Direktlänk till inlägg 24 december 2016

Strålande Jul!

Av maria tafvelin - 24 december 2016 08:42

Då var julaftonsmorgonen här. Jag hade gärna sovit en stund, det har inte blivit i princip någon sömn alls inatt, och det är inte för att jag fyllde år igår. 


Igår, på min födelsedag, åkte jag efter morgonrundan, in till stan. MÅSTE uppdatera min garderob inför julafton, det var mitt mission. Snurrade rätt länge på stan och letade parkering, insåg att det inte bara var JAG som hade nåt mission inför julafton. Till slut hamnade jag på Lidls parkering, där står man gratis en timme. Knatade ner på stan och skulle precis passera butiken "Turkos"  när det slog mig - jag har aldrig varit in där, jag går in. 


Jag var ensam i butiken, ja tillsammans med hon som jobbade förstås, och till en början kändes ju det lite jobbigt ... jag menar... jag brukar vilja gå runt lite sådär osynligt. Naturligtvis svarade jag ju på tilltal, och det slutade med att hon hämtade ihop en hel drös med grejer som hon sa skulle klä mig, både stilmässigt och färgmässigt. Hon var en duktig försäljare, för jag handlade för 1600, och det var inte ens dyra grejer. Jamen perfekt, typ en hel garderob! Sen snabbt iväg på HM för att prova en kappa jag sett där tidigare. Japp, köpte den åxå. Kom tillbaka till bilen efter 50 minuter, så all shopping på under en timme. Det kändes helt i min smak :)


Hem, lite lunch, sen tvättstugan. Eddie, tyst och lugn när jag gick, tyst och lugn när jag kom tillbaka. Skönt! Ensamhetsträningen har börjat ge resultat :)    När jag var nere och laddade maskinerna, upptäckte jag att jag hade en påse vaniljkrämspulver i den påse där jag hade arbetskläderna till Fridas. Jag lägger alltid dem för sig, och tvättar dem för sig, så att det inte ska bli så mycket hundhår på dem. Sist jag jobbade på Fridas, tog jag tillbaka en påse med nämnda vaniljkrämspulver, för vi behövde det inte på Fridas, så jag skulle ta tillbaka det på bageriet. Tydligen har jag glömt göra det, för det låg i påsen med kläderna. Nåja, tog upp det och la påsen på spisen, längst in mot väggen för säkerhets skull. Jag jobbar ju på tisdag igen, så jag tar det på bageriet då. 


När det var dags att gå ner i tvättstugan och ladda om för den sista maskinen var Eddie lika lugn, men när jag kom upp igen ..... möttes jag av detta

 

 

 

Japp, Eddie hade nått att få tag i påsen med pulver. Såhär är det, om man inte blandar tillräckligt med vätska i pulvret, så blir det typ klister. Hundarna smackade som dårar för att få i sig kletet de hade runt munnen, men det gick inte. Jag fick blöta en handduk ordentligt med vatten, och sen jobba som en liten gnu för att frigöra deras munnar. Eddie hade bara på tassarna och frambenen, så han hade kanske inte ätit av det, men Kelly, Paddy och Molly, de drar ju i sig ALLT möjligt. Sen blev det att sopa och skura golvet i köket. 


Jag blev orolig att det skulle bli klister i magen på hundarna, så jag sprutade in vatten i munnarna på dem så mycket jag bara kunde, sen var det bara att hoppas på det bästa. 


Då shoppingen på stan gick så oerhört snabbt så glömde jag köpa bingolotter som jag hade tänkt. Pernilla tipsade om att jag ju kunde köpa digital lott, så det gjorde jag. Nu missade jag första spelet, var nere i tvättstugan då, och missade andra åxå, för det tog sån tid för mig att fatta var jag laddade upp lotten så att jag kunde spela. 3:ans bingo spelade jag, men sen orkade jag inte vara uppe längre, så jag gick och la mig. Hann dock aldrig somna förrän Molly visade tecken på att behöva spy. Hon hulkade länge men spydde aldrig. Jag klev upp och matade i henne vatten, gick sen och la mig igen. Då började Kelly snurra. Hon snurrade, bytte plats, snurrade, hoppade ner på golvet, hoppade upp igen .... jag gick upp och fick i henne lite vatten. SEn har natten fortsatt så. Jag slumrade till där kring kl 6, vaknade några gånger fram till kl 7, Molly behövde spy ... kom lite vatten. Klev upp och fick i henne lite mer vatten. 


Klockan är 9 och det känns som att nånting har kört över mig. Snart inne på tredje koppen, så det ordnar väl upp sig snart gissar jag. Laddar för en morgonpromenad och hoppas att alla hundarna skiter så att det inte är stopp i magen. 


Hur som, så hade jag en bra födelsedag, även om den inte alls blev som vi planerat. Tanken var att jag, Pernilla och Mattias skulle äta lunch på stan, och sen skulle Pernilla hjälpa mig att shoppa. Nu föll det sig inte bättre än att Pernilla och Mattias blev tvungna att jobba, så vi hann aldrig träffas, men vi träffs ju idag. Hannah och Robban ringde ett videosamtal från lyxhuset i Palm Springs, och sjöng för mig :)


Nä, mitt på dagen ska jag iväg på julfirande, så det är nog bäst att jag sätter fart här. Ha en riktigt GOD JUL allihop!

 

Gomorron

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av maria tafvelin - Tisdag 26 mars 17:28

Tisdag ... ja ... vad kallar man tiden när klockan är 17.30. Det är inte kväll .... afton typ? Det är 3 minusgrader och ... appen säger mest soligt ... men jag vet inte ... nog är det rätt så mycket moln enligt mig :)  Sol upp 5.09 och ner 18.11   ...

Av maria tafvelin - Lördag 16 mars 08:46

Lördag morgon. 3 minusgrader och halvklart. Sol upp 5.46 och ner 17.40 Har precis ätit en rostad macka med avocado och rödlök efter morgonpromenad med hundarna. "Ring så spelar vi" ljuder från högtalaren :)   Då var det helg igen, veckorna går fo...

Av maria tafvelin - Söndag 10 mars 15:11

Söndag eftermiddag. 3 plusgrader och strålande sol. Sol upp 6.07 och ner 17.22   Kom precis in från en längre promenad med hundarna. Men så helvetiskt härligt med sol och några plusgrader! Det gäler att passa på att njuta innan sommaren kommer me...

Av maria tafvelin - Torsdag 7 mars 15:21


HÖrrni. Det är väder, det är SOL, det är soluppgång, men flera timmar till solnedgång. Dagar har gått, mat har lagats och ätits, tårar har runnit (av glädje) skratt har bubblat....    Dag Sixten Ingemar Johansson. Född 2/3 kring 18-snåret. Lagom ...

Av maria tafvelin - Söndag 3 mars 11:44

Söndag mittppådagen. 2 plusgrader och molnigt.... solen Vill lysa igenom men orkar inte riktigt. Sol upp 6.33 och ner 17.00   Igår blev jag mormor igen, till en liten kille :) :) :)  Hannah och Robbans första barn <3 Man svävar som på moln kan...

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards