Alla inlägg under juni 2016

Av maria tafvelin - 4 juni 2016 06:58

Lördag morgon. Det verkar blåsa en hel del idag åxå, men det är blå himmel och strålande sol. Perkon har levererat  mitt morgonkaffe och jag är inne på kopp nr 2. Hundarna snusar och sover vidare under täcket. 


Jag har läst Norran på nätet och såg att en, tydligen stor artist, avlidit. Freddie Wadling. Jag måste erkänna att jag aldrig hört namnet tidigare. Ser en bild på honom, och har aldrig sett honom heller. Har aldrig hört talas om karln, och de låtar som listades upp i artikeln, har jag aldrig heller hört talas om.  Jag har levt i ett parallellt universum tydligen.  Men, när det spelas låtar som "Natten har tusen ögon" , då hajar jag till .... fniss.  Igår, på jobbet, var det i vanlig ordning flera som uttryckte sin uppskattning om musiken vi spelar. Ja, det uttrycks uppskattning om precis allt på Fridas måste jag säga. Allt ifrån inredningen, färgerna, stilen, till maten, fikat, kaffet, delibutiken ... Det är så himla roligt att varje dag få ta emot allt detta positiva. 


De nya bakelserna som Pernilla gjort, blev succé direkt. Päronsplittbakelsen smakade ljuvligt!!! och de försvann allihopa under dagen. Minitårtan med svartvinbärsmousse har jag inte smakat, men den är rasande elegant i alla fall :)

   

Nä,  nu håller det på att vara hög tid att väcka hundarna och ta en promenad. Ha en härlig Lördag och gör medvetna val så att dagen blir så bra som den bara kan. 


Gomorron

Av maria tafvelin - 3 juni 2016 18:35

Har landat hemma efter en bra dag på jobbet. Varit ute en sväng med hundarna åxå .... och nu blir det soffan. Köpte med mig ett par bitar spenatpaj som jag tänkte äta till middag .... sen ikväll nån gång .... 


Idag upptäckte jag något som jag fruktat en tid nu .... jag har bara velat skjuta det framför mig, blunda för verkligheten en stund till ... men till slut går det inte blunda längre, och jag står inför faktum. Mina klackeskor är slut. 


För någon månad sen ... eller två, upptäckte jag att sulan framtill hade lossnat (upptäckte det rätt plötsligt, då jag höll på att stå på skallen när sulan rullade sig mot mattan på jobbet, självklart när jag serverade mat) Limmade med Karlssons Klister och hoppades på det bästa. Det bästa höll i sig ett par veckor, sedan var det kört igen. Gav Karlsson en chans till, men idag insåg jag att det är kört. Det är inte bara att sulan lossnat, utan den är sönderkörd. I och för sig ...  nu när jag tänker på det ... jag kan lämna in dem till skomakaren på Norrböle och laga istället. Garanterat billigare än att köpa nya, och jag trivs med klapprandet de ger ifrån sig :)   Jag fick skorna av min förra chef, på Westmans, och de har tjänat mig väl. 


Ikväll kan det bli ett glas vin, vi får se. Eller så kanke jag spar det tills i morgon kväll. Jag jobbar ju i morgon, men är ledig söndag och måndag. Nu ska jag i alla fall sjunka ner i soffan en stund. 

Fin Fredagkväll på er!

Tjing

Av maria tafvelin - 3 juni 2016 07:49

Fredag morgon. 15 grader och blå himmel. Det behöver inte vara märkvärdigare än så :)


Eftersom det är fredag, har jag stökat ihop en helgpåse på Fridas. Den här helgen har jag hällt upp smakprover på de smaksatta oljor och fruktvinäger vi säljer från olioli. Det är olivoljor smaksatta med Peperoni, vitlök eller basilika, samt hallon- , mango- och passionsfruktsvinäger. 

 

Helgpåsen denna helg kostar 99 kr och jag tror att det kan bli en succé :)


Igår tränade jag Cornelis bakben på ett annat sätt än jag gjort tidigare. Jag håller upp frambenen på honom, så att han bara går med bakbenen. Han lägger inte lika mycket vikt på höger bakben, och det känns som hög tid att han börjar göra det. Det börjar närma sig dagen när vi får åka till fysioterapeuten, och jag ser verkligen fram emot det. 


Nu ska jag ställa kaffekoppen i disken och väcka hundarna. Det är för varmt för morgonrocken, så jag har bara t-shirt på mig, därav att jag inte behöver hänga bort morgonrocken :)


Ha en riktigt fin Fredag. Fyll Fredagen med nåt Fräsigt som du kan minnas med ett leende framöver :)


Gomorron

Av maria tafvelin - 1 juni 2016 07:22

Å helvete så varmt det var igår. På klackeskojobbet höll vi på att förgås rent ut sagt. Jag ringde bovärden för att meddela honom att det han försökt göra för att få till en bättre temperatur inne hos oss, inte har hjälpt ett endaste litet smack. MEN, han har visst telefontid 9-11 och jag ringde strax före 12. Så, jag ska ringa idag istället. 


Korta promenader med hundarna har det blivit i denna värme. Just nu ser det rätt hyggligt ut, för det är mulet. Mulet och 17 grader. HOppas det håller sig där idag, och inte drar iväg mot 25 grader som det var igår. Finns ingen vettig anledning till att det ska vara så himla varmt som över 20 grader. 


En sak som den här överdrivna värmen har med sig, är myggen. Nu är det kört, nu har myggjävlarna kommit ... Myggjävlar och motorcyklar. Ingen har tydligen pratat med han som drog igång en jordbävning härom morgonen. Det blev samma visa i morse strax efter kl 6. Det ÄR inte ett angenämt sätt att vakna på, det bara är så. Fast, håller han på så varje morgon så blir man väl van till slut. Första året jag bodde här, vaknade jag ju av tåget där kring 5.30 , men det gör jag inte längre. Man blir lixom van. Tänk .... man vänjer sig vid det mesta faktiskt. Många många gånger blir det ramaskri om, ja, både det ena och det andra. Det kan vara allt ifrån ökade bensinpriser till förändringar på facebook. Men, när det gått en tid har alla vant sig och det lixom rullar på som vanligt igen.  Det jag verkar ha svårast för att vänja mig vid är ..... värmen .... fniss


Jag har satt ihop presenten jag fick på morsdag

 

Jag ska ta och stöka iordning på balkongen snart, har lite nya ideér :) 


Nä, nu ska jag väcka hundarna och gå ut. Ha en Bra onsdag!


Gomorron

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards