlägg jag skrev har rubriken "Jag är kär". Kär i min supersöta lilla lägenhet. Jag är fortfarande kär i den. Åh va jag trivs !! 


Ni som hängt med några år, vet ju att jag i nära nog alla år kört med "fredagsstädning"   Senaste året har jag slirat lite på det, och det har blivit lite hawaii med just den strukturen. Den här helgen kommer det att bli Lördagsstädning i alla fall. Jag har ju alltid tyckt att det är lite kul att städa, och sen jag flyttade hit är det rent Mycket kul. Kanske för att det går så snabbt :)  Hela lägenheten är ju storstädad på max 2 timmar, och då snackar vi verkligen ordentligt städad. Eller ... 2 timmar .... så jädra lång tid tar det nog inte. Ska klocka i morgon och kolla faktiskt :)


Idag börjar jag jobba 11.30 så jag har ingen större stress precis. Igår var det samma sak, och då fick Cornelis en "dragpromenad" och Paddy en solorunda i flexit innan jag åkte på jobbet, och idag, efter morgonrundan, sticker jag nog till skogen med Kelly och Molly en sväng. 


Nu är i alla fall kaffet uppdrucket. Dags att hänga bort morgonrocken och väcka hundarna. Ha en fin Fredag den 13:onde, och fyll den med värda grejer :)


Gomorron

Av maria tafvelin - 12 maj 2016 07:05

Dagarna är verkligen fullsmockade nu. Det är massor att tänka på i  jobbet, och att få tag på personal nu till sommarschemat. Idag är det torsdag, och jag önskar att det vore bara tisdag, så att jag hade några dagar till på mig innan det blir helg. I helgen är jag ledig både lördag och söndag, samt måndag. 3 dagar på raken, det känns som semester :)  Sen, från v 24, kommer jag att jobba varje helg, både lördag och söndag, fram till v 33. Men för Mig spelar det ingen roll om jag jobbar vardag eller helg, hundarna bryr sig inte heller vilka dagar vi gör vad :)


6 grader och sol. Ser ut att ska vara sol hela dagen fram tills ikväll då det ska börja regna, sen verkar det ska regna fredag och lördag. Då åker sista snön tror jag :)


Jahapp, i vanlig ordning gjorde jag nåt annat och skrev inte färdigt :)  Kom precis in från morgonpromenaden :)


Jag ska ta och köra lite träning med alla var för sig en stund innan jag åker iväg. Vi hörs sen.

Gomorron


Av maria tafvelin - 9 maj 2016 10:21

Kl 9 fick jag ett sms, eller, det var ställt till Cornelis faktiskt. Det stod:

- Detta är ett sms till Cornlis. Du har tid hos Djurkliniken i Öjebyn 2016-06-13 kl 13.00


Jag ringde och bokade tid till fysioterapeuten, så nu drar vi igång steg 2 i rehab. Eller, steg 1000 kanske man skulle säga. Det är precis 6 månader sedan olyckan .... och vi har kämpat oss från detta:


  via detta:

       

fortfarande en bit kvar, men han är nästan helt ok nu :)

   

Igår blev en lugn dag, det kommer den här dagen åxå att bli. 2 lediga dagar för återhämtning och uppladdning inför nästa arbetsvecka :)  Morgonrundan var skön, inte riktigt lika varmt som igår. 12 grader nu, och det känns perfekt. Jag ska åka in till stan och luncha med Hannah och Robban, sen får vi se vad som händer :)


Ha en riktigt bra Måndag allihop. Fyll dagen med nåt värt!



Av maria tafvelin - 8 maj 2016 09:09

16 grader just nu, och det ska tydligen bli varmare under dagen. Få se vad vi hittar på, jag är ju ledig idag :)

 Igår bestämde jag i alla fall för  att köpa mig ett tält. Jag ska ut och tälta med hundarna i sommar. Ska försöka hinna innan myggen kommer ... fniss


Ok. Nu har jag druckit två koppar kaffe, och på den tiden har det hunnit bli 18 grader. Bäst jag skyndar mig ut, för blir det ännu varmare, då kläcks jag väl. Ha en fin söndag, så hörs vi ikväll, få se vad jag hittade på under dagen. 


Tjing så länge 

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3 4 5 6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18 19 20 21 22
23
24 25 26 27
28
29
30
31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards