Alla inlägg under augusti 2016

Av maria tafvelin - 19 augusti 2016 09:02

Idag är jag ledig, och det är inte vilken dag som helst heller, det är min lilla Hannahs födelsedag! 25 år blir hon :)  Jag ska in till stan och kolla synen mitt på dagen, sen ska jag bjuda Hannah på lunch. Vi ska även köra ett noseworkpass med Molly och Milo. 


Såg på fb igår, lite flyktigt bara, nån rubrik kring det här med tiggeri, att det borde förbjudas. Många är ju starkt För ett förbud. Vad de då inte tänker på är att då förbjuder man även Röda Korset och Lutherhjälpen och andra föreningar att tigga pengar åxå. Men ... många ser ju inte deras arbete som tiggeri har jag förstått. Att hålla galor för att tigga pengar, kommer det åxå att förbjudas i såna fall? Kan det vara så att ett förbud mot tiggeri skulle få större konsekvenser än man tror?  Det man vill ha bort är väl inte tiggeriet i sig, utan de här, många gånger smutsiga och trasiga människorna som sitter utanför butiksentréerna med en liten kopp i handen. 


Nu har jag druckit mina 3 koppar, nu ska jag tala om för hundarna att det är dags att kliva upp. Måste boka tvättstugan, och jag måste inhandla lite nya sängkläder. Igårkväll var jag tvungen klippa sönder ett påslakan lite. När jag stod i hallen med kopplen i handen, kom bara Paddy och Molly. 

- Kelly, ropade jag, men hon kom inte. KASTADE mig de få steg som krävs för att komma från hallen och fram till sängen. På något märkligt sätt hade hon krupit IN i påslakanet, hon brukar ju böka sig in under täcket och ligga där, men nu hade hon kommit in i påslakanet, och stack ut huvudet i det lilla hålet där man stoppar in handen när man ska dra på täcket. Hon hade kämpat för att komma ut där, så hon nästan stryptes. Det gick inte ens få in ett finger mellan tyget och halsen, så jag skyndade mig att hämta en sax och klippa ett jack så att jag kunde riva sönder, och få ut henne. Lillgumman.   Så, nya påslakan :) 


Jahapp, nu började det regna. Tur jag har ett supersmart paraply :)


Ha en fin fredag, fyll den med nåt värt! 


Gomorron

Av maria tafvelin - 17 augusti 2016 09:25

Onsdag morgon, mitt på veckan så att säga. Börjar jobba kl 11 även idag. Nu när Pernilla och Mattias befinner sig på Kreta, så dyker det upp små utmaningar där det gäller att fatta beslut som får bli lite på magkänslan sådär ... fniss ... men det är bara roligt. 


Förra året var augusti månad rent jättevarm, och visst är det så att de senaste typ 10 åren, har det varit varmt i augusti och september, för jag vet att under många år har det varit snudd på för varmt när älgjakten drar igång. Så känns det inte riktigt bli i år, inte om man utgår ifrån hur det känns idag i alla fall. Just nu är det 11 grader, och blåste rent kallt på morgonpromenaden. Mötte en söt gammal tant som bor i huset bredvid, hon sa: Jag tror det börjar snöa snart  :)


åh, jag måste städa lite .... och boka tvättstugan. Det är faktiskt rent av stökigt här i mitt lilla paradis nu. Jag har i ärlighetens namn inte orkat den här sista veckan. Nu är det ju så att det går så fort att städa min lilla lya, så drar jag igång nu direkt så hinner jag innan jag ska åka på jobbet. 


Vattenkranen i köket har börjat läcka. Nog var det väl själve fan ... direkt man fått till En sak, så skiter sig nästa. Nåja, man ska ju alltid ha nåt att meka med .... bevisligen. Får googla och spana på youtube hur man ska få det där tätt  :)


Nä, nu drar jag igång den där städningen känner jag. Ha en fin onsdag, fyll den med värda grejer!

 

Gomorron!

Av maria tafvelin - 15 augusti 2016 21:42

Idag skulle jag börjar jobba kl 11 på Walles, men började en timme tidigare. Kl 7 i morse ringde min eminenta kollega Frida, som hade börjat jobba kl 5. Maskinjäveln som spottar ut etiketter (som man märker alla varor med) hade gått sönder under natten, varpå en stor del av produktionen inte gick att leverera till butikerna idag. De kan ju inte ta emot omärkta varor. Jag kan förstå om ni inte fattar ett smack av det här .... men det blev en STÖKIG dag på jobbet, om vi säger så. Ett leveransbageri som inte kan leverera ..... Det GÅR bara inte. 


Jag ska inte plåga er med detaljer som ni inte finner någon som helst logik i , men jag kan sammanfatta det hela med att jag fick jobba över. Skulle ha slutat 16.00 men insåg där kring 17 att jag inte skulle kunna sluta så att jag hann med hundkursen. Fan, sista kurstillfället !!!! Ringde Hannah som kom och hjälpte mig ... Vi racerjobbade, slutade 18.30, kursen började 19.30 .... Järnet hem, ut med hundarna, åt lunch kl 19 - en stekt hamburgare utan bröd, med tsatziki och lök, drog i mig två klunkar vatten, packade ryggan för hundkurs, lastade Molly och åkte iväg. Vi var på plats 19.25 . PHU !!!! 


Ok. Då bar det sig inte bättre än att kursgruppen just före oss, som skulle sluta 19.30, drog över på tiden till 20.20  Just DÅ kändes det surt. Jag var så sjukt trött ... helt utpumpad faktiskt. Jag och Hannah stack iväg där kring 21.30 ... Hannah ska upp kl 3 för att jaga i morgon, och jag .... jag är helt slut. jag bara orkade inte stanna kvar.  Kursen har dock varit så sjukt bra och rolig, så nu när jag kommit hem och fått sjunka ner i soffan, känns det helt lugnt. Jovisst hade jag velat att sista kurstillfället varit helt perfekt, precis som kursen varit i övrigt, men, jag vet åxå att ibland skenar tiden iväg när man håller kurs ... tro mig ... jag vet ... fniss. 

För min inre syn ser jag morgondagen som tämligen lugn och sansad. Allt , eller åtminstone det mesta, kommer att gå enligt planerna. Det blir bra :)


Tåget åkte förbi nyss ... och vet ni .... jag älskar fortfarande det där ljudet .... först kommer signalen, bommarna går ner ... sen, efter en liten stund, hör man ljudet av tåget. Hahahaha, jag har varit fashinerad av det ända sedan jag flyttade hit, och det är ju faktiskt dryga 3 år sedan.  Fränt va :)


Nä ... ta ut hundarna på kvällspink ... sen försöka varva ner såpass att jag kan somna. För, som sagt, jag är sjukt trött .... men att kunna somna är en helt annan sak. 


Värda grejer idag har varit

- KÄnde att jag tog många bra beslut på jobbet

- Skrattat  mycket under dagen

- Molly är fantasisk på att nosa reda på eukalyptus i kartongerna

-Umgåtts en stund med Hannah, och sett Milo vara helt fantastisk på att nosa reda på eukalyptus

- Fått sms av Pernilla som befinner sig, hux flux, spontan sista-minuten-resa, på Kreta

- plåtkompis har startat och fungerat precis som en bra plåtkompis ska

- Toalettstolen funkar fortfarande, efter min lagning (ja, alltså spolningen)


Det är faktiskt mycket mer åxå, men nu börjar klockan vara såpass mycket att jag inte har tid att stå här och lista fler saker :)


Nu är det hög tid att ta ut hundarna. Hoppas din dag varit bra! 


Gokväll

Av maria tafvelin - 13 augusti 2016 15:42

Jag har ju mer och mer blivit sugen på att vandra och campa med hundarna. Jag har ju fjällvandrat korta turer med Kelly och Paddy, Molly var inte här då, så hon har aldrig fått uppleva fjällen. Fasen ... det MÅSTE hon få göra någon gång. De fjälllvandringar jag gjort, har varit helt fantastiska. Den senaste, gick till Bertejaur, tillsammans med Kelly, Paddy, Pernilla, Hannah, storebror Nisse och hans fru Susanne, samt deras dotter Tina, hennes sambo Jonte, och Uro, deras hund. Vandringen före det gick till Raktsjaur, då hade jag inga hundar, och det var med Nisse, Susanne, Tina, Jonte och två till. Den första vandringen jag gick, var för 10 år sedan, tillsammans med en tjomme jag var tillsammans med då. Vi utgick från HÖglekardalen i Jämtland, gick via Glen, Tossåsen, Ljungdalen, Ljungris, Lunndörren, Vålådalen, Anarisstugan, tillbaka till HÖglekardalen. En 10 mils vandring, på 5 dagar. Alla nätter i tält. Det var rätt så tufft ska jag säga, att vandra 2 mil per dag, med packning, i 5 dagar. Såhär i efterhand hade jag nog gärna låtit det ta 10 dagar, så att man hunnit njuta mer. 

Nästa vandring jag gör, ska jag njuta mer, vandra något kortare , och alla tre hundar ska vara med :)


Min lediga dag ,började med en 40 minuters morgonpromenad i lätt regn. Sen bar det iväg på fridas, inte bara för att lägga upp det nya från Luleå Konfektyr i hyllorna, utan även för att jobba ett par timmar, då två av tre av de som skulle jobba i helgen, ringde sig sjuka på morgonen. Då min "sidekick" Kickan, även ställde upp, var det lugnt, även om det dök upp 30 st från Norsjö trädgårdssällskap som ville äta och fika :)


Hem, gå ut med hundarna i lätt regn ... nu tinar jag spenat. Fasen ... blev så sugen på spenatpaj.  :)


Igår blev det ju surströmming på balkongen

   

Hade ju tänkt bjuda in Magnus och Tomas ... men vet ni .... jag struntade i det. Ville lixom sjunga helt själv, så jag bänkade mig framför "Allsång på Gränsen" och gastade istället :)  


Vet inte om jag bjuder in dem ikväll ... när det inte är balkongväder, känns det inte helt aktuellt faktiskt. Äh, vi får se, behöver ju inte bestämma redan nu :)


Nämän, min dag hittills, har varit innehållsrik och superbra. Har ju fått fylla en hel hylla på Fridas med superhärliga grejer från Luleå Konfektyr. Bild kommer så småningom :)


Nä, nu ska jag fippla lite. Ha en superbra fortsättning på lördagen :)



Av maria tafvelin - 12 augusti 2016 15:59

Fredag eftermiddag! Jag har jobbat, varit ute med hundarna, ,varit iväg på Deborahuset och klippt håret på två fantastiska kvinnor, hämtat upp Milo som ska sova här i helgen då Hannah och Robban ska iväg på bröllop. Lilla Mirributten gifter sig i morgon. Märkligt .... hon är ju lika lite gammal som Hannah. :) 


Miranda, om du läser det här: Stort och varmt GRATTIS !!! All Lycka till Er!! Hoppas ni får en fantastisk dag i morgon, och ett fantastiskt äktenskap. <3


Jag laddar för fullt inför ikväll. Nu jädrar .... Ikväll blir det suring ute på ballen,surt va?!  ... fniss ... blir inte surare än så .... fniss... tror jag ska bjuda in Magnus och Tomas åxå. Länge sedan!


I morgon är jag ledig, då ska jag passa på att åka iväg till Byske och mitt skötebarn Fridas :)  En efterlängtad leverans har kommit, och den ska upp på hyllorna :)  Ska bli så himla roligt !!!


Nä, nu är det dags att fixa lite förberedelser inför kvällen :)

Av maria tafvelin - 12 augusti 2016 05:30

Fredag morgon. Idag jobbar jag på Walles, och börjar kl 7. I morgon är jag ledig, jobbar på söndag igen. Det regnade igår, och verkar typ ha regnat hela natten åxå. Nu känns det att hösten börjar komma krypande, det är superhärligt promenadväder när det inte är varmare än max 15 grader :)


Igår, före jobbet (började kl 11 igår) Hann jag både ta en timmes morgonpromenad, Plus ett noseworkpass med Molly. Det blev både kartongsök, fordonssök och ett sök kring lusthuset på gården.

 


 

Efter jobbet idag, när jag varit ute med hundarna, ska jag iväg på ett klipp-uppdrag. Jag hade ett klipp-uppdrag igår efter jobbet åxå, då var det Robban som behövde friseras lite. Länge sedan jag friserade mig själv faktiskt ... kanske man skulle ta saxen och hitta på nån kul frisyr i helgen :) Oj .... nu fick jag minnesbilder från när jag och mina bröder var rätt små .... Jag hade rätt långt hår och tydligen så behövde det toppas lite. Mina bröder tog var sin sax och klippte var sin sida. Vi kan säga såhär: efter detta var jag extremt korthårig ett tag.  Fniss


Visst är det mysigt nu när det börjar bli lite mörkt på kvällarna. 

 

Nä, nu är det läge att hänga bort morgonrocken och väcka hundarna. Jag ska fylla min dag med värda grejer, gör det du åxå. 


Gomorron

Av maria tafvelin - 9 augusti 2016 12:33

Klockan är bara strax efter 12.30 och jag har redan hunnit fylla dagen med massor av värda saker. Kl 10 begav vi oss iväg på utflykt

 

Vi styrde mot RackArena med korgen full. Vi hann köra lite agility innan första regnskuren kom

             

Först några gemensamma varv i tunneln :)
Efter ett tag, då första regnskuren kom, passade jag på att äta min medhavda lunch, inne i "inglasningen" som Susanne kallar det ... fniss


   

När jag ätit klart var det uppehåll igen och vi körde lite mer agility

       

Några varv i slalomet och vippbrädan hann vi åxå innan nästa regnskur kom. In i "inglasningen" igen :)

 

Uppehåll igen, ut för att leka

   

Efter 2 timmar kände vi oss nöjda och åkte hem igen. Nu sover de gott och jag ska småstäda lite. Massor av dag kvar att fylla med värda grejer .... En del dagar blir nästan överfulla :)


Tjing så länge  

Av maria tafvelin - 8 augusti 2016 21:41

Den här måndagen har varit väldigt innehållsrik. För er som hängt med länge i bloggen, vet att jag ett flertal gånger hamnat i situationer som varit både obehagliga, hotfulla, och stundom helt overkliga. Av hänsyn till några inblandade, tänker jag inte skriva exakt vad som hänt, men jag kan säga att jag sprang. Jag sprang sista biten mot porten, sprang uppför trappen, kastade mig innanför dörren och låste!!! 


Aldaddin. Han vet inte ens att han hette det under ett par dagar .... hann lixom aldrig träna in det "kommandot" som ett namn faktiskt är, för en hund. Han är tillbaka till ... jourhemmet, eller vad jag ska kalla det. Det är så komplicerat det hela, så det är alldeles för omständigt att berätta hur det hela hänger ihop. Kontentan av allt är att han är tillbaka, och stannar inte här. Jag VET att jag förmodligen har de rätta kunskaperna och det rätta tänket, men ... jag har inte den rätta tiden. Jag VET att hemmet där han nu är tillbaka i, är så tacksamma för att jag överhuvudtaget tog mig tid att bedöma honom. Ni är med mig i mina tankar och i mitt hjärta <3


Jag vill ju så gärna ställa upp och hjälpa, både människor och hundar. Det är lixom mitt kall. Göra andra människor, och hundar hela, så att de mår bra. Kanske skulle starta ett sådant företag? Kombinerat med någon form av matlagning .... fast ... egen företag?  ALDRIG I LIVET !!!!  Fniss


Ikväll har jag varit på noseworkkurs med Molly. Alltså, Molly är så sjukt duktig!!! HOn har verkligen arbetsskalle! Den här kursen är så himla rolig och bra ... bästa kursen jag gått faktiskt, det måste jag säga. 


Det håller på att vara kvällning .... Ska avsluta med att ägna "Aladdin" en tanke. 

Ibland inser man att hjärtat och hjärnan inte talar samma språk. Hjärtat säger: Ge honom mer tid, en chans till, mer förståelse ... Hjärnan säger: ge upp, det är för svårt, han kräver för mycket. 

Hjärta och järna talar inte samma språk, så är det. Ibland vinner hjärtat, ibland vinner hjärnan. 

           

Den här gången vann hjärnan. 


Gokväll



Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6
7
8 9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19 20
21
22 23 24 25
26
27
28
29 30
31
<<< Augusti 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards