Alla inlägg under september 2016

Av maria tafvelin - 7 september 2016 07:16

Måndagen och tisdagen gick jädrigt snabbt ska jag säga, men det är ju så att tiden går fort när man har roligt :)


Måndag var ju en ledig dag, så jag tog hundarna och drog iväg till RackArena. Det blev lite agility och annat smått och gott

       

Som avslutning fick Milo gå rambobanan :)

     

En väldigt Värd dag helt enkelt :)  


Igår var åxå min lediga dag, men jag gjorde lite jobb ändå. Åkte till Byske och fotade mig tillsammans med Frida, så att vi kunde lägga ut på Instagram och facebook att vi nu är tillbaka på Fridas efter sommarens jobb på Wallins :)

 

Jag ska jobba fredagar och lördagar på Fridas from nu på fredag. Vi har en massa roliga saker planerade nu i höst, som vi tror ska göra succé, på Fridas :)  Ska bli jätteroligt :)


Det har varit superbra väder i slutet, och det är sol även idag, men det verkar blåsa en hel del. 13 grader i skrivande stund. Dags att väcka hundarna och gå ut, och sedan dra igång dagen. Milo ska återbördas till Hannah och Robban idag, sen blir det jobbet. 


Ha en riktigt Fin Onsdag! Gör bra val, fyll dagen med värda saker :)


Gomorron

Av maria tafvelin - 4 september 2016 09:19

Söndag förmiddag. Vi tog lite sovmorgon. Vaknade som vanligt kring kl 5, men somnade om :) 


Igår hade jag en sån där dag som var proppfull med värt, från början till slut. Efter morgonpromenaden lastade jag Kelly och åkte till skogen, tänkte plocka lite Karl-Johansvamp.

     

Nu bar det sig inte bättre än att någon varit där före mig, för jag hittade många "skurna" svampar, som verkade nyskurna. Hittade en del sandsopp åxå, men de var så maskätna. Så kontentan blev: En härlig timme i skogen med Kelly, men Noll svampar :)


Hem, åt köttsoppa till  lunch, sen tog jag Paddy i bilen och åkte till rinken, där jag stämt möte med Louise och Mira. Mira är en golden som har så mycket energi så det kan ni aldrig ana. Louise är en hundägare som fått kämpa mer än de flesta, skulle jag vilja säga. Igår provade vi några nya knep, som funkade jättebra där och då, hoppas de fick med sig ett smart redskap som funkar även fortsättningsvis :)    När Mira studsat ut ur rinken, släppte jag in Paddy en stund, för rejs och godisletning. Han är faktiskt underhållande den där Paddy ... fniss


Efter detta åkte jag hem med Paddy, lastade Molly och åkte iväg till Wallins garage, där jag körde lite nosework, både inne i garaget, och utanför i div. bråte.

 

Vissa moment gick bra, vissa lite mindre bra. Jag har ibland svårt att se när hon markerar bland bråten ... När det handlar om kartonger är det ju plättlätt att se vilken kartong hon markerar på  .... men ... nåja... vi är ju nya på det här än, det vore ju konstigt om man blev kung över en dag :) Vi fortsätter träna :)


Hannah och Robban dök upp och överlämnade Milo, som ska stanna hos mig några dagar. Milo hann med ett sök i garaget åxå :)  Han är jätteduktig den lille filuren :)


På hemvägen stannade jag till på coop och köpte en liten bytta av deras sjukt goda räkröra, och till middag blev det bakad potatis med räkröra och sallad. HUR gott som helst :) Jag blir faktiskt förvånad själv, att jag inte tog ett foto, men tydligen var jag så hungrig att jag inte hann ... fniss. 


Kvällen spenderades i soffan med trötta hundar, tända värmeljus och ett glas rött. En fantastisk dag! 


Strax ska jag väcka hundarna och gå ut. Sen bär det iväg på jobbet. Ha en riktigt BRA Söndag! 


Gomorron


   

Av maria tafvelin - 3 september 2016 09:10

Lördag morgon, eller ja, åtminstone förmiddag :) Är inne på första koppen och hundarna ligger kvar under täcket.


Igår drog vi på RackArena direkt efter morgonpromenaden. Jag skulle klippa färdigt på arenan, så jag körde runt med gräsklipparen en timme ungefär, sen släppte jag in hundarna för lek, bus och lydnad.

 

RackArena är ett superfint ställe att vara på :)


  Efter 2 timmar åkte vi hem, jag kokade kaffe och stoppade ner lite ätbart i ryggan, sen drog jag iväg för att spana efter de två hundar som varit bortsprungna sedan en vecka tillbaka.Strax före Kl 12 parkerade jag bilen längst upp på Skyttevägen, och promenerade en bra bit, för att reka och spana samtidigt. Hittade ett bra ställe där jag satt i närmare 2 timmar,

 

innan jag promenerade en annan väg tillbaka till bilen. Sammanlagt drygt 2-5 timmars spanande. Såg inget dock. Hörde inga hundar heller. 


Hem, ut med hundarna på en promenad, sen chillade vi innan det var dags att laga mat. Det blev kotlett med svampsås (blandade lite torkade kantareller med den Karl-Johan jag hittade i skogen under spanet)  och bakad potatis. Provade baka den röda potatissorten jag fick av Lotta häromdagen, och det blev verkligen kanonbra :)

 

Idag ska jag iväg och reka lite grejer ... tänkte bygga mig ett nytt köksbord. Ska även träffa en hundägare m hund, som gått flera av mina kurser, och nu ville hon ha lite råd och stöd :)  Det ska bli kul !


I afton kommer Milo hit och stannar några dagar. Hannah och Robban ska ju ut och jaga älg på måndag, så Milo får vara här istället :)


Nä, dags att hänga bort morgonrocken och väcka hundarna, för att börja fylla dagen med värda grejer!


Gomorron

Av maria tafvelin - 1 september 2016 11:56

Idag är ingen vanlig dag! Idag ska det firas ordentligt ska  ni veta!  Min älskade Kelly fyller 10 år idag :) 

   


Efter morgonrundan åkte jag iväg till RackArena för att köra åkgräsklippare :)  Jag höll på i drygt två timmar, men hann inte riktigt klart, så jag ska dit i morgon och avsluta :)  

 


Nu blir det lunch, sen iväg på jobbet. Ha en fin Torsdag allihopa! 

Tjing

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6
7
8
9 10 11
12
13 14
15
16 17
18
19
20 21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards