Alla inlägg under november 2016

Av maria tafvelin - 16 november 2016 08:17

Onsdag morgon. Börjar inte förrän kl 11 idag, så jag tog sovmorgon faktiskt. Hade ställt alarmet på 7.00, men när det ringde, flyttade jag fram till 8.00 Den här veckan jobbar jag 6 dagar, för jag har tagit på mig att jobba på fredag, eftersom Frida ska vara ledig och åka till Ullared :)   Vi bytte, så hon jobbade förra söndagen åt mig istället :)


Tre snabba koppar blir det idag, sen ska jag väcka hundarna och gå ut. Jag riktigt KÄNNER att mitt köp av ice-bug-skorna var något av de bästa köp jag gjort, någonsin kanske. Helt underbart att kunna ta en promenad utan att behöva vara rädd att halka omkull :)


Skorna och nya plåtkompisen, mina bästa köp på länge :)    Bilen bara ... startar, går så tyst och fint, och drar knappt nån soppa. Jag drömde inatt att jag var ute med min storebror för att kolla på bilar. Första bilen var en svart v70, knallorange inuti, med typ långhårig frotté som klädsel. Andra bilen var åxå en svart, men där förstod jag aldrig vilket märke det var. Storbrorsan körde när vi skulle ut och provköra, och vi körde ner i en vattenpöl som var så stor att det kom in vatten genom rutorna. Jag hade med mig en hårtork som tur var, så att jag hann torka upp bilen invändigt innan det var dags att lämna tillbaka den. När jag vaknade var jag glad över att ha min nya fina plåtkompis på parkeringen ... fniss


Nä, nu ska jag dra igång dagen. Ha en bra onsdag, och kom ihåg att fylla den med värda grejer!


Gomorron

Av maria tafvelin - 12 november 2016 08:43

Lördag morgon. Solen skiner, 15 minusgrader.... det blir en bra dag. Kanske den bästa :)


Igår var jag ju ledig. Efter morgonrundan med samtliga hundar, tog jag Eddie på en solorunda, sen tog jag bussen in till stan för att hämta min nya plåtkompis. Jag hade en halvtimme på mig innan vi skulle träffas, så jag kilade in på Intersport och köpte mig ett par icebugs. Jag har halkat omkull tillräckligt många gånger redan nu, den här vintern, och nu får det vara nog ... fniss. 


När jag fått nycklarna till bilen åkte jag hem, lastade Eddie och åkte in till stan igen, till Pernilla och Mattias. Pernilla behövde en liten klippning, så jag hade klippsaxen med mig 


Tänk så snabbt allt gick med bilaffärerna .... från att ha funderat ett helt år på att bli av med Volvon, till att  helt plötsligt både sälja och köpa ny bil sådär rakt av ... fniss.  Jag ska faktiskt in till stan idag åxå. Vi ska ta en promenad med Eddie och Milo. Tanken är ju att Milo ska vara här några veckor, när Hannah och Robban åker till USA över jul och nyår. 


I övrigt idag blir det lite städning tänkte jag mig. Sen får vi helt enkelt se vad det blir. Nåt Värt i alla fall :)


     

Gomorron

Av maria tafvelin - 9 november 2016 08:52

onsdag morgon. Idag sov jag till kl 8, eftersom jag börjar senare idag. 


Vet ni, igår sålde jag plåtkompisen :)  Hahaha, det gick väldigt smidigt må jag säga!  Jag berättade ju att tjommen jag köpte den av, hörde av sig i fredags och frågade om jag hade kvar den och om den fortfarande var till salu. Jag hade ju ute en annons på den för typ ett år sedan, men ingen ville köpa. Nu var tjommen intresserad av att köpa tillbaka den. Han skulle egentligen kommit i söndags och tittat på den, men då var han insnöad i byn där han bor, så han kom igår istället. Klockan var närmare 18, kolsvart ute, han lyste lite med ficklampan och sa: jomen, den ser ju ut som sist jag ägde den. 


- eh, vänta, sa jag och visade honom det lyktglas jag igår tejpade fast med silvertejp, samt berättade om bältesfästet och att jag drog av en hjulbult när jag skiftade till vinterdäck. Han höjde inte ens på ögonbrynen åt det jag berättade. 


Han provkörde ett par minuter och jag följde med. Tyckte han tryckte på gasen lite VÄL hårt .... tur att solarplexiusskivorna satt kvar, så han inte såg att det bolmade lite svart rök bakom oss när han gasade som värst. 


Sen var det bara att lasta ur alla hundbäddar, kättingar osv som jag hade i bilen, ner i förrådet och hämta upp baksätena, skriva papperna, få pengarna ..... han betalade hela summan jag begärde, utan att ens PROVA pruta ... DET hade jag inte väntat mig. Allt var över på typ en kvart, hahahahaha, jag är fortfarande sådär bubblande glad. 


På fredag 12.30 möter jag upp min nya plåtkompis på stan.   Så, nu har jag idag, torsdag och fredag, där jag inte kan ta med Eddie i bilen till jobbet. Jag ska övervaka honom noga idag. Om han lever om, kunde jag få låna en gammal bil av Mattias, att mer eller mindre ha som hundkoja några dagar, att köra till jobbet med. Hoppas Eddie är tyst och lugn, vore så himla skönt ! Han var i alla fall helt tyst igår när jag var ute och gjorde bilaffär. Inte ett endaste knyst. Det vet jag för att grannen under mig kom ut och sa det när vi stod härute och lastade ur bilen. 

- Vad har du gjort av hunden, det är ju helt tyst, sa hon

- Nja, jag har övervakat honom, plus tränat ensamhetsträning från grunden, svarade jag. 


HOPPAS att han inte hamnar på ruta Ett igen idag ..... 


Presidentvalet i USA ..... nu känner man sig som en väldigt liten människa, då en snubbe på andra sidan jordklotet kan ställa till med saker som Alla blir berörda av. Vad kommer han att åstadkomma? Hur ska han gå tillväga? 


Idag är det precis 1 år sedan Cornelis blev förlamad i bakdelen. Jag kommer aldrig, aldrig att glömma den dagen, den synen. Jag kommer aldrig aldrig att glömma den hunden. Älskade Cornelis. <3


Fyll dagen med värda grejer, gör vad du kan för att inte bara snurra runt i hjulet, utan faktiskt påverka Din egen Dag.  


Gomorron

Av maria tafvelin - 8 november 2016 07:12

Gårdagen startade, efter morgonpromenad, med att jag fick skotta som en idiot för att få bilen från parkeringen. Eller, jag fick inte loss den helt, utan en granne fick putta på lite, för att jag skulle kunna backa bort från stolpen. När jag kom fram på jobbet var det typ 70 cm snö på Den parkeringen åxå, så jag fick skotta som en idiot för att få IN bilen. När jag hoppade ur bilen upptäckte jag att grannen nog hade puttat på lyktglaset där blinkersen sitter, och råkat trycka sönder själva fästet, för lyktglaset hängde som en sladdlampa. Jahapp. 


Kom hem efter jobbet, helvete vad det har snöat, hahahaha. Ut med alla hundarna, Eddie drog som en idiot mot en hund med ägare, som plötsligt dök upp bakom en plogkant. Tur jag hade broddar på skorna. Dock bar det sig inte bättre än att jag åkte i backen med knäna före. Tur jag inte hamnade på arslet, för det känns sönderslaget efter helgens alla vurpor. Jag blev så förbannad att jag röt som en tjur. 


Nä, nu ska jag ut och tejpa fast lyktglaset, sen drar jag på jobbet :)


Förberedelser inför farsdag pågår för fullt på bageriet. Undrar hur många tårtor vi säljer i år :)


Ha en bra dag, fyll den med nåt värt :)


Gomorron

Av maria tafvelin - 7 november 2016 06:47

Måndag morgon. Det har snöat i princip konstant sedan i torsdags, vilket åxå innebär att det är sjukt mycket snö! HOppas de hinner skotta av parkeringen innan jag åker på jobbet, sen hoppas jag att de hinner hit en sväng och skotta av just MIN plats, innan jag är tillbaka ... fniss. Fast ... nja, skotta min egen parkeringsplats fixar jag faktiskt själv. Däremot är det ju så att om de skottar nu snart, så behövs det (minst) En gång till under dagen för att det ska vara någorlunda framkomligt. Egentligen är det inte otrevligt att vara ute i det här vädret, det värsta är att skorna är så halkiga, och jag hittar inte mina broddar! OCH att glasögonen snöar igen. Man skulle nog köpt sig en mössa med en gigantisk skärm, plus ett par broddar eller icebugs, då skulle man kunna vara ute flera timmar varje dag :)  


Igår efter morgonrundan, var Kelly, Paddy och Molly oerhört glada att få komma in igen. Jag tog Eddie på en solorunda, sen jobbade jag med ensamhetsträning. Minst 30 gånger gick jag ut genom dörren, de första 10 gångerna gick jag in direkt igen, sen varierade jag tiden jag var utanför. 3 sekunder, 10 sekunder, 30 sekunder, 3 sekunder, 1 minut ... osv. Ner i tvättstugan (med kamera-appen på) upp igen, ut genom dörren, in genom dörren osv. .... Ner i tvättstugan (med kamera-appen på)  Den senaste veckan har jag ju aldrig gått utanför ytterdörren utan att ha honom med mig, och det märktes igår. Han blev stressad när jag inte tog honom med, så det känns viktigt att lägga ner mycket krut på det här. 


En av gångerna jag kom från tvättstugan, mötte jag en av grannarna i trappen, han som åxå har hund, som sagt att Eddie skäller direkt man går i trapphuset. Nu var grannen, Med hund, redan längst ner, men Eddie skällde inte ett dugg. Det var skönt :) Jag tar med honom i bilen även idag, och fortsätter ensamhetsträningen i afton/kväll. Jag har redan beslutat att INTE åka till Bure på hundträning, utan prioriterar ensamhetsträningen. Dessutom vill jag inte köra mer bil än absolut nödvändigt, i det här vädret. Hade Eddie gått att lämna hemma utan problem, skulle jag definitivt åka buss till jobbet nu. 


Nä, det är hög tid att hänga bort morgonrocken och väcka hundarna. Jag har druckit mina 3 koppar, ögnat igenom Norran och Aftonbladet på nätet, känner mig laddad och peppad för dagen :)  Efter jobbet ska jag iväg och köpa broddar, jag har åkt på arslet minst 5 gånger i helgen, och igår hade jag rent så jädra ont i baken så det var rent smärtsamt att sitta i soffan. Jo, jag halvlåg faktiskt, just därför ... fniss. 


Ny dag, Ny vecka. Fyll din dag med nåt värt, dvs nåt som känns värt för Dig! Kanske starta dagen med något som känns lite sådär extra lyxigt? Egen variant av Hotellfrukost?  Det som känns Värt för Mig, behöver inte betyda detsamma för Dig. Vad är "värt" för dig?


Gomorron

Av maria tafvelin - 5 november 2016 16:04

Å dra på trissor vad det har snöat ... hahahaha, tyckte det var mycket redan igår, men det tyckte tydligen inte den som sköter snöfallet ... för det vräktes på inatt, och hela dagen hittills idag. Jag skulle ju iväg in till stan för att titta på en ny potentiell plåtkompis, och det var nästan så att jag hade tänkt ångra mig, ringa och be att få komma en annan dag, för det var ett ganska tufft jobb att bara komma ut från parkeringen. En tuff körning  in till stan åxå, och det verkade alla andra åxå tycka, för hastigheten låg kring 60 för samtliga. 


Jomen, det blir en ny plåtkompis :)   Hämtar den någon dag nästa vecka  :)

 

Bilden är den bild säljaren lagt upp på Blocket. 


Så ... det känns spännande :)   Mattias och Pernilla följde med, och det kändes bra. Mattias vet ju vad man ska kolla, fråga, undersöka när man provkör osv. Han tror att jag gjort ett fynd, dessutom gjorde han ett skitbra pris på den :)


Strax dags att åka in till stan för att äta middag med Pernilla, Mattias, Hannah, Robban, brorsan Nisse, hans fru Susanne, deras dotter Tina, hennes JOnte, och deras barn Manfred och Helmer. Det ska bli kul :)


Kanske dags att dyka in i garderoben en sväng förresten .... 


Ha en bra lördagkväll :)


Av maria tafvelin - 4 november 2016 15:20

Jädrar i min lilla låda vad det snöat inatt och idag!!!!   

 

sopade och skottade fram bilen efter morgonrundan, för jag tänkte mig ner på stan. Pratde förresten med surkärringen i dörren bredvid när jag höll på som bäst. Jag tänkte såhär, när jag såg henne komma för att sopa fram sin lilla supersöta clio. : Maria. Var den vuxna av er två. Hon är 75+, du är blott 50+. Du har tid i livet att vara den som faktiskt lägger ner striden, även om du har rätt. 

- Det är dags att sopa av bilen nu igen, hojtade jag med ett brett leende. 

- jo ... svarade hon lite försiktigt ... det har kommit ruskigt mycket nu

- Man kan få en chock för mindre, ropade jag, samtidigt som jag vispade med piassavan på huven

- Jo ... en chock fick man... 


Vet ni .. jag tror att jag rivit murarna mellan oss. Det känns väldigt bra.


Åkte in till stan för att kolla efter en ny plåtkompis. Jo, ni är såpass rutinerade vid det här laget att när ni läser rubriken så förstår ni att det handlar om en ny BIL, och inget annat. Provkörde en skitsnygg bil ... ringde storebror och rådfrågade. - NEJ, sa han ... så jag återlämnade bilen och åkte hemåt i min gamle (o)vän. 


Pratade med Pernilla i telefon om mitt bekymmer ... En stund senare får jag sms av Mattias, med en bunt länkar till Blocket, med finfina potentiella plåtkompisar :)  KOntentan av det hela är att i morgon kl 11 ska jag och Mattias träffa en supersnygg plåtis. Kanhända it´s the one! :)  Litar inte på mig själv i det här läget, ni vet ... känslorna tar över ... så Mattias får följa med för säkerhets skull ... så att det inte blir nåt spontanköp ... fniss. 


NÄ ... nu är det dags att gå ut på aftonspromenad med gänget ... sen fila på nån middag. Lutar åt entrecote faktiskt. Lokalproducerad. 


Förresten ... jädrar vilken vacker dag det blev, när det slutade snöa!

 

Tjing så länge :)

Av maria tafvelin - 3 november 2016 20:08

Vilken underbar morgonrunda!!! Rätt mycket snö, sol, gnistrande vackert!


Efter morgonrunda och div. fippel, åkte jag till RackArena. Jag och Susanne hade kommit överrens om att plocka in agilityhindren idag, och vi skulle träffas kring kl 10. Jag tog med Eddie (har inget val, då grannarna och styrelsen hotar med vräkning om han är hemma och lever om)  


Jag orkar faktiskt inte skriva så mycket svammel, utan sammanfattar: 


Jag har ALDRIG, ALDRIG, ALDRIG tagit en så HELVETISKT jobbig promenad med Eddie, som jag gjorde där kring 10.00 idag. Promenaden varade några hundra meter, men tro mig, den kändes som flera mil. BORTA var ALLT som kallades kontakt och NÄRA ... mina axlar bytte plats, inte bara EN gång. Nä fy fan!!!!    Sen fortsatte det. Jag och Susanne kånkade och bar agilityhinder, när Eddie plötsligt fick för sig att Susanne var en perfekt juckpartner. Jag har aldrig, aldrig varit med om en hund som blivit så totalt besatt. Det slutade, efter många försök, om och men, med att jag var tvungen att binda upp honom. Helt sjukt!!!!


Jo, han har tidigare visat tecken till att vilja jucka på människor, om de stannat och gett honom uppmärksamhet. De människor som ignorerar honom fullständigt, har gått fria ... tycker iofs inte att susanne pratade så himla mycket med honom heller ... men det här var helt abnormt och inte ok. 


Så ... hur stolt jag än var över honom i måndags på träningen, lika ostolt känner jag mig idag. Eller, ostolt är nog fel ord, men jag är förbryllad över hans beteende. Känns INTE ok. 


NU ska jag skära upp lite korv och köra trickträning med alla 4. 


Gokväll

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3 4 5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23 24 25 26
27
28 29
30
<<< November 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards